Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Börtön járhat a piramisjátékok közvetítőinek is

2018 januárjától szigorodott az erre vonatkozó törvény

2018. február 08. - vajkay

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére elfogadott jogszabály-módosítás alapján 2018 januárjától két év szabadságvesztést kaphatnak az engedély, bejelentés nélkül működő pénzügyi közvetítők. Az új büntetőeljárási törvény révén jövőre már jogosulatlan pénzügyi tevékenység és piramisjáték szervezése esetén is alkalmazhatók a bírói engedélyhez kötött leplezett felderítési eszközök - nyilatkozta Barnóczki Péter, a jegybank igazgatója az MTI-nek.

jogosulatlan pénzügyi szolgáltatók - például az illegális portfóliókezelést, devizakereskedést, betétgyűjtést végzők és piramisjátékosok - egyre gyakrabban közvetítői hálózat kiépítésével működnek - mutatott rá az MNB igazgatója. A károsult ügyfelek ráadásul általában közvetlenül az ügynökökkel találkoznak. Ők ígérnek nekik mesés hozamokat vagy minden közgazdasági racionalitást nélkülöző pénzügyi szolgáltatásokat - mondta.

forrás: Portfólió, MTI

Mit is jelent ez? Idéntől már nem csak a piramisjátékok szervezői, hanem annak terjesztői, hamis hozamokat ígérő "maguk alá" új belépőket gyűjtők is felelősségre vonhatóak és börtönnel büntethetőek. Korábbi olvasóink számos ilyen személlyel találkozhattak itt a blogon, akik videókban/hírlevélben/weblapokon művelték mindezt például a Kairos esetében. Mindezt tették a felelősségre vonás terhe nélkül, ugyanis a törvény csak a piramisjátékok szervezőire tért ki korábban. Ennek idéntől vége.

Barnóczki Péter szerint korábban - az MNB piacfelügyeleti, vagyis a jogosulatlan szolgáltatókat, magánszemélyeket kiszűrő fellépései ellenére - előfordulhatott az is, hogy az - akkor még büntetőjogilag nem szankcionálható - közvetítő hálózat fennmaradt. Folytatta tevékenységét és más, akár újabb külföldi bejegyzésű off-shore, jogosulatlan szolgáltató számára gyűjtött ügyfélpénzeket [...] Az MNB javaslatára a büntető törvénykönyv (Btk.) januártól életbe lépő módosítása nyomán viszont ezentúl 2 év szabadságvesztéssel sújthatók az engedély vagy az MNB nyilvántartásába való bejelentés nélkül működő közvetítők. Megszűnt az az eddigi helyzet - hangsúlyozta, hogy a jogosulatlan ügynökök nem feleltek önálló tettesként tevékenységükért, miközben maguk az engedély nélküli szolgáltatók vezetői már eddig is akár 3 év börtönt kockáztattak.

Mondanunk sem kell, korábbi bukott piramisjátékokban felépült hálózatok valóban fent maradtak, azóta már más, tutinak hangzó üzletekbe csábítva a tájékozatlan embereket. Többen a manapság nagyon népszerű bitcoin sémára húznak fel hasonlókat, emiatt már büntetett is az MNB (részletek itt), de a mai napig vannak újabb és újabb név mögé bújtatott, kriptovaluta témára ráhúzott csalások. Ezeknek a terjesztése is idéntől bűncselekmény.

A portfolio.hu cikke teljes terjedelmében itt olvasható: https://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/jovore-mar-borton-jar-a-csalo-engedely-nelkul-dolgozo-ugynokoknek.271339.html

Eközben Moldovában...

...elkezdődtek a letartóztatások

Még júliusban adott hírt a helyi sajtó arról, hogy 7 helyi Kairos szervezőt csuktak le a helyi hatóságok. Mint kis hazánkban, Moldovában is 2015 óta van jelen ez a csaló szervezet, és a hatóságok csak ez év januárjában kezdtek el foglalkozni az üggyel, amikor is az első károsultak jelentkeztek - ott 3 és 10 ezer fő közé tehetőek a beszervezettek száma.

Magyarországi pertársaság alakul...

...bár az alapító személye "kissé" érdekes.

