Kairos Figyelő

Eközben Moldovában...

...elkezdődtek a letartóztatások

2017. augusztus 31. - Kairos Anti

Még júliusban adott hírt a helyi sajtó arról, hogy 7 helyi Kairos szervezőt csuktak le a helyi hatóságok. Mint kis hazánkban, Moldovában is 2015 óta van jelen ez a csaló szervezet, és a hatóságok csak ez év januárjában kezdtek el foglalkozni az üggyel, amikor is az első károsultak jelentkeztek - ott 3 és 10 ezer fő közé tehetőek a beszervezettek száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4212791876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanto 2018.11.17. 01:24:09

Mindenkinek, aki még idejár olvasni.

A legújabb cumi a Learnbiz nevű nyelvoktatós MLM. Most nem fejtem ki miért, de vigyázzon vele, akinek ajánlgatják.

Később majd bővebben kifejtem.

deminekez 2018.11.17. 09:02:29

@Fanto
rsw-systems.com/news/tut-by-answer
Ez a “negatív” cikk (es a benne található hivatkozás) azert erdekes mert a SW reakciója egy 2016ban elbocsájtott mernökének vádjaira, aki elégedetlen mert Junickij utólag elvette tőle AJÁNDÉKBA kapott részvényeit mivel rossz munkát végzett, ezert most igyekszik “lejáratni” a médiában a céget. Nem is az a fontos kinek van igaza, majd a bíróság eldönti, hanem akkor mégiscsak vannak ott emberek akik valós munkát végez(t)nek ott. Érdekesebb hogy egyrészt titoktartási szerződését megszegve igyekszik lejáratni a céget, a másik oldalon viszont ragaszkodik a szerinted értéktelen papírokhoz. Benne van az is (ő mondja) hogy a ceg visszavásárolja éppen a részvényeket. 1 centert százezer darabot az első otezer befektetőtől jelenleg, es ezt szakaszosan bővítik majd, mindenki sorra kerül. Ők legalabb 10-20x olcsóbban jutottak hozzá. Tehát minden szerencsétlennek nevezett nyugdíjas sokkal többet kap vissza mint amit befizetett es még maradnak részvényei. Es hogy miből veszi meg? Több tíz project van tervezőasztalokon, melyekre 10% előleget kaptak, ez a haszna, abból, bármilyen hihetetlen is ez neked. Nekünk meg jobb ha igy adja el aki akarja, nem majd a tőzsdén.
2014, 15, 16, 17, 18, ez bizony öt ev, sok weblap van, nem tudom melyikre gondolsz. 2016 tavaszán jöttek ki az orosz nyelvi környezetből, akkor mar folyt az építkezés, azóta ismerem, bar sajnos nekem is kellett par hónap mire összeállt a kép.
Egyetlen Rt részvényeinek sincs piaci likviditása IPO előtt, hacsak nem a ceg vásárolja vissza. Ez IPO, nem ICO (bar az is lesz ico.rsw-systems.com/ ) Mire IPO lesz, minden technologia certfikalva lesz, es a világ tobb pontján folynak majd építkezések. Akkor jönnek majd pl a milliárdokat forgató alapok, melyek eleve nem vásárolhatnak IPO elott. A technológiát fogják látni, eredményeket, kutya nem fog emlékezni arra hogy indult az első években. A OneCoin a sok századik koncepció a vevő - vásárló osszehozasara, nem technológiát hoznak létre, nem lehet összehasonlítani. A belső ára jelenleg már megegyezik azzal az árral amit célul tűztek ki az ICO-hoz (tuti nem érne most annyit ha tőzsdére vinnék, ezzel teljesen egyetértek veled), addig a SW belső ára még mindig 50x kissebb a tervezett IPO árhoz.

deminekez 2018.11.17. 09:26:17

@Fanto visszaolvasva persze hülyén fogalmaztam, egy centes arfolyamon vesz meg százezer darabot.

Fanto 2018.11.17. 13:17:36

@deminekez:

"egy centes arfolyamon vesz meg százezer darabot."

Fejenként visszavesz 100 ezer részvényt 5000 embertől? Akkor 5 millió dollárt kifizet a cég?

NEm hiszem. Lehet pár benfentesnek vagy néhány első belépőnek visszaosztanak fejenként 1000 dollárt, hogy a többiek tovább higgyenek.

Közben találtam egy bő két éves filmecskét:

www.youtube.com/watch?v=mnb0VZeCfWw

Mit szólsz az abban elhangzó ígérgetésekhez így két év után?

Bezárult a 'kedvezményes' részvényvásárlási lehetőség?

Tudsz már házat venni az akkori telefon árából történt befektetésből? VAgy tengerparti házat a 10 napos nyaralás árából?

Nem egy-másfél, hanem több mint két év telt el.

7.15-től figyeljünk csak: "Másfél év maradt és 2017 májusában a cég kilép a tőzsdére, ... attól az iidőponttól fogva minden részvénytulajdonos akár értékesítheti részvényeit vagy élvezheti azok hasznát..."

Nos? 2017 májusa óta, mióta tőzsdére lépést ígértek, eltelt másfél év. Mi történt?
A filmecske tehát 3 éve készült, így még aktuálisabbak a fenti kérdéseim is.

deminekez 2018.11.17. 14:54:46

@Fanto Hiszed, nem hiszed igy van, ebben a honapban az első otezer befektőnek max 1000 dolcsit fejenként, aztán mennek tovabb. Igen, 5 millió, ha mindenki eladná. Sőt az első 50.000 atvalthat további szazezret tokenekre, melyek várhatóan hamarabb lesznek likvidek.
rsw-systems.com/news/sw-reinvest
Amit betettél, nem a ceg hivatalos videoja, sosem vállaltak garanciát, nem is mondtak időpontot. En sosem néztem magyar amatőr oldalakat, a földön elek, igy nem is számítottam megtérülésre 4-5 évnél hamarabb.

Fanto 2018.11.17. 15:15:38

@deminekez:

De ki az az ürge, aki a videón beszél? Nem a skyway valami fejese?

És miért fogod elhinni, hogy kifizettek 5 milliót? VAgy akárcsak egy milliót? Mert mondja majd valaki valami konferencián? Esetleg meg is interjúvolnak valakit?

Több százezres hívő sereg vagytok, akik egy részét újra és újra meg lehet fejni. Egy színes papír van a kezetekben, egy ígérvény minden hájjal megkent profi csalóktól, semmi több.

NEm tudhatom mennyi pénzt tettél bele és hány embert beszéltél rá, de ezután legalább egy fillért se fzessetek be többet semmilyen ígéretre, semmilyen szövegre és kezdjetek ébredezni, tanulni a hibából.

deminekez 2018.11.17. 15:27:35

@Fanto Te feltételezésekről beszélsz, en pedig több mint két éve napi szinten követem mi történik, nem ragadtam le 2016ban, igy ennek tudatában minden honapban (most is) is fizetek be legalabb 200 dollárt. Hét jegyű mennyiségű reszvenyem van, de hidd el, ha ajánlatot kapok a cégtől, nem fogom eladni. Jobban örülnék ha nem lennének magyar amatőr anyagok/oldalak (a szabályzat szerint nem is szabadna lenniük), mert aki csak magyarul tud, nagyon hátrányos helyzetben van. Egyetlen hivatalos magyarul a SkyWay.capital, ott minden hír van magyarul is.

Fanto 2018.11.17. 15:44:49

@deminekez:

Nem válaszoltál, ki beszél (oroszul?) a videón. Ki az az ürge, aki az íróasztal mögött van? A fordítás pontatlanságára ne hivatkozz, mert a képek is mutatják 2017 májusát.

Szóval fizetsz még mindig? Nagyon nagyon rosszul teszed, de hát a te pénzed. Majd eszedbe jut a tanácsom, csak akkor már késő lesz.

"Egyetlen hivatalos magyarul a SkyWay.capital, ott minden hír van magyarul is."

És minden fent is marad? Vagy a több évvel ezelőtti - azóta kínossá vált - dolgok egy része már lekerült?

deminekez 2018.11.17. 16:02:39

@Fanto nem tudom ki beszél a videón, en nem MO-n élek, igy nem ismerem a magyar munkatársakat, a videón Yunitskiy van, de a szöveg alatta teljesen mas amit mondott, egyébként a narrátor harmadik személyben beszél rola, csak ilyenekbol vannak aztán a félreértések. Ha nagyon akarod kikeresem mit mond abban a videóban, de az mar tényleg nagyon régi. Ilyen szövegű orosz/angol videó tuti nincs, es nem is találod meg a SkyWay.capital oldalon vagy a hivatalos youtobe csatornajukon se.

