Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

A Cseh Nemzeti Bank (CNB) figyelmeztet az AGC engedély nélküli működésére

2016. november 14. - vajkay

Ismét egyik olvasónk/kommentelőnk talált rá a Czech National Bank (továbbiakban CNB) felhívására, ami a bank hivatalos oldalán olvasható ezen a linken: http://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_asset_global_consulting.html

Az eredeti figyelmeztetés cseh nyelven íródott, de bárki lefordíthatja önmagának google translate segítségével. Javasolt angolra, sokkal pontosabb, mint a magyar. Összefoglalva a közlemény ennyit tesz:

A Cseh Nemzeti Bank közleménye szerint az ASSET GLOBAL CONSULTING engedély hiányában nem nyújthat kifizetési vagy egyéb pénzügyi szolgáltatásokat Csehországban. Továbbá nem tartoznak a törvény hatálya alá az ASSET GLOBAL CONSULTING által kezelt és közvetített pénzösszegek.

A közlemény aláírója Marek Zeman, a CNB kommunikációs igazgatója.

Az AGC-ről már mi is írtunk ebben a posztban, ahol már mi is rávilágítottunk a törvénytelen működésre, ami mostanra hivatalossá vált. Sajnos sok partner próbálta használni, akik így nem kapták meg pénzüket augusztus eleje óta. Az októberi fizetéseknek az ígéretek szerint múlt héten kellett volna megérkeznie, de ez nem teljesült, sem AGC-n sem SEPA-n keresztül

Idő közben több okot is megjelölt a Kairos a meg nem érkező kifizetésekre: 

  • Az AGC rendszerét belső állítások szerint hackerek feltörték. Ez már ismerősen hangozhat.
  • A Kairos nemrég megvált gazdasági igazgatójától, helyére még be nem mutatott személyt léptetve. Szokodi Sándor szerint "Így újra ki kell küldenünk az augusztusi ki nem fizetett pénzek listáját." Nem túl jó hír ez a pénzükre várakozóknak, és nem is túl profi 2016-ban, amennyiben igaz.
  • A SEPA-n keresztül javasolják kiutalni a bent lévő virtuális pénzt. A SEPA rendszerében 1 munkanapon belül kell teljesülni a kiutalásoknak, így a kifizetés dátuma a Kairos utalási hajlandóságától függ. A SEPA-ról itt olvashat bővebben: http://www.sepahungary.hu/index.php/sepa-hu/fizetesiinstrumentumok/sct-hu.html
  • Ezeken felül hibáztatják a partnereket is, miszerint rosszul csináltak valamit, vagy rosszul töltötték ki az adataikat.

 Kicsit eltérve a címben jelölt témától és elrugaszkodva a kifizetések  irányába a következő felhívást tennénk mi közzé:

Azoknak, akiket sokan még mindig szép ígéretekkel és a "mindig rendesen fizet" érveléssel szeretnének beszervezni, kérjük vegye figyelembe az alábbi belső kommunikációt. Azt Önt beszervezőnek kötelessége lenne a kifizetési problémákról Önt tájékoztatni, ez azonban nem túl általános jelenség. Újból felhívnánk a figyelmet a webirodában lévő virtuális pénzt és a valódi pénzt közti különbségre. Az előbbire szoktak hivatkozni, mint mindig megjelenő jövedelem. Az pedig nem valódi pénz, csak egy számláló algoritmus által kiszámolt szám, amire elméletileg a bérbeadó jogosult lenne. Tehát a "megérkezett a webirodába a pénz" kifejezés nem pontos, oda pénz nem érkezik, csak a szoftver által kiszámolt értékek jelennek meg a képernyőn.

  • Ebben a videóban 41:20-nál a felszólaló úr kissé kizökkenti a meetinget, amit a csoport vezetője azzal nyugtáz, hogy azért nem kapott még pénzt, mert nem akart. Egy kicsit meg is szidják szegényt, majd egy kis ellentmondással érvelnek, miszerint rajta kívül már mindenki megkapta a pénzét, majd kérik, hogy "várjál türelmesen mint ahogy mi is várunk". No comment.
  • Egy belső csoportban lévő poszt és kommentek sem árulkodnak túl sok pozitívumról
  • Ezen felül érdemes felnézni a KairosPlanet hivatalos facebook oldalára, ahol bár igyekeznek cenzúrázni és kitiltani a saját partnereiket, nem sikerül elég gyorsan.