Úgy látszik hatása volt a tegnapi eseményeknek.

A Magyar Idők mai számában egy újabb cikk jelent meg (amit átvett az Inforádió is), melyben az alábbi örvendetesnek tűnő fejlemény olvasható:

Pertársaság létrehozásán dolgozik a Kairos nevű pilótajáték magyar károsultjai számára Székely András, aki magát szintén kárvallottnak tartja, bár egyike volt azoknak, akik szervezték az ügyfeleket.

Már-már dörzsölnénk a tenyerünket, hogy végre, valaki elindítja a folyamatot... ...aztán megakad a szemünk az alapító tag - Székely András - nevén. Ámbár egy elterjedt névről van szó, de a Kairos kapcsán, a szervezők között egy eléggé "közismert" személyről van szó, aki a piramis magasabb fokán - Master vezető szinten, ami nem egy alacsony szint - helyezkedett el, szervezkedett, nem csak pár ismerősét szervezte be. Blogunkat rendszeresen olvasók találkozhattak már a nevével.

De lássuk tovább a cikket - máris itt egy "coming out":

Mint azt lapunknak elmondta: ők azt mondták el a leendő ügyfeleknek, amit a brit bejegyzésű cégtől központilag kaptak, annak valóságtartalmát nem tudták ellenőrizni.

Ez a kijelentés eléggé nehezen hihető. A Kairos 2015 közepén jelent meg Magyarországon, 2015. november 22-én már az 1. Kairos Konferenciát tartották Budapesten. 2015. december 6-án a Kiszámoló nevű pénzügyi tanácsadó blogon jelent meg egy elemzés, mely a befektetés hátulütőire hívta fel a figyelmet. Ez a cikk nagyon gyorsan elterjedt, tényekkel alátámasztott, azóta sem megcáfolt kritikákat fogalmazott meg és a cikk hozzászólásaiban megjelentek az informatikai kritikák is. Nem hinnénk, hogy Székely Úr figyelmét elkerülte.

Pláne hogy Székely András állítólag informatikus. A Kairos "állításai" egy informatikus számára azonnal minimum gyanúsnak kellett volna lennie - bár a "22000 hiányzó informatikus" országában ez még talán megérthető.

Ráadásul 2016. január 6-ára (a cikk megjelenése után egy hónappal) a Nissan magyarországi leányvállalata már tagadta a Kairos-szal való állítólagos kapcsolatot, 2016. január 10-ére visszafejtették a program forráskódját (ami bebizonyította, hogy a program nem azt csinálja, amit a Kairos állított róla), 2016. január 13-án a Sony is tagadta a Kairos-szal való kapcsolatot - így a Kairos állításai teljesen hiteltelenné váltak.

Mindezek ellenére Székely András 2016 nyarán még a Kairos mellett kampányolt a szegedi informatikai konferenciáján, folyamatosan webinárokat tartott/webinárokon vett részt, Ő készítette a Kairosguard nevű segédprogramot is, sőt befektetője a 2017. január 25-én alapult Planet Business Management Limited nevű "cégnek".

Összegezve: ha a cikkben szereplő Székely András megegyezik az inkriminált Székely Andrással, akkor ő nem csak kárvallottja ennek a piramisjátéknak, hanem szervezője, így büntethető:

Piramisjáték szervezése

412. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Magyarországon újból nyomoznak

most már károsultak feljelentése kapcsán

Az Origó a Magyar Időkre hivatkozva írta meg (majd ezt átvette a Portfolio gazdasági hírmagazin, illetve a Pesti Srácok és a 24.hu is), hogy

Tegnap feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Sándor István magánnyomozó két ügyfele, Kiss Gyula, és Ledniczki György nevében Haraszti Imre Úri polgármestere és Boda Zsolt alpolgármester, valamint egy Cs. Viktor nevű ukrán férfi ellen.

Mind két károsultat eléggé nagy összeggel károsították meg:

Kiss Gyula azonban semmit sem kapott tavaly október óta. Most kamatokkal együtt 4-5 millió forintot szeretne. A másik feljelentő is ugyanígy járt. Ledniczki György tavaly szeptemberben több mint 2 millió forintot fizetett az alpolgármesternek, és csak utána döbbent rá, hogy a Kairos rendszer nem is működik.