Fanto 2018.11.17. 16:13:18

@deminekez:

Biztos vagy benne, hogy Yunitskiy ilyet nem mondott? Nem hangzott el ilyen ígéret konferenciákon sem jóval 2017 májusa előtt?
Ne miattam, hanem magad miatt keresd ki a válaszokat.

Mert ha mégis ígértek ilyet, akkor az hazugságnak bizonyult, ezt már 2018 novemberében ki lehet jelenteni.

És mivel tőzsde sehol, a kezetekben lévő színes ígérvény semmit sem ér, így bedobták most ezt az 5000 embert kifizetünk ha akarja hazugságot. És majd jönnek a többiek is, hát persze. Csak győzzétek kivárni.

deminekez 2018.11.17. 16:21:23

@Fanto biztos vagyok benne, bar Magyarország területén nem voltam konferencián, nem tudom ott ki mit mondott, de a ceg csak azert felel ami az oldalon van.
Ez nem hivatalos csatorna, de a felirat pontos, ezt mondta meg valamikor nagyon az elején
youtu.be/PlOxUY-Fkz8

Fanto 2018.11.17. 16:38:57

@deminekez:

Azt a videót keresd meg, amit én linkeltem eredeti oroszban vagy hivatalos angol vagy magyar fordítással, hogy lásd, mit mondott 3 éve, főleg a tőzsdére vitelt illetően.
Saját tisztánlátásotok érdekében nézzetek utána, mert ha hazudott, akkor be kéne látni, hogy ökörség a pénzt továbbra is utalni nekik.

Egyszerűbben ennél már nem tudom elmondani.

A helyetekben a régebbi konferencia felvételeket is megnézném, hogy miket ígérgettek akkoriban a cég prominensei és mi valósult meg belőlük valójában.

Fanto 2018.11.17. 16:42:10

"Ez nem hivatalos csatorna, de a felirat pontos"

Hadd kérdezzem már meg, hogy tudsz oroszul, hogy ezt ki mered jelenteni?

Az általam belinkeltnél tuti nem jó a fordítás még véletlen sem, de ennél az általad belinkelt kábításnál viszont pontos?

deminekez 2018.11.17. 16:53:07

@Fanto de most tényleg, az a videó amit betettél az neked ugy tűnik mint egy hivatalos fordítás? “A Yunitskiy elnök úr által vezetett SW... “ hat kezdi igy valaki a saját videóját? Az egy összevágott videó, amit valami túlbuzgó ember készített (sajnos). En is beleestem abba a hibába 2016 nyarán hogy beírtam a gugliba hogy SKyWay, dobtam egy hátast, es hallani se akartam rola hetekig. De nem hagyott nyugodni, es magam kezdtem kutatni, senkire nem hallgattam. Nem tudok tökéletesen oroszul, de ha ilyen videót látsz ahol ott van a SW logó vagy a SWC felirat a sarokban, es a hivatalos csatornán/oldalon van, annak lehet hinni. Ez is van valamelyik hivatalos csatornán, de nincs kedvem keresgélni. Tuti hogy a Yunitskiy szájából soha nem hallhattál ajfonrol, meg házakról, utazásokról beszelni.

énszóltam 2018.11.18. 02:41:16

@deminekez: és hogy néztél utána a cégnek, ahol hiteles infokat kapni?

amúgy eléggé ignorálod azokat az infokat amik ellentmondanak neked, még orosz oldalakon is vágják miről szól ez az egész.
skyway.capital/en/News/the_ecotechnopark_is_in_the_list_of_100_best_places_in_belarus/
ez a hivatalos oldaluk, azzal dicsekednek, hogy bekerültek a száz legjobb hely közé fehéroroszországban, azon lépjünk túl, hogy egy ipari létesítmény bekerülne a turistalátványosságok közé, de az tisztán látszik, hogy egy fizetett hirdetés az az oldal:))

az a vicces az egészben, meg ezért is felesleges a kis játék vasútról vitatkozni mert ha az még igaz is lenne ez a cég akkor is átverés:))

deminekez 2018.11.18. 07:44:32

@énszóltam A technológia létjogosultságát kell megérteni, ahhoz a létezőkkel kell összehasonlítani, ennyi a titok. Ülj fel egy repülőre, sokkal olcsóbb mint a monitor előtt hinni. Közelebb van mint Tokiobol, de nyilván ők is csak fizetett hirdetésért mentek oda.
rsw-systems.com/news/skyway-and-japan-tv
Addig is óvakodj a száz évre tervezett átverésektől, mindig legyen nálad üzemképes úszógumi ha a Lánchídra lépsz, a földalattira se lépj be ásó nélkül.

énszóltam 2018.11.18. 10:35:49

@deminekez: ne haragudj, de ezt most érteni kéne amit ideírtál:))) sokkal olcsóbb a repülő mint monitor előtt hinni? ez mit jelent vagy ülni akart lenni, de akkor sem értelmesebb, tényleg nevetséges pénzekért lehet mostanában fapadossal repülni Európában, de olcsóbb lenne mint a monitor előtt ez ilyen Skyway matek megint:) és ha elmennék az Ecotechparkba mi lenne, mit látnék ott másként?
amúgy az az orosz újságíró (amelyik újság cikkét korábban linkeltem) az elment le is írta, hogy ez egy hülyeség olyan mint a kairos, őt perelte be z öreg és vesztette el a pert a bíróság előtt. akkor újságírók 1:1 vagy a japán hitelesebb persze tudom, mert a japán egy technemzet, vagy hogy írtátok korábban:)
De persze az se fordulhat elő nem, hogy azért tűnik ki a Skyway azon a kiállításon mert abból az 500ezer agyhalottból nagyszámban mennek oda gyönyörködni a befektetésükbe, és talán ezért van ott akkora tömeg, tudod megint az ok okozat összefüggés:) De még nekik is lehet igazuk, nekem is amikor voltak mol részvényeim mindig megálltam a mol kutaknál és megveregettem a kutas hátát, hogy ez az srácok nyomjátok néha még szelfiztünk is(persze csak is feltartott hüvelykujjal)

"Addig is óvakodj a száz évre tervezett átverésektől, mindig legyen nálad üzemképes úszógumi ha a Lánchídra lépsz, a földalattira se lépj be ásó nélkül."
lehet igazad van a hármas metrót tényleg száz évre tervezhették, jó is a felújítottak is, mert hát az orosz egy technemzet:)

deminekez 2018.11.18. 13:32:33

@énszóltam ugy értettem ahogy írtam. Higgy az újságírónak, ott volt, látta, olyan mint a Kairos, oda van írva. Ha lenne olyan innováció amelyről mindenkinek megegyezik a véleménye, az nem innováció. A Nokia 3210 es a iPhone X is ugyanaz, telefon mind a kettő, csak egy kicsit más.

énszóltam 2018.11.18. 14:29:17

@deminekez: azért annál az újságcikknél, kicsit többről van szó mint, hogy hiszem e vagy nem. Az öreg beperelte az újságot hitelrontásért, és vesztett a bíróságon. Nem tudta megmondani hol végzett, milyen papírjai vannak, azt mondta, hogy valamelyik céghez neki semmi köze amikor megkérdezték, hogy akkor miért annak a cégnek az emailcímét használja szóval a szokásos terelés és hazugságok a legkisebb dolgokban IS.
De te ezek szerint jobban beszélsz oroszul, többet megértesz belőle mint én.

Hagyd már ezt az innovációt mindenre, persze hogy ugyanaz a telefon csak eltelt 20 év, technikai fejlődésnek hívják.

énszóltam 2018.11.18. 14:35:02

Annyiban tényleg megváltozott a véleményem, hogy ennyit olvastam a cégről, hogy eddig azt hittem az öreg valami stróman. De most inkább afelé húzok, hogy az öreg valami helyi futóbolond lehetett otthon, valami bogaras vagy bekattant mérnök, és erre telepedet rá a jó megszokott kis ruszki maffiánk:))

Egyszer én is találkoztam egy ilyen emberrel, ő szélgenerátorokat fejlesztett otthon.

Fanto 2018.11.18. 16:07:36

@énszóltam:
Én is így gondolom. Az öreg bohócot elkezdték promótálni, ő lett a hivatalos arca ennek az egésznek, mivel hisz a világmegváltó ötletében (amit lényegében közben már rég megvalósítottak a németek, japánok) így meggyőződéssel tud beszélni róla. A buta és kapzsi nép pedig issza a szavait.

A szájába adott hazugságokat meg belemondja a kamerába (pl. 3 éve felvett a 2017-es tőzsdére kerülés) és a harag is rajta csattan majd. A háttérben meghúzódó maffia pedig röhög a markában és számolgatja a sok idióta által befizetett pénzt.