 Ha esetleg Önnek vannak kérdései a piramisjátékok jogi kötődéseiről, újból ezt a cikket szeretnénk ajánlani: http://profit7.hu/jogi-szakerto/az-atveresek-jogi-oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9211942777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Warlimont 2016.11.14. 09:15:12

Tulajdonkeppen azt lehet tudni vagy tippelni, hogy a tagok hany szazaleka nem kapott augusztus ota semmi penzt, ill forditva, kb mennyien kaphattak?

Xlendon 2016.11.14. 09:57:51

@vajkay: Jó poszt, kösz!

Xlendon 2016.11.14. 09:58:49

Szóval Ágica elfutott az esküvőről, a násznép meg még reménykedik, hátha visszajön?

Katy Orosz 2016.11.14. 10:23:31

@Warlimont: Ahogy en tudom, csak az ugynevezett spozorok kerestek eddig kisebb-nagyobb osszegeket eddig.Es kb. tudjuk kik a sponzorok, mert ok az aszisztensek, menedzserek, egyeb szemetek.Ezeket kell perelni az elvett penzekert es behajtani rajtuk. Pontos info hogy a sponzorok lenyultak a beigert penzeket.

Tibcsi12 2016.11.14. 10:37:35

Jól értem Ilonát a Kairos ügy kapcsán hallgatták meg tanúként, majd gyanúsítottként? ( kommentek között)? Ha igen az azt jelenti, hogy a magyar hatóságoknál is elindult valami?

bikeage 2016.11.14. 10:48:30

@Tibcsi12: en bent voltam a csoportban mig be nem zart, kesobb irta, hogy nem kairos miatt volt.

Katy Orosz 2016.11.14. 12:58:06

Lassan tunedeznek el a lelkes Kairosz hivok. A hulye videok is . Amiert meg van egy nehany elszant hazudozo a piacon, az csak azert van, mert ok meg remelik a penzuket es agitalnak hogy ne omoljon ossze a rendszer az unnepek elott es remelik a remelhetetlent. Nem ertem meg ezeket az embereket, hany ize strategia van meg nekik a tarsolyukban amivel probalnak megelni es meggazdagodni? Kozben egymas kozott titokban sohajtoznak es reszketnek, varjak az okolcsapasokat az utcan a becsapott ismeroseiktol.Es miert hazudnak mindenkinek mast? Labilis, lecsuszott, idegbeteg emberek, dilihazban van a helyuk,zartosztalyon.

Nicknames 2016.11.14. 15:03:38

Az AGC elvileg kikerült a kfiizetési opciók közül, viszont van helyette Paysare, legalábbis a hivataols facebookoldalon ezt beszélik:

"Ahmet Çetin: AGC has been removed. We do not draw a salary from Turkey. Is that a new payment system for the future? Please info?
Koppándi Zsolt: You can transfer money from cabinet to Paysera. This works in Turkey too."

Ezt meg tudja erősíteni valaki?

gubacsigyula 2016.11.14. 18:46:26

Csak SEPA van, semmi egyéb, de az októberit arra se küldték ki. Okt 22. óta new a státusza. Ez Hungary, a többi országot nem tudom :)

gubacsigyula 2016.11.14. 18:50:50

plussz infó: Az AGC oldalára is be lehet még lépni, de hogy azon tudhat-e mozogni pénz nem tudom

Xlendon 2016.11.14. 19:05:53

@gubacsigyula: A 'new' státusz mit jelent?

icipicicsipa 2016.11.14. 19:26:55

Fél-Off, az "sok pénz van a bankban és ezért lassú az utalás" bullshit-re, egy mai cikk IT-Cafe-n:

"Szinglik napja: százhúszezer tranzakció egyetlen másodperc alatt

A Szinglik napját Kína az amerikai Fekete Péntek ellenpólusaként pozicionálta, a karácsonyt megelőző vásárlási láz nyitányaként. A 11.11-re időzített "globális vásárlófesztivál" legjelentősebb szereplője az Alibaba Group, melyhez az Alibaba, Aliexpress, Taobao és a Tmall is tartozik.

