Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Mi a különbség az MLM és a piramisjáték közt

ezt legjobban a szélhámosok szeretik összekeverni

2016. december 11. - vajkay

Az MLM-ről mindenkinek meglehet a véleménye. Kinek jobb, kinek rosszabb, de tény, hogy valamikor egy jó ötlet volt, bár áttörő sikert az ágazat sosem ért el a piacon. Vannak nagy számok, nagyon sok résztvevő, de egy márka sem számottevő a saját piacán, még ha sok is fogy belőle. Ennek ellenére egy dolog vitathatatlan: legális. Egy továbbajánlói rendszer, amiben az, aki miatt egy cég több terméket adhat el, részesül a profitban. Fairnek hangzik, vannak korrektebb és kevésbé korrekt cégek. Olyannal, mint az pl. az Avon sokan találkozhattak is, akár csak mint vevő.

Mint mindenhol azonban, az MLM területén is megjelentek a csalók. MLM-nek álcázott piramisjátékok jöttek létre. Ezek tulajdonságairól már írtunk egy posztban, a mai posztban a két "ágazat" különbségeire szeretnénk rávilágítani.

A legalapvetőbb különbség: a termék, illetve annak hiánya. Az MLM hálózatokban kézzelfogható terméket, vagy annak eladói jogát kell továbbértékesíteni, viszont a piramisjátékban semmit sem kapunk a kezünkbe. Ezt egy ábrán lejjebb jobban kifejtjük. Amit kapunk termék helyett:

  • Majd a jövőben bevezetésre kerülő termék, amiből bevétele lesz a cégnek. Ígérik, hogy lesz webshop, vagy valami, amit most olcsón megvehetünk a belépti díj vagy díjak fejében és majd a jövőben sokat keresünk rajta vagy egy, a befizetett pénzüknél sokkal értékesebb dolgot kapunk cserébe. Ez a Ponzi sémák alapja, és ezt tiltja a törvény, itthon a Btk. 412. §-a, miszerint: "Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." Példák: Kairosnál a telefon és a router, a SEN esetében az autó.
  • Van egy kamu szolgáltatás, amit az egyszerű partner nem tud megvizsgálni, vajon igazi-e. Ilyenkor jól megfigyelhető, hogy a szolgáltatást igénybe vevő cégek nem találhatók sehol. Ilyen például a Kairosnál a "tárhelybérbeadás és az egyéb biztonságtechnikai szolgáltatások", az Atlanticnál a nem létező befektető személyek, az Ecopay esetében a Ecopay kártya, ami nagyon kevés helyen váltható be, így számottevő nyereséget sem termelhet.
  • Kamu webshop. Ez egy új dolog, egyre több csalást próbálnak ezzel leplezni, hiszen szemmel láthatólag vannak termékek. Mi ezzel a probléma? Hogy ezek általában senkinek sem kellő, elavult termékek, amiket senki sem vesz. Ilyen lenne a Kairos telefonja, amit ha egyszer kapható is lesz maximum a Kairos hálózaton belülről vesznek majd (tehát nem kerül a rendszerbe pénz kívülről), a SEN esetében ez a rozzant webshop, ahol 2-3szoros áron árulnak többek közt alsó kategóriás mobiltelefont. Könnyen belátható, hogy ebből nincs bevétele ezen cégeknek, hiszen a hálózat 1-2 résztvevőjét kivéve senki sem venne innen telefont.

Ezen piramisjátékok olyan irreális hozamokat ígérnek, amit egy piacból élő cég nem tud ezekkel az eszközökkel kitermelni. Ezért is esik meg, hogy amint elkezd fogyni a hálózatba belépők száma, a cégnek likviditási gondjai támadnak, amit különféle mesékkel próbálnak magyarázni. Nem véletlenül nem találkozhatunk az ilyen cégeknél valós, neves, nagy múltú befektetőkkel vagy befektető cégekkel. 

Többször hallani azt is védekezésképp szélhámosoktól, hogy egy-egy munkahely is úgy épül fel, mint egy piramis, így próbálva legitimizálni az ő üzletüket. Mi ezzel a probléma? A megoldás a bevétel forrása. Nézzük:

A legtöbb munkahely valóban így épül fel (példa): CEO, alatta menedzserek, alatta osztályvezetők, alatta csapatvezetők és dolgozók. Piramis kinézetű lenne felrajzolva? Igen. Akkor mi a különbség? Ahogy már említettem, ez a bevétel forrásával és a pénz áramlásával szemléltethető. 

Íme két ábra (elnézést, nem a küllem a lényeg) ami ezt szemlélteti:

A ábra: Egy valós piaci cég vagy egy jól működő MLM. Bal oldalon a cég, felül a tulajdonossal, alul a "sima dolgozókkal", jobb oldalt a vevők, amit lehetnek személyek, vagy más  cégek, esetleg a kettő halmaza.

b_ceg.png

B ábra: A piramis/pilótajáték, ami illegális:

a_piramis.png

Magyarázat:

  • A ábra esetén láthatjuk, hogy egy cég vagy előállít egy terméket, vagy szolgáltatást nyújt, sőt, manapság nagyon gyakori a kettő keveréke, főleg IT területen pl. (Apple, Microsoft, Sony, Samsung csak pár ismertebb cég). Ezért a cégen kívülálló személyek, vagy más cégek pénzt adnak, ebből van a cégnek bevétele. Ezekből fizetik ki a dolgozókat, nem mellesleg azon a napon, amikor kell.
  • B ábra esetén a piramis alakzat önmagában áll. Nincs külső, csak belső pénzáramlás a tagok közt. Leginkább lentről felfelé, amíg ez töretlen addig fentről lefelé is, a kettő érzékenyen függ egymástól. Amint az egyik elapad, a másik is elkezd akadozni, ahogy ezt a Kairos esetében is láthatjuk pár hónapja. Így keletkezik a károsultak nagy tömege, akiknek pénzét a piramis tetején lévők birtokolják. Ami a mérleg egyik oldalán kár, az felül bevétel. 

Belátható tehát, hogy akik a piramisjáték formáját űzik az "iparnak", ők az MLM hírnevének legnagyobb ellenségei. Természetesen, mivel ezen csalók minél jobban próbálják MLM-nek álcázni az illegális üzletet, így könnyen bele lehet csúszni egy piramisjátékba. Tehát ha Ön olyan intő jeleket lát, mint az irreálisan nagy hozam, kézzel fogható termék hiánya, kevés hozzáadott érték megkövetelése, javasoljuk, hogy tájékozódjon, mielőtt belevág. Nem mindig könnyű, egyre kifinomultabb eszközökkel dolgoznak a piramisjátékok szervezői, egyre trendibb és összetettebb álca mögé bújtatva az "üzletet".

Hibás érvelés az is, hogy egy piramisjáték rövid ideig élhet csak, ahogy azt a szélhámosok hangoztatni szeretik. A cikk elején linkelt wikipedia oldalon olvasható történetek közt látható, hogy egy piramisjáték élethossza nem ritkán tizenévekre évekére is rúghat, de legtöbbször pár év.

Ha esetleg a posztban ismeretlenül hangzott pár cég neve, mint pl a SEN, Atlantic vagy Ecopay, következő posztunkban részletesen kitérünk erre is, illetve azokra a Kairosban is tevékenykedő networkerekre, akik a Kairos sikertelensége után/mellett ezekkel a szélhámosságokkal próbálnak meggazdagodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4412028113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xlendon 2016.12.21. 18:26:05

@Fanto: @stikasz_1: Lehet, hogy az VOID DATE akar valójában lenni, fizetés sohanapján :D

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.21. 20:45:44

Ők már leszarják :D
www.kairosteam.hu/
Ha már váltottak Skywayre, legalább vehettek volna egy skywayteam.hu domaint, úgy kevésbé lenne ennyire gagyi :D

rezar 2016.12.21. 21:36:28

@Herschmi: Hát ez valami borzadály! :D Milyen hiteles már, nem?! :)

Ez a SkyWay meg... egyre profibbak, egyre hihetőbbek ezek a vacak pénznyelő játékok. Simán el tudom képzelni, hogy a SW valami meg nem értett feltaláló munkája, aki tényleg lelkesen kidolgozta ezt a nagy elméletet a húrvasútról mérnöki számításokkal, tokkal-vonóval együtt, csak lehet a kutyát nem érdekelte, mert túl sok benne az elvi hiba, meg az elrugaszkodott ötlet. Aztán szépen felhasználták egy jó kis piramisjáték alapjaként. Ha így van, brilliáns! :) Keress, valami őrültet, aki álmodott valami világmegváltót, kidolgozta az egészet. Persze lehet, nem így van, de épp ez is lehet.