Nem kell 100 évet várni a bukásra, szerintem 1-2 év és a 95% megvezetettnek le fog esni a tantusz. Néhányaknak persze soha.

Fanto 2018.11.18. 19:44:14

Egyébként valakinek van infója arról, hogy mennyi a belépő a skyway vidámparkjába?

Merthogy ott is szedik a pénzt a hívektől, meg az érdeklődőktől, abban szinte biztos vagyok.

ÓÓÓÓ, ááááá, waóóó, húúúúúúú :D www.youtube.com/watch?v=1s_skVY9j10

NEm elég, hogy becsapták őket még hülyét is csinálnak belőlük.

énszóltam 2018.11.18. 19:56:03

@Fanto: ezt a belépő dolgot én is kérdeztem már egyszer valakitől, de persze normális választ nem kaptam, marha kíváncsi lennék rá
én az oroszok helyében már gyártanám a kis skyway maketteket, 500ezer pontenciális ügyfél, biztos venne szinte mindegyik:))

Fanto 2018.11.18. 23:27:05

@énszóltam:

Megvan, persze, hogy szedik a zsét. Csak a 2017-es árakat tudtam kideríteni hirtelen.

ecofest.skyway-capital.com/en/

20-30 dollár hónaptól függően. (Idén valszeg több volt már) Kifizetik a látogatók szépen a vidámparkot a belépőkkel, legalábbis egy részét biztosan, így a hívők 'befektetései' szinte tiszta haszon (az orosz maffiának).

Meg kell hagyni, profik a weblapok, az animációk. A közlekedési technológiában ha még nem is remekelnek a ruszkik, a szemfényvesztés és átverés tudományát tökély közelire fejlesztették.

deminekez 2018.11.19. 08:10:25

@Fanto nevetséges hogy átvertekről írsz, mikor valaki akárki készít egy videót ket éve, te meg gondolkodás nélkül elhiszed neki. Hát ki hagyta magát két éve atverni, nem te? Nem azt kaptad amit Yunitskiy mondott, csak azt hitted. Kikeresem az eredeti orosz videót magyar felirattal mit mondott Yunitskiy abban a videóban, majd azt kérdezed miből gondolom hogy abban pontos a magyar fordítás. Onnan, hogy a tiedben nincs orosz szöveg, sem mondva sem írva, onnan.
youtu.be/mnb0VZeCfWw
youtu.be/PlOxUY-Fkz8
Tőlem kérdezed két év múlva ki beszél a videón, de te minden kétséget kizáróan hiszel neki. Az ő részvényeibe kellett volna fektetned? Ha engem átvernek legalabb tudom ki tette, de te továbbra is arra a noname videóra hivatkozol. Bármikor fogadok veled, hogy nem találsz 2018 elott feltöltött olyan videót ahol Yunitskiy oroszul elmondja azt a szöveget, IPO időpontot mond, nekem meg olyan van, ahol Jobs, Lenin, Einstein, Churchill, Zámbó Jimmy es Pitagorasz is elismerően nyilatkozik Yunitskiyrol, csak nem a hivatalos SW oldalon van, de az mindegy ugye. Lehet a tét 500.000 SW részvény, nekem van, te meg bármikor szerzel (érvényes ISIN/CUSIP kóddal) mert ugyis értéktelenek. Vicces, de legalabb látom a gyökeret honnan ez a zsigeri gyűlölet. A Tényekben tárt karokkal várnak oknyomozónak. Es erre most jöhetnek az érvek, hogy akkor is átverés, csak.

deminekez 2018.11.19. 10:19:13

@Fanto ahhoz külön gratulálok hogy komoly nyomozó munkával megfejtetted miből származik a SW haszna, elmegy 5000 ember több ezer kilométerről az ekofesztivalra es befizet 20 dollart. Nyilván a repülőgép es a szálloda ipar is a maffia kezében van, nekik nagyobb a bevételük ebbol. A Tesco is azert csinálja a nagy hajcihőt, hogy eladhassa 80 forintért a zacseszt, gratulálok.

énszóltam 2018.11.19. 12:36:43

@deminekez: Fanto aki hagyta magát megvezetni egy skyway beszervező ügynök által és nem vett skyway részvényeket:) Ez jó:)
És ezzel el is mondtál mindent ezekről az mlm-es piramisjátékos hülyeségekről, hogy miért is jó így pénzt gyűjteni:)

deminekez 2018.11.19. 13:15:25

@énszóltam Ha a kúton  a szomszéd ismeretlen autós azt tanacsolja hogy a MOL szerint nyugodtan önts vizet a tankba, fog az menni, elhajt, te meg elhiszed neki, arról már csak nem a MOL tehet? Az a video valotlanságokat (is) állít, melyet a SW sosem mondott, ez rohadtul dühít, de nem az a karosultja akinek ennek hatására van részvénye, hanem az akinek ezért (jogosan) nincs. Én tényleg tegnap néztem végig először, botrányos, találkoztam már hamarabb is vele, de 10 másodperc alatt levettem hogy nem eredeti, ezért nem néztem tovább, nem érdekel mások magánvéleménye.

énszóltam 2018.11.19. 13:58:38

@deminekez: nyugi nyugi engem nem befolyásolt, én mindig hang nélkül nézem meg őket. Idegesít a háryjános meg a vivike magyarhangja, úgy vettem észre ők a skyway magyar helytartói.
Te akkor nem is közösködsz a magyar brigáddal, külön utas vagy?

deminekez 2018.11.19. 14:03:41

@énszóltam: nem kívánok másokról véleményt mondani, nem tartozom közéjük, semmilyen online megjelenésem nincs, nem Magyarországon élek.

énszóltam 2018.11.19. 14:08:37

@deminekez: ez azt jelenti, hogy te nem szervezel be magad alá senkit?

deminekez 2018.11.19. 14:09:38

@énszóltam: de, foglalkozom beszervezéssel is :)

deminekez 2018.11.19. 14:26:13

@énszóltam: köszi, érzem az iróniát :) Lehet ha tőlem hallottál volna róla először másfél órában, más infókat kerestél volna utánna, és más lenne a képed. Persze nem biztos, és utólag már mindegy is.

Fanto 2018.11.19. 18:05:26

@deminekez:

Számos az skywayben érdekelt oldalán még mindig olvasható a 2017-es tőzsdére kerülés. Nekem ne mondd, hogy az ujjukból szopták.
Ez csak úgy történhetett, hogy előtte 1-2 évvel ezzel etették őket.

De keresd meg nyugodtan az eredeti videót, kíváncsi vagyok mit mondott az öreg. Annál is inkább mert ott van a képen kiírva a 2017 május, ami a film része.

És nem Mariska néni találta ki, mégha valamelyik konferencián fel is ment a színpadra, mert elég rokont szervezett be.
Világos, hogy ez az 'infó' fentről jött. Ennek az egésznek a hitegetés, hazudozás és a halogatás a lételeme.

Nem idegesít, hogy még mindig lehet bagóért venni állítólagos $1 értékű részvényt?
Mit gondolsz, ha még eladnak belőle 10000 csilliárdot, akkor elég lesz a világ összes pénze az állítólagos értéknövekedéshez?

Nem egy videó alapján mondtam véleményt, hanem az összkép alapján. Ez a csalá.. na jó nevezzük üzletnek, így nem működhet.

Ha ránézel egy fekvő emberi testre és látod, hogy a feje le van választva róla, pontosan tudod, hogy az az élettel összeegyeztethetetlen, kár a kórház vinni és reménykedni.

Ha ránézek a skyway 'üzletre' pontosan látom, hogy ez halott, nem élhet, nem működhet. A vonat lehet, hogy működhet, de az üzleti része az biztos, hogy nem.

Nem nagyképűségnek szántam tényleg. Nem ítéltem el mindent, ami ezen az oldalon megjelent.

Rengetegen jöttek régebben védeni az üzletüket,melyről feltártuk, hogy csalás. Mindról bebizonyosodott, hogy igazunk lett. Akik pedig itt vitézkedtek, védték a mundér (nem létező) becsületét, azóta gubbasztanak valahol, vagy már máshol üzletelnek.

Hidd el, ez lesz a te sorsod is.

Fanto 2018.11.19. 18:27:53

@deminekez:

"Hát ki hagyta magát két éve atverni, nem te? Nem azt kaptad amit Yunitskiy mondott, csak azt hitted. "

Vaóóó, :). Soha nem volt semmiféle skyway kamurészvényem, soha semmi közöm nem volt a skywayhez. Csak beütöttem a youtube-ba, hogy skyway és rábukkantam a videóra. Fogalmam sincs arról sem, ki töltötte fel, de mindenbe lefogadnám, hogy nem ő találta ki hozzá a szöveget. Elég profi munka, nem Pista bácsi vagy Juci néni csinálta.