Ráadásul

Kiss Gyulát és Ledniczki Györgyöt is a három feljelentett férfi szervezte be.Sándor István magánnyomozó szerint nem csak a csalás gyanúja merül fel, lehet hogy személyes adatokkal is visszaéltek, mert a beléptetéshez a befizetők személyiigazolvány-számát és lakcímét is felhasználták.

Feltehetőleg erről a magánnyomozóról van szó ( ez úton köszönjük az intézkedését!):

Név: PAPA és TÁRSA Kft. - Sándor István
Kamarai azonosító: 1301/T/78221
Telefon: +36-20/914-8929, +36-1/266-3694
E-mail: papaestarsakft@citromail.hu
Weboldal:
Cím: Iroda: 1074 Budapest, Dohány u. 1/b. I/3., Lev.cím:2101 Gödöllő, Pf. 511.
Nyilvántartás helye: Pest

Ezúton javasoljuk más károsultaknak, hogy tegyenek feljelentést a cikkben is emlegetett

A Kairos-ügyben egyébként a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytat összevont nyomozást piramisjáték szervezése miatt ismeretlen tettes ellen.

BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályán

1139 Budapest, Teve u. 4-6.
1903 Budapest Pf.: 314/15.
1/443-5166
1/443-8156
Telefontanú: +36-80/555-111

elősegítve ezzel a hatóságok munkáját, ne csak egy kis község - feltehetőleg pár főt - beszervező polgármestere vigye el az egész balhét, vannak ennél sokkal nagyobb, magasabb szintű beszervezők. Hivatkozzanak nyugodtan blogunkra - rengeteg név meg lett említve több posztunkban, hozzászólásunkban, sok videót, honlapot összegyűjtöttünk, lementettünk.

Frissítés 2017-08-31: most már naponta jelennek meg cikkek a Kairosról a Magyar Idők hasábjain, a mai cikk csak kissé kibővítve ismétli önmagát - a jogosulatlan adatkezelésről már esett szó:
Sándor István magánnyomozó szerint nemcsak a csalás gyanúja merül fel az ügyben, hanem személyes adatokkal, valamint okirattal való visszaélés is, hiszen a szervezők a befizetők személyiigazolvány-számát és a lakcímét is felhasználták a beléptetéshez.

Frissítés 2017-09-01: a Magyar idők egy újabb cikkben csodálkozik:

A londoni bejegyzésű Kairos Technologies Limitedről a magyar résztvevők úgy tudták, orosz alapítású.

A kezdetektől fogva köztudott volt, hogy a Kairos Technologies Limited ukrán kötődésű. Alex Kocherev - az egész IT-rendszer kitalálója - ukrán. Kasynets Otokár - a cég "volt" marketingigazgatója - ugyancsak. A weboldalukat pontosabban a webiroda oldalát (a tesztoldal régebben a http://xmlm.t4web.com.ua/ címen volt elérhető, azóta ezt eltávolították) - egy ukrán csapat készítette. 
Az orosz kötődést az Index 2016. novemberi cikke állította - hibásan.

Ugyanakkor honlapjaikat angol és amerikai internetszolgáltatókkal működtették.

Ámbár erről külön cikkben nem írtunk, de a szerverek főként két szolgáltatónál a német Hetznernél és a francia OVH-nál vannak.


Frissítés 2017-09-02: új nap új Magyar Idők cikk - most az e-dínárral jönnek:

A Magyarországon Kairos Planet néven futott pilótajáték szervezői közül többen az e-dinar nevű virtuális valutára is rábeszélték ügyfeleiket, ezzel tovább növelve az elszenvedett károkat – értesült a károsultaktól a Magyar Idők.