István Erdős2 2016.12.21. 21:53:18

@Herschmi: Oroszországban találták ki, Fehéroroszországban tesztelik, de Brit Virgin Szigeteken működik és Dubaion keresztül lehet megvenni úgy hogy Gambiába utalod a pénzt = Skyway :) Ez azért felülmúlja még a Kairos-t is. Nos meetinges hölgyek, urak, toljátok be ebbe is mások pénzét, hogy gazdagodjatok.

Fanto 2016.12.21. 22:47:45

@Xlendon:

Vagy az is lehet, hogy a következő kikérési időpont ami látszik a rajzolt kártyán a "VOLID DATES"- nél, azaz 2022 szeptember ? :D

Persze 99,9 %-os valószínűséggel tudtuk, hogy egy szerkesztővel rajzolt kártyáról van szó, de így megvan a bizonyíték, mert ilyet egy bank sem adott volna ki a kezéből. Eddig is világos volt, hogy egy arcátlanul hazudozó csaló bandáról van szó, de ennyire gátlástalanul, ráadásul ennyire dilettáns módon tegyék, arra még mindig rá tudok csodálkozni.

Egyébként rajzolt dollárokhoz rajzolt bankkártya dukál. :D

@rezar: Már a japánok, németek megcsinálták régen ezt a mágneses erőtéren a sínek felett 10-20 mm -rel lebegő vonatot és évek óta üzemel is számos helyen a világon. skyway lázálmodói picit továbbgondolták és most azt akarják beadni, hogy ez meg fogja váltani a világot, legalábbis a közlekedési problémáit illeti. Feleslegessé teszi az autót, meg a tömegközlekedés minden formáját. Mertek nagyon álmodni az biztos, de hogy ezt megint sokan becummantják és sorbaállnak a pénztárnál, az elképesztő.

Hasonlít a kairoshoz a mese lényegét tekintve.
Kairos meséje: Vezető IT cég, tökéletes adatbiztonság átvitel és tárolás terén miközben kiemelkedő jövedelmet biztosít tömegeknek.

Skyway mese: Vezető közlekedési cég, tökéletesen biztonságos, komfortos és időtakarékos közlekedés háztól házig, miközben kiemelkedő jövedelmet biztosít tömegeknek.

Még azon sem csodálkoznék, ha a kairos mese és a skyway mese kitalálói és az erre épített pilótajáték megvalósítói között számos személyi átfedés lenne.

Fanto 2016.12.21. 23:00:38

Mind a skyway honlapján mind a youtube csatornáján az orosz nyelv az elsődleges.

https://www.youtube.com/channel/UCGHW55knsLQ8hs5gv-IbOgg/videosű
ű
Ennyi cirill betűt egyben már régen láttam. :)

Megértem, hogy az arab meg az afrikai migrációs nyomással van elfoglalva Európa, de azért valamit csinálni kéne lassan az orosz bűnözők pilótajátékos áradatával is, amivel a nyugati világ gyengeelméjű népességrétegeit fosztogatják.

Fanto 2016.12.21. 23:14:56

Ha valakit érdekel részletesebben is ez skyway mese, akkor itt megnézheti:

drive.google.com/file/d/0B3JvPoC4dBF1V0liSFNLbkNXbTA/view

Némi munkát fektettek bele, meg lefordították magyarra. Ennyivel több, mint a kairos volt.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.21. 23:30:32

@István Erdős2:
Ne nevesd ki! Elkészült az első kirándulókabin!!!!
youtu.be/cXr6NA4eIbg?list=PLcwa9nToXLKK6nC5x8-pqHh2rqBkvD2zx
Beleszédültem ebbe az őrületes sebességbe! Az MTB-n talán még meg is izzadnék, hogy letekerjem, országútin már nem :D
Bámulatos technológiai újítás, Alpokba szerintem százával vannak ugyanilyen felvonók.
Mentsük meg a bolygónkat, adjuk vissza a természetet! Alig van a föld felett, oszlopok 100 méterenként, biztos nem kell kiírtani alatta a teljes növényzetet :D
Bámulatos a hatékonysága is, akár 4-en is elférnek benne :D
Nem is értem, abból a több százmilliárd dolláros előszerződésekből miért csak ennyit tudtak megépíteni és miért kell 300 millió a tesztparkra ennyi előszerződés mellett :D

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.21. 23:54:59

@Fanto: De a berlini kiállításon már a 4ik generációs modelleket mutatták be :DDDD Igaz, tesztelve még az első se lett :D

énszóltam 2016.12.22. 00:35:32

@Herschmi: kairosos címen a skyway, hatalmas. Hiába, vastag a bőr egyesek arcán.

Én már csak a Laci videóit nézem, a srác aki 4,5 millió tartozással a bukás után száll be a kairosba :)))
Kíváncsi vagyok mi lesz vele

Katy Orosz 2016.12.22. 07:55:14

A Laci a kuzin biztatasara szallt be ujra ebbe a csalasba, elhitte a hazudozasait a mondva csinalt samannak, aki mindent es mindenkit gyogyit,meg a penzhianyt is. Mert mire jok a rokonok, ha nem torodnek veled es foleg a penzeddel?????? En nem sajnalom, a rokonait nem valogatja az ember, ez igaz. De. Nem lehetsz ennyire naiv es bizakodo, mikor kiveszi a zsebedbol es hazudik tovabb.Ajanlom a kisbaltas megoldast, vagja ki belole a penzet.Amig meg van.

bikeage 2016.12.22. 12:39:17

hat ez nagyon nagy, kairosteam-hu cimen mar skyway megy. nyomorult bagazs.
egyebkent meg anno, amikor a kairosrol ment a vita a gyakorikerdeseken, akkor ott privat levelezesben mar ajanlottak ezt nekem. ekkora gagyit istenem, mint ez a video. eplenyben kulomb felvono van (koltoi tulzassal). mi bebben az innovacio?

Xlendon 2016.12.22. 13:31:03

@bikeage: És vajon hol az a SkyWay gyár, ahol már készülnek a termékek? A kisfilm alapján kellene lennie valahol.

Fanto 2016.12.22. 13:56:40

Silver account 0 ft kivéttel (tehát egy fillért sem vett ki az illető) eladó 25%-os áron. :)

Mondjuk nekem pont nulla forintot ér, de kíváncsi lennék, hogy van-e még hívő, aki legalább annyira hisz még, hogy negyed árat adjon érte.

A hit már szinte mindenkinél elfogyott, a remény is már alig pislákol azokban, akik valaha százezreket belepakoltak a kairos évszázad üzletébe.

Egyébként kedves tagok, kaptatok már értesítést meg a megszüntetési dokumentum másolatát a cégtől, hogy a kairos planet megszüntetése angliában folyamatban van?

Zoltán Gajdács 2016.12.22. 18:03:53

@Fanto:
Egy Karácsonyi ajándék minden Kairos tagnak! A gépedet ne kapcsold be feleslegesen, mert az is csak a pénzedet viszi, de elkölthető pénzt már nem termel neked.

A cégbíróság már hivatalosan közzétette a Kairos Technologies Ltd. cég megszűnését, amit a hivatalos oldalon le is ellenőrizhetsz, ha nem hiszel nekem. Itt találod:
beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history
2016. december 20. napjától számítva 2 hónap után törlik a Kairost a cégjegyzékből!!! Ez hivatalos információ!!! 2017. február 20.-tól már nincs olyan cég, hogy Kairos Technologies Ltd.