A vállalatcsoport 24 óra alatt 1,05 milliárd tranzakciót regisztrált, ez a tavalyi évhez képest 48 százalékos gyarapodást jelent. Új világrekord született pénteken, egyetlen másodperc alatt 120 ezer fizetés történt az Alibaba Group különböző felületein.

Új világrekord született pénteken, egyetlen másodperc alatt 120 ezer fizetés történt az Alibaba Group különböző felületein."

itcafe.hu/hir/szinglik_napja_szazhuszezer_tranzakcio_egyetlen_ma.html

Fanto 2016.11.14. 19:27:28

@gubacsigyula:

Még nem tűnt el az AGC oldala, de onnan utalni természetesen nem lehet. Gondolom még azért nem kapcsolták le az oldalt, mert akkor egyből leesne a tagoknak, hogy a pénzük köddé vált. Így még legalább látnak egy felületet meg egy $számot :), ami miatt reménykednek.

Kíváncsi lennék milyen hívásokat meg emailokat kapnak mostanában Viliék, Szokodiék meg a többiek? :)

Recsegve fingó kecske 2016.11.14. 19:36:55

@Fanto: Nyilván az üzenetek tele vannak "pozitív gondolatokkal"

Xlendon 2016.11.14. 19:45:21

És persze sokaknak nem elsősorban a konkrét pénzösszeg elvesztése a legnagyobb fájdalom, hanem az illúzió elvesztése, hogy nem lesz meg nulla munkával a következő évekre előre kiszámolt sokmillió forint.

gubacsigyula 2016.11.14. 19:46:10

@Xlendon: a new az annyi, hogy befogadták a kifizetési kérelmet, de semmi reagálás nem történt még a kifizetéssel kapcsolatban

Xlendon 2016.11.14. 19:48:28

Mondjuk ez a fickó teljesen úgy néz ki, mint aki őszintén hisz az ügyben, pár napos csak a video.
www.youtube.com/watch?v=MkygpWbb2kQ

Xlendon 2016.11.14. 19:49:02

@gubacsigyula: És ez régen is így volt, hogy new státuszon állt sokáig?

icipicicsipa 2016.11.14. 19:58:19

Szerintem ezek az újabb hirdetős emberkék az elmúlt hetekben csak piár olyan formán, hogy ezek a Vilike meg a többi vezető haverjai, akiket betologattak promozni gyorsan a rendszert.

Xlendon 2016.11.14. 20:08:45

Őt váltották le?
Igor Zabokritskiy pénzügyi igazgató, Kairos
www.youtube.com/watch?v=LHMbih0w59I

Xlendon 2016.11.14. 20:09:19

Kéne tőle egy interjút kérni :)

Zoltán Gajdács 2016.11.14. 20:41:31

@Xlendon: Ennél a srácnál valami nagyon nincs rendbe. Vagy nagyon beetették, vagy fogalma sincs arról, mit jelent a józan gondolkodás.

Nem biztos, hogy ő találta ki, de ez a legújabb hazugság, ami elhangzik tőle. Azt állítja, hogy a Kairosnál az első évben nem kellett kauciót fizetni, de mivel nem kapcsolták be a gépeket az emberek, ezért kénytelenek voltak pénzt kérni érte és ezután már bekapcsolták napi 10 órára a gépüket.

Kedves László!
1. Ha olvasod ezt az írást, akkor tudd, hogy a Kairosnál mindig kellett kauciót fizetni, már a kezdetek óta.
2. Tudd, - ha valakit ösztönöz 125 $. kaució befizetése a gépe bekapcsolásához, akkor elég lenne mindenkinek csak 125 $. kauciót fizetnie.
3. Ez akkora nagy valótlan állítás a részedről - még ha nem is tudsz róla - mintha azt állítanád, hogy a moziban régen nem kellett mozijegyet venni, de ekkor nem jártak moziba az emberek, ezért bevezették, hogy fizetni kell érte, ami ezáltal ösztönzi őket a moziba járásra.