Nincsen semmiféle zsigeri gyűlölet sem, irántad biztosan nem. Még az öreg iránt sem, mert szerintem csak felhasználják a mögötte álló csalók. A jószándék és a felvilágosítás vezet, hátha valaki hasznát veszi. És ez így van, ha hiszed, ha nem!

Te is sajnálni fogod, hogy nem hallgattál a figyelmeztetésre, mert nem csak anyagilag, de erkölcsileg is nagyot fogsz bukni.

deminekez 2018.11.19. 19:12:05

@Fanto nincs olyan videó, nincs mit keresnem.

Elmondom honnan ered. Az eredeti 2014 januárjában indított 15 fázisra bontott tervben a 15 szakasz tervezett befejezése 2017re esett. Csakhogy ezzel ket gond van.

Egyrészt ez nem jelenti es nincs benne olyan hogy akkor mindjart lesz IPO, eleve átlag 1:20 diszkonttal számol a végén, az meg nem 1:1, oda még idő kell amit nem lehet előre tudni. Ezt értették fére valszeg, nem volt ilyen ígéret. Szerinted abban van logika, hogy most mondjuk 2 centre becsülik, ennyiért adják, es jövő heten 1 dolláros áron tőzsdére viszik? Nagy hiba lenne.

Kettő, eleve csúszott mar 2016ban a project kozel egy évet a litván események miatt. Abba már kár visszamenni. A következő csúszás időközben, ha megnézed az eredeti terveket, ott is szerepel hogy a három szakasz megépítése után, egy húsz kilométer hosszú pályát fognak épiteni a parkból kiindulva a gyorsasági tesztekhez. No ezt kéritek számon, hogy nincs sebesség, nyilván egy kilométeres szakaszon nem is lehet. Ez a hivatalok hosszú packázása volt pl fák kivágásá miatt, kornyezetvedelmre hivatkozva, stb. Miutan az Emirsegekben óriási az érdeklődés, ragaszkodtak hozzá hogy az ő éghajlati es terep viszonyaira is építsenek tesztparkot, ezert csak ott lesznek gyorsasági tesztek, az egy másik park. Idén áprilistól építik AbuDhabi mellett, még semmi képet ne adtak ki róla ha kérdeznéd, es ne is kérdezd meg miért hiszem el hogy építik, tudom. Ez a 25 kilométeres szakasz lesz aztán a tesztek után tovabb építve az AbuDhabi - Dubaj 120 km-es gyorsszakaszra. Ezért késik a project, de 2017es IPO terv sose volt. Az egyetlen hivatalos oldal ahol az IPOrol szó van a sky-way.org/ ott van egy visszaszámláló, most 2 évet mutat, de ez sem tuti.

Engem is a felvilágosítás szándéka vezet, hátha valaki hasznát veszi. És ez így van, ha hiszed, ha nem!

Szerintem túlragoztuk, és az eszmecserénk végéhez közeledünk :)

Ponzivadász 2018.11.19. 19:15:07

Szerintem kár videókon lovagolni. Azt kellene már megtanulni, hogy ilyen "tuti" üzlet amin embertömegek fognak könnyedén, munkanélkül megazdagodni, ilyen módon, ilyen jófek cégek jóvoltából és lehet az bármi, egyszerűen nincs, nem is volt és nem is lesz. Mégcsak a részletekbe sem érdemes belemenni. 2 perc alatt le lehet vágni, hogy átbaszás, mondhatott bármit yuri bácsi, vagy akárki. Az ilyen (sőt a jóvel kisebb kaliberű dolgokba is amin profit van) nem a kisemberek gazdagodnak meg. Nem tudom, hogy gondolhatja valaki?! Vannak befektetési alapok amin pár százalék hozama lehet az embernek ennyi és még az sem tuti. Az ilyen MLM be értékesített csodaüzetek, ahol csak be kell fizetni és majd egyszer rengetgszeresét visszakapot, hozd a haverokat is egytől eggyik átverés. Nincs kivétel. Mert nem is lehet másképp,. Semmi logika nem lenne benne a "tuti" üzlet kiotlője részéről. Én nem is értem mit godolsz? Általánoságban ha ezek (a többi 100al ami az elmúlt 20 ébven kivétel nélkűl bedőlt) az üzetek tényleg "tutik" lettek volna, mindet meglehetet volna finanazírozni jóval olcsóban a drága MLM helyett. Miért mindig a legszűkebb látókörű, egyszerű, naív, hiszékeny, befolyásolható, tanulatlan, sokszor nyugdíjasok stb.. pénze kell ezeknek a cégeknek, mocsok drágán? Egyszerűen azért mert mástól nem kapnak. Hát számomra már itt elvérzett a skyway is ahogy már a 100 korábbi üzlet is. Mindez 5 perc kutakodás után. Ezt az egészet amit nyomsz ahhoz tudom hasonlítani mintha még mindig hinnél a mikulásban. Számomra ez pont olyan egyértelmű, hogy ilyen nincs.

Ponzivadász 2018.11.19. 19:31:55

De egy dolgot ismerj el. Akikkel itt próbálsz érvelni eddig sosem tévedtek! Pedig mindig ugyanaz a séma. Amig nem nyílvánvaló a dőlés ugyanígy bizonygatják a hozzádhasonlók a magukét.. Olvasgass vissza ha nemhiszed. Még arra lennék kiváncsi, hogy neked ez hányadik MLM üeted? Ez elött mikbe vettél részt? Most őszintén!

deminekez 2018.11.19. 20:08:20

@Fanto 5 perc után nálam is elvérzett. Két óra után is. Száz óra után elkezdtem gondolkodni. Nem akarok érvelni, ennek igy nem sok értelme van. Nem en vagyok a SW, még esetleg szanj egy kis időt arra mit mondott idén az Ekofesztivalon Yunitskiy ha eddig nem tetted meg. Ha ebben sem szólít meg semmi, nyugodt lelkiismerettel elengedheted. vimeo.com/283902151 (feliratos)

@Ponzivadász csak termékes MLM üzletekben dolgoztam, es hánytam minden pénzt halmozó szelhamosságtól, pedig rengeteget láttam. Az én sablonom nagyon egyszerű, ha azt ígéri hogy befizetsz valamit es mindegy mi a mese, jövő héttől/hónaptól elkezd neked hasznot fizetni, ezzel en 30 másodpercnél többet nem foglalkozok. Rengeteg időt spóroltam magamnak.

énszóltam 2018.11.20. 00:24:37

@deminekez: ": köszi, érzem az iróniát :) Lehet ha tőlem hallottál volna róla először másfél órában, más infókat k....."
ennyire jó ügynök biztos, hogy nem vagy:)))) ez egy tipikus ponzi átverés, ha öt percig járjuk körbe a témát vagy ha 100 óráig rágjuk át magunkat rajta akkor is. Ez a linkelt video az öreg előadásával is ékes bizonyítéka, mondjuk szerintem az ellenség képet nem dolgozták ki eléggé, nem derült ki miért üldözik el az öreget mindenhonnan, meg ki fizeti a korrupt újságírókat.

Egyszer azt olvastam simán pszichológusokkal dolgoznak az ilyen cégek, bár az lehet inkább az orosz társkereső lányokra vonatkozott, annak akkor olvastam utána mikor egy haveromat nem tudtam lebeszélni, hogy élete szerelmének ne utaljon pénzt oroszországba vízumra meg repjegyre:)))
És még csak nem is szívathatom vele, mert ő meg pontosan tudja, hogy engem meg az alibabán húztak le akkor amikor még a kutya nem ismerte, és mindenhol ahol rágugliztam azt írták, hogy még véletlenül se küldjek pénzt mert a lehúzás melegágya, és rohadjanak meg tényleg az volt:)))

deminekez 2018.11.20. 08:51:13

Most már tenyleg körbe beszélünk, ennek igy nincs értelme. Ponzi, maffia, MLM, akármit láttatok eddig, tuti egyik sem beszélt eddig a hatodik közlekedési infrastruktúrárol, miután 100 éve nem volt ilyenről szó. Márpedig meggyőződésem hogy erről beszélünk, nektek meg egy másik meggyőződésétek van. Majd az idő eldönti, csakhogy a tét hatalmas a piaci jelentősége szempontjából (is). Az a hátránya ennek a projektnek, hogy nagyon összetett, az előnye viszont hogy (szinte) mindent tudsz, csak más sorrendbe kell tenni. Nem vonatban kell gondolkodni, hanem a közúti, kötött pályás es a légi közlekedésről egyben. Mondok legalabb ket utat ahonnan érdemes elindulni. Vasárnap volt a biztonságos közlekedés világnapja, es nagyon sok hírbe bekerült hogy az ENSZ jelentése szerint évente 1.300.000 (!!!) ember hal meg az utakon, ennek tízszerese válik rokkantá, sokkal tobb mint háborúban. Merre van a megoldás, mi lesz 5 ev múlva? Egy másik ENSZ jelentés szerint szeptemberből: az emberiségnek 10 (!!!) éve van hogy visszafordítsa a globális felmelegedés folyamatát. Nézd meg a közlekedés szerepét ebben, es megint csak gondold el mi lesz 5 év múlva. Erre mi a megoldás? Még terv sincs, nemhogy megvalósítható megoldás. Trump éppen megoldotta a kaliforniai erdőtüzekben: “Nagyszerű klímát akarok, meg is fogjuk kapni!” Remek, bízzunk benne, majd megoldják. En nem igy látom, es még 500.000 ember sem. Hogy van e ehhez köze a Skywaynek? Van. rsw-systems.com/intellectual-property
Biztos hogy nem ezen a fórumon fog megszületni a megoldás. En megyek az utamon, ti meg tovabb, kerestek itt egy uj csontot. Sziasztok, azert majd még tuti találkozunk! Szeretettel :)