Amennyiben bármilyen igényed merül fel a Kairos céggel kapcsolatban, akkor ezt az igényedet két hónapon belül (a cég megszűnése előtt) kell jelezned, mert ha kifutsz a határidőből, akkor már semmit nem fogsz tudni érvényesíteni a megszűnt céggel kapcsolatban. Csak azért írom le ezeket, mert látom, hogy mindenki csak vár és vár és vár................! De ha Te is egy hívő vagy, aki hisz például Szabó Péter gondolatainak, akkor jobb ha tudod azt is, hogy a hit az kevés, tenni is kell azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak.
Szabó Péter agyon jól látja a dolgokat, Ő valóban nagyon sok embernek segít, csak sokan félreértelmezik azt, amit mond. Ő is azt mondja, hogy ha változtatni akarsz a sorsodon, akkor változtatni kell a gondolkodásodon és a cselekvéseiden is.

Mindezt csak azért írtam le, mert ha csak vársz, akkor nem változik semmi, a pénzedet elfelejtheted az annál marad, akinek azt odaadtad. Szóval cselekedj, ha látni akarod még a kicsalt pénzedet, mert ez az első lépés, amit a változás érdekében megtehetsz.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Yoyoyo 2016.12.22. 18:09:51

Kairosteam - , Skyway, húrvasút .... 500 km/h-s sebességel megy a húrvasút??? Na ne ez ,még mesének is rossz...

Apropó mi a helyzet a Kairosos Santa Claus money-vel? Jön a zsozsó vagy Vízkereszt esetleg Valentin nap lesz az új dátum?

kormoczil 2016.12.22. 18:17:42

@Yoyoyo: Egyérteműen Karácsony... 2019.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.22. 18:34:49

@Xlendon: A kiszamolon Róbert azt mondta, látni a Google Earth képein is. Én meg mondtam neki, hogy Egerszalók mellett van kőbányám, Visontán erőművem meg lignitbányám, látni a Google Mapsen, higyje csak el :D

Xlendon 2016.12.22. 19:51:41

@Zoltán Gajdács: Az mennyire durva már, hogy megszüntetik a céget, közbe meg még azt kommunikálják, hogy új TOP menedzserek érkeznek a céghez. És a megszüntetésről szót sem ejtenek.

Kairosok, nem nyílik ki a bicska a zsebetekben?
Meg egyáltalán, hogy lehet ezt???

misi,szabo 2016.12.22. 19:56:23

@Fanto: Köszi!

Úgy látom már minden azt mondja, hogy a feltételezés igaz volt. Hol van most a nyomozó Füfke, vagy bármelyik nagyhangú Pl.: D. Tamás Szegedről, vagy koserné?

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.22. 21:35:58

Lacinak ajánlanám ezt a hitelproblémáira.
fxghungary.hu/hogyan-erd-el-hogy-adossagrendezo-hiteled-ne-jelentsen-problemat/
Hári Antal, a martfűi rém megoldja mindenkinek a gondját. Az adósságot, a nyugdíjkiegészítést, az egészséget, megmenti bolygónkat a Skyway-jel....

énszóltam 2016.12.22. 22:02:14

@Herschmi: ennek a faternak van ötszázezer skyway részvénye, nemsokára kőgazdag lesz:)))

Zoltán Gajdács 2016.12.22. 22:07:39

@Xlendon: Ez azért lehetséges, mert azt látják a FŐ szervezők, hogy a "birka nép" még vevő a sok hazugságra! Ebből adódóan ki is használják a birkák befizetéseit, mert éppen ezért indult az "átverés".
Még elhitetik, hogy válthat nagyobb csomagra stb., csak a tényeket nem közlik, hogy a cég megszűnése már folyamatban van, csak ki kell várni a törvényes 2 hónapot és a cég megszűnik. De azoktól, akik még mindig befizetnek, azoknak a pénzét még elfogadják a megszűnésig.

Ilyenkor elgondolkozok! Ha nem látnám, hogy ennyi birka van, el se hinném, hogy mindez megtörténhet!

Lezárásként csak annyit tudok mondani, hogy a "Kairos" körül lezajlott történet tényként tükrözi, hogy hiába vitte valaki valamire és pénzt tudott megtakarítani, mindez nem az eszének köszönhető, ha egy ilyen átlátható piramisjátékban a megtakarítás elveszthető. Mindez azt igazolja - az én véleményem szerint - hogy az igazi siker nem attól függ, hogy ki mennyire tanult, művelt és mennyire vitte, hanem attól, hogy tud-e az illető józanul gondolkozni.

Semmire nem tartom azokat az embereket, akik más embereket becsapva, megtévesztve próbálnak előrébb jutni az életben, mert azoknak a karmája már eleve bukott és kezdhetik kijavítani a hibáikat.

A sors iróniája pedig éppen az, hogy ezek az emberek papolnak a hitről, a teremtő erőről stb., akik alapjaiban szegik meg ezeket a szabályokat, ami a pozitív változásokat meghozhatnák az életükben, mert rossz utat választottak, csak a "FELISMERÉS" elmarad, hogy rossz útra tévedtek.

Egy jó tanács mindenkinek! ( Nem muszáj betartani.) Pénzt úgy is lehet keresni, hogy meggondolatlanul a könnyű pénzkeresésnek bedőlve nem veszíted el azt a pénzt, amit valós munkával kiérdemelten megkerestél!

Sajnálatos módon a piramisjátékokban résztvevők többsége úgy viselkedik, mint a szerencsejáték függők. Képtelenek leállni, mert volt, hogy nyertek is egy ilyen játékban, bennük él a remény, hogy "a következő játékban" már a nyerők oldalán fognak állni, ezért képtelenek leállni. Amikor nyernek, akkor még többet akarnak nyerni. Amikor vesztenek, akkor pedig szaladnak a pénzük után. A leállás nem reális cél az elméjükben! Mindig találnak okot a játék folytatására és arra is van mindig okuk, hogy miért ne szálljanak ki a játékból. Akinél ezek a tünetek jelentkeznek, azokon már nagyon nehéz segíteni.

Xlendon 2016.12.22. 23:17:34

@Zoltán Gajdács: Igen, jót írtál, talán így még nem is közelítettük ezt meg!
Sokaknál ez tényleg a szerencsejáték függéshez áll a legközelebb. És akkor pedig érthető, hogy mi miért nem értjük, hogy ők miért nem értik a mi józan érveinket. Mert ha egyfajta függés része ez, akkor azt nem lehet a szimpla tényekkel cáfolni.

"Ha valaki [szerencsejáték] függő, a szenvedélye miatt a szenvedély tárgyát kényszeredetten fogyasztja/műveli, akkor is, ha már nem kapcsolódik hozzá élvezet.
Ehhez kapcsolódva egyre kevésbé tudja kontrollálni magát.
A szenvedély tárgya az egyént teljesen elfordítja a realitástól.
Végül a szenvedély tovább folytatódik annak ellenére, hogy számos negatív hatás, esetlegesen egészségkárosodás is fellép."
hu.pokerstrategy.com/strategy/poker-psychology/szerencsejatek-szenvedely-okok-kovetkezmenyek-kiutak/1/

Nem pont ezt látjuk éppen most?