Akik emlékeznek régi cikkeinkre a Kairos a pénzeket különböző (legális) elektronikus tárcaszolgáltatóknál helyezte el - legelőször a világhírű Paypal-nál, de onnan nagyon rövid időn belül kidobták őket, majd átmentek az ePaymentshez, akikkel 2016. augusztusában szakítottak, majd jött a Paysera, akikkel rövid időn - kb. 1 hónap - belül látványosan szakítottak. Majd gondoltak egyet és létrehozták illegálisan a saját pénzügyi szolgáltatójukat az AGC-t, avagy kóserzsuzsis interpretációban az "Ágicát". Ez sem vált természetesen be, a Cseh Nemzeti Bank figyelmeztetést is adott közzé. Majd végső elkeseredésképp egy újabb pénzügyi szolgáltató jött, a SchonPay, de róluk is kiderült, hogy illegálisan működnek.

Az e-dinar nem egy céges globális trükk volt (Magyarországon sem volt elterjedt, hisz erről cikk csak a Magyar Idők oldalán jelent meg), hanem valamelyik beszervező próbálta tartani a naiv beszervezettekben a "lelket" a kriptovaluták elterjedtségét felhasználva. 


Frissítés 2017-09-05:Érdekes fejleményről számol be a Magyar Idők mai cikkében:

Kiss Gyula nemcsak a Kairos Planet nevű pilótajáték egyik károsultja, hanem annak a két rászedett magyar állampolgárnak az egyike, aki a lenyúlás szervezőit fel is jelentette a rendőrségen csalás miatt. Most megfenyegették, emiatt újabb feljelentést fontolgat.

...

Kiss Gyula hétfőn elmondta lapunknak, hogy ismerősökkel előbb azt üzenték meg neki, hogy „nem kellene tovább bolygatni a Kairost, mert megbánja”, azután pedig már azt, hogy „rámehet az egészsége, sőt az élete is” az ügyre. Kiss úr nem tartozik az ijedős emberek közé, ezért megfontolja az újabb feljelentést, ezúttal ismeretlen tettes ellen az életveszélyes fenyegetés miatt. Ő egyébként több okból is úgy gondolja, a Kairos külföldi szervezőinek a köréből kaphatta a fenyegetéseket.

A Kairos indulásától kezdődően folyamatosan jelentek meg elemzések, tényfeltáró cikkek, figyelmeztetések - például a BehindMLM hasábján. Magyarországon az első konferencia után jelent meg a hírhedt "Kiszámolós cikk". A Kairos-hívők akkor csak ügyvéddel fenyegetőztek - úgy látszik - ha hihetünk a sajtónak - eljutottunk az életveszélyes fenyegetésekig, ami elég dőre lépés a több országban folyó vizsgálódások (Szlovákia, Litvánia, Észtország, Törökország, illetve Magyarország), letartóztatások (Fehéroroszország, Moldova), az összeszedett bizonyítékok és a nagy sajtóvisszhang tükrében.


Frissítés 2017-09-11: Mint azt már megszokhattuk újabb - újdonságokat nem tartalmazó - cikk jelent meg a Magyar idők hasábjain az alábbi címmel:

Az MNB segíti a nyomozást

majd a cikk szövegében az MNB már hárít - nem tartozik hatáskörükbe az ügy kivizsgálása:

A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) az elmúlt két évben két ügyfélmegkeresés érkezett a Kairos miatt, amelyről azonnal látszott, hogy piramisjáték, azaz bűncselekmény, így a magyar pénzügyi felügyelet nem vizsgálta a konstrukciót.

Akik figyelemmel kísérték az eseményeket, tudhatják, hogy az egyik megkeresést Papp Péter "Civil Fogyasztóvédő", a Hiteles Mozgalom tagja tette meg, Szabó József Attila, az MNB  Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának igazgatójával történt telefonos beszélgetésre hivatkozva (még 2016 februárjában!). A megkeresést az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja természetesen (ahogy egy bürokrata hivataltól elvárható) - hatáskörrel való nem rendelkezésre hivatkozva - hárította el, és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz irányította Őt:

Az Ön által jelzett kérdésben az MNB hatáskörrel nem rendelkezik, ezért javasoljuk keresse meg az ügyben illetékes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot ( NFH ).

A Magyar Időkben megjelent cikkben egyébként egy érdekes kijelentés található:

Az MNB az engedély nélküli befektetési vagy pénzügyi tevékenység végzése esetén minden esetben maga is büntetőfeljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál, közölte Binder István. Hozzátette: a magyar pénzügyi felügyelet már 2010. április 23-án piramisjáték szervezésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a nyomozó hatóságnál a OneCoin kriptovalutát értékesítő internetes vállalkozás tevékenysége miatt.

