Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Újabb hatósági lépések

2017. január 04. - vajkay

A nagy ünnepi pihenésben és évkezdésben kissé leült a Kairos körüli felhajtás, több hazai partner is parkolópályára tette a dolgot, beismerve, hogy anyagilag nehéz helyzetbe hozta a cég a fizetések helyetti folyamatos ígérgetésekkel, több magasabb szinten lévő beszervező partner azóta eltávolította adatlapjáról a Kairos-t mint munkahelyet, több oldal megszűnt ("Kairos" facebook oldal, cc-org.com ...stb.) miközben a cég még továbbra is fűt-fát ígér. Természetesen ezúttal is másra hárítják a felelősséget, a cég állítása szerint az ausztriai banknál állnak az utalások, miközben bárki, aki kicsit is otthon van a banki világban tudja, hogy képtelenség az, hogy egy bank ennyit üljön utalásokon, hisz a kairosnál sokkal nagyobb, több alkalmazottal rendelkező vállalatok minden hónapban napra pontosan képesek fizetni. Egy újabb hazugság, számolni is nehéz.

Szerencsére mindeközben a hatóságok nem tétlenkedtek.

Ausztriában figyelmeztetést adtak ki a néhai kifizetéseket végző ESA Holding GmbH ellen, miszerint az ESA-nak semmi engedélye nincs ilyesmi tevékenység végzésére. A figyelmeztetés elérhető az osztrák FMA (Financial Market Authority kormányzati weboldala) hivatalos oldalán: https://www.fma.gv.at/en/esa-holding-gmbh/

Törökországban a nyomozás után megindították a büntetőeljárást is. Hazánkban ez a folyamat még a nyomozati szakaszban van, de remélhetőleg itthon is hasonlóan folytatódik a történet: http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1344221-kairos-teknoloji-sirketine-dava-acildi
Eközben ugyanott a Kereskedelmi minisztérium is kiadott egy határozatot: http://gtb.gov.tr/duyurular/karios-planet-teknoloji-hakkinda-basin-aciklamasi

A Kairos piramisjáték mivolta miatt tehát egyre jobban szorul a hurok. Ahogy itt és más blogokon is előre meg lett írva, a cég egy idő után nem, vagy csak szelektálva, egy bizonyos szint felett fizeti ki a partnereit, mindig másra hárítva a felelősséget, miközben a hatóságok is egyre közelebb kerülnek a céghez. Amennyiben Ön is látja, hogy ebben igaza volt ezen médiumoknak - közte a blogunknak is -, most fogadja meg azt a tanácsot, hogy a Kairos után ne lépjen be a következő hasonlóan illegális üzletek egyikébe, aminek újabb hulláma mostanában erősödik fel hazánkban. Ilyenek példáúl az Atlantic, SEN, Ecopay "rezsiutalvány" és hasonlók. Ezekről, és ezen üzletek hazai "hangadóiról" következő, már készülő posztunkban fogunk foglalkozni.

Amennyiben aggályosnak érzi helyzetét, nem késő felkeresni a hatóságokat vagy olyan személyt, aki jogi tanácsokkal láthatja el Önt, legyen Ön akár károsult, akár későn észhez térő, több embert beszervező partner.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9812095965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goto10 2017.01.04. 11:47:49

kairosplanet.com/companys-reorganization-03-01-2017

Van mar schöne Tabelle is, mely megmutatja, hogy ki milyen aranyban reszesul a semmibol. A sok kayrossz hitterito pojaca meg mindig zugatja otthon a gepeit es nezi a countert?

