Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Magyarországon újból nyomoznak

most már károsultak feljelentése kapcsán

2017. augusztus 29. - Kairos Anti

Az Origó a Magyar Időkre hivatkozva írta meg (majd ezt átvette a Portfolio gazdasági hírmagazin, illetve a Pesti Srácok és a 24.hu is), hogy

Tegnap feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Sándor István magánnyomozó két ügyfele, Kiss Gyula, és Ledniczki György nevében Haraszti Imre Úri polgármestere és Boda Zsolt alpolgármester, valamint egy Cs. Viktor nevű ukrán férfi ellen.

Mind két károsultat eléggé nagy összeggel károsították meg:

Kiss Gyula azonban semmit sem kapott tavaly október óta. Most kamatokkal együtt 4-5 millió forintot szeretne. A másik feljelentő is ugyanígy járt. Ledniczki György tavaly szeptemberben több mint 2 millió forintot fizetett az alpolgármesternek, és csak utána döbbent rá, hogy a Kairos rendszer nem is működik.

Ráadásul

Kiss Gyulát és Ledniczki Györgyöt is a három feljelentett férfi szervezte be.Sándor István magánnyomozó szerint nem csak a csalás gyanúja merül fel, lehet hogy személyes adatokkal is visszaéltek, mert a beléptetéshez a befizetők személyiigazolvány-számát és lakcímét is felhasználták.

Feltehetőleg erről a magánnyomozóról van szó ( ez úton köszönjük az intézkedését!):

Név: PAPA és TÁRSA Kft. - Sándor István
Kamarai azonosító: 1301/T/78221
Telefon: +36-20/914-8929, +36-1/266-3694
E-mail: papaestarsakft@citromail.hu
Weboldal:
Cím: Iroda: 1074 Budapest, Dohány u. 1/b. I/3., Lev.cím:2101 Gödöllő, Pf. 511.
Nyilvántartás helye: Pest

Ezúton javasoljuk más károsultaknak, hogy tegyenek feljelentést a cikkben is emlegetett

A Kairos-ügyben egyébként a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytat összevont nyomozást piramisjáték szervezése miatt ismeretlen tettes ellen.

BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályán

1139 Budapest, Teve u. 4-6.
1903 Budapest Pf.: 314/15.
1/443-5166
1/443-8156
Telefontanú: +36-80/555-111

elősegítve ezzel a hatóságok munkáját, ne csak egy kis község - feltehetőleg pár főt - beszervező polgármestere vigye el az egész balhét, vannak ennél sokkal nagyobb, magasabb szintű beszervezők. Hivatkozzanak nyugodtan blogunkra - rengeteg név meg lett említve több posztunkban, hozzászólásunkban, sok videót, honlapot összegyűjtöttünk, lementettünk.

Frissítés 2017-08-31: most már naponta jelennek meg cikkek a Kairosról a Magyar Idők hasábjain, a mai cikk csak kissé kibővítve ismétli önmagát - a jogosulatlan adatkezelésről már esett szó:
Sándor István magánnyomozó szerint nemcsak a csalás gyanúja merül fel az ügyben, hanem személyes adatokkal, valamint okirattal való visszaélés is, hiszen a szervezők a befizetők személyiigazolvány-számát és a lakcímét is felhasználták a beléptetéshez.

Frissítés 2017-09-01: a Magyar idők egy újabb cikkben csodálkozik:

A londoni bejegyzésű Kairos Technologies Limitedről a magyar résztvevők úgy tudták, orosz alapítású.

A kezdetektől fogva köztudott volt, hogy a Kairos Technologies Limited ukrán kötődésű. Alex Kocherev - az egész IT-rendszer kitalálója - ukrán. Kasynets Otokár - a cég "volt" marketingigazgatója - ugyancsak. A weboldalukat pontosabban a webiroda oldalát (a tesztoldal régebben a http://xmlm.t4web.com.ua/ címen volt elérhető, azóta ezt eltávolították) - egy ukrán csapat készítette. 
Az orosz kötődést az Index 2016. novemberi cikke állította - hibásan.