Valószínűleg elütésről lehet szó, ugyanis a Onecoin később jelent meg a piacon - a onecoin.eu domain bejegyzése 2014-re datálható, az MNB csak 2015-ben tett közzé figyelmeztetést és 2017-ben a Onecoin elleni intézkedést ez ügyben.

 

Mi az a Planet Business Management Limited, és miért aggasztó?

vigyázat, intézményesített lenyúlás történik

Mostanára mondhatni unalmas lett a Kairos sztori. Főleg persze azoknak, akik kívülről szemlélték, és most nem kell a pénzük után futni, vagy a hatóságoktól tartani. Az utóbbi időkben a kifizetési ígéretek és a kifogások rendszeresen követték egymást, amit már nehéz volt komolyan venni, a mostani lépés viszont megér egy bejegyzést, mert ezúttal kimondva is legitimizálták a körülbelül fél éve ki nem fizetett pénzek nagy részének lenyúlását. Világossá tették: aki nem fizet be újra, nem újítja meg a szerződését, annak esélye sincs megkapni a rendszerben lévő, bent ragadt pénzét. Súgunk: utána sem lesz. Ehhez előbb ismerjük meg, mi is történt a cég mögött az elmúlt időkben, hogy jobban megértsük mi miért történhetett.

PLANET BUSINESS MANAGEMENT LIMITED néven új cég alakult, amiben több, itthon is ismert Kairos partner részvényes. Erről 2017 január 3.-án jelent meg információ a Kairos weboldalán, igaz kevés infóval.

Az új céggel kapcsolatos minden irat és adat megtekinthető ezen az angol kormányzati oldalon:

A "Filing history" fül alatt tekinthetőek meg a cég hivatalos iratai. Az eddigi egyetlenben fellelhetők a részvényesek, ez a dokumentum 2017. január 24.-i keltezésű.

Kivonatként, a hazai nevek, amik elérhetőek a dokumentumban. Legtöbbjük ismert hazai partner, akik sokakat szerveztek be a Kairos piramisjátékába, ezáltal magasra jutottak. Legtöbbjük a Senior Mastereknek kijáró 18 db részvény boldog tulajdonosai lettek, kivéve Horváth Gyulát, aki ennél többet birtokol. A részesedés 51%-at természetesen így is Vieria tulajdonolja, így az Ő szava lesz a döntő, ami eddig sem hozott sok jól a "kisembereknek". (Aki esetleg a címüket keresné valamiféle jogi folyamat kapcsán, a PDF dokumentumban azok is fellelhetőek.)

 • Székely András 
 • Dobra Tamás 
 • Füzi Gábor
 • Horváth Gyula
 • Nyisztor Vilmos
 • Petőfi Péter Zoltán
 • Szabó Zoltán

Ez a cég azonban nem a Kairos Technologies Ltd. jogutódja, így senkivel szemben sincs tartozása. Ezzel egy időben Michel Vieria kérvényezte a Kairos Technologies Ltd. megszüntetését az angol cégregiszternél, aminek folyamata meg is indult, azonban a megszüntetést felfüggesztették, mivel a cég felé többen jogos követelést nyújtottak be. Ha sikerült volna megszüntetni a céget, a tartozások semmissé váltak volna. Az erre vonatkozó hivatalos iratok is megtekinthetőek a Kairos Technologies Limitednél. ("Voluntary strike-off action has been suspended")

Miért fontos ez? A Kairos legújabb kommunikációja szerint, akinek időközben lejárt az egy éves szerződése, és most nem újítja meg, nem fogja megkapni a bent lévő pénzét. Tudjuk, mi ennek a neve? Zsarolás. Ehhez szerencsére semmi jogi alapjuk sincs. Fejtsük ki bővebben:

Megannyi betartatlan ígéret után, végül egy újabb - és ezentúl egyetlen - kifizetési módszerről adott hírt a Kairos januárban. A Schonpay.com rendszerén keresztül lehet ezután az új Kairos bankkártyára kifizetést kérni. A kártya ára 100 euró (ebből 50 euró elvileg jóváíródik). Aki nem fizeti be, az nem kérhet kifizetést. Ez sem túl korrekt a partnerekkel szemben, de az igazi hideg zuhany azon lejárt szerződésűeket érinti, akik teljesen érthető módon a több, mint 6 hónapos huzavona és ígérgetés után nem kívánnak szerződést hosszabítani, csak szeretnék megkapni a bérleti díjból, vagy jutalékból származó pénzüket: Ők csak akkor jogosultak kifizetésre, ha új csomagot vesznek. Részletesebben egy új hazai hirlevélből ídézünk, ami a küldő - Horváth Gyula - állítása szerint az egyiptomi részvényesi konferencia összefoglalója.

"Egy jelenleg megalapítás alatt lévő holding cégről beszélünk, amelybe a Kairos Technologies Ltd. is beilleszkedik, és majd több más cég is, melyek különböző projekteket visznek. A Kairos Technologies Ltd. nem kerül megszüntetésre. A cél a holding sikeres működtetése, melyben mi már részvényesek vagyunk, és a jövőben ti is azzá válhattok.

A teljes kifizetésre váró összeg jelenleg kb. 80 millió dollár. A cég ütemezetten fogja a teljes összeget kifizetni 2017 december 31-ig. Az ütemezés az alábbiak szerint alakul:
Március: 3.33%
Április, Május: 6.66%
Június, Július, Augusztus: 9.99%
Szeptember, Október, November, December: 13.33%
Ha ezt dollárban akarjuk kifejezni, akkor a cég az alábbi összegeket fogja kiutalni:
Március: 2,64 millió dollár
Április, Május: 5,28 millió dollár (havonta)
Június, Július, Augusztus: 7,992 millió dollár (havonta)
Szeptember, Október, November, December: 10,656 millió dollár (havonta)"

Engedjük el azt, hogy 80 millió dollárt egy közepes multi is ki szokott utalni havonta, aki ezt nem tudja megtenni annak vagy nincs elég pénze, vagy nem akarja odaadni. A lényeg rész csak ez után következik:

Márciusban mindenki fog pénzt kapni, aki regisztrált a Schonpay rendszerbe, és kikért oda pénzt, de nem a teljes összeget, hanem arányosan az erre a hónapra tervezett és kikért összeg arányában.
[...]
Így minden pénz kivehető Schonpay-en keresztül, még a korábban AGC-be kiutalt pénzek is.
Azok, akik nem kívánják megújítani a szerződésüket, a jelenlegi helyzetben nincs lehetőségük a rendszerben elért bevételüket kivenni. Amennyiben később meggoldolnák magukat, élhetnek a megújítás lehetőségével. 

Az üzenet tehát: Fizess még be pénzt, különben sosem kapod meg azt a pénzt, amit visszatartottunk. Megnyugtatnánk a kedves olvasót, erre semmilyen jogi alapja nincs a Kairosnak. Nyomatékosan szeretnénk megkérni mindenkit, hogy NE újítsa meg a szerződését, mert soha nem fogja viszontlátni pénzét így sem, csak még több pénz fog elbukni. A cég eddig sem volt híres az ígéretek betartásáról, ehhez pedig semmi alapjuk nincs. Javasoljuk, hogy az eredeti szerződéssel keressen jogi képviseletet vagy tegyen feljelentést a további pénzkidobás helyett. Esetleg kérdezze meg azt, aki Önnek anno azt ígérte, hogy ez a világ legjobb üzlete. Most már biztosan tiszta, mennyire "tisztességes" a cég a maga zsaroló, bűnöző módszereivel. Szeretnénk ismételni önmagunkat: Piramisjáték szervezése bűncselekmény. 

Mivel a holdinggá alakulást mint fejlődést kommunikálják a tagok felé, újabb nagyszerű, innovatív üzletágakat fognak a tevékenységek közé felvenni, amibe persze be lehet fektetni a Kairosos pénzeket is.