Xlendon 2017.01.04. 14:23:06

vajkay: Jó poszt! Olyan lényegretörően tudsz fogalmazni, jó olvasni!
Persze nem a Kairososoknak...

vajkay 2017.01.04. 15:02:36

@Xlendon: magam is észrevettem, hogy ha nincs spk időm írni, akkor koncentráltabb a dolog :D köszi. sajnos most a részletekben nem tudtam elveszni, egyrészt mert az ünnepek alatt nem érdekelt, másrészt már tényleg nem ér annyit az egész - pedig elég mulatságos ígéreteket tolnak mostanság.

stikasz_1 2017.01.04. 19:00:37

Tudjátok mi az igazán szörnyű? Hogy én lassan tényleg sajnálni sem tudom ezeket az embereket. Az egyik csoportban egy fickó, aki még az ottani nevébe betette a Kairost mint nagy beszervező, és hetek óta sírt, sehol senki nem kap pénzt, a saját oldalán már a GetMyAds nevű tökugyanilyen piramisjátékkal nyomul. És egy csomóan (nyilván jelentős részben szintén károsultak), kérdezik, hogy megy ez, érdeklődnek a részletekről, szeretnének ebbe az új, csodálatos bizniszbe beszállni. Most megint el kellene kezdeni magyarázni, hogy ez átverés, kamu, nincs értelme, bukás lesz a vége, ők megint legyintenek, hogy na majd csak figyelj amikor meggazdagszom a semmiből, aztán amikor bedől, szépen beszállnak a következőbe. Az embereket nem lehet megmenteni a saját ostobaságuktól, ez van.

énszóltam 2017.01.05. 01:03:37

@stikasz_1: teljesen igazad van, ostobaság ellen sajnos csak az ember maga tehet

www.youtube.com/watch?v=Ty02TpAvRGA
Árpinkat az elején még sajnáltam, de ezután a mutatvány után csak azt remélem, hogy az elégedetlenek betalálják majd

Katy Orosz 2017.01.05. 08:01:35

Ugy ket hete sikerult beszelgetni az egyik rongyos-Kati-val, hat, meghato ahogy beszelt. Meg kolcson is adott neki az egyik hulye-beszerzo, csak fizessen be. De a kolcsont hataridore pontosan behajtotta
rajta.
Elmeselte az ismerkedesuket a face-n, hogy minden szenvedeset elmonda neki, hogy csalja a felesege, hogy kulon laknak, de nem ez az elso mikor elhajt az asszony otthonrol, ha keves a lovetta.De most!!Most szazezreket keresett a Kairoszon, most szuper jo az elet!Neki a Kairosz mentette meg az eletet, mert fel akarta amugy adni egy parszor. De jott a sok penz, a rengeteg kifizetes, gyere probald meg, adok penzt is kolcson.Mit erdemel egy ilyen hazug, csalo, kepmutato, becstelen ember?????Raismertek? Varom hogy o is magara ismerjen, mert orankent olvassa a blogot.

Pörinoki 2017.01.05. 08:28:46

Bakker belenéztem www.youtube.com/watch?v=zFsfhhJOdLE ebbe a videóba! Hát nem hiszem el. Milyen arcok vannak már ezen a gyűlésen?! Mind félcédulás barom már ránézésre is. :D :D Ez ám a szakmai team! Siralmas de komolyan. :(

Xlendon 2017.01.05. 09:50:44

@Pörinoki: Azért ne szidjunk így senkit, önmagában, hogy ki milyen, az ennek a blognak nem témája.

Pörinoki 2017.01.05. 10:24:31

@Xlendon: Jó jó igazad van. :) De nem bírtam szó nélkül hagyni. :D

Fanto 2017.01.05. 14:11:09

A post rövid, de jó - köszönet!

Két nappal ezelőtti érdekes hozzászólások egy fórumról:

G**** *****" A Kairos fog bankkártyát adni a kifizetési módhoz, tudtommal..."

K* ***** "de azért pénz fognak kérni ezek a megacsalók ! pénzt pedig 1000 % h az ugyfelek 98 % a nem fog kapni . a külügy utána nézett ezeknek a mocskos patkányoknak !!! mind börtönben rohad a perek után !"

ugyanez az író.