énszóltam 2018.11.20. 10:28:53

azért azt tegyük hozzá, hogy az 500ezer ember gazdag akar lenni,basznak ők a természetre sok pénzt akarnak és így majd még nagyobb ökológia lábnyomot hagyni maguk után:))

deminekez 2018.11.20. 10:35:04

@énszóltam: majd ha egy nonprofit szervezet fejleszt technológiát a piacra, szólj.

deminekez 2018.11.20. 10:51:27

No még egyet! :) Épp most jött ki a hír, hogy december 12en megyünk a 13ik fejlesztési fázisba, akkor megint 20-30%-al csökken a diszkont, hátha meggondoljátok magatokat :) :) :) rsw-systems.com/news/new-stage13-of-development?lang=en

Fanto 2018.11.20. 19:15:03

@deminekez:

Jön a diszkont csökkentés? Wowwwwwwww, akkor most gondolom bevásárolsz újra. A nagy ünnepi költekezések előtt szeretné a cég, hogy bevásároljatok, mert ugye a lehetőséget nem szabad kihagyni. :).

Még mindig nem veszed észre, mire megy ki a játék. Fázisok, diszkont csökkentések jó előre bejelentve és újra és újra lehúzzák, akinek van még hite és pénze is.

Közben látom, hogy sokak a 0.015-ös dollárcent árfolyamot is jónak tartanák már.

Kíváncsi lennék hány egység (kamu) részvény van már a tagoknál.

500 000 tag kb. ugye? Legyen átlagosan 100 ezer részvény fejenként. (szerintem alulbecsülöm, mert neked is van sokkal több).

Tehát 500 000 x 100 000 = 50 000 000 000

Ez bizony 50 milliárd, vagy 50 ezer millió. Ahhoz, hogy a mostani 0.01 értékről (szerintem annyi sincs) legalább 1 dollárt érjen egységenként, a cégnek 50 ezer millió dollár nyereséget kéne termeljen vagy ennyire fel kellene értékelődjön.

Ha elszámoltam valamit, szólj. A számok és a tények makacs dolgok, én nem csalódtam bennük.

Persze nem várom, hogy ezután ne higgy. Hátha azonban valakit elgondolkodtat.

Menj persze tovább az utadon, remélem nem szégyelsz majd visszatérni időnként. Esetleg akkor is, ha kiderült, hogy nagyon rossz lóra tettél.
Az eddig itt vitázó nagy 'üzletemberek' egyike sem tért vissza, hogy elismerje bukását.

Fanto 2018.11.20. 19:19:45

Javítás:

Közben látom, hogy sokak a 0.015-ös dollárcent árfolyamot is jónak tartanák már.

helyett

Közben látom, hogy sokak a 0.015-ös dolláros, (azaz másfél dollárcentes) árfolyamot is jónak tartanák már.

deminekez 2018.11.20. 20:28:03

@Fanto Sosem volt titok mennyi részvény lesz kiadva, fázisokra bontva le van írva 2014től. A részvénypiac egy szigorúan szabályozott piac, nincs kamu részvény, csak értéktelen. Azt rossz üzletnek hívják, nem átverésnek. Azt azert olvasd ujra hogy függ össze a ceg a nyeresége a részvény árfolyamától, a ponzipiacon edződve kieshetsz a valóságból. Az IPO előtti világ meg egy másik világ, (majdnem) ellentétes szabályokkal mint IPO után. Az se mindegy hogy az adott cég a magyar szotyipiacon vagy a világ közlekedési piacán szeli a szeletet :)

deminekez 2018.11.20. 20:55:15

@Fanto ezt a 0.015 árfolyamot nem tudom honnan szedted, mindenestre en se tartanám rossznak az 500%-ot alig több mint két év alatt, pláne ha ket nullával többet tudtam volna befektetni...

Fanto 2018.11.20. 21:25:14

@deminekez:

Hány részvény lesz kiadva?
Kérlek értd úgy, ahogy írtam. Arról az egységről van szó, ami neked is van vagy 1 millió vagy nemtudom mennyi.
Erről tudsz mondani valamit, hogy a kb. fél millió skyway tagnál hány egység van most?

Ha nem tudsz róla mondani semmit neked és akiket ismersz, nektek átlagosan mennyi van?

deminekez 2018.11.21. 07:11:25

@Fanto 60 milliárd lesz kiadva, a nyolcadik fazisig emelkedett a kiadott mennyiség, azóta csökken. A 13-15 között még 5 milliárd. Nem tudok átlagról, lehet százezer az átlag, nem tudom, a félmillió emberben az is benne van akik egyszer fizettek 20 vagy 100 dollart egyszer, meg az is aki százezret.

énszóltam 2018.11.21. 08:53:37

@deminekez: mit jelent az, hogy emelkedett a kiadott mennyiség azóta meg csökkent? azzal egyáltalán tisztába vagytok, hogy ez melyik cégnek a részvénye lenne? az amelyik a brit-virgin szigeteken van bejegyezve? mennyi a cég törzstőkéje a részvények száma vagy a névértéke?
persze az hogy örökölhető e azzal külön menüpontban foglalkoznak az oldalon, most erre mit mondjak, ha azt mondom, hogy ebből lehet tudni, hoyg ez egy ordas nagy átverés akkor megint besértődsz.

deminekez 2018.11.21. 09:28:56

@énszóltam: Az első fázisban kiadtak 1,5 milliárdot, másodikban kettőt, a nyolcadikban 7,5-t azóta csökken, ez így összesen 60. Minden fázis befejezéséhez más összeg kellett. Mindenki el tudja olvasni hogy a certifikáton amit kiadtak a nevére az Euroasian Rail SkyWay Systems Holding (II) szerepel Yunitskiy aláírásával, hogy ez miképp jegyzi a Global Transport Investment részvényeit, mi a SkyWay Capital szerepe és milyen a holding felepitese, ebbe nem megyek itt bele, aki foglalkozik vele, tudja, nem titok, és biztos nem változtatna a te megítéléseden.

Fanto 2018.11.21. 21:03:35

60 milliárd részvény? Szerintem annyi, amennyit csak el bírnak adni, de számoljunk 60 milliárddal. Akkor feljebb nem is sokat tévedtem.

Szerinted a pénzemberek, a bankok miért nem csaptak már le erre a nagy lehetőségre, ahol "független szakértők" még mindig több tízszeres diszkontot értékelnek állítólag?

Vannak pénzemberek, befektetési cégek, melyeknek 10 millió dollár zsebpénz. Hogyhogy ennyit sem kockáztatnak tucatjával, százával ezek a cégek. 10 millió dolláron több mint 1 milliárd részvényt vehetettek volna, amin giganyereségük lenne még akkor is, ha a skyway ígéreteinek egy tizede megvalósulna. MÉgsem veszik. Miért? :)

Webinárokon, fészbúk csoportokon, konferenciákon terjednek a hírek, ígéretek, melyek hatására sokan beugranak, fizetnek, majd ha nem teljesül valami, akkor azt mondjátok, hogy de hát a hivatalos weblapon nincs a hír.... :)

No mindegy, azt még megjegyezném, hogy remélem minden általad beszervezettnek elmondod, hogy a pénzét akár az utolsó fillérig elbukhatja. Ha nem tennéd, akkor sajnos majd joggal vonnak kérdőre, ha mégsem lesz a nagy skyway projektből semmi. Számomra ez nem kérdés, de most abbahagyom az írkálást, majd talán pár hét vagy hónap múlva meglátjuk, mi a fejlemény.

deminekez 2018.11.22. 07:40:18

@Fanto “SZERINTEM annyi amennyit csak el tudnak adni” Ezert értelmetlen írogatnunk. Nem az a baj hogy szkeptikus vagy, hanem hogy felületes is.