Amint azt a napokban közzétett hír mutatja, a részvényesi modell jó indok lehet bármiféle döntés meghozatalának, így a dolgok folyásának lassítására. Eszerint a tulajdonosi szavazáson nem sikerült mindenben megegyezni, ami az eddigi, sehova sem tartó ígérgetésnek adhat még egy pofont, amennyiben a jövőben is ezzel az indokkal halogatják egy-egy ígéret beteljesítését. Arról pedig ne legyenek kétségeink, hogy most, hogy magyarok is részvényesek ebben a cégben (ami továbbra sem a Kairos jogutódja), talán majd képviselik az alacsonyabb szinten lévők érdekeit: egyrészt ehhez kevés a tulajdonuk a cégben, másrészt ezek az emberek eddig sem arról voltak híresek, hogy mások érdekeit szolgálták volna.

Apropó ígéretek. Nézzük, mi történt a Novemberi ígéretek című posztunk óta, hátha segít abban, mennyire kell ezeket komolyan venni. (Köszönjük kommentelőnknek, hogy segített a gyűjtésben)

 • Azóta sem fizettek ki senkit, elmaradt a "Santa Claus salary" és az összes, beígért mostmárténylegfizetünk", sokakat nehéz helyzetbe hozva az ünnepekre.
 • Elmaradt az új pénzügyi igazgató személyének bejelentése
 • Elmaradt az új biztonsági igazgató nevének bejelentése
 • Elmaradt januárban a vállalati ügyfelek megnevezése
 • Nem indult el a webshop
 • Elmaradt az AGC kártalanítása

Hogy jó hírrel is szolgáljunk, épp a napokban lehetett olvasni, hogy a BRFK nagy erőkkel bővíti a kiberbűnözés, legfőképp az internetes csalások elleni részeg létszámát, mivel sajnos az utóbbi években ezek is nagyon elszaporodtak. Persze ez nem mindenkinek jó hír, de talán nagyobb és gyorsabb védelmet kapnak azok, akik nem jártasak ebben a világban és megcéloznak ezek a szélhámosok. Mi is szívesebben hagynánk rájuk a munkát.

Kasynets Otokár elhagyja a Kairos fedélzetét

félrevert harang a süllyedő hajón?

Kasynets Otokar, a cég "marketing igazgatója", a Kairos álom elsőszámú megtestesítője elhagyja a Kairost, ezt saját facebook oldalán jelentette be videó formájában. Nem meglepő lépés, egyre több ilyennel találkozhatunk majd, ahogy a károsultak haragja és a hatóságok közelsége egyre nő.

Emlékeznek a kedves olvasók a Titanic zenészeinek történetére? Nos, a szélhámosok nem így viselkednek. Sajnos a legtöbben időben tűnnek el, hogy megússzák a felelősségre vonást. Otokár a videóban egyébként dícséri a céget, sikeresnek ítéli a Kairos eddigi működését, ami nem is csoda, hisz azoknak a pénze, akik még mindig várnak a kifizetésekre, nála, illetve az ő szintjén lévő vezetőknél van, és valószinüleg marad is. Elhangzik egy furcsa eszmefuttatás arról is, hogy Otokár a diktatórikus berendezkedést tartja jobbnak a demokráciánál, a cégműködésben is - gratulálunk, ezt jól sikerült implementálni a Kairosban, a pénz mozgása és a "nép" kezelése hazugságok útján is hűen adja vissza a diktatorikus vonásokat.

Otokár videóját meleg, kedves komment kíséreték, minden jót kívánva:

Újabb hatósági lépések

A nagy ünnepi pihenésben és évkezdésben kissé leült a Kairos körüli felhajtás, több hazai partner is parkolópályára tette a dolgot, beismerve, hogy anyagilag nehéz helyzetbe hozta a cég a fizetések helyetti folyamatos ígérgetésekkel, több magasabb szinten lévő beszervező partner azóta eltávolította adatlapjáról a Kairos-t mint munkahelyet, több oldal megszűnt ("Kairos" facebook oldal, cc-org.com ...stb.) miközben a cég még továbbra is fűt-fát ígér. Természetesen ezúttal is másra hárítják a felelősséget, a cég állítása szerint az ausztriai banknál állnak az utalások, miközben bárki, aki kicsit is otthon van a banki világban tudja, hogy képtelenség az, hogy egy bank ennyit üljön utalásokon, hisz a kairosnál sokkal nagyobb, több alkalmazottal rendelkező vállalatok minden hónapban napra pontosan képesek fizetni. Egy újabb hazugság, számolni is nehéz.