"Tobb mint 4 honapja semmi penz sehol !!!.regen vege mar ennek a mocskos megacsalasnak !!! 2 honapja a gepet se kapcsolom reg toroltem mindent !22 ezer feljelentes van az euban ezek a patkanyok ellen."

stikasz_1 2017.01.05. 16:18:45

A mai napon tömegesen kezdték visszautasítani a pénzkiutalási kérelmeket, állítólag vannak emberek, akiket ez az apróság bosszant, mert már 4-5 hónapja nem kaptak semmit. Nem értem őket, aki egy ilyen fantasztikus globális üzlet részese lehet, legyen türelmes...

Xlendon 2017.01.05. 17:35:32

@stikasz_1: A webirodában vagy hol?

Fanto 2017.01.05. 18:09:49

@stikasz_1:

Persze indoklás nulla, hogy miért lett visszautasítva a kifizetési kérelem és miért a következő periódusban próbálkozzon újra az illető.

Remélem B oldalas Dezső bá meg a Judit menedzsere meg a velük egy szinten levők már utaltak azért befelé egy kis friss és valódi zsét a döglött és megszüntetés alatt lévő kairos kajirosz részvényére vagy legalább 50 dollárt a photoshopos kairos pay nevezetű nemlétező bankkártyára. :)

goto10 2017.01.05. 18:21:29

@Fanto: Dezso is harmas strategiazik mar, questra ponzit is tolja, gondolom a tobbi is - ugyanugy buko lesz es ures lesz a stanicli is (mar most is az ahogy elnezem).

stikasz_1 2017.01.05. 18:24:30

@Fanto: Minek indokolni? Az emberek úgyse csinálnak semmit, hónapok óta várnak, hitegetik magukat. Szép lassan lejárnak a csomagok, nem tudnak belépni a webirodájukba, azt se tudják kiutaltatni, ami ott rekedt- persze mivel pénz nincs, ennek se lenne több értelme, de azért mégis. Egy török fickó felrakott egy hosszú összefoglalást egy Vierával történt beszélgetésről, van abban minden marhaság, regionális irodák meg hülye példák. Itt van egynek ez a remek magyarázat az akadozó kifizetések kapcsán:
" All payments of problem-free accounts will be made in January. Shuani explained the financial situation as follows. You've got a car, you've had an accident. The insurance went into effect and a process started. You've been busy with paperwork, you've been busy with exper jobs, you've been waiting for the repair, maybe days have been around for weeks. Now consider Kairos as a big car, a project that will leave our progeny to our generation, we are ready for everything."

Engem simán meggyőzött...:)

misi,szabo 2017.01.05. 20:54:48

Mikor jár le a két hónap (angliai cég megszüntetés?)

Utána igen nehéz lesz majd a követeléseket érvényesíteni :D, dereng már valakinek ? :D

Fanto 2017.01.05. 20:58:25

@stikasz_1: Ez nagyon jó :), micsoda mesemondók. Erről az ugrott be, amit az angolok csináltak a felfújható tankokkal meg repülőkkel, amivel a németeket szivatták, hogy elhitessék velük, hogy a partraszállás Calais - nál lesz.

A kairos mint nagy autó. Elhitették, hogy igazi, hogy világbajnok lesz a versenyen és ontja majd a lóvét, aztán kiderül lassan a tagoknak is, hogy papírból tákolták, igaz szépen ki lett festve, hogy igazinak tűnjön. :D

Xlendon 2017.01.05. 22:27:55

@stikasz_1: Elképesztő. Mármint hogy a minimum lenne, hogy odaírják milyen TECHNIKAI ok miatt nem fizetnek.
De legalább odaírhatnák ezt:
Status: Rejected
Reason: Pyramid scheme

Yoyoyo 2017.01.06. 00:57:39

Dezső bácsi a Kairos sikerek című meetinges videóban azt említi, hogy tőzsdézett .... A pénz világában mozgó embert így át lehet ejteni?
www.youtube.com/watch?v=4C8sq16rEr4

Yoyoyo 2017.01.06. 00:59:13

Mondjuk Dezső bácsi már elfelejtette a Kairos-t.