Teljesen felesleges öt ev után arról vitázni miért igy lett finanszírozva. Mert működik. A crowdinvesting egy legitim finanszírozási forma. Egy csomó startup halálát okozza, hogy valaki elkezdi a finanszírozni, aztán elzárja a csapot. Meg persze bele akar szólni. Nem a világ legnagyobb pénze a 300 millió dollár, de tobb mint amit évente pl az oroszok startupok finanszírozására költenek. Száz millióval meg öngyilkosság nekifutni, ha eleve tudod hogy nem lesz elég, abból lesz az átverés. Yunitskiy évtizedek alatt minden létező utat kipróbált, ez meg bejött. Azt ne felejtsd hogy 2014ben volt Yunitskiy plusz két mérnök, meg egy tonna papír youtu.be/F4vJFoKINws . Most mar sokkal könnyebb lenne nagybefektetőt találni, van is jelentkező, csak mar nem kell. Még végigfut a három fázis, utánna már önfenntartó lesz. Nagyon tévedsz ha ugy gondolod, hogy csak nyugdíjasok kispénzéből lett az egész finanszirozva. Van még itt a bankoknak es nagybefefektetőknek szerepe a célprojektek finanszírozásában es rengeteg pénzt fognak rajta keresni.

Elmondom. Aki nincs felkészülve arra hogy bukhatja a pénzét, az messziről kerülje el a startupok világát, nem csak ezt. A legkissebb (törleszthető) csomag 25 dollár havonta. Akinek felboritja az életét havonta hatezer forint elvesztése, annak nem értem hogy lehet bátorsága ahhoz hogy gondolkodjon rajta. Még mindig kaphat érte közel tízezer dollár névértékű részvényt. Nem csak csiliárdok vannak. Persze nekik most kell a pénz, azt akarják hallani, én meg csak azt tudom mondani, hogy három evvel ezelőtt is most volt meg három év múlva is most lesz. Es nem azert mondom neki, hogy legyen belőle 900 forint jutalékom.

En is azt gondolom hogy felesleges folytatnunk. Majd az idő igazságot tesz köztünk :)

Fanto 2018.11.22. 20:03:34

@deminekez:

"Nem az a baj hogy szkeptikus vagy, hanem hogy felületes is. "

Én lennék felületes? Mert nem hiszek minden szónak?

A kairosnál azt mondták, forradalmi és új technológia. Azt is mondták, hogy startup. Közben kiderült, hogy ÁLstartup volt. Itt is ez a helyzet.

Ami engem érdekel elsősorban ezeknél - most legújabban ennél - az a tömegpszihózis. Ahogy telik az idő, egyre inkább türelmetlenek az emberek, de még hallgatnak, nem mernek reklamálni, kritizálni, kérdezni se nagyon olyat, amiből kiderülne, hogy fogy a hitük. Azt tippelem, hogy a skyway-nél közel a billenéspont, de persze lehet, hogy még ez egy kicsit arrébb van.
Erre majd még úgyis visszatérek párszor.

Egyébként a 15. fázis mikor következik be? Erre van időterv?

Fanto 2018.11.22. 22:19:01

@deminekez:

Hát még mekkora jaj lesz, csak akkor már smájli nélkül.

Kairos, Questra, Onecoin

3 bődületes csalás az utóbbi három évből. Mindhárom százezreket érintett, dollár százmilliókat csaltak ki a világ számos országának polgáraitól azok hatóságainak szeme láttára.
Döbbenetes egy világban élünk. (És most itt a negyedik).

Nem voltál érintve egyiben sem? Nehéz elhinnem, bár valahol el kell kezdeni :).

deminekez 2018.11.23. 07:46:02

@Fanto Teljesen mindegy mit mesélt a Kairos, Questra, akinek nem jött le fél óra alatt hogy micsodák, azt sajnálom, szomorú. Akinek lejött es ennek ellenére terjesztette is, az gazember. Azt sem értem hogy lehet egy döglött lovon évekig lovagolni (ami mindig is csak egy kitömött ló volt), de hagyjuk. A OneCoin egy másik sztori, van magánvéleményem, de nem követem napi szinten igy nem nyilatkozok róla. Nyilván nektek mind a négy egyforma, meg se próbálom leírni a különbséget, egy hét alatt vagy mennyi volt ez, próbálkoztam, deminekez. Van azonban egy nagyon fontos különbség, amit nem veszel figyelembe. Ha a Kairos, Questrába betettél 1000 pénzt, akkor a legjobb eset hogy egy év alatt kifizetettek neked 2500 pénzt oszt jónapot, ennél jobb variáció ígérve se volt. Ha ez lenne a SW ajánlata, azt mondanám ne kockáztass, lehet én se tenném. Csakhogy a SkyWayben 1000 dollárért (amit kifizethetsz 10 havi részletben is) most is kapsz még 50.000 (!) darab 1 dollár névértékű részvényt (arról nem is beszélve hogy amikor en döntöttem két es fél évvel ezelőtt, ez még kb ötször nagyobb nennyiseg volt)! Ha tévedsz, tőzsdére megy, likvid lesz, es osztalékot fog fizetni, akkor az nagyon fog fájni neked, mert ilyen csak egyszer van, tudtál róla es döntöttél. Ehhez kell egy olyan nagyságú project ami valójában a világ hatodik közlekedési infrastruktúrája, ilyen száz évenként születik es nem könnyű idő előtt felismerni. Én nem élek olyan biztonságban hogy megengedhessem magamnak ezt a kockázatot. Pár ezer dollart kész vagyok elveszteni, de százezreket nem.

énszóltam 2018.11.23. 09:07:02

@deminekez: mert nem tudod le írni a különbséget, nincs különbség csak a mese más a pénz útja ugyanaz:)) de ezek szerint neked csak az számít, hogy minél nagyobbat hazudjanak.
akinek nem jön le fél óra alatt hogy micsoda a SKYWAY, azt sajnálom, szomorú. Akinek lejött es ennek ellenére terjesztette is, az gazember. Azt sem értem hogy lehet egy döglött lovon évekig lovagolni (ami mindig is csak egy kitömött ló volt), de hagyjuk.

amúgy a gazembert tényleg szó szerint lehet érteni, mert ha jól tudom pénzügyi termékeket amúgysem lehetne minden futóbolondnak terjeszteni. meg ugye létezik év elejétől az a törvény a beszervezőügynökökre.

deminekez 2018.11.23. 10:03:02

@énszóltam: nézz utánna mi a pénzügyi termék

énszóltam 2018.11.23. 10:32:16

@deminekez: nekem miért kéne utánanéznem engem nem érint, a hozzád hasonló futóbolondoknak kell majd utánanézni, ha majd egyszer valakinél átléptek egy ingerküszöböt és mondjuk példát akarnak majd statuálni, egy cég "részvényeit" tukmáljátok hatalmas haszon reményében, ezt azért nehéz nem pénzügyi dolognak beállítani, nem egy reumakenőcs

deminekez 2018.11.23. 10:45:52

@énszóltam: ha nem néztem volna utánna, engem sem érintene, nem is lenne véleményem.

énszóltam 2018.11.23. 13:50:12

@deminekez: most nem akarlak megbántani, de te a skyway-nek is utánanéztél.
Mindig ezzel a sejtelmes dologgal jössz, hogy majd az idő eldönti, de facebook vagy tesla árfolyamnál igaz is lenne, de a skyway-nél abban a pillanatban lett kidobott pénz mikor átutaltad. Ha te mégis pluszban leszel a beszedett jutalékok mmiatt is akkor is csak egy bűnöző vagy aki még azzal sincs tisztában mit csinál.
na az a sommás véleményem az egész bolhacirkuszról

Fanto 2018.11.23. 16:28:53

Hát nem tudom skacok, de a nagy technológia is rohadtul kérdéses itt.