Szerencsére mindeközben a hatóságok nem tétlenkedtek.

Tovább

Mi a különbség az MLM és a piramisjáték közt

ezt legjobban a szélhámosok szeretik összekeverni

Az MLM-ről mindenkinek meglehet a véleménye. Kinek jobb, kinek rosszabb, de tény, hogy valamikor egy jó ötlet volt, bár áttörő sikert az ágazat sosem ért el a piacon. Vannak nagy számok, nagyon sok résztvevő, de egy márka sem számottevő a saját piacán, még ha sok is fogy belőle. Ennek ellenére egy dolog vitathatatlan: legális. Egy továbbajánlói rendszer, amiben az, aki miatt egy cég több terméket adhat el, részesül a profitban. Fairnek hangzik, vannak korrektebb és kevésbé korrekt cégek. Olyannal, mint az pl. az Avon sokan találkozhattak is, akár csak mint vevő.

Mint mindenhol azonban, az MLM területén is megjelentek a csalók. MLM-nek álcázott piramisjátékok jöttek létre. Ezek tulajdonságairól már írtunk egy posztban, a mai posztban a két "ágazat" különbségeire szeretnénk rávilágítani.

Tovább

Novemberi ígéretek

amik ha teljesülnek, valóban jót tehetnek a Kairos hírnevének

Nem szeretnénk egyoldalúak lenni, beszámolunk az utóbbi hetek pozitívumairól is. Persze ezek csak akkor lesznek azok, ha valóban teljesülnek, bár egyiket sem először ígérik. Lássuk hát gyors posztban, mit várható a Kairostól a következő 1-2 hónapban, ha ezúttal tartják a szavukat.

1, Kifizetések, pénzügyek

Ugyan a panaszkodó partnerek szerint továbbra sem kapnak fizetést, a cég folyamatos kifizetést kommunikál. Az októberi kifizetéseket (és vele az augusztusi-szeptemberieket) november 5. munkanapján kellett volna szerződés szerint mindenkinek megkapnia. A csúszást a Kairos pénzügyi vezetésében való átszervezésében és bankváltással indokolták. A rajtuk kívülálló okokat megjelölő, előbbiekben linkelt közleményükben örömmel tudatják azt is, hogy mostantól bitconnal is lehet befizetni a Kairos felé, és rajta vannak, hogy majd kifelé is lehessen (természetesen a befizetésekkel sosem volt gond)

Tovább

Magyarországon nyomoz a BRFK a Kairos után

a nyomozást a Főügyészség rendelte el piramisjáték szervezésének bűntette miatt

Kevés jó hír éri ebben a hónapban a Kairos partnereit. Azon felül, hogy már 3. hónapja a legtöbben nem kapják meg a kifizetéseket, a mainstream média is felkapta a témát majd a Cseh Nemzeti Bank is közleményt adott ki arról, hogy AGC-nek semmiféle engedélye nincs pénzügyi tevékenységet folytatni.

Ma azonban újabb cikk jelent meg az index.hu-n, miszerint "Piramisjáték szervezésének bűntette miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Kairos nevű MLM-cég ügyében.A nyomozással a Főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

A cikk az alábbi linken olvasható: elérhető: http://index.hu/gazdasag/2016/11/15/nyomoz_az_ugyeszseg_a_orosz_pilotajatek_utan/

Tényi István feljelentésére adott válasz a Fővárosi Főügyészségtől: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1323389611018838&set=a.148892255135252.23996.100000434346355&type=3&theater

Amennyiben Ön segítené az Ügyészség munkáját, itt találja az elérhetőségeket.

Frissítés (11/16): Több országos médium is lehozta a hírt:

Illetve a BehindMLM blogban is írnak erről: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-under-investigation-in-hungary-suspend-withdrawals/

Frissítés 2016-11-21: Tényi István feljelentéséről esik szó az EchoTV Bírósági történetek műsorának 2016-11-19-ei adásában:

süti beállítások módosítása