David Hopwood 2017.01.06. 02:04:59

@Yoyoyo: Nem nem, dezsőbácsi még mindig hisz azért a kajirosz felemelkedésében, judittal meg a bohócklángyűlés többi tagjával. Zollai Marika néni viszont eléggé csendben van, manapság már csak a pjúr leverézs (sic!) megy nála.

stikasz_1 2017.01.06. 13:08:35

Micsoda meglepi, Otokar otthagyja a Kairost. Nem pletyka, ő maga mondta el egy videóban.
www.facebook.com/otokar.kasynets

Fanto 2017.01.06. 13:15:37

@David Hopwood: @Yoyoyo:

Dezső bá' egy jelenség, ezért a következő sorokban nem csupán róla egyedül lesz szó, hanem egy kairos tag féléről vagy inkább a pilótajátékos egy formájáról.
Igaz, hogy 4 hónapja nincs pénz mindenféle kifogásokkal, de Dezső bá kitart és azt mondja, hogy egy percre sem rendült meg a bizalma.
Ha már nem lesz cég, nem lesz webiroda meg kajroszplanéta oldal, Dezső bá akkor is hinni fog, mert ha most nincs oldal, webiroda meg cég, akkor majd lesz. Mert a kajroszos fijjuk dolgoznak rajta, az otokár is megmondta.
Dezső bá tehát hisz és hinni fog, nem is tehet mást, mert akkor be kellene vallania, hogy ő beszélt baromságokat eddig és nem a bloggerek meg a kétkedők. Be kéne vallania, hogy pofára esett, hogy tévedett és nagy arccal nagy mellénnyel hülyeségeket beszélt és hogy csűnyán palira vették.

De Dezső bá ilyet nem tehet, hogy ezt bevallja a világnak, a tagságnak (a kláncsoportnak), a családjának, de még saját magának sem, hiába világos már szinte mindenkinek. Így aztán továbbra is hülyeségeket beszél és hülyeségeket tesz.
Dezső bá ismétel, belép az újabb pilótajátékokba és a folyamat, a kör kezdődik előlről.

Én nem a dezső bák meg a juditok miatt írogatok erről, hanem a Józsik miatt, akik hallgatnak és akik nagy valószínűséggel nem ismételnek, de akiket jól lehúztak és lehúznak egyszer-kétszer.

A Józsi nem csinált videókat és nem beszélt baromságokat a világnak. A klángyűléseken pedig próbált kétkedő és józan hangot megütni, de lehurrogták. Tudtommal Józsi nem sokat bukott, de én ismerek hozzá hasonlókat, náhányat akik százezreket vagy ennél is többet buktak az elmúlt évben.

Hátha a Józsik olvasnak itt és kevesebben sétálnak bele a csapdákba közülük. Azokba a csapdákba, melyeket a dezső bák, a juditok meg a vilik állítanak nekik.

Fanto 2017.01.06. 13:24:09

@stikasz_1: Na hát, tényleg.

Vajon erre mit mond a Dezső bá? Már az otokár is lelép? Pedig kb. egy hónapja még kairos 2.0 meg nagy tervek, kairos pay meg minden. Mi történt?
És a pénzt is visszaadja, amit zsákmányolt a pórul járt tagságtól?

Azt írja egy török: " Hell is waiting for you Otokar" vagyis a "pokol vár rád Otokár".

vajkay 2017.01.06. 13:29:45

Kairos 3.0? munkában jött szembe, lassan ideje lenni ilyesmit is behazudni, mert eléggé le vannak maradva technológialag.

www.siemens.com/global/en/home/company/topic-areas/digitalization/mindsphere.html

goto10 2017.01.06. 13:39:25

@vajkay: Inkabb le is allitjuk egy idore, hogy legyen ido a kayrossznak becsatlakozni :D :D :D

Marianna Imre 2017.01.08. 09:02:09

@David Hopwood: jelenleg skype-on nyomul... engem is megpróbált beszervezni.
süti beállítások módosítása