Hunor74 2016.12.23. 00:30:15

@Xlendon: Én ezt a 2 addikciót már párhuzamba állítottam itt már, pár héttel ezelőtt... Leírtam, hogy ugyan az mint a a szerencsejáték, ill a játékgép függőség... Mondjuk ez a lényegen mit sem változtat: egy az egyben, ugyan olyan függőség... :)

Hunor74 2016.12.23. 00:35:52

@Hunor74: Csak itt Vili játsza a télapó szerepét és nem az Andy

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2016.12.23. 20:05:16

Már visszafelé folyik a tökömön a víz.... Kasza Tamás nemcsak lezárásspecialista, hanem clear jedi-mester is :D

kormoczil 2016.12.23. 20:07:37

index.hu/tudomany/til/2016/12/15/barry_minkow_piramisjatek_zzzzbest_csalas_svindler_szelhamos/
"[...] öt évig tudta piramisjátékkal átverni a befektetőket – egy idő után már a tőzsdén is."

goto10 2016.12.23. 20:10:26

@Herschmi: A clear szcientologiabol lett meritve, a jedi meg a star warsbol. Meg jo, hogy nem o az Iruka Sensei bakker :D
Akit erdekel a clear tema: www.imdb.com/title/tt4257858/

bikeage 2016.12.23. 20:38:34

egyebkent ez a "strike-off" biztosan a teljes megszunes, vagy esetleg csak mondjuk uk-bol toroltetik magukat, mert koltoznek ausztriaba? felreertes ne essek, nyilvanvaloan egy csalo banda az egesz, csak nem nagyon ertek ehhez, hatha mas jobban.

Xlendon 2016.12.23. 21:54:01

@Hunor74: Ok, tied az elsőség! :) Mindenképpen érdekes megközelítés

Fanto 2016.12.23. 22:33:47

@Xlendon: @Hunor74: @Zoltán Gajdács

Igazatok lehet ezzel a szerencsejáték vonással, függőséggel kapcsolatosan. Biztos, hogy van egy jó adag ilyen is benne, meg vannak közülük, akik tényleg így fogják már fel. Félnek, hogy kimaradnak a nagy nyereségből, a nagy biszniszből, így nem tudják kihagyni, bár körülöttük is sokan lehetnek, akik figyelmeztetik őket, meg rosszallásukat fejezik ki, mégsem tudnak leállni.

viszont akkor ne kommunikálják úgy, hogy ez a világcsúcs foglalkozás, mlm-munka, hülyedolgozólegyélamagadfőnöke, hurrá, hurrá, happyazélet, ez a tutimeló mer nem is kell dolgozni és hasonló dumák.

Meg hát be is kéne ismerni, hogy az eddigi nagy pozitivizmus, meg az egész felfogásuk erről hibás volt.

Kedves kairos questa, sunmoney, recyclix, antantic gam, skyway .... tag!

Nem fura neked, hogy a vili továbbra is játssza a nagy online profi mentort, miközben kiderült feketén-fehéren, hogy egy bukott tanácsadó? Belevitt benneteket a kairosba, pedig kapta ő is meg ti is már nagyon régen a figyelmeztetéseket, hogy bukás, veszteség és megaláztatás lesz a vége.

Igaza lett Gyulának, Vilinek, Vieirának, Otokárnak? Igaznak bizonyultak az ígéreteik? Itt vannak az ünnepek, megkaptátok a pénzt, amit annyiszor megígértek?

Kiknek lett igaza kedves tagok? Hová lettek a sokablakos meeting videók? A kairos tapasztalaim c. videók hol vannak? Hol vannak a nagyokos informatikusok? Hol van a theta tv, a kairos webshop a szupertitkos telefonnal? Hol van füfke, doki04 és társaik innen? Kin nevet a világ doki? És mekkora már a szakáll? :D

Hunor74 2016.12.23. 23:10:13

@Fanto: @Xlendon Ez egy érdekes nézőpont, ahogy P. Luca Brigi mondaná... Nekik ugyanis a döglött macska, nem döglött, csak méllyen alszik... A tényszerűség számukra csak egy érdekes nézőpont...
Az, hogy a király meztelen, számukra szintén csak egy êrdekes nézőpont, hiszen ők olyan "bölcsek" , hogy még a király új ruháját is látni vélik... Nagy elszállas, nagy pofára esés... :D :D :D

HYIP 2016.12.24. 02:47:48

Én még csak mindig annyit kérek, hogy ne fizessetek be a csomag ujrainditására.Én vagyok a védelmező.:Ö

Yoyoyo 2016.12.24. 07:15:53

@Fanto: nincs már reggeli meeting? szerintem van csak nem merik már fellőni a youtubra. Vili nem ingyé osztogatja az észt. Ebből volt neki havi fixe.

Yoyoyo 2016.12.24. 07:20:40

Judit jó egy éve így vallott erről:
Tudjátok, hogy miért szeretem a reggeli meetingeket?

Azért meg megalapozza a napom hangulatát.

Amióta csatlakoztam a rendszerhez, minden reggel, ha tehetem reggel 8.40-kor ott ülök a monitor előtt, nézem és hallgatom a motiváló klipeket, zenei anyagokat, és alig várom a 9 órát, hogy elkezdődjön az aznapi meeting.

És amikor elkezdődik- ha virtuálisan is- találkozom a munkatársakkal, Vili elkezni mondani az aktuális témával kapcsolatos gondolatait, én hallgatom és tanulok.

Mert minden nap újat tanulok a munkáról, a rendszerről és saját magamról is-bármilyen meglepő.

Minden nap hallunk valami újat, valami olyasmit amit be tudunk építeni a munkánkba és ezáltal eredményesebbé válhatunk.

A legfontosabb mégsem ez.

Hanem tudjátok mi?

A motiváció.

Az, hogy minden reggel úgy indulok neki a napnak, hogy megyek és ma felborítom a világot, ide nekem az oroszlánt!

Szükség van rá, függővé válsz tőle, kell a reggeli andrenalin-bomba.

És tudjátok mi az érdekes?

Az, hogy az összes munkatársam így van ezzel, mindenki függő! Ezt a munkát, ezt az életformát csak szeretni lehet.

Ha nem hiszed, gyere és próbáld ki

Katy Orosz 2016.12.24. 12:49:43

@Yoyoyo: Nezzetek csak, a Briggi mas munkat keres maganak, ehenhaltak a Kairosz szektasok ejsze! De jo hogy raallt a biztos penzszerzesre.Lehet vigyorogni. Bedoglott a biznisz minden formaja.l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbadoo.com%2Fprofile%2F0209797615&h=oAQGuWtKV&s=1

Fanto 2016.12.24. 13:53:57

@Katy Orosz:

Ez nem valami társkereső inkább? Igazából nem tudom, nem látom, csak amit az "about me" részt, mert nem vagyok regisztrálva ezen a badoo- n vagy mifenén.

@Yoyoyo: Olyan szépen írtad, hogy szinte meghatódtam :).

Egyébként szép gondolatok lennének ezek, meg valahogy így kéne lennie, csak fel kéne végre ismerni a simliseket, a jól öltözött, mosolygó, nagy dumás csalókat. Mert hát a pozitív életszemlélet, a jószándék, a happy feelinghez még az is kell, hogy az ember ne engedje magát félrevezetni.

Remélhetőleg jó páran a kajirosz károsultak közül levonják a tanulságot és nem dőlnek be az újabb egyébként jól megkreált, szépen megrendezett, megkonferenciázott, szépen megrajzolt webirodázott és megpozitívszponzorozott csalásoknak. :) Lásd questra és társai.

Aki meg nem tanult a kairos esetből, az újra és újra pofára fog esni.

Katy Orosz 2016.12.24. 15:35:49

@Fanto: Ez a Briggi cege (hihi), evvel keresi a penzt amit betett a Kairoszba.Ami megegyszer igazolja a mondast, hogy ami konnyen jon-konnyen megy.Marmint a penz. Most aztan dupla muszakot kell vallaljon hogy egyenesbe jojjon a buksza! Igazan felaldozhatna nala valaki a Kairosszal keresett, munka nelkul szerzett- ingyen penzekbol! Ha van egyaltalan ilyen.

misi,szabo 2016.12.24. 16:48:25

Dobra Tamás (a szegedi "sikeres ember") törölte a hirdetését a facebookról. Ez az a hirdetés, ahol mindenki hülye, meg negatív volt, csak ő volt a sikeres, meg az okos. Már a profiljában sincs nyoma a Kairos-nak. Mekkorát fordult a világ.....

kormoczil 2016.12.24. 16:49:24

@Katy Orosz: Ezt én sem nagyon értem, a Badoo egy angol cég, angol tulajdonosokkal, P.L.Brigi itt csak regisztrált és társat keres.

kormoczil 2016.12.24. 16:55:21

@misi,szabo: Annyira sikeres volt, hogy a Facebook rendszere nem tudott ekkora mennyiségű sikert kezelni, és az összeomlástól tartva ideiglenesen eltávolították a tartalmat.