4. Ha mégis neked lenne igazad, az akkor azért van, mert a foci meccseket is azért nem látogatják a polgárok, mert túl olcsó a jegy. Ösztönzően hatna rájuk, ha fizetnének évente vagy 100-200 ezer forint kauciót, akkor bizonyára ösztönözve lennének arra, hogy rendszeresen járjanak mérkőzéseket nézni.

Xlendon 2016.11.14. 21:09:20

@Zoltán Gajdács: Én úgy dekódolom ezt, hogy a beszervezője hazudta ezt neki.

Fanto 2016.11.14. 21:48:58

@Xlendon:
Döbbenetes, hogy 3 havi nemfizetés után még lehet ilyen palimadarakat fogni, akik csak úgy odaadnak 170 ezer forintot, ami a delikvens több, mint egy havi fizetése lehet, ahogy elnézem a srácot.
Látja pörögni a webirodájában a számokat és megtalálta a tutit. Eszem megáll.
Ez az első évben nem kellett kauciót fizetni szöveget pedig beadták neki, hogy ezért kell fizetni.
Szerencsétlen, önelégült arccal csinált magából hülyét ország-világ előtt.

Közben egy kis hangulat az egyik fészbúk csoportból:

"**** L******* "A KAIROS PLANET befejezte a mukodeset...egyoldaluan megszegte az osszes igeretet. amugy az X sok mindent jelenthet...azt biztos, hogy a kovetkezo havi penzt addig nem kerheted ki amig innen el nem kerul az a franya X... hiszen ott virit hogy erre az idoszakra mar kikerted a jarandosagodat... pedig egy fenet...10 nap mulva mar lejar a hatarideje a kovetkezo havi igenylesnek...De ne irj a supportnak mert letiltjak az irodadat, ha rosszalkodsz :-)

***** V****** Ezt most nem értem :)

***** V****** Honnand tudod h befejezte a mukodeset ?

T****** ****** Uhhhh... :-)

***** V****** Érdekes
Meselj meg !
Tehat akkor valoszinu mar nem jön ki több pénz ?:)

T***** ******Nem tudom :-) De a jatekmesterek... mar tudjak :-)

***** V****** Vki mondhatna dolgokat h most jelen pillanatba mi van :)

Tájékoztathatnának :)

T**** *******En is megnezem minden nap tobbszor a kifizetest, mert minuszban vagyok...sot sosem vettem ki semmit...csak beraktam...nyilvan nekem is az a jo hogy kijojjon a penz...legalabb annyi ami bement...de lehet hogy nem fog... :-) Amit elvehetnek az ennyi, amit nem az pedig :-))

B***** ****** És amugy a felsőbb vezetőktől utána jartal h mi van ?:)

T***** ******* A felsőbb vezetők nem állnak szóba velünk...ill. pontosítok lehet, hogy valakivel igen :), de mi akár hányszor kérdeztünk, bármit a válasz: írj a supportnak és majd, ha valamit tudunk úgyis értesítjük az egész struktúrát és eljut hozzád a szponzorodon keresztül az információ.
Összefoglalva, kitérő válaszok halmaza, semmi konkrétum. Időhúzó, etető demagógiák szajkózása. A support nótorius válasza pedig, a kifizetések elindultak, kérik a szíves türelmed. :)
Meséljünk még? Augusztus óta ezt körbejártuk számtalanszor :) "

Fanto 2016.11.14. 21:56:33

Még egy adag, hátha valakit érdekel még.

** T***** „a kairosnak annyi !!! egy mega csalás már több 10 ezer feljentés van europa szerte !! én és mi személy szerint már 2.5 honapja nem tudjuk kivenni a pénzuket a kairosbol . se agc sem sepa utalással c ! elmennek a büdös kurva anyukba . senki de senki ne tegyen bele pénzt !!! itt már full kamu minden !

B**** ****** Honnan tudod hogy annyi ?

Nekem mult honapba is. Megjott :)

Csak most nem vmiért

** T***** több ezer ember nem kapta meg a pénzet 3 honapja ! itt minden kamu . a gépeden sincs semmi !AZ orszűg egyik legjobb informatikusa nézte meg mind2 gépemet . egy ures primitiv particio van rajta semmi több . 2 millio cikk van a károsultakrol mar es a feljelentésekről . akinek véleetlenul jött pénze . az is azért van mert éppen tettek bele meg pénzt a piramisba !