Mit láttok ezeken a képeken?

fortuna3780.weebly.com/

Főleg a középsőre és a jobb oldalira gondolok. Lehetséges ez, hogy két huzalon/sínen felül közlekedjen egy nehezebb jármű mondjuk legalább 20-30 utassal úgy, ahogy a képen van ilyen ritka alátámasztással?
Egyre inkább az az érzésem, hogy nincs itt semmiféle technológia, csak humbug az egész techno részről is.

deminekez 2018.11.23. 17:12:00

Szerintem igen, de lesz két nem szavazatod is, így tudományosan bizonyított hogy nem lehetséges, hiába szállt be most már az arab maffia is.
rsw-systems.com/news/uae-video

Fanto 2018.11.23. 17:23:14

Megjött mai nagy bejelentés:

www.youtube.com/watch?v=1pZWSqfAwAk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2M9kSTgZJqj39LtgKvHGPShNUacWZCSB-r5Sb-McgolDNGovSqda2rZB0

Fantasztikus! Az elején a nagy tervekről hallunk néhány óriástábla alatt beszélni valakit. Valszeg valami fejes lehet a skywaynél, mert kivenni elég nehéz, mivel a videó valami 10 évvel ezelőtti telefonnal lehetett felvéve.
Aztán két arabnak öltözött valakivel Yanutski aláír valamit. Majd az állítólagos építkezés helyszínén elvágnak egy szalagot, arrébb tesznek egy lapát homokot, a háttérben építési anyagok vannak és közben mesélnek az ott megvalósuló csodáról, rajzolnak a homokba. Végül a skyway állítólagos majd egyszer megvalósuló fejlesztési központjáról láthatunk lenyűgöző grafikákat.

Gyerekek, itt tényleg sietni kell a kasszához, mert ebből nem lehet kimaradni. :)

deminekez 2018.11.23. 17:37:42

De, ki lehet maradni :)

Fanto 2018.11.23. 18:24:51

Még szerencse, hogy nem kötelező beszállni. :)

Egyébként meg tudod szerezni a címet, hogy hol van ez az építkezés Ukrajnában? Hátha valaki jár arra, de pár hónap múlva még az is lehet, hogy utazok Ukrajnába(nem ezért, hanem egyébként is) és megtekintem, mi folyik ott.

Ez a filmecske max. pár dollárba került. Na jó, kicsit többe a plakátolás miatt, meg az arab ruhák kölcsönzése vagy arabok felbérlése miatt.
Szemfényvesztés az egész. És ha befizettek miatta csak mondjuk 1-2 ezren fejenként 100 dollárt, már hihetetlenül megérte.

deminekez 2018.11.23. 18:36:34

@Fanto: a szabadság már csak ilyen, kivívtuk, szabad német mondani. Nem tudok ukrán építkezésről, de ha belefutsz, szólj :)

Fanto 2018.11.23. 19:32:17

Pedig elég sanszos, hogy ott vették fel. :) Repülőjegyre nem éri meg költeni egy filmecske miatt, csak tudni kell vágni, meg öltözni.
Egy koordinátát azért írhatsz, hátha valaki tud infót szerezni a helyszínről, hogy valójában mi van ott.

deminekez 2018.11.23. 19:46:39

@Fanto nyilván ott, homokbányák vannak Ukrajnában is. Ha az ekotechnoparkra gondolsz, az kicsit arrébb van, Fehéroszorszagban. Ha Yunitskiy igy dobálózna a miliméterekkel mint te a százkilométerekkel, nem lennék nyugodt. Szóval Fehéroszország, Minszk mellett 50 km, Marina Gorka. A falu szélén az a kalapos bácsika útba tud igazítana. Nem tudták eltakarni a 36 hektárt a Google mapson se. Figyelmeztetlek, az egy ipari terület ahova nem fognak beengedni csak úgy, akkor se ha ha egy súlyos csalást mész magyar fórumozóként felderiteni, es akkor se ha lesz nálad apró a kisvasútra.

Fanto 2018.11.23. 20:20:52

Nem az ekoparkra gondoltam, egy sima építkezés helyszínére annál inkább.
Sokat írtál, de koordinátákat nem látok. Ha én finanszíroznék egy építkezést, legalább szeretném tudni, hol van. De hát te tudod, ha nem nem.

énszóltam 2018.11.24. 00:19:23

@Fanto: kolléga láthatod, hogy veled vagyok, de itt ezzel a helyszín dologgal szerintem túltoltad:) így csak deminekez kolléga alá adjuk a lovat, hogy elmondhassa, hogy lám ebben se volt igazunk:)
Mondják hogy az amerikai egyetem mellett Sharjah-ban.
https://www.google.co.uk/maps/@25.3043219,55.4790608,3a,75y,90.08h,80.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDNmsT4NhuPwn9puwItObyw!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

ez látszik a háttérben, de amúgy igen minden más amit az öreg elmond az megint a bullshit kategória, mostmár elektromos autójuk is van, ennyi:) csak mikor fognak legalább egy elektromos fogkefét eladni

deminekez 2018.11.24. 10:09:07

Most esett le, hogy az UAE-t nézted Ukrajnának. Benézted, tudtam volna en is a választ :)

Fanto 2018.11.24. 17:07:30

@deminekez: Soká esett le. :)
@énszóltam:

Igen, benéztem a helyszínt, elismerem. Ha másban is igaza lesz deminekez fórumtársnak, azt is be fogom ismerni.
Sajnos azonban ez a lényegen mit sem változtat. Remekül megkoreografált filmecske. A durva akcentussal beszélő mondja a mantrát, közben a háta mögött elmegy egy melós valami lécekkel a vállán és így tovább. Minden meg van itt rendezve. Szivatás az egész.

Majd ezek a maffiózók tesznek benneteket százezerszámra gazdaggá. Csak be kell fizetni X dolcsit és kivesztek 100 - 1000.. X dollárt, mindössze egy kicsit várni kell. Hát persze.

Fanto 2018.11.25. 12:05:27

Skyway Capital Magyarország fészbúk csoport:

www.facebook.com/groups/1550821188551077/

Közel 5000 tag, mégis a megosztott posztoknál néhány lájk, hozzászólás szinte sehol nincs.

A két napja közzétett "Újrabefektetési és visszavásárlási" akció meghosszabbodik!" bejelentésnél is semmi reakció, lájk is mindössze 5 darab van.
Mindez egy 5 ezres csoportban. Mit jelent ez?

énszóltam 2018.11.25. 23:18:15

@Fanto: és abban a pár like-ban, meg a különböző oldalakon megosztott csoportképeken is megint nagyon felülprezentált az idősebb korosztály, szóval ezek a szarrágóak megint kiket paliztak be

énszóltam 2018.11.27. 14:28:07

Ők sem értik az idők szavát, pedig mekkora érdeklősé volt az innotrans kiállításon:))
444.hu/2018/11/27/jonnek-az-emeletes-vonatok-a-budapestvacszob-es-a-budapestcegledszolnok-vasutvonalakon

deminekez 2018.11.27. 19:52:35

Ezzel egy “MÁV-tapasztalatok” fórumon nagy sikered lenne, de Itt persze átvereseket kell szakszerűen leleplezni. Írtam már hogy nem a vonatból kell kiindulni, pláne nem a szerelvényekből, de magas labda volt ezek szerint. Akkor most már le kéne húzni a rolót, kész, ennyi volt, a közlekedés fejlődése a világban elérte a csúcsot, nincs tovább, nincs piac. Most már (ha minden jól megy) 54 perc alatt EC-vel (személlyel 57) el lehet jutni tömegestül 64 kilométerre MO egyik legfejlettebb vasúti vonalán a Nyugatibol Szobra. Az ugye 60 km/h (kötöttpályán!) egy nemzetközi vasúti szakaszon Európa közepén egy világvárosból indulva. Ja hogy van néhány dombocska útközben? Van ahol hegyecskék vannak, hó, homokvihar, nagy víz, fagy, meleg, 30 fokos hőingadozás, nem ilyen szerencsések. De sebaj, majd átépitjük, nagybetonhíd kell a Dunakanyarba, akkor 160 km/h lesz a sebesség, sztráda áron ami sose térül meg. Lesz megrendelő, finanszírozó, meg tender nyertes is, nem kell nézni addigra hogy utaznak a sivatagban. Most már 20 évre kuss, 2020ban lesz a vonatban wi-fi, fel lehet tölteni a telefont és elfér a babakocsi is, értjük az idő szavát. Vannak smart-city programok is, ha van a padon napelemes mobil töltő, már okos is a város. Bizony, pont ezt láttam az Innotranson. Es ugyanezt láttam volna 2007ben egy mobiltelefon kiállításon is a standokat végigjárva egészen az iPhone-ig, mert ez hogy kerül ide, mi ez, minek ez, nem is telefon. Ez meg nem vonat.

énszóltam 2018.11.28. 01:58:47

@deminekez: te érted ezt a sok blődséget amit most itt összehordtál?

Ponzivadász 2018.11.28. 08:01:48

@deminekez:
A sivatagban egyenlőre teveháton közlekednek és nem skywayen. Ne legynek illúzióid, ez így is marad.

deminekez 2018.11.28. 08:29:14

Ez igen, teveháton. Szegény dubaiak.

Ponzivadász 2018.11.28. 21:26:39

Akkor úgy fogalmazok, hogy egyenlőre többen utaznak teveháton a sivatagban mint skywayen. És nem úgy néz ki, hogy ez változna a jövőben.

Ponzivadász 2018.11.30. 14:10:15

Hogy legyen mas tema is.
youtu.be/XMCL2D4CHHs
Hat nem pont ugyanezt adta elo a korabbi bedolt uzleteinel is? :DD Ez az ember a leggatlastalanabb az osszes szelhamos mlm-es kozzul. Ha valakire nem szabad soha hallgati akkor az a Sz. Gyurko.

Fanto 2018.11.30. 19:44:58

@Ponzivadász:
Húha...... ez az ember sorban az összes szarban benne volt, még a SEN-t is fennhangon hírdette. Kíváncsi lennék mekkora kárt okozott már naiv magyar embereknek, családoknak. Ha összeadnánk, akkor minimum 8 de inkább 9 számjegyű lenne a veszteség.

És ezek után így mer beszélni, a képén a bőrt elég nehéz lenne átlőni, olyan vastag lehet.

Ponzivadász 2018.12.13. 15:25:39

@Fanto:
A SEN-be pont nem, de sok más szarban nyakig benne volt.

De ha már SEN. Nincs valakinek infója róla? Ami érdekes, hogy az összes "terjesztő" aki napi rendszerességel töltötte fel a bepalizós videókat youtubra, kb egyszerre, 2 hónapja teljesen elnémultak. Már nem hangoztatják az igét. Ebből következtetek, hogy dögledezhet a világmegváltó üzlet...

Fanto 2018.12.14. 18:30:38

@Ponzivadász:

Nahát, nem töltik felfelé tömegesen a videókat az új autóval, hogy hurrá hurrrrrááá ? :)

Persze biztosan van még jónéhány agyatlan, aki még mindig fizeti a havi díjat, hogy hátha..

A SEN nevű retek elindítóinak viszont biztosan megvan már az autó, meg lesz pár évig üzemanyagra is.

énszóltam 2018.12.19. 00:08:44

Szilágyigyuri törölt pár videót, ha jól látom azokat amiben név szerint említi az energia italát. Mert ha jól emlékszem volt még talán kóstolós is, de most már azok nincsenek fent. Történhetett valami?

Nyisztorvili nevét meg egy skyway-es csoport adminjaként láttam viszont, nem tudnak elszakadni a bomba üzletektől:))

Ponzivadász 2018.12.19. 10:52:13

@énszóltam:
A "pool" - os videók tűntek el!! Most év végén kellene szétosztania a cégnek a pooltagok között az éves árbevételének azthiszem 5%.-át, de lehet 10.. Ha jól emlékszem dec 17. ére volt igérve az utalás. Legalábbis így komunikálta régebben Gyurkó barátunk. Ami kicsit nagy vállalásnak tűnt és már jeleztem neki akorr is. Ha ne adj isten veszteséges vagy kb 0as lesz a mérleg nem tudom miből lehet ezt a vállalást fedezni egy több miliárd árbevételű cégnél. Az majd kiderűl menyi volt, de 2 körűlre prognosztizálta Gyurkó. Az alapján 1-200 miliót kellene kiosztani.. De abból következtetve, hogy az ezzel kapcsolatis videók eltűntek valószínűleg sehogy sem lesznek kifizetve. Ezt is persze úgy tálalta, mintha kőbe lenne vésve, annyira tuti. Ha több miliót betoltál, akkor még csak beszervezni sem kellett senkit, a pooltagsághoz, és az ük unokáid is vígan élnek majd a világcég árbevételéből. Volt olyan videó is amiben azt ecsetelgette, hogy a barátja egyből nemtudom, hány poolt vett talán 3 milióért... Minek ellenség ha ilyen barátai vannak az embernek:))).. Szóval feltételezem erről lehet szó....

Viszont az invások megkapták a minaxcoinokat ami ki is ment tőzsdére ahogyan igérték... Várhatóan a fhirstcoin sorsára jut.. Nem tudja valaki, hol lehet az árfolyamot követni??. Nem találtam.

Ponzivadász 2018.12.19. 10:56:17

@énszóltam:
Ja tényleg.. nem csak az, hanem az összes többi is. Akkor itt nagyobb a baj. Mindenestre az időzítés alapján szerintem ezzel a poolos kifizetéssel lehet gond, amiatt törölhette őket.

Ponzivadász 2018.12.21. 12:43:46

@énszóltam: www.youtube.com/watch?v=g5U5hoeSXPk
Előre ittunk amedve bőrére... De attol még kiváncsi lennék, hogy a pool ki lett e fizetve.
Viszont új üzletet szimatolok a levegőben...

énszóltam 2018.12.24. 00:03:39

@Ponzivadász: valami akkor is történhetett, nehéz lesz úgy mlm-ben terjeszteni valamit, ha nem lehet nevét sem kimondani.
Ha valós az az energia ital, lehet hogy rájöttek, hogy ilyen futóbolondokkal nem mennek semmire.
mlenergy.hu/ ha jól értelmezem ez a cég teríti egész nyugat magyarországon a hell-t és ott van a kínálatában a gyuri féle cucc is. így nem értem mi szükségük lenne ezekre a bohócokra.

Ponzivadász 2018.12.24. 13:57:07

Szerintem egy nem átlagos indulási stratégia volt a cég részéről. A tőke gyűjtésnek egy jól kigondolt módja, de mostmár nem MLM struktúrába kívánnak tovább nyomulni. Annyi ami biztosan kirajzolódik, hogy akik gyurkóra hallgattak és nagy csomagokkal beszálltak, azok nagyrésze megint bottal ütheti a befektetését, mégha ez az üzlet nem is a netto átverés kategóriába tartozik... Végre mostmár gyurkónak is elege lett, hogy sose ugy alakúlnak a dolgok ahogy azt elhinti az áldozatainak.
anchor.fm/azvagyokakimegcsinalja/episodes/Nagyon-elegem-lett-----Mirt-hoztam-ltre-ezt-a-csatornt-e2psf5
Kiváncsian várom mit talált megint ki:D
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

énszóltam 2018.12.28. 11:35:45

@Ponzivadász: :)) weblapot indított? ilyen mélyen nem akarok elmerülni azért az agymenéseiben:)
A youtube videóit senki nem nézni maximum 200-as megtekintés a kommentekből ítélve annak a fele csak röhögni jár oda. Rendszeres a szemére is vetik a három jól dokumentált buktát, szóval gyuri összehozta a mesterhármast nagyon rövid idő alatt:))

énszóltam 2019.01.13. 22:59:22

ahhh mit találtam véletlenül:)))))
hariantal.eu/gondolkozzunk-haboru-van/
és akkor csodálkozunk, hogy ő a skyway egyik legnagyobb terjesztője :)

deminekez 2019.01.14. 07:49:26

@énszóltam
Ebben teljesen egyetértek Veled, szomorú és dühítő jelenség. A SWnek nincs ilyen chemtrail es a többiek jellegű kommunikációja, sose volt, és minden hivatalos oldalán ott virít, hogy csak azert felel ami ott jelenik meg. Bar nem vagyok teljesen képben a magyar helyzettel, de az messze van a valóságtól hogy ő lenne a SW legnagyobb magyar terjesztője, ez csak a gugli torzított valósága. A szabályzat szerint egyébként tilos a ceg nevével honlapokat készíteni, külön jóváhagyással esetleg, gyanítom egy magyarnak sincs ilyen. Sokat ártanak vele, teljesen értelmetlenül. Igy terjedt el pl a szerencsétlen húrvasút kifejezés, amely semmi más nyelvben nem létezik. Ennyi elég ahhoz, hogy megjelenjen az ember fejében a kép ahogy több száz tonnás szerelvény közlekedik húrokon, es a normális ember mindjart dob egy hátast. Mindenki kap személyre szabott oldalakat melyeket központilag frissítenek, csak ezeket lehetne használni. Félrevezető pancsereknek bedőlni, de hát az mindenhol van, sajnos. Úgyhogy én kérek elnézést :).

énszóltam 2019.01.17. 00:27:30

@deminekez: Én inkább arra próbáltam utalni, hogy az írás kitűnően bemutatja milyen típusú emberek fogékonyak az ilyesmire. Bár kétségtelen az öreg az összeesküvés elméletek nagy részét kipipálta pár bekezdésben.
Nincs ma kedvem nagyon finomkodni, aki hisz a skyway-ban az mind ilyen fogyatékos és emlékeztetlek,hogy bűnöző is.