Katy Orosz 2016.12.24. 19:21:59

@kormoczil: Penzt keres.Palikat.Gondolom.Nem ez a legregibb mesterseg a vilagon? Aki igy tud hazudni, autot venni ingyen penzbol, akinek ilyen sikeres sponzorai vannak mint a Kairosz banda, az csak nem fogja munkaval bepiszkolni a kezet???Inkabb keres maganak izeket, tarsakat.Mondjuk. Sikeres emberek ok, a Kairoszosk, csak irto sok kozottuk a ku...r.va.

kolomparrikardo99 2016.12.25. 10:41:58

Ezt most érdmes elolvasni, mert most nem hazudik.

Otokar Kasynets körlevele:

Dear Participants of KairosPalnet!

Christmas is a time for celebrating with friends, family and other loved ones. For many of us, this is the most special holiday of the year, and we strive to make Christmas memories that will be cherished for years to come.

On this Christmas eve I tell you the truth.

I don't want to deceive you, I can't live a lie anymore. I'm sick and tired. My conscience is bothering me.

I know, that you are looking for answers, because you have questions. I answer now:
Indeed, Kairos Technologies Limited does not have corporate clients (and never had). Distributed processing and cloud storage for Kairos’ corporate clients does not exist. It’s total fiction and fake. Kairos’ software counts only online time. Kairos "Secure" Phone is a simple cheap phone made in China. Kairos is a pyramid scheme, because your guarantee payments were the only income of Kairos. Sad but true. Miguel Luis Vieira is a director and the only ultimate beneficiary. He is the mastermind behind the crime.

As Kairos Marketing Director I have been deceiving you for a long time. My sins are heavy on my head. Please, forgive me, I implore. I'm so sorry…

I’d like to begin process from myself and I'm ready to lead the movement against Kairos to help you return your money.
Will I help you? - Yes, I’m ready to provide you with any reasonable legal support and assistance.

My primary email: otokar007@gmail.com
My facebook account: www.facebook.com/otokar.kasynets

And if you take care about yourself, you have to follow my advice, I offer a solution:

Indeed, Kairos Technologies Limited has recently applied to strike off the register at Companies House.

beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history
As per section 1004 Companies Act 2006 , it means that the company has not traded for 3 months, it does not have any assets or liabilities and it has not changed its registered name. It is an offence for a person to make an application in contravention of this section. A person who makes an application for voluntary striking off on behalf of a company must secure that, within seven days from the day on which the application is made, a copy of it is given to every person who at any time on that day is — (a) a member of the company, (b) an employee of the company,(c) a creditor of the company... "creditor” includes a contingent or prospective creditor.

A request for the company to be struck off has been published as a notice in a local Gazette on 20.12.2016
If nobody objects, the company will be struck off the register once the 2 months mentioned in the notice has passed.
A second notice will be published in the Gazette - this will mean the company won’t legally exist anymore (it will have been ‘dissolved’)!
Any relevant party can object to the company being struck off and they must ensure that they write to Companies House immediately, providing strong evidence for their objection.

I ofter told you that we must have full and complete influence over ourselves.
Now we have to protect ourselves. We must object. I’ll explain how:

1. Your local police.
First, go to your local police office as soon as possible. Remember, this is your last chance to get money back.
Write a police statement about swindling and fraudulent representation: list your contact information, specific details about the crime, such as the time and location of the incident, and names and contact information of the people who were involved - list everyone you know, from Kairos Technologies top managers and officials to your own Kairos leader and your structure leader (they are crime associables). They are guilty of an offence under The Fraud Act 2006 legislation.gov.uk/ukpga/2006/35/pdfs/ukpga_20060035_en.pdf

Tell the police how much money you gave to your Kairos leader. Write physical descriptions of the people involved, make a statement about what you witnessed and include any additional information you have.

If the police ask questions with the purpose of clarifying your statement, provide even more details about the incident. You have to be meticulous.

Second, contact Companies House: fraud@companieshouse.gov.uk or +443031234500
Tell them that you are a creditor of Kairos Technologies Limited, Company number 09152272
and that you didn't receive any notification about Kairos Technologies Limited voluntary striking off. Specify the amount Kairos Technologies has to pay to you. Provide any other relevant information.

Third, contact Crimestoppers: The only independent UK crime fighting charity
www.crimestoppers-uk.org/give-information/give-information-online/
Report to crimestoppers.

And you can contact City of London Police

Remember, you have less than 2 months to to get money back.
Let's take things seriously and the police will re-establish justice.
Don’t afraid, go to the police. I’ll assist you.

Otokar Kasynets

Maximus_ 2016.12.25. 10:46:50

Nagyon jól sikerült ez a hamisított levél, tényleg profi munka. Remélem sokan elhiszik majd, és még jobban berezelnek a Kairos miatt. Biztosan sok idő volt összehozni, de megérte...

Fanto 2016.12.25. 11:56:36

@kolomparrikardo99:

Szerintem is kamu, de honnan jutottál hozzá?

Egyébként ha sokan megkapják és jó páran el is hiszik, hogy ezt otokár írta, akkor kiválthat valami feljelentéshullám félét. Lehet, hogy ez is vele a cél.

Hunor74 2016.12.25. 12:56:04

@kolomparrikardo99: Otokárt biztos meglátogatta a Karácsony Szelleme... :D
De inkább kamú, a nevében, de jószákdékkal készíthették...

goto10 2016.12.25. 16:29:48

@bignagyzold: Eleg jol ossze van szedve, mi a teendo :) Az erdekelne meg, hogy ezt a levelet kik kaptak meg.

Yoyoyo 2016.12.25. 17:11:40

Otokár levél itt Otokár levél ott, de kapott valaki a héten a Vieira féle Santa Claus money-ból?

Yoyoyo 2016.12.25. 17:13:28

Amennyire én tudom augusztus óta ezen a részen nem nagyon fizetnek. Szláv területeken nyomulnak:
www.youtube.com/watch?v=a1-oYqirIeU

Fanto 2016.12.26. 19:21:22

"nem ertem hogy miert pont otokar... a primitivseg tetejerol tanuskodik aki irta... Otokar egy funder executive... egy alkalmazottja a cegnek mint ahogy aki irta is... egy kvazi befekteto aki vett egy vagy tobb csomagot es rakurt... az hogy o gazdagabb lett ebbol mint a leveliro es emiatt ki kell kezdeni nos az inkabb irigyseg... nem tobb."

Hát Tamás bátya... ott nem tudok válaszolni bizonyos okok miatt, ahol ezt írtad, de szinte biztos, hogy olvasod a blogot. Szóval, el vagy te tévedve. Otokar az egyik legnagyobb kutya volt ebben a bizniszben, a marketing igazgató, az átverés véghezvitelében hatalmas része van és tudta az elejétől, hogy az egész történet egy büdös nagy kamu, hazugság, swindli, Te, aki ráfaragtál az összes megtakarított pénzeddel, ezt nagyon nagy mértékben 'köszönheted' az otokárnak. De ha most felmented, hogy ó szegény, ő is csak egy bérbeadó, hát akkor lelked rajta.Ez esetben semmit nem tanultál, bár megfizetted a milliós tanulópénzt.

Az az érdekes, hogy a levél teljesen igaz tartalmilag, korrekt a tényállás, az adatok, csak épp nem otokár írta. De mivel a nevében írta valaki, így felkaptátok rá a fejetek. Talán ez volt az írónak a célja, mert ha saját nevében írja, akkor mindannyian tesztek rá és az egész elsikkad. Persze lehet hogy így is továbbra is úgy tesztek, ahogy a három majom otokár posztolásában. Nem hallok semmit, nem látok semmit és nem szólok semmit.
Nem elég, hogy több száz milliót kereshetett rajtatok, még ki is gúnyol. Sajnos a legtöbben meg is érdemlitek.

bikeage 2016.12.27. 10:41:35

ja hat ordit a levelrol, hogy kamu, azonfelul, hogy a tartalma igaz :-) vagy Otokar lenne a Kairos Howard W. Campbell-je? :-))

Hunor74 2016.12.27. 10:45:16

@Fanto: Na ezt kommentedet ugye nem veri nagy Dobra?!?!

kormoczil 2016.12.27. 18:25:46

@kolomparrikardo99: Ez a levél elérhető valahol?

z0ty 2016.12.30. 10:01:43

Befutottak a nagy karácsonyi pénzek és bónuszok ? :D

bikeage 2016.12.30. 10:06:43

azert az erdekes a levellel kapcsolatban, hogy vajon hanyan kaptak meg, es azt hogy? hogy fertek hozza a cimlistahoz? mukodesben a kairos hires-neves biztonsagi rendszere? :-D

egyebkent varhato volt, hogy lanyhul a tema, az ilyen dobra meg fuzi gabor felek, akiknek a legnagyobb szajuk volt elsokent veszik le az oldalukrol a kairost mint munkahelyet, dobra altal letrehozott "kairos" nevu facebool oldal mar meg is szunt. remelem azert a nagy pofa meg megvan! :-)
persze az aranyermet a cc-org nyerte, valamiert ugy erzem nem mostanaban kerul vissza a facebook oldal es nem most er veget a karbantartas :-)

Yoyoyo 2016.12.30. 12:43:10

Jah a karácsonyi kifizetés megjött ? Santa Claus Salary?
kairosmagyarorszag.hu/ -megszünt
és a Youtube-ról is leszedték a kairos telcsis promót :)
www.youtube.com/watch?v=LxCcgkop0m8&feature=youtu.be

rezar 2016.12.30. 17:11:20

Néha kíváncsiságból le szoktam csekkolni a nagy vezetők facebook oldalát. Csodálom, hogy nincsenek telekommentelve "hol a pénzünk 'zzeg" és "megint hazudtál" tartalmú mondatokkal, vagy csak törölgetik/szűrik ezeket? :) Mindenhol csak a nagy szeretetet látom, meg az Isten Áldjon meg Ottokár (sic!) típusú bejegyzéseket. :) Hol az elégedetlen magyar facebookos harcmodora? :) Gondolom lóf*szt nem fizettek ki azóta sem olyan pénzforgalmi számlára, aminek a terhére lehet kenyeret meg parizert venni...

Tibcsi12 2016.12.30. 21:57:01

@rezar: egy ideje tiltják az oldalaikat, nem ismerősök számára, ha van is beírás , akkor azt törlik, vagy eleve moderáció nélkül nem engedik, tudom, a napokban is írtam az egyik oldalára, azonnal törölte a kommentet

Szép volt figyelni, h a gondokkal párhuzamosan kóser Zsuzsi , Otokar meg a többi h változtatott az Fb biztonsági beállításain

goto10 2016.12.31. 10:14:53

Tovabbra is megy a hitegetes es mellebeszeles. Webshop valtozatlan.

Uj kartya: kairosplanet.com/payment-card-28-12-2016

Fedoceg: kairosplanet.com/companys-reorganization-30-12-2016

Aki minimum senior master szintu, az reszvenyes lehet az uj cegben.

Tovabbi info: behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-announce-shell-company-affiliates-offered-shares/

Tibcsi12 2016.12.31. 12:33:13

@goto10: részvényes, LoL , még egy bőr a hülyékről :)

David Hopwood 2016.12.31. 14:00:21

Szűcs Judit évértékelő reggeli klánbohócgyűlés:

www.youtube.com/watch?v=zFsfhhJOdLE

05:30-tól beszél a kajroszról, amely állítása szerint mindegyikőjük idei évének az abszolút fénypontja volt, és habár az elmúlt pár hónapban nem hozta a belé fektetett reményeket, ő rendületelenül bízik továbbra is a kajrosz ismételt felemelkedésben.

Minden kedves fórum tagnak sikerekben (valós sikerekben, tudjtátok, amiért az ember meg is dolgozik) gazdag Boldog Új évet kívánok!

rezar 2017.01.01. 18:53:36

@David Hopwood: csak úgy sugárzik az értelem ezekből az arcokból. Nem véletlen: komoly, sikeres üzletemberekkel állunk szemben. :D

Fanto 2017.01.02. 01:14:58

@David Hopwood:

Megnéztem, elképesztő. Belemásztak egy koszos pitótajátékba és ettől már networkernek meg sikeres embereknek képzelik )vagy csak kommunikálják kifelé) magukat.

Én egy össze-vissza beszélő embert látok, aki egyszer sikert próbál kommunikálni, majd pár perccel később bevallja, hogy nehéz helyzetbe került a kairos miatt. Anyagi és erkölcsi csőd igaz Judit?
Aztán az atlantic felé kacsingat és erre próbálja a többieket is rávenni. Valami mást is emleget, de az számomra ismeretlen. Azt mondja, hogy ha kell, akkor akár kölcsönből is lépjenek be az újabb pilótajátékba(vagy pilótajátékokba?).
Micsoda sikeres évet zárhattak, ha nincs kétszer kilencven eurójuk, hanem elő kell teremteni valahonnan, ha más nem kölcsönből.

Kedves Judit, mint kairos manager hová sikerült eljutni? Lenulláztad magad anyagilag és erkölcsileg, valamint a szellemi képességeket illetően is. Nem kellett volna hallgatni a figyelmeztetésre?

De nem bántani akarlak és nemcsak hozzád szólok. Ha szeretnél újabb kudarcokat, anyagi és egyéb veszteséget, akkor csak hajrá, teljes gőzzel az anlantic gam és questra meg a hasonló 'üzletek felé'.

refused 2017.01.02. 13:40:11

Ó ez a nagyeszű még mindig tolja ész nélkül:

"Kedves Barátom, Ismerõsöm, Üzlettársam!

Tegnapi nap a vezetõi web konferencián az alábbi jó híreket kaptuk:

Vezetõink jó érzéssel jöttek haza Kievbõl. 3 kairos vezetõvel találkoztak: Michael Viera (elnök), Alex Kocherev (IT igazgató), Igor Sergejevic (biztonságtechnikai vezetõ). 3-4 órás megbeszélés volt (lettek volna még kérdések csak sajnos nem fér bele az idõbe)

A lényeg:

Amit mindenki vár az októberi kifizetéseket múlt hét pénteken elindították, várhatóan ezen a héten teljesen rendben lesz, csoportos utalásról beszélünk ami több napig eltarthat (200-as blokkokba fogadja a bank az igényeket. - de 1 nap sok ilyen igény leadható -) sokan 230.000-en vagyunk már, szóval türelmet kérnek,ez a hét biztos rámegy az tranzakciók lebonyolítására

Menjünk vissza a múltba ahol vannak hiányosságok, az augusztusi kifizetéseket kb 10-20 %-a nem kapta meg az embereknek. Itt a kairos kért egy táblázatot, hogy adjuk le akik nem kapták meg a pénzüket. Ezt már nagyon régen elküldtünk nekik, de a táblázat nem jutott el valószínû a megfelelõ helyre, mert az információ áramlás rossz volt (pénzügyi igazgatót az Igort elbocsájtották, új szervezet lett). A táblázatot újra el kell küldenünk egy erre megbízott személynek és a magyar csapatot kiemelten fogják kezelni ez ügyben. Prioritásba elõre veszik.