B**** ****** Ő erre van vmi bizonyitekod ? Vagx csak vagdalózol ?:(

** T****** még 1 x leírom ! se nekem se az alattam lévő ÖSSZES EMBERNEK SEMMI DE SEMMI PÉNZE NEM JÖTT MEG SEM AGCBOL SEM SEPA UTALÁSSAL TÖBB MINT 2 HONAPJA ! ZÉRO . AZAZ NULLA !!! nekem már 3 honapja !!! hozzáteszem minden nagyon precizen ki van töltve .

B**** ****** De akkor nekem miért ?:O

** T****** mert még tettek éppen a piramisba pénzt és akkor te szerencsésebb láb ba tartozol .... de ez emberek 80 %ának már annyi pénz sehol ! zero ... ahogy az összes csoportban olvasom . persze nem ott hol az agymosás folyik mert onnan persze azonnal tiltanak , ahogy leirod az igazságot ! más is fentről ..is -amit ide nem irhatok le ..rábolintott ez egy ukrán meg csalás kamu , utána néztek !

Z****** ***** ja el kéne már felejteni ezeket a kérdéseket , hogy hova utaljak meg ilyesmi . Törölni a gépedről az egészet a pics...be és elmélkedni azon , hogy hogyan sikerült beugrani ebbe a játékba . Ha meg nyerőbe voltál már akkor meg pláne tojni rá. Én is igy teszek 3 hónapom bent ragadt de igy is jó buli volt. Aki meg most lépett be az kérje számon a szponzorától , hogy miért…… ”

kormoczil 2016.11.14. 22:03:48

Már nem tetszenek nekik a rajzolt dollárok? :(

Fanto 2016.11.14. 22:06:29

Vili már ezt nyomja:

www.youtube.com/watch?v=GUf_UbZv_Gk

Ez pure nyavaja valami szoftver csomag ha jól értem, amivel lehet terjeszteni a mlm szarokat meg szervezni a piramisokat, ez havi 25 dollárba kerül, + még 20 dollár havonta a hozzákapcsolódó kis piramisra.

Ha a kajrosz kifulladt, akkor csak kell valami új, amivel megint le lehet húzni a hívő zombikat.

Zoltán Gajdács 2016.11.14. 22:12:55

@Xlendon: Jó a kódolás én is így gondolom!

goto10 2016.11.14. 22:20:09

@Fanto: Azaz, 100% satisfaction guarantee :D Hat persze...

vajkay 2016.11.14. 23:03:29

@Fanto: ha jól értelmezem ez a pureleverage maga a platform, önmagában nem piramis, hanem egy csomag amit megvehetsz és akkor nyomathatod a mlm-ed meg a piramisod ezekkel az eszközökkel. persze tele van ingyenes, béna szoftverekkel, mint pl "konferencia szoba" (erre mennyi ingyenes megoldás van, ami jobb mint egy a fapados valami amit használnak???), meg persze a nagyszerű oktató anyagok. az egyik csoportban a facebook liveot is árulják :DDDD
rá kell nézni, egyébként végtelenül amatőr az összes videó, blog, weblap, mégis erre vevők. nem vagyok ux designer, de valami sír bennem, amikor ránézek ezekre a produktumokra.

Fanto 2016.11.14. 23:36:21

@vajkay: egyetértek, árulják ezt a csomagot 25 dollár/hó áron mlm rendszerben, ami persze sz@rt se nagyon ér, de ha jól látom - bár nem merültem komolyabban bele - lehet mellé $19.97-ért pirami.. akarom mondani passzív jövedelmet építeni. Szóval 45 dollár megint a semmiért. Ez nem tűnik soknak a kajrosz 600 dolláros silvere vagy 2777 dolláros platinumja mellett, viszont itt havi díjról van szó, ha valaki legalább fél évig fizeti, az máris 270 dollár kiadást jelent, a lemorzsolódás pedig hatalmas lesz várhatólag, mert az emberek egy idő után rájönnek, hogy semmi értelme az egésznek.
Vili és hasonszőrű társai viszont jól keresnek majd vele várhatólag, mert újabb és újabb idióták jönnek alul a hálózatban, akiket be lehet palizni.