Ugyanakkor honlapjaikat angol és amerikai internetszolgáltatókkal működtették.

Ámbár erről külön cikkben nem írtunk, de a szerverek főként két szolgáltatónál a német Hetznernél és a francia OVH-nál vannak.


Frissítés 2017-09-02: új nap új Magyar Idők cikk - most az e-dínárral jönnek:

A Magyarországon Kairos Planet néven futott pilótajáték szervezői közül többen az e-dinar nevű virtuális valutára is rábeszélték ügyfeleiket, ezzel tovább növelve az elszenvedett károkat – értesült a károsultaktól a Magyar Idők.

Akik emlékeznek régi cikkeinkre a Kairos a pénzeket különböző (legális) elektronikus tárcaszolgáltatóknál helyezte el - legelőször a világhírű Paypal-nál, de onnan nagyon rövid időn belül kidobták őket, majd átmentek az ePaymentshez, akikkel 2016. augusztusában szakítottak, majd jött a Paysera, akikkel rövid időn - kb. 1 hónap - belül látványosan szakítottak. Majd gondoltak egyet és létrehozták illegálisan a saját pénzügyi szolgáltatójukat az AGC-t, avagy kóserzsuzsis interpretációban az "Ágicát". Ez sem vált természetesen be, a Cseh Nemzeti Bank figyelmeztetést is adott közzé. Majd végső elkeseredésképp egy újabb pénzügyi szolgáltató jött, a SchonPay, de róluk is kiderült, hogy illegálisan működnek.

Az e-dinar nem egy céges globális trükk volt (Magyarországon sem volt elterjedt, hisz erről cikk csak a Magyar Idők oldalán jelent meg), hanem valamelyik beszervező próbálta tartani a naiv beszervezettekben a "lelket" a kriptovaluták elterjedtségét felhasználva. 


Frissítés 2017-09-05:Érdekes fejleményről számol be a Magyar Idők mai cikkében:

Kiss Gyula nemcsak a Kairos Planet nevű pilótajáték egyik károsultja, hanem annak a két rászedett magyar állampolgárnak az egyike, aki a lenyúlás szervezőit fel is jelentette a rendőrségen csalás miatt. Most megfenyegették, emiatt újabb feljelentést fontolgat.

...

Kiss Gyula hétfőn elmondta lapunknak, hogy ismerősökkel előbb azt üzenték meg neki, hogy „nem kellene tovább bolygatni a Kairost, mert megbánja”, azután pedig már azt, hogy „rámehet az egészsége, sőt az élete is” az ügyre. Kiss úr nem tartozik az ijedős emberek közé, ezért megfontolja az újabb feljelentést, ezúttal ismeretlen tettes ellen az életveszélyes fenyegetés miatt. Ő egyébként több okból is úgy gondolja, a Kairos külföldi szervezőinek a köréből kaphatta a fenyegetéseket.

A Kairos indulásától kezdődően folyamatosan jelentek meg elemzések, tényfeltáró cikkek, figyelmeztetések - például a BehindMLM hasábján. Magyarországon az első konferencia után jelent meg a hírhedt "Kiszámolós cikk". A Kairos-hívők akkor csak ügyvéddel fenyegetőztek - úgy látszik - ha hihetünk a sajtónak - eljutottunk az életveszélyes fenyegetésekig, ami elég dőre lépés a több országban folyó vizsgálódások (Szlovákia, Litvánia, Észtország, Törökország, illetve Magyarország), letartóztatások (Fehéroroszország, Moldova), az összeszedett bizonyítékok és a nagy sajtóvisszhang tükrében.


Frissítés 2017-09-11: Mint azt már megszokhattuk újabb - újdonságokat nem tartalmazó - cikk jelent meg a Magyar idők hasábjain az alábbi címmel:

Az MNB segíti a nyomozást

majd a cikk szövegében az MNB már hárít - nem tartozik hatáskörükbe az ügy kivizsgálása:

A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) az elmúlt két évben két ügyfélmegkeresés érkezett a Kairos miatt, amelyről azonnal látszott, hogy piramisjáték, azaz bűncselekmény, így a magyar pénzügyi felügyelet nem vizsgálta a konstrukciót.

Akik figyelemmel kísérték az eseményeket, tudhatják, hogy az egyik megkeresést Papp Péter "Civil Fogyasztóvédő", a Hiteles Mozgalom tagja tette meg, Szabó József Attila, az MNB  Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának igazgatójával történt telefonos beszélgetésre hivatkozva (még 2016 februárjában!). A megkeresést az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja természetesen (ahogy egy bürokrata hivataltól elvárható) - hatáskörrel való nem rendelkezésre hivatkozva - hárította el, és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz irányította Őt:

Az Ön által jelzett kérdésben az MNB hatáskörrel nem rendelkezik, ezért javasoljuk keresse meg az ügyben illetékes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot ( NFH ).

A Magyar Időkben megjelent cikkben egyébként egy érdekes kijelentés található:

Az MNB az engedély nélküli befektetési vagy pénzügyi tevékenység végzése esetén minden esetben maga is büntetőfeljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál, közölte Binder István. Hozzátette: a magyar pénzügyi felügyelet már 2010. április 23-án piramisjáték szervezésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a nyomozó hatóságnál a OneCoin kriptovalutát értékesítő internetes vállalkozás tevékenysége miatt.

Valószínűleg elütésről lehet szó, ugyanis a Onecoin később jelent meg a piacon - a onecoin.eu domain bejegyzése 2014-re datálható, az MNB csak 2015-ben tett közzé figyelmeztetést és 2017-ben a Onecoin elleni intézkedést ez ügyben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012788070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicknames 2017.08.29. 18:22:51

Hajrá!

Javaslom az összegyűjtött infókat, képeket videókat, becsomagolva egy MEGA tárhelyre feldobni, hogy onnan szükség szerint gyorsan meg lehessen osztani, ha kérik.

dühösember 2017.08.29. 21:21:46

nem kell sok bizonyíték, a főkolompos itt tesz beismerő vallomást 29.percnél:

www.youtube.com/watch?v=VS7CRc7GFqc

ő találta ki - elmondása szerit - és ő kezdte elsőként, húúú..., még viagrát is lepipálta

további gyöngyszemeket itt találtok:

www.youtube.com/watch?v=sGFgmR3MGuU

www.youtube.com/results?search_query=kasynets+otokar

www.facebook.com/otokar.kasynets

énszóltam 2017.08.30. 00:00:47

azért olyan sokat nem kellett magánnyomozni, minden itt van a neten.

Xlendon 2017.08.30. 10:15:53

@dühösember: Ez a videó nagyon jól mutatja az egész rendszer tükörképét, a meggyőzésre épült, a blablára és semmi konkrétumra

Ottokár végülis nem hazudott: "Erről, ami ma itt történik, oktatni fognak a suliban 10 év múlva"

Xlendon 2017.08.30. 10:20:14

Azért azt hozzá kell tenni, hogy a cikkben említett károsultak szept.-okt. táján fizettek be nagy összegeket, amikor pedig a Kairos már düledezett.
Ha ezt a blogot olvasták volna, megmaradt volna a pénzük...
Ennyi!

Marianna Imre 2017.08.30. 13:36:56

@Xlendon: Nem biztos, hogy megmaradt volna a pénzük, ha olvasnak. Én személy szerint személyesen, szóban győzködtem nagyon sok embert, és a végén engem néztek hülyének! Sőt, még volt aki le is "mocskolt+ érte!!!

kairosface 2017.09.01. 09:21:16

@dühösember: Az a videó nincsen meg, ahol kukiné előbb azt mondja, hogy le kell ellenőrizni a Kairossal kapcsoltban mindent, aztán egy kicsit később pedig, hogy ezt most inkább mégsem, nehogy elbizonytalanítsa a pácienst a vizsgálat eredménye.

dühösember 2017.09.03. 23:03:44

@kairosface: én nem találkoztam vele, igazából csak véletlenül kerültem erre az oldalra, azóta beszálltam, hogy segítsek az embereknek elkerülni az ilyen végtelenül buta üzleteket ...

goto10 2017.09.04. 15:27:43

@Marianna Imre: Termeszetesen al-kriptovalutas csalas, mi mas lenne.

behindmlm.com/mlm-reviews/vizionary-review/

Mikita mester is nyomatta, csak gondolom beragadt a mutatvany :D Azert kezdhetett bele az edelweiss5 szarsagba, azota sem hallottam rola, ottokar is oda igazolt es susei spark is ha jol emlekszem.

www.youtube.com/watch?v=YCvy8WmHDgE

dühösember 2017.09.04. 22:19:10

@Marianna Imre: az, hogy már megint reklámozod a piramis játékot ...

a kommentednek így kellett volna elhangzania:

"már megint egy ocsmány csaló szemétláda társaságra akadtam, akik át akarják verni az embereket..., pusztuljon mind..."

kormoczil 2017.09.05. 21:40:31

@Kairos Anti: amikor már 4 hónapja nem fizetett a kairos, és írtam egy figyelmeztető facebook bejegyzést, engem is fenyegettek ismerősön keresztül:

"A Kairos-ról honnan kaptál információkat mert akkor nem kéne ilyen beírásokat közzétenned ha valós alapjai nincsenek."
"infórmálódj mielőtt olyan dolgot teszel ki ami miatt neked is kellemetlenséged lehet. Gondolom nem szeretnéd jogi úton megvédeni az "igazadat". Gondold át mert jogászaink hajtanak az ilyen jellegű bejegyzésekre melyek a céget támadják."
"Véleményed lehet, de gondolj bele hogy csak azért mert egy újdonság és esetleg eltér a megszokottól még lehet működőképes. Mindenkinek a saját joga hogy eldöntse hogy belép vagy sem. Ebben szerepe lehet a te információdnak is. De csak tájékoztató jelleggel. Sokaknak akiknek nincs munkájuk vagy szeretnének jobban élni ne vedd el a lehetőséget. Mert mi van akkor ha tényleg úgy működik ahogy kell a kezdeti problémáktól függetlenül. Hidd el ez sokaknak talán egy utolsó esély a kilábalásra."

Akinek az utolsó esély volt a kilábalásra, és akkor (2016 november) lépett be, az valószínűleg már fel is kötötte magát, vagy épp az utcán alszik...

dühösember 2017.09.06. 23:06:24

@kormoczil: ezek a kájroszosok végtelenül buta emberek, csak a szájuk jár, még jogi képviselőjük sincs..., már rég szétperelték volna a kommentelőket...

a piramis játék szervező csaló szervezetek jellemzői:

elindul

tömeges belépések

látszat fellendülés

hamis referenciákra történő hivatkozás

stagnálás

megingás

magyarázkodás, védekezés

egyre több figyelmeztető jel

tények tagadása

fenyegetőzés perrel stb.

csöndes felszívódás

vége

don diablos 2017.09.08. 12:52:29

@dühösember: Nagyon jó, pontosan ez a sorrend!

goto10 2017.09.08. 17:12:20

Talaltam invia world ponzi semat, ha jol ertelmezem lehet vasarolni szamitasi kapacitast, es ezzel banyasznak kulonfele kriptovalutakat, ez a fedosztori-maszlag:

inviaworld.com/en/career/

Itt is karrierszintek, be lehet lepni webirodaba, stb. Tudtommal prelaunch fazisban van, 5000+ like a face-en. Virtualis irodakat is lehet berelni itt:

vienna-oc.com/virtuelle-bueros/

Ez a cim van megadva invia irodanak.

Twitteren semmi tweet, az egyik facebook oldal:

www.facebook.com/inviaworldwide/

Termeszetesen kerulje mindenki, mint a tobbi hasonlo "uzletet". Beeteto video felhulyeknek:

inviaworld.com/en/countdown/

Vannak arak a belepeshez:

backoffice.inviaworld.com/index.php/onlineshoppartner.html

Kenderice 2017.09.12. 06:03:58

@goto10:
Rácz Levente a fő magyar bedobóember.
Saját weboldalán piramisból piramisba vándorol, régen még sajátja is volt primelife néven.
Három hónapja még a questra volt a nyerő nála...
süti beállítások módosítása