Akkor van a szeptemberi kifizetés, itt az emberek egy része SEPA Direkt transzferrel utalt, ezek nagy része megkapta, de aki AGC-s net bankot választotta a kiutalásra, ott a bankba ragadtak a pénzek és nem lett tovább utalva saját bankokba. AGC-vel is bajok vannak azért valószínû velük lévõ kapcsolat is meg fog szûnni. A pénz nem vész el, mindenki vissza fogja kapni a web irodájába a pénzt! sajnos erre határidõt nem tudtak mondani, mert az AGC-t is belsõ pénzügyi audit alá fogják kitenni a problémát maitt.
Ki lesz fizetve de hosszabb idõt vesz igénybe (Viera egy német konferencián azt mondta akár 1,5 hónapig is eltarthat, mire rendezik a káoszt). Szóval legkésõbb karácsonyi ajándékra számolhatunk

Verifikációk (ellenõrzött státusz, hogy pénzt tudjál kivenni):
itt néhány embernél már nagyon régen hónapok óta nem jött meg a jóváhagyás, itt is listát kérnek és kiemelten fogják kezelni (ha van a hálózatomban ilyen add le nekem!)

Bizonyára már hallottátok Olaszországban feltörtek 3100 webirodát és e-mail címeket, majd ellopták a Transzfer to partner gomb segítségével a pénzeket (ezért szünt meg most sajnos a gomb amit nagyon szerettünk, ez azzal járt hogy a hálózatépítõket kicsit megbénította, mert csak a kairosba lehet ezek után befizetni). Az ellopott pénzeket elõször egy anonim (akár egy hajléktalan nevén szereplõ) web irodába, majd onnan sok fele valós személyek web irodájába továbbították. E mellet árulták a dollárt nemzetközi szinten elég jó áron. Több millió dollár pénzrõl van szó. Muszáj ezt az ügyet megvizsgálniuk, addig a transfer to partner gombot valószínû nem kapjuk vissza. De természetesen a magyar csapat is javasolt megoldásokat ennek cseréjére
, megújítására (pl gift card) ami sokkal biztonságosabb tranzakciót tesz lehetõvé.
Reméljük visszakapjuk mielõbb ezt a funkciót is, de sajnos határidõt nem tudtak mondani egyenlõre.
A gomb elvétele miatt több embernek a current részben ragadt a pénze, ezeket kérés szerint vissza rakják. De igazolnod kell kitõl kaptad és hogy jó barátod ismerõsöd, erre van egy formalevél a kairos csoportba, amit lehet küldeni a supportnak.

Új kifizetési és befizetési process-ek lesznek, mindenki meg fogja közötte találni a megfelelõt.

Kifizetési limitek korlátok vannak mint tudjátok, erre nem tudtak mit mondani egyenlõre, minket vezetõket érint a 10.000 dolláros max limit, mert ennél többet keresünk, nálatok ez nem lényeges, viszont a fix összegek igen, de sajnos erre nem kaptunk választ egyenlõre

Nemrégen megújult a support is, ezért a levelekre már nem sablon választ adnak, hanem rendesen megválaszolják a leveleket és tényleg próbálnak segíteni a feltett kérdésekben

Továbbá nagyon jó hír hogy Székely András informatikus barátomat (egymás mellett ülünk konferenciákon) a kairos felkérte IT együtt mûködésre, tehát a kairosnak fog dolgozni!! Ez nekünk nagyon jó, mert projekteket fog kapni, és minden erejével próbálja a kairos hibákat hiányosságokat rendben rakni. Lesz egy belsõ emberünk ami nagy elõny a többi országokhoz képest! Ennek én nagyon örülök, fontos számunkra.
Kihívtuk magunkra a figyelmet, kiemelt helyzetbe kerültünk! Így jó partneri kapcsolat fog kialakulni közöttünk. Minket magyarokat szeretnek mert nincs velünk probléma

Úgy néz ki profi gárda kezd végre kialakulni a kairosnál, az új pénzügyi igazgató egy világszinten elismert személy lett (nagy neve van a szákmában), sajnos még nyilvánosságra nem hozzák a nevét, elõször rendet szeretne rakni a cégben, utána természetesen mutatni fogja magát mindenki elõtt

refused 2017.01.02. 13:41:09

Második része:

"Mindenki nyugodjon meg a cégnek sok pénze van jelenleg, sok millió dollárról beszélünk, összeomlás nem fenyegeti a céget, még élvezhetjük gyümölcsét reméljük jó sokáig

Az indexes cikk le lett fordítva oroszra, alex többször is átolvasta. Mivel jártas ilyen ügyekben ezért azt javasolta, hogy nem érdemes válasz oldalt csinálni, mert az védekezésnek minõsülne, nem jó taktika. Természetesen nem kell szó nélkül hagyni, Támadás a megoldás, médiára felkészülés szülséges, kampányokat kell szervezni stb.
Meg lesz a hatása. Magyar vezetõi gárda dolgozik ennek megvalósításán! Megoldjuk ne aggódjatok!

A kairos sok ember életét megválatoztatta, ezt nagyon köszönjük. Akik pedig nem rég léptek az üzletbe, úgy gondoljuk a jövõ is biztosítva lesz! Igy gondolkodj!

Kérlek nézz ugy cégre, hogy most kezd olyan ütõs szervezetté válni az átszervezések által, hogy mindenki számára közép és hosszú távon jövedelmezõ lesz
Nagyon kérlek ha van benned kétely, negatív rész azt gyorsan oszlasd el, mert a gondolatoknak energiaája van, és ahova öszpontosítod az fog történni, aki ezotéria világában jártas érti mirõl beszélek. A gondolat teremtõ ereje. Én igy élem életem igy gondolkodok és sikeres is vagyok, az 1500 fõs hálózatomra nagyon büszke vagyok, és ezt nektek is köszönhetem.
Szeretném ha te is sikeres lennél, ebben számíthatsz a segítségemre.

szóval várjuk az e heti kifizetéseket nagyon és indulhat ujra a hálózatépítés.

Minden jó kivánok neked és nagy sikereket az üzletben.

I love you KAIROS !!!

Üdv
Tamás
senior master"

bikeage 2017.01.02. 14:36:45

"Jovo heten megoldjuk, ne aggodjatok". Jó motto lenne..

Xlendon 2017.01.02. 14:51:13

@refused: Viccnek jó! :)

És arról nem írtak, hogy a céget megszüntették??

bikeage 2017.01.02. 14:55:06

Istenem ez a Szucs Judit.. Beismeri, hogy a Kairos nehez helyzetbe hozta, elromlott az egesz, de majd most minden jo lesz es az Atlanticcal minden oke lesz.

Nem azert, de itt honapokkal elore le lett irva, mind a blogon es kommentszekcioban is, hogy mi fog tortenni a Kairossal. Az is tortent. Ugyan ez fog tortenni az Atlanticcal is.

Azt hittem legalabb a sajat hibaibol tud tanulni az ember..

goto10 2017.01.02. 14:57:30

@Xlendon: "AGC net bank", ujra elojon ez a hazugsag, az AGC sosem volt bank. Nyilvan a tobbi is kamu, kuzdenek, mint diszno a jegen...

refused 2017.01.02. 15:55:33

@Xlendon: Arról nem:) Megy az agyatlanság még mindig, a hit nem kiirtható.

bikeage 2017.01.02. 16:04:11

@goto10: ja az is vicces, hogy szidjak az agc-t, megszuntetik vele a kapcsolatot ..stb. mintha nem a saját termekuk lett volna...

Fanto 2017.01.02. 16:59:41

@refused:

Szerintem ez a november végi mantra D.obra Tamás átiratában.

Azóta elműltak az ünnepek és pénz sehol. A Judit féle videóból is világos, hogy nem kaptak pénzt, pedig kb. másfél-két hónapja volt a Juditnak egy "jönnek az ünnepek és én nyugodt vagyok" c. videója, aztán nyugodtan nem kapott semmit sem ő, sem a többiek, nehéz helyzetbe került, de azért köszöni többször a többieknek, hogy kajirosz menedzser lehet, szóval agyrém. Egy ostoba, gondolkodni és tanulni a hibáiból képtelen, összezavarodott ember.

A közmondás szerint az okos más káráből tanul, a buta a sajátjából. Folytatása pedig, a jsok kajiroszos meg a sáját káráből sem, hanem újra és újra hülyeséget csinál a teljes csődig.

Xlendon 2017.01.02. 18:05:37

"200-as blokkokba fogadja a bank az igényeket"
:DDDDDDD

Xlendon 2017.01.02. 18:06:15

És pontosan melyik bankról is beszélünk???

Xlendon 2017.01.02. 18:09:42

"Kifizetési limitek korlátok vannak mint tudjátok, erre nem tudtak mit mondani egyenlõre, MINKET VEZETŐKET ÉRINTa 10.000 dolláros max limit, MERT ENNÉL TÖBBET KERESÜNK, NÁLATOK EZ NEM LÉNYEGES"

Ez azért a pofátlanásg netovábbja, hogy ezt meri írni a tagoknak szánt levélbe!
Ha ilyen "szponzorom" lenne, menekülnék minél messzebbre.

kormoczil 2017.01.02. 19:57:18

@Xlendon: vagy megkeresném egy kisbaltával...

444.hu/2017/01/02/ez-most-a-8-legertekesebb-amerikai-startup
Ebben a cikkben a kairosz ugye csak azért nincs benne, mert nem amerikai? :D

stikasz_1 2017.01.02. 22:31:57

Igen, ez a hosszú szöveg pár hetes, ugyanis benne van a "legkésőbb karácsonyi ajándék" mantra. Persze évet nem írt, azaz lehet, hogy nem futottak még ki az időből...

rezar 2017.01.02. 22:41:14

Hű, apám, ez a levél azért minőségi munka. Nem akarok az élő fába is belekötni, de ilyen zavarosan és pocsék helyesírással kiokádott levél szerzőjének akkor sem szavaznék bizalmat, ha valami súlytalan témáról írna.

Szerintem ezek tényleg ennyire ostobák. Az öltönyös csúcsvezetők előveszik a legjobb dumáikat, jól körbeérvelik az együgyű majmot, az meg szegényes képességei szerint visszaböfögi a mindent tisztázó magyarázatokat itthon.

Nem indítunk mi is egy jó piramist?
1. Szerelj fel egy hiperűr antennát a házadra
2. A hiperűr antenna segítségével a céges ügyfelek nagy sebességű internethez jutnak - sok antenna, fasza lefedettség
3. Te nem csinálsz semmit, csak egy access pointot adsz
4. Az antenna bérléséért a HiperSpace Ltd. havonta 70 dollárt fizet
5. Az antennáért csupán egyszeri 450 dollár kauciót kell fizetned

Tuti biznisz, gép se kell, csak egy ház. Vagy legalább egy tető. A Mazda, a Panasonic és a NASA már ügyfelünk. Lépjetek be, Daniel Szopatszkij az IT igazgató, aki 40 éve a szakmában van, és annó ő fejlesztette ki a négyfázisú detron generátort, amit azóta minden mobiltelefongyártó használ.

misi,szabo 2017.01.02. 22:46:49

@Xlendon: Anno volt egy nagyon ügyes ügyintézőm. 120-200 átutalást rögzített be pontosan a bankban, óránként, amikor ezeket a dolgokat nem automatizálták (2002-ről beszélek). Azóta az írásban beadott bizonylatokat is szkenelik és automata dolgozza fel.
2002-be még nem volt 4G, 6310 volt a menő telefon, az Iphone is csak 5 évvel később jelent meg.
Azóta technológiai robbanás volt...

Szerintem nem kap engedélyt egy olyan bank, amelyik korlátokat állít a napi átutalásokra. Röhej, amit művelnek....

Xlendon 2017.01.02. 23:08:25

@kormoczil: :) Otokar csak túl szerény, nem akar egyből a Forbes címlapján lenni.

Inkább a Zsaru magazint favorizálja.

Yoyoyo 2017.01.03. 01:47:03

Az indexes cikk le lett fordítva oroszra, alex többször is átolvasta. Mivel jártas ilyen ügyekben ezért azt javasolta, hogy nem érdemes válasz oldalt csinálni, mert az védekezésnek minõsülne, nem jó taktika.

--
Igen vannak esetek amikor nem kell válaszolni. De az Index cikke miatt egy cég válaszolni szokott. Pl. ha az index hazudik jogi útra terelem .... Itt is bukott a cég :) Nem merik bevállalni xD

Tibcsi12 2017.01.03. 07:10:20

@Yoyoyo: kezdem csodálni őket! Ilyen erős hittel, ami ezeknek van sikeres emberek is lehetnének! Gondoljatok bele, nincs olyan dolog, ami megingathatná őket a hitükben, ilyen hittel rendelkező emberek csinálták a technológiai forradalmat, a felfedezéseket! Ma nem lenne internetünk, ipadunk, szamítógépünk, autónk, nem repûlnénk, a föld még mindig lapos lenne....

De azért egy különbséget felfedezni vélek, amit valahogy úgy tudok megfogalmazni, hogy éles kontraxt van az értelmi oldalon.

refused 2017.01.03. 09:26:05

@rezar: Igen, de ugyanilyen eccerű faék-agyú emberek a beszervezettek is.

refused 2017.01.03. 10:31:47

Ez is jó:

"(nagy neve van a szákmában), sajnos még nyilvánosságra nem hozzák a nevét"

:)))

Yoyoyo 2017.01.03. 16:39:43

@refused: annyira nagy név, hogy inkább nem merik bevállalni a nyilvánosságra hozatalt. Milyen cég az aki ezt nem teszi meg? Nem büszkék rá? Amúgy meg hivatalból be kellene jelenteniük.

stikasz_1 2017.01.04. 00:08:12

Törökországban a vizsgálatok után megindult a büntetőeljárás.
www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1344221-kairos-teknoloji-sirketine-dava-acildi

Most vajon mi lesz a magyarázat? Nem csak a vizsgálatot kérte maga ellen a Kairos, hanem a büntetőfeljelentést is, csak hogy tisztázzák a dolgot? :)

vajkay 2017.01.04. 11:06:01

@goto10: @stikasz_1: köszi az utánajárást ezeknek! íródott belőle egy gyorsposzt.

kairos-figyelo.blog.hu/2017/01/04/ujabb_hatosagi_lepesek

sajnos most csak erre van idő, bár egy ilyen haldokló dologra már kár többet forídítani :)) főleg az ünnepek alatt.

stikasz_1 2017.01.04. 11:10:23

@vajkay: Persze, ez már a végjáték. A Kairos fő tevékenysége jelenleg az, hogy törölgesse a Facebook oldaláról a csalódott hozzászólásokat. Ebből pedig ritkán származnak milliós bevételek.

refused 2017.01.04. 13:53:41

@stikasz_1: Igaz, de mi lesz azokkal akik tízmilliókat kaszáltak eddig? Fogd a pénzt és fuss, ennyi?

stikasz_1 2017.01.04. 15:01:28

@refused: Ez nyilván függ a hatóságoktól is, meg azoktól is, akik vagy feljelentést tesznek a veszteségeik miatt, megnevezve a beszervezőiket, vagy azt mondják, "ó, szegények ők is károsultak, úgysem tudnak fizetni" és nem tesznek semmit. Azt látom én is, hogy aljas módon tüntetik el a Kairosnak még a nyomát is az oldalaikról, videocsatornáikról páran, de reménykedem, lesz olyan ideges "befektető", aki személyesen számon kéri őket.

Marianna Imre 2017.01.07. 12:09:44

@bikeage: @stikasz_1: Én feljelentettem őket még októberben.

goto10 2017.01.07. 15:06:20

@Marianna Imre: Ez teljesen logikus lepes volt. Gondolom a "bloggereken" kivul masokat is erdekelne egy kicsit tobb informacio, persze csak ha nem okoz gondot. Elore is koszonom, koszonjuk!
süti beállítások módosítása