vajkay 2016.11.14. 23:58:01

@Fanto: "Ne sokat gondolkozz! Most nincs idő! Szerezd meg Te is INGYEN az ÉLETRE SZÓLÓ Facebook élő közvetítőt! Pure Leverage új terméke a Facebook élő közvetítő! Amivel élőben be tudsz mutatni egy prezentációt az üzletedről, termékedről a Facebookon, nem úgy, hogy az arcod látható, hanem a prezentációt lehet látni! Ez most hatalmas szám"
kérdés?

bikeage 2016.11.15. 08:09:48

neupert attila sokszir dr neupert attilakent mutatkozik be. kivancsi lennek, hogy valoban szerzett-e doktorit, vagy esetleg ez is valami eziterika altal onmagara ruhazott cim, vagy ilyenek miatt valoban jarba titulus?

Joc123 2016.11.15. 08:19:19

Úgy látom attól azért nem kell tartani, hogy akik esetleg nem buktak a kajrosszal, ne lenne más amin elbukhatják a pénzüket. Olyan ez mint a kaszinó, hosszú távon mindig a szervező nyer.

gubacsigyula 2016.11.15. 08:22:21

@Xlendon: Ezt hogy le tudd kérni a kifizetésed státuszát most került be nemrégen (1-2 hete talán) azelőtt nem volt ilyen.

Hunor74 2016.11.15. 08:36:35

@vajkay: Az újabb Vili lehúzásban, csak a szórend rossz az egyik mondatban : "nem úgy hogy az arcod látható, hanem a prezentációd"helyett, úgy hogy az arcod nem látható csak a prezentációd-ot kellett volna írniuk... Piramisjátékoknál ez nagyon jól jöhet, a későbbiekben...

gauchos90 (törölt) 2016.11.15. 14:00:53

Már Bitcoinnal is be lehet fizetni Kairos-csomagra! Milyen remek lehetőség:)

gauchos90 (törölt) 2016.11.15. 14:02:07

A másik új kihagyhatatlan üzlet a SEN (volt már róla szó itt is):
Nézzétek meg a videójukat: screencast-o-matic.com/watch/cDX2DIjSmu

Idióták!

énszóltam 2016.11.15. 14:15:34

@gauchos90: ha tetszik a sen, akkor nézz rá a skyway-ra. Ott az oroszok már magasabbra tették a lécet , van folyamatos céges híradó, gyárlátogatás, az építekezésekről bejelentkezés. Kicsit többet költenek a parasztvakításra mint a kairosnál.

gauchos90 (törölt) 2016.11.15. 14:46:03

Hoppá!
index.hu/gazdasag/2016/11/15/nyomoz_az_ugyeszseg_a_orosz_pilotajatek_utan/

Végre ezt is megértük, hogy itthon is elkezdték a nyomozást.

goto10 2016.11.15. 14:56:23

@gauchos90: Nem is ertem eddig mi a f*szt csinaltak, lassan az utcai graffitik is errol szolnak :) Jobb kesobb, mint soha - lehetne mondani, de sajnos ebben az esetben ez nem igaz.

Katy Orosz 2016.11.15. 16:16:38

Tehat vegre nekikezdtek a feljelentesek attdolgozasahoz. Csak a videokat kell sorra venni es maris megvannak a szponzorok- akik behuzasokkal kerestek a penzt.Ok azok akik penzt kerestek Kairosztol.Oket azert fizettek hogy rabeszeljenek minel tobb agyalagyult, koldusbotra gazdagodott , reszeges alakot.Amirol a videok tanuskodnak.Siman be lehet sittelni oket, mert ha befizettel de meg rabeszeltel akar EGY!!! embert is erre, buntars vagy es borton jar erte.Plusz a karok visszafizetese.Plussz penzbeli buntetes.Plusz vagyon elkobzas.Plussz bokarugasok az utcan. Ezert kopom szembe az egesz Kairosz bandat.Azt irta egy barom nekem hogy nem ertem mert hulye vagyok es feltem azt a kis penzt amit be kellene fizessek. Es meg o volt felul.Szoval, nagyon varom a pereket.

Katy Orosz 2016.11.15. 16:18:24

@gauchos90: Nezzetek korul hany Kairoszos olvassa a blogot es szedi a nyugtatokat!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása