Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Októberi összefoglaló - Frissítve!

aktuális számvetés a Kairost és partnereit érintő történésekről

2016. október 20. - vajkay

Napi olvasóink és kommentelőink számára talán nem sok újdonságot fog tartalmazni az alábbi poszt, itt ugyanis pontokba szedtünk olyan eseményeket, aminek egy részét korábbi posztok alatt már kitárgyaltunk, de azok sokasága és kuszasága miatt sok fontos információ veszhet el és bizonyára nincs is mindenkinek ideje ezeket végigolvasni. Sok esetben ezen információk megtalálása kommentelőink érdeme, akiknek ezúton is köszönjük. 

frissítés (10/21): a cikk tegnapi megjelenése óta több linkelt videót töröltek sajnos, ami egyébként elég beszédes. ilyet nyilván csak az tesz, akinek takargatnivalója van.

A fehéroroszországi letartóztatások óta nem sok minden történt a Kairos és a hazai partnerek háza táján, ami nem feltétlen jó hír. Nézzük, minek kellett volna történnie, illetve mik történtek, amik megleptek sokakat.

 1. A legtöbb partner még mindig vár az augusztusi és szeptemberi fizetésére, valamint lassan az októberi is esedékes lesz. Holott sokan kifelé azt kommunikálják mint erősnek szánt érv, hogy a Kairos minden nap rendesen fizet, ez csak digitális bitek mozgását jelöli a webirodában és maximum az AGC rendszeréig megjelenő virtuális összegekkel, valódi pénz azonban az emberek bankszámlájára már csak nagyon kivételezettek esetén történik meg (már ha ők igazat mondanak). Természetesen az AGC-ből a webiroda felé sem lehet visszautalni pénzt, hogy azt inkább sima SEPA utalással próbálják a tagok a saját bankszámlájukra utalni, szóval ami most ott van, az nagy valószínűséggel ott is marad. Az okok között először különböző homályos hacker- és egyéb támadásokat, majd az AGC rendszer "gyermekhibáit" (nem jelenik meg a pénz, eltűnnek az utalások, nem jön visszaigazoló sms, végtelenségig elhúzódó, vagy elutasított verifikáció ...stb), majd pedig különböző "cégen belüli átalakításokat", adminisztrációs hibákat jelölnek meg. Ez egyébként teljes mértékben beleillik a Ponzi sémájú cégek összeomlásának forgatókönyvébe, hasonló volt az épp zajló Questor ügyben is például.
  Ugyanakkor ne legyünk naívak, annak, hogy egy tech (vagy bármilyen) cég 2016-ban nem fizet, két oka lehet: nem tud mert nincs miből, vagy nem akar.
  A képernyőn lévő virtuális dollárokkal pedig nem lehet a boltban fizetni. Ezt többen tudhatnák, hisz sok beszervező partnernek nem ez az első piramisjátéka, amiről bátran beszélnek videóikban is, ahogy arról is, hogy újabb, rövid távon magas hozamot ígérő üzletekbe "szállnak be".
  • Ebben a videóban a partnerek október 25.-éről beszélnek, e szerint a  Kairos akkorra ígéri, hogy megjavul az AGC rendszere, elhárul mindenféle probléma a kiutalások körül és most már tényleg lehet majd bankszámlára utalni tényleges pénzt. Ennek a szépséghibája, hogy ezt ígérték már szeptember elejére, közepére, végére, október elejére is korábban. Érdemes arra is figyelni a videóban, hogy holott ezt a Nissan már hivatalos oldalán is kénytelen volt cáfolni, itt elmondja a kedves beszervező partner, hogy de, pedig a Nissan és a Sony tényleg partnerek. Erről itt írtunk bővebben.
  • Ugyan ebben a videóban a kommunikáció puhítására is felhívják a tagok figyelmét, tiltott a befektetés szó, finomabban kell fogalmazni a 150%-os haszonnal, a Nissan vonalon haladva elfedni a régebbi "kommunikációs hibákat", amik bár tényleg hazugságok, így nem baj ha nem terjednek, de esősorban ezekkel szerveztek be még több tagot a rendszerbe. Korábban erről itt írtunk.
  • Sokan panaszkodnak a meg nem érkező pénzekről a KairosPlanet hivatalos facebook oldalán, azonban ezeket a kommenteket folyamatosan cenzúrázzák, sokszor a kommentelőket (tehát a saját partnereiket) kitiltva az oldalról. Ugyan ez igaz a hazai beszervezőkre is, akik a cenzúra mellett kérik csapataik tagjait, hogy ne kommenteljenek negatív dolgokat sehova. Egyik kommentelőnk létrehozott egy facebook oldalt, ahova bárki bátran írhat, nem cenzúrázzák ki a panaszait.

 2. Beszámolók szerint szeptember 17.-én, a IV. budapesti Kairos konferencián többek közt megígérték a tagoknak azt is, hogy egy hónapon belül elindul végre az előzőleg 2016 január-februárra ígért webshop, ahol a Kairos kézzel fogható termékeit lehet majd kapni (Phone, Router ..stb.). Ez máig nem valósult meg, mindössze egy nevetségesen amatőr tesztet kaptunk a Kairos Phoneról, természetesen egy partner által, de ilyeneket már egy évvel ezelőtt is lehetett látni, mégsem került még forgalomba a telefon, de még csak azok tagok sem kapták meg, akiknek járt volna a cégen belül. Több partner beszámolója szerint a telefon a Samsung és a Kairos saját, közös fejlesztése, de valódi mivoltáról írtunk már ebben a posztban, valamint a Samsunggal is felvettük a kapcsolatot. Amint lesz hivatalos nyoma ennek, azt természetesen közzétesszük. A telefon állítólag több éve fejlesztés alatt áll, így ha ma jelenne meg, máris elavultnak számítana, de mi kíváncsian várunk. Valami az súgja, hiába. Tehát a másik, "vannak termékek" érv továbbra sem igazán kézzel fogható.
 3. Több hazai Kairos partner azzal érvel a fehérorosz letartóztatások súlya ellen, hogy ott mindennemű MLM modell tiltott. Ha ez igaz lenne, miért terjeszkedett ott ilyen formában a Kairos? Ha egy cég belép egy ország piacára, nyilván tisztában van az ottani törvényekkel. Persze ideális esetben. Természetesen nem erről volt szó, de az ő logikájukat követve ez a kérdés jogos lenne.
 4. Több furcsaság történt a Kairos angliai (ahol eredetileg be van jegyezve) jelenlétével kapcsolatban: Először is közleményben jelezték, hogy angliai székhelyük (ami gyakorlatilag csak egy postafiók volt) megszűnik, viszont az új címről majd csak később adnak információt. Okként a Brexitet jelölték meg, holott a kilépési tárgyalások még csak el sem kezdődtek, több évig fog elhúzódni a folyamat. Ezzel nagyjából egy időben elérhetetlenné vált a kairosplanet.com angliából, amire a Kairos support szintén hasonló választ adott: "Access to KairosPlanet websites is temporarily restricted for visitors from UK. Restriction has been applied due to start of the procedure of UK's exit from European Union and changes in legislation." A site adatai itt érhetők el. Minimum érdekes. Sejthető egy esetleges hatósági folyamat elindulása, vagy ennek megelőzése az anyaországban, de természetesen ez utóbbi csak találgatás, bár sokkal valószínűbb, mint a cég által megjelölt indokok.
 5. Október 17.-én egy másik érdekes közlemény jelent meg a kairosplanet.com-on, aminek első felében kompenzációt ígérnek az október 15-i szolgáltatás kimaradás miatt, a közlemény második fele viszont sokkal érdekesebb: "Accounts of Participants, noticed in violation of terms and conditions of the agreement, will be excluded from the compensation list. Restrictions will be applied to Participants related to illegal usage of KairosPlanet software and its protocols." Kilátásba helyezik tehát partnerek kizárását, akik vétettek a szabályok ellen. Mivel nem jelölték meg miről van szó pontosan, ez sok mindent jelenthet, ami aggasztó, mivel ugye ezáltal szinte bármire rá lehet fogni, hogy vétség. Ez a közlemény kapcsolatban lehet egy valamivel korábbival, ahol felhívták a tagok figyelmét, miszerint egymás közt nem válthatnak valódi pénzre a Kairos rendszerében bent lévő pénzeket (és eleve, hogy ne bizniszeljenek egymással). Erre azért lehetett szükség, mert több partner elkezdte árulni bentlévőségeit, hogy legalább töredékét megszerezzék annak valódi pénzben, ami a webirodában van, és amiről sejtik, hogy nem egyhamar, vagy egyáltalán nem kapják már meg. Aggasztó gyakorlat az is, hogy az új embert beléptető partner elkéri a "kauciót" az új belépőtől valódi pénzben, viszont azt megtartva a bent lévő virtuális pénzéből fizeti be az illető kezdő csomagját. Ez nyilván nem jó a Kairosnak, hisz így nem kerül újabb pénz a rendszerbe, csak a virtuális dollárokat teszik át egyik zsebükből a másikba. Nem lenne meglepő, ha ezt is szankcionálnák. 
 6. Ugyan ezen a konferencián, ahogy az a beszámoló videóban is elhangzik, újra belengette a cég, hogy egy külső auditnak veti alá magát. Erről már volt szó tavaly december körül is, a PwC nevét is bedobták, de végül mégsem történt meg az audit. A mostaniról sincsenek még eredmények, és az állítólagos kóser igazolásnak sincs még nyoma. Erről ebben a paródiának ható videóban hallani Sz. Zsuzsától, valamint ebben a posztban is írtunk róla. 
 7. Több helyen megtalálható az az újfajta trend, amiben a Kairost mint sharing economy megoldást tüntetik fel, van ahol eléggé megtévesztő módon több ilyen valós cég közé bújtatva. Ha már PwC, ebben a kiadványukban lehet bővebben olvasni a sharing economy modellről, aminek nyilvánvalóan semmi köze az MLM rendszerű vállalatokhoz. 
 8. A végére érdekességek, ami nem feltétlenül ontopic, de a cég partnereihez kapcsolódik. És bár ők csak a "hálózat", ne feledjük, ők azok akik megtévesztik a hazai fogyasztókat a hamis, illetve kicsit megengedőbben fogalmazva a naív információkkal. Az utóbbi időben a mi blogunk és a hozzánk hasonló siteok is kaptak hideget-meleget
  • A szegedi Theta csoport, aki a "mobil tesztet" is végezte, ebben a videóban örömmel konstatálta, hogy itt minden hülyeség, nincsenek tények, és különben is, azok is meg lesznek nemsokára cáfolva szakmailag. Sajnos ez az utolsó videó a csatornán, a szakmai videókra úgy tűnik, még várni kell.
  • A CC-org.com nevű hazai hálózatépítő csoport facebook oldalán jelezte, hogy konktaktáltak a Kairos supporttal, és minden nyitott kérdésre megvan a válaszuk, azonban ezt nem teszik közzé. A cc-org.com egyébként épp az éves karbantartását végzi, az oldal épp nem elérhető.
  • Ugyancsak ebben a videóban a partnerek beszámolnak egy "titkos master meetingről", ahol többek közt Sz. Zsuzsa és egyéb vezetők kilátásba helyezték egy "vezetői szövetség" létrehozását aminek céljai közt szerepel egy "ellentámadást" indítani a hozzánk hasonló oldalak ellen, "ugyan azokkal az eszközökkel", amivel a Kairost "támadják", ami egyfajta pozitív blogolást is jelent. Amennyiben ez egy blog létrehozása lesz szakmai tényekkel, ennek mindenképp nagyon örülünk. Ebből eddig sajnos semmi sem mutatkozott, hacsak az nem volt ennek a része, amikor pár, egyébként egy IP címről érkező kommentben megpróbáltak minket és olvasóinkat hamis negatív hírekkel dezinformálni.

Frissítés (10/26): Egyik kedves olvasónktól kaptunk pár érdekes screenshotot egy elég rövid ideig létező, zárt Kairos facebook csoportból. 

 • Horváth Gyula vezető kérte már korábban a tagokat, hogy ne lépjenek be ilyen csoportokba. Nem csoda, hisz a képernyőmentések alapján olyanok is léptek be nagy számmal, akiket kitiltottak a nagy Kairos csoportokból, mert kérdezni/számonkérni merészeltek, ez pedig nem fér bele a Kairos működésébe. Ezen felül "ismertebb" hálózatépítők is benne voltak a csoportban, akik közül többen már nem épp azt a reklámszagú marketinget erőltették, amit nyilvánosan tesznek.
 • Jól látszik a képeken, hogy mennyire megbízhatóak azok, akik nagy ígéretekkel csábítanak be ilyen üzletbe embereket.
 • Az is látható, hogy ugyanakkor vannak becsületesebb tagok, akik nem ajánlják tovább másoknak a Kairost, amíg nem lehet pénzt kivenni belőle. Vannak akik pedig várandósok/kismamák pénzét célozzák meg ebben a helyzetben is. 
 • De helyettünk beszéljenek a már említett screenshotok: http://imgur.com/a/FaF83

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr511796719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misi,szabo 2016.10.28. 11:55:57

Vaykay!

A cikkben az utolsó screenshot link biztosan nem elérhető, visszautal a cikk url-jére,

Hunor74 2016.10.28. 11:58:12

@misi,szabo: igen a cikk frissitésében tényleg... :(

vajkay 2016.10.28. 12:15:52

@Hunor74: a termék annyit ér, amennyit az emberek hajlandóak kifizetni érte.. nem véletlen, hogy minden ilyen ezo és különböző alternatív gyógymód és egészség témában mozog, ilyenekért, akik hisznek benne bármennyi pénzt kifizetnek. az megint más, ha valamelyik termék mondjuk azt hazudná, hogy gyógyítja a rákot, azt meg lehetne büntetni, ha mégsem. de ezek a dolgok általában csak "egészségesek", kb annyira mint egy levél c-vitamin, így mivel ennyit állítanak magunkról, nincs mit megbüntetni. az a különbség, hogy ezek a cégek akkor is működnének tovább, ha megszűnne alatta az mlm hálózat, mert külsős is megveheti a termékeket.

Warlimont 2016.10.28. 12:41:35

@Hunor74: @Fanto: Villi comming out-olt (hogy ezzel a szép magyar szóval éljek... :D)
Sajnálom szegényt, most kereshet ismét új pilótajátékot...

Ne sajnald! Ha nezitek a videot, a bal szelen belog egy halom termeszetgyogyasz varazsszar a kepbe, szolva nem fog ehenhalni ezutan sem.

Warlimont 2016.10.28. 12:43:18

@Warlimont: Arra viszont kivancsi lennek, hogy el tud erni X darab embert, ezeket hanyszor tudja behuzni ujabb es ujabb piramisokba. Magyarul, hanyszor lehet egy atlagembert ugyanazzal a szöveggel ugyanannak becsapni?

goto10 2016.10.28. 12:57:00

@Warlimont: Ki kell kepeznie megfelelo szamu halozatepitot, es ok majd terjesztik az iget.

Hunor74 2016.10.28. 13:03:37

@vajkay: Azért a C-vitamint azért ne becsüld le ennyire, az klinokailag igazoltan tényleg hat...:D
Bár nálam a placebó az egyetlen "gyógyszer", amiben tényleg hiszek... :D

vajkay 2016.10.28. 13:06:47

@Hunor74: tudom, hogy tényleg hat, egészséges dolog. ennél nem ígérnek többet az mlm-es gyógycuccok sem, épp ezért nincs nagyob mibe belekötni.

Hunor74 2016.10.28. 13:08:32

@Warlimont: Amig van pénzük....
Sokaknál olyan ez,a befektetett munka nélkül sok pénz akarok keresni mint a játékgép- és egyéb szerencsejáték függőségek

Hunor74 2016.10.28. 13:20:38

@Warlimont: Azért az zseniális,hogy most új lehúzásként, mezobioökóezoterikust nyomnak... Na azt cáfold meg, hogy ő halottlátó... :D :D :D

vajkay 2016.10.28. 13:23:06

@Hunor74: szerintem nem új dologként, hanem ő kezdetektől. megnéztem a mai videó címét, azt tuti elérte vele, hogy messze elkerüljem "Okt 28 Reggeli Meeting A hitrendszered gyógyító ereje"

Hunor74 2016.10.28. 13:26:11

@vajkay: Akinek tetszik nyomjon egy 10est (természetesen 10 000et) Villi bankszámlájára...

Warlimont 2016.10.28. 13:30:15

@Hunor74: "Azért az zseniális,hogy most új lehúzásként, mezobioökóezoterikust nyomnak... Na azt cáfold meg, hogy ő halottlátó... :D :D :D"

Mar ne haragudj, de miert ne lehetne halottlato? :) Ha minden analfabeta siraso lat halottat, akkor pont a mi Vilink ne lenne erre kepes? :) Plane ha fizetnek is ezert.

Hunor74 2016.10.28. 13:40:14

@Warlimont:
-Tud úszni?
-Nem...
-És ha megfizetem???

P.Erzsike 2016.10.28. 13:53:35

@Zoltán Gajdács: Azért, hogy teszteljem a kifizetési rendszert, kikértem pár száz dollárt a webirodámból külső számlára SEPA utalással, majd meglátjuk hogy működik a fizetési rendszer, november elején figyelem a számlámat.

Zoltán Gajdács 2016.10.28. 14:04:43

@P.Erzsike: Értem! A Sanyi állítólag kapott így pénzt, amit én se tartok már kizártnak, de az is tény, hogy nem mindenki kapott SEPA utalással pénzt.

A másik dolog az, hogy aki kapott, azt nem a Kairos fizette ki, hanem egy külsős cég AGC. Én is kíváncsi vagyok, hogy mennyi partner kapja meg SEPA-n keresztül a pénzét, ami bő egy héten belül ki fog derülni.

P.Erzsike 2016.10.28. 14:19:32

@Zoltán Gajdács: Nekem azt mondták, hogy az AGC az a Kairos egy belső leányvállalata, bár őszintén szólva nem értem miért kellett a kifizetésbe közbeiktatni egy belsős céget, ami ráadásul nem is működik?Ezért használtam a SEPA utalást, majd megnézem a feladót,honnan érkezett a pénz, ha megjön.

vajkay 2016.10.28. 14:36:20

@P.Erzsike: Reméljük lesz rá alkalma.

misi,szabo 2016.10.28. 14:38:05

@P.Erzsike: Kedves Erzsébet! Önt félrevezették! A nyilvános adatok szerint az Asset Global Consulting s.r.o. tulajdonosa Mahmoud Sabti és nem a Kairos Technologies Ltd. Ilyenformán nem lehet a Kairos leányvállalata.

Adott Ön írásbeli felhatalmazást a Kairos Technologies Ltd. részére, hogy az Önt illető tárhelyért adott bérleti költség kifizetésére vonatkozóan bármiféle adatot átadhat a Kairos az AGC részére? Ha nem akkor, jelenleg ha megérkezik a pénz az AGC számlájáról, örülni fog, DE akkor is felmerül a jogosulatlan adatkezelés története, harmadik fél részére, egy harmadik ország irányába, ettől engem kiráz a hideg.

Utalás:
A kifizetés minden hónap 5. munkanapja, figyelni kell arra, hogy Angliában nem lesz négyesünnep, nem lesz bankszünnap, mint Magyarországon!
www.gov.uk/bank-holidays

misi,szabo 2016.10.28. 14:44:10

Vaykay! Bocsi, de a frissített cikk, alulról a harmadik, azaz felülről (frissítéstől számított) első linkje is rossz :D

vajkay 2016.10.28. 14:51:50

@misi,szabo: nem az én napom volt?! :)) köszi. azt a pontot inkább ki is vettem, nem olyan fontos.

Zoltán Gajdács 2016.10.28. 15:00:49

@misi,szabo: Jogos a két pont részedre!
1.AGC nem a Kairos leányvállalata!
2. A Kairos - erre adott felhatalmazás nélkül - jogtalanul adta át a partnerek személyes adatait az AGC-nek.

Az már egy másik kérdés, hogy a Kairosnak köze van az AGC létrehozásához. Gyaníthatóan éppen azért, hogy legyen mire ráfogni, hogy miért akadoznak a kifizetések. Sajnos a partnerek ezeket a kifogásokat meg is eszik.

Sokan teljesen félreértelmezik az adott helyzetet az AGC-vel kapcsolatban.
1. A 21. században nincsenek már ilyen jellegű problémák kifizetésekkel kapcsolatban, mint ami most zajlik.
2. Hiába működne a legnagyobb tökéletességgel az AGC-s kifizetés, az akkor is jogellenes lenne, mert nem rendelkezik megfelelő jogosítvánnyal pénzügyi tevékenységhez. AGC egy sima cég és van egy vagy több bankszámlája mint más cégnek is, ennyi.

misi,szabo 2016.10.28. 16:13:15

A Blog.hu karbantartás miatt "Sünetelt", milyen jópofa volt és érdekes, de nem tartott napokig....

Fanto 2016.10.28. 17:27:14

@misi,szabo:
Nem úgy, mint a nagy kajrosz guru oldala, mely már több hete "karbantartás miatt szünetel" :)

cc-org.com/

A kajrosz tagságban hatalmas a pánik, sokan már nem hisznek abban, hogy valaha pénzt látnak. Becslések szerint a tagság 50-60% -a nem kapott semmilyen pénzt az augusztusi és szeptemberi illetményéből.
A belső transfer felfüggesztésével egyidőben sokan olyan emailokat kapnak cégtől, hogy igazolják, hogy valós pénzből léptek be, azaz mutassák be, töltsék fel a banki beutalásról a kivonatot. Gyönyörű nem? Ilyesmiről korábban szó sem volt, sőt maga a webiroda lehetővé tette a vírtuális dollárok utalálást a partnereknek és az ilyen 'pénzből' elfogadták a belépéseket.
Láttam ilyen emailt, de nem mentettem le, most meg még nem találom.

Erzsike helyében én nem nagyon reménykednék, hogy pénzt fogok látni.

misi,szabo 2016.10.28. 17:48:50

@Fanto: De volt szó, ott, ahol arról írtam, hogy a piramisjátékok, csalások esetében milyen történések lesznek. Kizárják/zárolják az ügyfelet és hosszú procedúrára kötelezik őket! Ennek ellenére én még most sem tartom kizártnak, hogy akár egy évig is elhúzzák, hatósági intézkedések nélkül. Persze, ha azok elindulnak gyorsan vége lesz az egésznek.

Ami biztos:

D. Tamás állításával ellentétben (hirdetése még mindig fut), a Kairos nem fizet minden nap (sőt, augusztus óta nem fizet)

A szerződésben én anno nem találtam korlátozást a pénzek lehívására, nem tudom, hogy ez azóta hivatalosan (14 nap átfutással) bekerült-e, ha nem akkor milyen alapon nem fizet, a limitekre vonatkozóan sem láttam anno semmit a szerződésben, szóval mi alapján van limit? Az egymás közötti utalást (a saját pénzem?), miért korlátozza egy cég?

Persze tudom a választ, minden felmerülő kérdésre ott van, hogy csalás az egész, ami egy üzlet látszatát szeretné kelteni. A belarusz letartóztatás után pedig már azt hiszem ezt ki lehet jelenteni, nem kell a feltételes módot használni, mint korábban.

Jó pár hete javasoltuk a feljelentést. Ha valaki akkor megtette, tuti megkapta a pénzét, csak azért, hogy vonja vissza.... De ezeknél az embereknél a fény csak akkor jelentkezik, amikor már bent vannak a sötét alagút mélyén és jön valami szembe és már tényleg nincs hova menni a száguldó vonat elől...., de ez csak mint mindig a személyes véleményem.

Fanto 2016.10.28. 18:23:18

@misi,szabo:
Persze, itt köztünk már volt róla szó, de én a tagság, a cég berkein belül értettem ezt a "korábban szó sem volt"-ot.
Tény: Lehetett egymásnak átadni a kajrosz rendszerén belül a vírtuális dollárokat. Az is tény, hogy a jelentkezéseket, csomagvásárlásokat ebből ki lehetett fizetni az újonnan regisztráltaknak.

Most meg úgy néz ki, hogy mégsem lehetett (volna). Kezdődik a szivatás, be kell mutatni a beutalást bizonyító bankbizonylatot.
Ennek az üzenete: Ha pénzt akarsz kapni, egyáltalán tagságot, akkor mutasd meg, hogy tettél be valós pénzt. Miért is van erre szükség? (Költői a kérdés persze, de a kajrosz tagoknak nem költői) Ugyanis ha a webirodában látható dollárok tényleg léteznének a valóságban, akkor semmi ilyesmire nem volna szükség.

vajkay 2016.10.28. 18:41:51

@misi,szabo: mindenki úgy reklámozza, hogy naponta fizet a webirodába :) olvastam már olyat is, hogy a jövőben bitcoinban is ki lehet majd kérni. magyarra fordítva: ebből nem fognak a partnerek rezsit fizetni, vagy kenyeret venni.

misi,szabo 2016.10.28. 19:01:31

@vajkay: Igen, minden módosításra, változtatásra, kérdésre ott a válasz, az egész egy nagy átverés. Ez a válasz az eddig felmerült kérdésekre választ ad. A partnerek meg minden egyes felmerülő kérdésre írnak egy konkrétumok nélküli mesét...
Ennek ellenére a kairosplanet likejainak száma folyamatosan nő, azaz, ha nem is Magyarországon, de van olyan hely a világon, ahol még pörög az üzlet, gondolom arra felé nagyobb a fizetési hajlandóság is a kajrosztól. Lassan elszakad majd a cérna és megy a feljelentés és akkor elindul az összeomlás...
Türelem, végjáték, csak lehet több felvonás lesz.

Érdekes, hogy Gyula, Tamás, Füfke és a többiek nagyon eltűntek, a cc-orgosok is felszívódtak, szerintem leesett nekik, menekülnek, zárják soraikat.

vajkay 2016.10.28. 19:12:04

@misi,szabo: Füfke megtalálható a screenshotokon is, nem mondom meg melyik ;)
Egyébként meg nem értem miért nem hiszel a Kairosban.. annak idején a mobiltelefont is támadták, hogy piramisjáték!

Fanto 2016.10.28. 20:40:26

@vajkay: 2016.10.28. 19:12:04

Ez a mobilt is támadták micsoda már. (?) :D Meg az autó, hogy támadták, mivel négy kereke van.....

Honnan szedhették ezeket a hülyeségeket? Már felnőttként éltem meg a mobiltelefon megjelenésének és elterjedésének korszakát, de én nem emlékszem semmilyen támadásra, sőt szinte mindenki szeretett volna mobilt, de iszonyat drága volt mind a készükék, mind a fenntartása.
Legfeljebb azon méltatlankodtunk, ha valaki feltűnési viszketegségből, feltűnóen kezdett telefonálni, hogy mutogassa, neki már van.

De nekem jobban 'tetszett' a koppenhágai nő, a háttérben a pc-kel, aki Galileizett, Semmelweis-ezett :D Tipikus ostoba okoskodás, amit levágott, aztán egy későbbi videóból kiderült, hogy nem kapott pénzt ő sem. Így múlik el a kajrosz világ - soha nem létező - dicsősége. :D

vajkay 2016.10.28. 20:59:31

@Fanto: igen, én is emlékszem a mobiltelefonra, én sem sok olyan hanggal találkoztam, hogy "nekem ilyen nem kell, minek hordanám magammal" :)) az emailnél volt ilyen - na annyira öreg még nem vagyok - de olvasni lehet róla :) itt is beszél róla a pali 1:50-nél: www.youtube.com/watch?v=FqFZVsVXVcI
anyway, ez egy elég jó kis videó, ebben is beszélnek olyanokról, hogy élj az álmaidnak, meg ilyesmi, csak melléteszik, hogy dolgozz napi 16órát az "álmodon", meg ilyesmi :D

Fanto 2016.10.28. 21:05:26

"Your account did not pass verification

The fact that confirms conclusion of KairosPlanet Participant Agreement between the Company and an Individual is a payment made personally by this Individual as a guarantee paypent for the selected rental package and only according to an invoice generated in his/her KairosPlanet personal cabinet in "Money" > "Recharge" selection.

Please provide a copy of an official document, which confirms payment to the Company according to an invoice generated on your name.

Your account will not pass verification if there is no confirmation of gurarantee payment for the first activated rental package. Please note: payments after the date of activation of the rental package are not acceptable. "

Az utóbbi időben belépett, a felsőbb vonal által a virtuális dollárokból beléptetett tagok bármikor kaphatnak ilyen levelet, miután megpróbálták verifikálni magukat.

Csodállatos nem? Ha jól értem, akik nem toltak be valódi pénzt, nem utalták a saját számlájukról a zsét befelé, azok csúnyán ráfaragnak. Lehet visszakérni a pénzeket Gyulától, Vilitől, meg a többektől, akiknek odaadtátok kedves kairos tagok. Máshogyan úgysem fogtok pénzt visszakapni.

vajkay 2016.10.28. 21:08:10

@Fanto: gondolom azt visszakapni nem fogják.

Tibcsi12 2016.10.28. 21:21:22

@Fanto: bocsi, csak kérdés, ez le van írva valamilyen szerződésben , h nem lehet es ha nem miért nem ?
Gondolom nem, de ezzel megehetik a szegényeket, végülis bármit be esznek lassan, mi meg ha szólunk hülye ellentábor vagyunk , no comment

Fanto 2016.10.28. 21:39:47

@Tibcsi12:
Tudtommal nincs leírva sehol, ez egy új ötlet - vagy inkább kifogás - lehet, amivel visszautasítják a tagok kifizetési kérelmeit, azzal, hogy nem is verifikálják őket.
Ezzel persze szembefordítják majd a zsebre dolgozó beléptetőket a palira vett delikvensekkel.

Világosi, hogy nincs pénze kajrosznak, mert a vírtuális dollárok mögött nincs fedezet.

Mindennap 2-3 millió dollár adóssága generálódik a cégnek, belépő meg egyre kevesebb, azoknak is egy jó részétől sem folyt be valós pénz.

Ágicáról meg az a hír járja, hogy lekapcsolják hamarosan. Egy olyan fekete lyuk, ami bezáródhat bármikor és akik bevették a felsőbb vonal azon korábbi tanácsát, hogy azon keresztül kérjenek kifizetést, azok pénzének husss... :) Igaz szerintem a direkt utalásokből sem lesz semmi, szóval nagyjából mindegy.

Fanto 2016.10.28. 21:56:31

Ez is az fentebb említettek felé mutat:

kairosplanet.com/latest-news-28-10-2016

Közeledik a kifizetések ideje. Mire készülhetnek még? Valamit vírítani kell, ha már a lóvét nem tudják :).

Hunor74 2016.10.28. 21:57:01

@misi,szabo: Ha valaki feljelentette volna a kairost kitől kapta volna vissza a pénzét???
Vagy a tartótisztjét ill ahogy őkhívják: az ajánlóját kellett volna feljelentenie???
Ezt szerintem már mindenképpen bukták.... Ne legyen igazam....

misi,szabo 2016.10.28. 21:59:30

@Fanto: Nagyon kíváncsi vagyok mikor jut el a kajroszosok fejébe, hogy nagyon durván átverik őket, ráadásul nyilvánosan.

Szóval bérbeadok valamit, de előtte én fizetek, majd a bérbevevő feltételeket szab nekem, hogy az előre megkötött megállapodás helyett valahogy máshogyan fog fizetni és egy csomó új szabályt felállít.

Csak a példa kedvéért:

Szóval bérbe adok egy lakást, a bérlő először közli velem, hogy fizessek neki 5 havi bérleti díjat arra az esetre, ha mégsem adom ki a lakást, én megteszem, majd mikor fizetnie kellene kéri annak igazolását, hogy azt saját pénzből tettem meg, a fizetést pedig nem a bankszámlára, vagy a kezembe adja, hanem létrehoz egy céget, ami egyébként nem rendelkezik engedéllyel és nekem ott kell számlát nyitni, hogy a bérleti díjhoz hozzájussak, de mivel gyorsan kellett grundolni a céget nézzem el, hogy lehet nekem nem most fog fizetni, majd ha feláll a rendszer. De egyébként is a bérleti díjat nem kapom meg teljesen, hanem 100.000, 200.000 vagy 300.000 rivnyát hívhatok le egyszerre, de csak a hónap 25. napjáig, amit majd megkapok a következő hónap 5. munkanapjáig. Ja és utalni meg csak forintot hajlandó, de nála átválthatom, illetve a cégénél, aminek ugyan nincs erre engedélye, de ha bármiért szólók, akkor utána nem áll velem szóba, a telefonjában meg letiltja a számomat.

Fájdalmas felismerés lesz drága kajroszos barátaim, ennyire ritkán veszik hülyére az embert, ráadásul közben elvárták (na jó ezt nem mondták ki, de utaltak rá, rávettek), hogy nyilvánosan álljak ki videókkal, arcommal a cég mellett, hirdessem az igét!

misi,szabo 2016.10.28. 22:02:19

@Hunor74: A vállalkozók oda fizetnek, ahol a legnagyobb a baj. A hatósági eljárástól tartanak, szerintem a kajroszosok is inkább fizettek volna neki, hogy vonja vissza a feljelentést, ha kiderül, pár ezer dollár megérte volna, hogy ne induljon eljárás, vagy még ne! De ez csak a minimális esély kategória, a pénz nagy része már nincs a rendszerben, erre utal, hogy az AGC fizetget, nem a kajrosz.

vajkay 2016.10.28. 22:27:26

@Fanto: ez már kb a sírás kategória. LÉCCILÉCCI ADJATOK PÉNZT.

Xlendon 2016.10.28. 22:36:32

@Fanto: "Your account did not pass verification"

Ez egyre durvább! :)
Ez benne van a szerződésben, hogy virtuális pénzből nem lehet elsőre csomagot venni?
Ha meg nem lehet, akkor a rendszer miért nem akkor ellenőriz?

Ez már annyi sebből vérzik, hogy ezt már a sharing economy sem menti meg az összeomlástól :)

bikeage 2016.10.28. 23:10:04

@Xlendon: ahogy a webirodaban engedi hibasat kitolteni az adatot, enged kezdocsomagot is venni :) aztan szankcional utolag. vicc. gondolom a beleptetoktol meg varhatjak vissza a penzt.

Xlendon 2016.10.28. 23:21:56

@bikeage: Ja, Kairos életérzés! :)

Fanto 2016.10.28. 23:49:48

@Xlendon: "Kairos életérzés! :)" Akárcsak ez:

ALi ********" As Turkish participants, we demand the transfer to partner to work again. Otherwise the Kairosplanet stop growing in Turkey. Like most members, we are not in SEPA region. How we can advert the Kairosplanet project if there is no way to take money??? The AGC is simply rubbish and not working... I have 5 participants to enter but today I phoned all of them and asked to wait....The guys managing Kairos Planet must understand this."

Mecccsoda czég... jól alávágott a több tízezer tagjának ezzel a belső transfer felfüggesztéssel. Dehát akik nemzetközi csaló bandához csatlakozik, az ne csodálkozzon, ha össze-vissza szívatják.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 09:54:37

Feljelentés!
Kinek célszerű most megtenni? Azoknak, akik zsebből zsebbe fizettek és nem fogadják el a virtuális pénzből megvalósított csomagvásárlását. Ez mindenképpen besorolható valamilyen bűncselekmény kategóriába pl. Csalás, sikkasztás. A sikkasztás véleményem szerint azért jöhet szóba, mert a Kairos a rábízott pénzt, amit csomagvásárlásra költöttek el, azt sajátként kezeli, pedig nem az övé.
A feljelentést mindenképp megéri megtenni ismeretlen tettese(ek) ellen azoknak, akik zsebből zsebbe fizették be a pénzt, mert nekik van esélyük arra, hogy közvetlenül attól kapják vissza a pénzt, akinek odaadták. És a legszebb dolog ebben az, hogy az illetékesség hazai pályán lesz. Akik így fizettek csomagdíjért és kizárták őket a részvételből, azok nem számíthatnak már semmilyen pénzre a Kairostól, ezért részükről célszerű és időszerű is a feljelentés.

Másik: A feljelentést nem lehet csak úgy "pénzért cserébe" visszavonni. Azt minden esetben meg kell indokolni, mert egyébként akár a feljelentő kerülhet bajba, ha rossz az indok a visszavonásra.

Végül: Ez leginkább a Kairos hívőknek szól! Az összeomlás elkerülhetetlen, két hónapja már tapasztalhatod a saját bőrödön is. Azért nem dőlt be, mert vannak, akik még reménykednek és pénzt várnak a Kairostól. Szinte biztos, hogy most se fognak kifizetni mindenkit, de inkább senkit.

Aki még abban is reménykedik, hogy vannak valós üzleti partnerei a Kairosnak, azok nagyot tévednek. De még ha lenne is valós üzleti partner, akik kibérelték a Kairostól az összes tárhelyet 500%-os áron, akkor is képtelenség mindenkit kifizetni. Abba most nem is megyek bele, hogy az összes tárhely bérbeadása esetén, csak napi 10 órát tud szolgáltatni a Kairos, ha a felét adja bérbe, akkor már 20 órát, és ha 100 másolatban tárolná az adatokat, akkor csak az 1/100 részét tudná bérbe adni a tárhelyeknek. Már önmagában véve ez is kizárja a partnerek felé prezentált működést.

A Kairos bérbeadja az összes tárhelyet 500%-os áron és megkapja az ellenértékét. Ebből 250% a Kairosé, a másik felét a partnerek bérleti díjára kellene kifizetni. Gondolom idáig világos?
Ebben az esetben - ha kifizetnék a partnereket rendesen - az 500% máris elfogyott!!!

Mi van még? Van a partnerek által befizetett csomagdíj, amiből 100%-nak felel meg. Ebből ki kell fizetni 25% direkt bónuszt és kb. 40%-ot a működésre kell fordítani, marad 35% amit mélységi bónuszként kell a partnerek részére kifizetni. Gondolom ez is világos?

Mivel kb. 1-2 hónappal ezelőtt valaki elérte a legmagasabb szintet, ami annyit jelent, ha mindenki kikérné a pénzét és meg is kapná, akkor az adott hónapban a 35%-ból elfogyna 30% és a következő hónapra már csak 5% maradna a befizetett csomagdíjakból. Viszont a következő hónapban és az azt követő hónapban is ki kellene fizetni a 30%-ot elért mélységi bónuszokat. Tudomásul kell venni, hogy a pénz elfogyott, nincs miből kifizetni a partnereket! Az a pénz ami van, azt pedig megtartják a szervezők saját maguknak, mert ezért szervezték ezt a játékot, hogy ők jól járjanak.

Ilyenkor jön az, hogy kifogásokat keresel! Pl, hogy akkor már régen összeomlott volna a rendszer stb.
A saját példádból indulj ki, hogy Te is csak lépegettél nagyobb csomagokra, vagy további csomagokat vásároltál a v.pénzből, ezzel benn tartottátok a rendszerbe a megkeresett pénzt.
Ti mondtátok, hogy a legnagyobb kifizetés 1 hónapban 18 millió dollár volt. Korábban meg 8-10 milliós kifizetésről beszéltetek. Számold ki Te is, hogy havi 20.000 tag átlagosan gold csomaggal mennyit fizetett be egy hónapba? Segítek, mert én már csak ilyen vagyok: 31.5 millió dollár volt a havi befizetés, de még 15 ezer fővel számolva is több mint 23 millió dollárt fizettek be a tagok havonta.

Tedd már fel a kérdést magadban, hogy a legmagasabb 18 milliós kifizetést ki lehetett fizetni a 23-31 milliós befizetésekből??? Na ugye, hogy ki lehetett fizetni!!!

Most azért nem lehet már kifizetni titeket, mert már túl sokat kértetek ki abból, amit befizettetek!
akár tetszik akár nem, ez így van. Ha pedig becsapva érzed magad, akkor tegyél feljelentést, hogy az átverős embereket kivonják a forgalomból egy időre. Ha nem teszed meg, akkor meg ne sírj, ha később is becsapnak majd, vagy a gyermekedet, vagy az unokádat, aki még meg se született!

bikeage 2016.10.29. 10:19:05

@Zoltán Gajdács: az egyebkent tenyleg jo gondolat, hogy a befizetett kauciot jogtalanul kezeltek. mivel hangssulyozzak, hogy NEM BEFEKTETES, hanem kaucio, igy nem is fektethettek be. nem is adhatnak oda egy reszet masnak. odaadod, majd 12 honap alatt visszakapod a sajat penzed. csak velemeny.

misi,szabo 2016.10.29. 10:27:52

@bikeage: ... és jön a joghatóság kérdése, egy per indítása Magyarországról egy angliai cég ellen nem kis pénz, sokaknak egyedül nem érné meg, valamiféle közösségnek kellene felállnia, ami viszont hosszú folyamat, a pénzre keresztet lehet vetni, persze a remény hal meg utoljára. Jó kis rendszer ez, csak nem a bérbeadóknak.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 11:02:55

@misi,szabo: Ha én téged becsapva megtévesztve veszlek rá arra, hogy vegyél 1 platinát és az árát nekem add ide, akkor ennek a cselekmény nek az elbírálása miért tartozna más országra? Ha a büncselekmény hazánkban történt és az elkövető és a sértett is magyar állampolgár, azt miért kellene külföldön elbírálni?

bikeage 2016.10.29. 11:11:25

@Zoltán Gajdács: szerintem 2 kulon dologrol beszeltunk. misivel a kairos kaucio felhasznalasarol, te meg a belso penzbol beleptetesrol, ami masik aggaszto dolog.

misi,szabo 2016.10.29. 11:15:20

@Zoltán Gajdács: A cégnek fizetett kaucióról beszélek, te másról beszélsz, ami megállhatja a helyét.
(közben látom bikaage is válaszolt)

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 11:41:02

@misi,szabo: Igen, van két külön dologról beszéltünk. De azért említettem meg, hogy nem vegyék egy kalap alá a két dolgot, mert hazai viszonylatban is van lehetőség elégtételre, az általam említett esetben!

A legegyszerűbb azoknak feljelentést tenni, akik zsebből zsebbe fizettek, mert nem kaptak cserébe semmit! Ők semmire nem számíthatnak a Kairostól jelen állapotban.

Ha ismeretlen személy(ek) ellen teszi meg a feljelentést, abból semmilyen hátránya nem származhat a feljelentőnek. Viszont kedvező esetben visszakaphatja a pénzét attól, akinek átadta. A feljelentő maga a sértett személyét fogja jelenteni. A sértett kárát - ha ezt kéri a sértet - akár a bírósági eljárásban is megállapíthatja a bíróság, vagyis nem kell külön polgári pert indítania az elkövetővel szemben. Kvázi ingyenesen kivitelezhető a dolog!!!

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 12:17:51

@misi,szabo:
@bikeage:
Egyébként, amikor a pénz zsebből zsebbe vándorolt, majd a partner a webirodás pénzéből fizette ki a kauciót az új tagnak, akkor az már nem a cégnek kifizetett kauciót jelenti szerintetek? Na ugye, hogy az is az!
Az én példámmal éppen a bonyolult, helyzetet akartam feloldani, hogy van egyszerűbb megoldás is.
Kit érdekel, hogy mennyi embernek kell összefogni és melyik országban kell az eljárást lefolytatni, meg kitől számíthat bárki is pénzre, ha itthon is elindítható az eljárás ingyenesen és az illető által ismert másik embertől kaphatja vissza a pénzét!?

bikeage 2016.10.29. 12:47:18

@Zoltán Gajdács: szerintem egyebkent valoban ez az a dolog, ahol az jogilag meg lehet fogni azokat akik igy leptettek be embereket. mas kerdes, hogy a kairos ezt egy darabig engedte, lehetove tette.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 13:44:09

@bikeage: Ezen a szálon kell elindulni, mert ez a cselekmény már befejezett. Olyan nincs, hogy valaki fizet valamiért, de nem kap érte semmit! Ha valaki lépne az ügyben és elkezdenék a nyomozást, akkor a nyomozást kiterjeszthetnék más bűncselekmények vizsgálatára is, ha elégséges adat merülne fel.

Mi történt valójában? Új tag igazi pénzt a egy korábban belépett tagnak, aki a webirodás pénzéből kifizeti az új partner csomagdíját. Megengedték, tehát valószínűleg szabályos volt. Ha viszont nem volt szabályos, akkor a Kairosnak vissza kellene utalnia a beléptető partner részére a virtuális dollárjait. A Kairos nem teheti meg azt, hogy a pénzre igényt tart, de nem ad érte cserébe semmit. Ha nem ad "csomagot" akkor vissza kellene utalnia a küldő webirodába. Akinek pedig visszautalta a Kairos a pénzt, annak a partnernek vissza kellene adnia az igazi pénzt annak, akitől kapta. Ez a minimum.

És itt jön a képbe az, hogy mi van akkor, ha nem adja vissza önként a pénzt? Akkor a feljelentés segíthet. Ha a beléptető partner nem kapja vissza a pénzét a Kairostól, akkor is vissza kellene adnia a pénzt a beléptető partnernek, mert ő az igazi pénzzel kapcsolatban a pénzt adó féllel van jogviszonyban. A beléptető partner pedig a Kairossal van jogviszonyban. A pénzt adó fél nem lehet jogviszonyban a Kairossal, mert Ő nem fizetett a Kairosnak, aki nem is léptette be megvásárolt csomaggal. Nekem ez a véleményem!

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 13:51:50

@bikeage: ui.: Az már egy másik kérdés, hogy a Kairos akkor járt volna el tisztességesen, ha legalább két héttel korábban értesíti az összes partnert, hogy ebben a formában ne léptessen be senkit, mert nem fogja elfogadni a, továbbá még az egymás közti utalásokat is megszünteti.

goto10 2016.10.29. 14:20:04

@Zoltán Gajdács: Na igen, a feljelentes valoban megoldas lehet, de en inkabb eselynek neveznem. Kiemelnem, hogy nem tudom, hogy az altalad vazolt esetben a beleptetett uj tag is szerzodott-e a ceggel vagy nem. Szerintem szerzodott, rautalo magatartast tanusitott, de nem azzal, hogy penzt adott a beleptetonek kozvetlenul, hanem azzal (ha igy van), hogy hasznalja a rendszert, van sajat webirodaja, feltoltotte az adatait es futtatja a klienst napi legalabb 10 orat.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 14:42:43

@goto10: Igen, ebben is lehet némi igazság. Az a baj, hogy arról nincs semmi infó, hogy aki így lépett be, az meddig jutott el? Ha verifikálta magát, amit esetleg el is fogadtak, meg a gép is termelte a bérleti díjat, amit jóvá is írtak, akkor kétség nélkül létrejött a jogviszony! Teljesen nyilvánvaló, hogy a Kairos szívatja a partnereket elég gusztustalan módon, amit tényleg csak a buták nem veszik észre!

Én egy "esélyt" lehetőséget vázoltam fel arra, hogy aki így járt pórul, annak milyen úton érdemes továbblépni. Lehetne itt írogatni a Kairos supportnak, csak semmi értelme, mert még mellébeszélnek, vagy nem is válaszolnak.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 15:02:25

@misi,szabo: Az elsők között vagyok, aki levezette számolással, érvelésekkel, hogy ez egy átverős, lehúzós piramisjáték, ami rokoni kapcsolatban áll a csalással. A kiszámolós cikk még nem is létezett. Majd a facén szokás szerint törölték az összes releváns hozzászólásomat. Amikor megtaláltam ezt a blogot, itt találkoztam azokkal az érvelésekkel is, amivel annak idején én is érveltem.

Tisztesség? Kairosnál? Te is tudod a választ! Egyébként nagyon sok hozzászólásodat fontosnak és hasznosnak tartok. Látszik, hogy a "Bankos" dolgokkal talán Te vagy a legjobban tisztában, ami sokat segíthet más embereknek. Annyi hibája van ennek a blognak, hogy a rengeteg hasztalan hozzászólás között könnyen elvész a hasznos információ. De megértem a blog érvelését is, hogy miért nem törölnek hozzászólást.

Fanto 2016.10.29. 15:08:18

@Zoltán Gajdács:

Ha én zsebbe fizettem volna valakinek, ő meg a belső egyenlegéből léptetett volna be, most megkeresném az illetőt és szépen visszakérném a zsét, ő meg kérje vissza a kajrosztól az egyenlegét.

Ha van a beléptetőben némi tisztesség, akkor hajlani fog a megoldásra és a kártalanításra. Ha azt mondja, hogy a verifikációs kérelmemnek még nincs eredménye, akkor pedig kérném, hogy az általam átadott összeget helyezze letétbe és semmiképp se költse el, mert ha negatív választ kapok, akkor kérem vissza a pénzem.

Ha erre nem hajlandó, akkor azonnal feljelentés, mert akkor nyilvánvaló, hogy jóindulatról szó sincs a beléptető részéről és mert másképp a pénznek bottal ütheti a nyomát.

Fanto 2016.10.29. 15:15:10

A blog pedig nagyon hasznos szerintem és páratlan, mert máshol nincs összegyűjtve így a infó és nincsenek az események szinte valós időben követve.

Aki meg rátalál és lusta 1-2 napot olvasni mielőtt átadna valami kajroszosnak vagy a kajrosznak tíz és százezreket, hát az így járt. Utána majd rágja az ideget hetekig, hónapokig és a pénzének visszaszerzése úgy sem valószínű, hogy sikerül.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 15:17:19

@Fanto: Így van! Tartalmilag ugyanezt leírtam én is, nem akarom már vissza idézni.
Feljelentés elkerülhető, ha visszaadja a pénzt. A partner meg kérje vissza a Kairostól.

Ráadásul van még két dolog, amivel a "beléptető partner" visszaélhet, de nem esett szó róla!
Az egyik, hogy visszakapja a pénzt a Kairostól (nem tartom valószínűnek) de mégse adja vissza az igazi pénzt annak, akitől kapta.

A másik dolog pedig az (nem tudom, hogy történt-e ilyen) hogy a beléptető elvette az igazi pénzt, de meg se próbálta beléptetni az új embert, esetleg már nem is volt virtuális pénze, mert kikérte és bent ragadt az AGC-be. Kicsi az esélye, de ez se kizárt, hogy volt ilyen. És a végén még a Kairosra fogja a dolgot...

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 15:46:23

Egy lényeges dologról ne feledkezzen meg senki! Aki zsebbe kapta a pénzt és eltette, az a személy két hónapja tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Kairos nem fizet rendesen, akár a saját bőrén is tapasztalhatta. Ilyen háttérrel azért több, mint gusztustalan még csak ajánlani is azt, hogy ez egy tisztességes üzlet. Mert a jelek szerint éppen azt történt meg, hogy azért kezdtek így beléptetni embereket, mert a sajátjukat nem kapták meg a Kairostól.

Pl. volt a Luca (Brigi) aki videót tett fel a netre, hogy hírdesse van eladó virtuális dollárja. Mindezt annak tudatában tette, hogy tudta, hogy a Kairos két hónapja nem fizet. ez mennyire szép dolog??? Képes belerángatni másokat, hogy a kapzsi természete miatt bukott pénzének egy részét úgy kapja vissza, hogy mást megkárosít. Ja! És mindezt akkor kezdi árulni, amikor a Kairos nem fogadja el a virtuális pénzből beléptetett személyek részvételét, vagy csak kitiltja őket.

Hunor74 2016.10.29. 15:49:07

@Zoltán Gajdács: Tény, hogy sok haszontalan hozzászólás van, és ez főleg az én részemről valósult meg ... :D Viszont én is szörföztem napokig a gyk és egyéb fórumok között mire egyrejobban összeállt a kép... Sőt én linkeltem magyar kairos fb oldalra kairos figyelő blogot is, ami azóta is fent van... Másnak is összefog állni előbb-utóbb, ne aggódj...

István Erdős2 2016.10.29. 15:56:09

@Zoltán Gajdács: Eléggé zavarosak a jogi megközelítéseid. Kezdjük ott, hogy Magyarországon is feljelenthető a Kairos, amennyiben egy bűncselekménynek magyar szálai is vannak, és összefüggésbe hozhatóak ezzel a céggel. Nem kell tehát Londonba menni. A hazai rendőrség, amennyiben megalapozott a feljelentés, itthon lefolytatja a nyomozást, addig a szintig, amit itt megtud tenni. Lekéri az érintett cég adatait, megvizsgálja annak tevékenységét, stb. Amikor ezzel elkészült, az eljárás folytatásához a keletkezett dokumentumokat, bizonyítékokat átadja az angol hatóságoknak. természetesen, ha több feljelentés van, amelynek a gyanúsítottja mindnél a Kairos, akkor összevonják a nyomozást, megállapítják, hogy melyik rendőr kapitányság lesz az illetékes az ügyben. Ekkor sem kell utazgatnia a feljelentőnek, hiszen a lakóhelyéhez legközelebbi kapitányságon fogják meghallgatni. Egyszóval, bárki nyugodtan besétálhat a lakóhelyéhez illetékes kapitányságra, és megteheti a feljelentést, még A Kairos-al szemben is. Nézzük a konkrét esetet, amit leírtál. Van az új belépő, a már bent lévő tag, és a Kairos. Most vonatkoztassuk el magunkat attól a lehetőségtől, hogy ez egy bűnszövetkezet, és tekintsünk úgy az egészre, hogy itt minden rendben van. Adott egy cég, amely a belépéshez szükséges összeget az új tag esetében úgy is elfogadja, hogy azt már egy bent lévő tag, a saját bent lévő pénzéből egyenlíti ki. Mi történik ilyenkor jogilag. A szerződő felek: az új tag illetve a cég. Aki utalt, az csak továbbította a pénzt. Jogi értelemben nincs semmilyen kapcsolata, az új taggal. Abban a pillanatban, hogy elutalta a pénzt, az ő szerepe itt véget ért. Nem perelhető egy harmadik fél magatartásáért. Az egy más kérdés, hogy egy gazdasági társaság nem változtathatja meg úgy a működési szabályzatát, hogy az érintett felek erről időben ne értesüljenek. Ettől függetlenül az új belépő nem a közvetítőtől várt nyereséget, nem is vele szerződött, hanem a céggel. A közvetítő ilyen esetben csak akkor lenne perelhető, ha a rábízott pénzt nem átutalja, hanem elkocsmázza, esetleg nem lenne annyi pénz a virtuális számláján, hogy teljesíteni tudja az utalást. Minden más esetben a pénzt fogadó cég a felelős. Amennyiben a cég visszautalja az összeget, a szerződés elutasítása miatt, akkor a közvetítőnek, azt azonnal az új belépő rendelkezésére kell bocsájtania. Amit fent leírtam, az természetesen csak megfelelően és jogszerűen működő cég esetben áll fent. Mi a helyzet a Kairosnál? Nos rájöttek, hogy túl sok az olyan új belépő, aki nem tényleges pénzzel száll be a buliba, hanem a felhalmozott virtuális pénzeket használják fel. Egy piramisjátéknál ez a legveszélyesebb dolgok egyike, ami előfordulhat. '. nem jön be a fenntartásához szükséges megfelelő mennyiségű készpénz. 2. A régiek hamar rájönnek arra, hogy ilyen módon, áttételesen ugyan, de a pénzükhöz juthatnak, hiszen ha ők befogadják az újakat, akkor az új belépők készpénze a közvetítőknél marad. Végezetül, aki csak közvetített (utalt) nem perelhető. Természetesen ez nem áll meg akkor, ha már a közvetítő tudja, hogy a befektető sosem fogja látni a pénzét. A végére egy kis jogi útbaigazítás. Akik a Kairos-hoz üzletfeleket toboroznak befektetési célzattal, azok befektetési ügynökök. Erre van engedélyük? mert ha nincs : Aki befektetési szolgáltatási vagy kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet törvényben előírt engedély nélkül végez, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Amennyiben a befektetésre rábíró tudja, hogy a pénz sosem fog megtérülni akkor: Aki a gazdálkodó szervezet vagyoni helyzetéről valótlan adat közlésével vagy híresztelésével, illetve adat elhallgatásával másokat tőkebefektetésre vagy a befektetés emelésére rábír, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Óvatosan járjon el mindenki, aki ilyesmire adja a fejét. Még egy megjegyzés. Azt írjátok, hogy nem is kell polgári peres eljárás az igény megállapításához. Ez abban az esetben igaz, ha büntető eljárás keretében az alperes ezt kéri a bíróságtól, illetve a bíróság hely ad ennek e kérésnek. Minden más esetben a polgári peres eljárás nem nélkülözhető.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 16:01:19

@István Erdős2: "Eléggé zavarosak a jogi megközelítéseid. Kezdjük ott, hogy Magyarországon is feljelenthető a Kairos,"

Még nem olvastam végig az írásod, de erre reagálok! Sehol nem írtam azt, hogy a Kairost jelentse fel valaki! Éppen arról írtam, hogy ismeretlen személy(ek) ellen kell feljelentsét tenni!!!
De ez is arra irányult, hogy aki zsebre vágta a pénzt, az is ludas lehet! Szóval olyat ne írj, amit én nem állítottam!

István Erdős2 2016.10.29. 16:11:40

@Zoltán Gajdács: "Az én példámmal éppen a bonyolult, helyzetet akartam feloldani, hogy van egyszerűbb megoldás is.
Kit érdekel, hogy mennyi embernek kell összefogni és melyik országban kell az eljárást lefolytatni, meg kitől számíthat bárki is pénzre, ha itthon is elindítható az eljárás ingyenesen és az illető által ismert másik embertől kaphatja vissza a pénzét!? " Erre a mondataidra reagáltam, és ezt csak azért tettem, hogy legyen mindenki tisztában azzal, hogy nem kell utazni sehova a feljelentéssel. A zavaros rész pedig ez "Ha a beléptető partner nem kapja vissza a pénzét a Kairostól, akkor is vissza kellene adnia a pénzt a beléptető partnernek, mert ő az igazi pénzzel kapcsolatban a pénzt adó féllel van jogviszonyban. A beléptető partner pedig a Kairossal van jogviszonyban. A pénzt adó fél nem lehet jogviszonyban a Kairossal, mert Ő nem fizetett a Kairosnak, aki nem is léptette be megvásárolt csomaggal. Nekem ez a véleményem! "

István Erdős2 2016.10.29. 16:22:13

@Zoltán Gajdács: Természetesen, lehet, hogy félreérthető voltam veled szemben, így ezért elnézésedet kérem. nem minden mondatom neked szólt. Azt is tudom, hogy egy oldalon állunk, és Te inkább az igazságosság oldaláról közelíted meg a dolgokat. én inkább a hatályos jogszabályok alapján próbálok meg lavírozni.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 16:46:12

@István Erdős2: Szerintem összekeversz a @misi,szabo: -val! Én arról beszéltem, hogy hazánkban tegyen az illető feljelentést. Olyat se írtam, hogy külföldre kellene utazni feljelentést tenni. De olyat se mondtam, hogy a Kairost hazánkban ne lehetne feljelenteni! Arra kérlek, hogy idézd már vissza azokat a hozzászólásaimat, ahol ilyet írtam volna, mert tudom, hogy nem volt ilyen írásom. A mellébeszélést nem szeretem én se!

Szerintem Te totálisan félreértelmezted azt, amit írtam. Lehet, hogy néhol kissé zavaros, de az két ok miatt van: Az egyik az, hogy olvasd el az összes írásomat és egybevetve értelmezd. A másik dolog az, hogy különböző szituációkat más szemszögből is megközelítettem, de az adott megközelítésből az helytálló volt.

Írtad: "Mi történik ilyenkor jogilag. A szerződő felek: az új tag illetve a cég. Aki utalt, az csak továbbította a pénzt. Jogi értelemben nincs semmilyen kapcsolata, az új taggal. Abban a pillanatban, hogy elutalta a pénzt, az ő szerepe itt véget ért. Nem perelhető egy harmadik fél magatartásáért."

Nem perelhető 3 fél magatartásáért, de ilyet se írtam, hogy be kellene perelni, vagy közvetlenül perelhető lenne az illető. Azt írtam, hogy ismeretlen tettes(ek) ellen kellene feljelentést tenni. Ezt pedig arra alapozom, hogy ezek az emberek úgy kérték el más embereknek a pénzét, hogy a Kairoshoz nem fizették be, és arról is tudomásuk van, hogy a Kairos hónapok óta nem fizet. Arról nem is beszélve, ha olyan megtévesztő információkat adtak az új tagoknak, amivel megtévesztették, vagy tévedésbe ejtették őket, mert a megtévesztés nélkül az új tag nem bízta volna rájuk a pénzt.
Ebből adódóan az előadásom helytálló, nem perelésről, hanem feljelentésről beszéltem. Amennyiben a nyomozást elrendelik és az egyéb feltételei is fennállnak, akkor az magával vonhatja azt is, hogy a nyomozás a Kairosra is kiterjedhet, "amennyiben egy bűncselekménynek magyar szálai is vannak, és összefüggésbe hozhatóak ezzel a céggel."

Írtad: "Azt írjátok, hogy nem is kell polgári peres eljárás az igény megállapításához. Ez abban az esetben igaz, ha büntető eljárás keretében az alperes ezt kéri a bíróságtól, illetve a bíróság hely ad ennek e kérésnek. Minden más esetben a polgári peres eljárás nem nélkülözhető."

Én meg ezt írtam: "A sértett kárát - ha ezt kéri a sértett - akár a bírósági eljárásban is megállapíthatja a bíróság, vagyis nem kell külön polgári pert indítania az elkövetővel szemben. Kvázi ingyenesen kivitelezhető a dolog!!!"

Most őszintén, tartalmilag mi a különbség?

Visszatérve a Kairos hazai feljelentésére. egyrészt azért érdemes ismeretlen tette ellen megtenni a feljelentést, mert akkor nem kerülhetsz abba a helyzetbe, hogy hamisan vádolsz valakit, másrészt a partnerek nem merik két hónapja meglépni, mert bent van a pénzük és még reménykednek abban, hogy látnak belőle valamit. Ezért nem dőlt még be teljesen.

Az általam felhozott feljelentés megtételével, a Kairos védhetetlenül képbe fog kerülni és akkor már az események az általad leírt módon alakulhatnak. Kezdő löketnek szerintem azért jobb az én változatom, mert azt hamarabb megmeri lépni valaki, míg a másikat nem!

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 17:00:13

@István Erdős2: Írtad: "Az én példámmal éppen a bonyolult, helyzetet akartam feloldani, hogy van egyszerűbb megoldás is.
Kit érdekel, hogy mennyi embernek kell összefogni és melyik országban kell az eljárást lefolytatni, meg kitől számíthat bárki is pénzre, ha itthon is elindítható az eljárás ingyenesen és az illető által ismert másik embertől kaphatja vissza a pénzét!? " Erre a mondataidra reagáltam, és ezt csak azért tettem, hogy legyen mindenki tisztában azzal, hogy nem kell utazni sehova a feljelentéssel. A zavaros rész pedig ez "Ha a beléptető partner nem kapja vissza a pénzét a Kairostól, akkor is vissza kellene adnia a pénzt a beléptető partnernek, mert ő az igazi pénzzel kapcsolatban a pénzt adó féllel van jogviszonyban. A beléptető partner pedig a Kairossal van jogviszonyban. A pénzt adó fél nem lehet jogviszonyban a Kairossal, mert Ő nem fizetett a Kairosnak, aki nem is léptette be megvásárolt csomaggal. Nekem ez a véleményem! "

Értelek, de szerintem csak félre értettük egymást. Ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat is, akkor ez lehet, hogy nem történik meg.
Én írtam: "Kit érdekel, hogy mennyi embernek kell összefogni és melyik országban kell az eljárást lefolytatni, meg kitől számíthat bárki is pénzre, ha itthon is elindítható az eljárás"

Szerinted ezzel arra ösztönzök embereket, hogy Londonban, vagy külföldön tegyenek feljelentést?

Én írtam: "Ha a beléptető partner nem kapja vissza a pénzét a Kairostól, akkor is vissza kellene adnia a pénzt a beléptető partnernek, mert ő az igazi pénzzel kapcsolatban a pénzt adó féllel van jogviszonyban. A beléptető partner pedig a Kairossal van jogviszonyban. A pénzt adó fél nem lehet jogviszonyban a Kairossal, mert Ő nem fizetett a Kairosnak, aki nem is léptette be megvásárolt csomaggal. Nekem ez a véleményem! "

Lehet, hogy félreérthető az első mondat, de szerintem akkor is az lenne a tisztességes, ha visszaadná a pénzt annak, akitől kapta.Arról nem is beszélve, ha az illető úgymond kicsalta tőle. És akkor még örülhet, ha nem jelenti fel!

A többit pedig egy újabb hozzászólásommal korrigáltam: "Az a baj, hogy arról nincs semmi infó, hogy aki így lépett be, az meddig jutott el? Ha verifikálta magát, amit esetleg el is fogadtak, meg a gép is termelte a bérleti díjat, amit jóvá is írtak, akkor kétség nélkül létrejött a jogviszony!"

Semmi baj, nem olvastál el mindent, előfordul az ilyen!

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 17:01:54

@István Erdős2:

Még egyszer semmi probléma! Csak most olvastam, hogy elnézést kértél már!

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 17:18:19

@István Erdős2: Még egy dolog jutott az eszembe:

@misi,szabo: írta: 2016.10.29. 10:27:52 "és jön a joghatóság kérdése, egy per indítása Magyarországról egy angliai cég ellen nem kis pénz, sokaknak egyedül nem érné meg, valamiféle közösségnek kellene felállnia, ami viszont hosszú folyamat, a pénzre keresztet lehet vetni, persze a remény hal meg utoljára. Jó kis rendszer ez, csak nem a bérbeadóknak."

Erre már neki is ezt válaszolta az őt követő hozzászólásban: "@misi,szabo: Ha én téged becsapva megtévesztve veszlek rá arra, hogy vegyél 1 platinát és az árát nekem add ide, akkor ennek a cselekmény nek az elbírálása miért tartozna más országra? Ha a bűncselekmény hazánkban történt és az elkövető és a sértett is magyar állampolgár, azt miért kellene külföldön elbírálni?"

Erre értettem azt, hogy összekeversz a misi,szabóval.

És ezért volt ez a hozzászólásom: "Kit érdekel, hogy mennyi embernek kell összefogni és melyik országban kell az eljárást lefolytatni, meg kitől számíthat bárki is pénzre, ha itthon is elindítható az eljárás"

Aki ebbe beleolvas félreérthető, de ha ismeri az előzményeket, akkor már érthetőbb. Engem is érdekel, hogy mi fog történni, de szerintem is itthon kellene megtenni a feljelentést.

misi,szabo 2016.10.29. 17:19:12

Jó, hogy valaki látja a jogi oldalt is! Köszi, mindenki nevében!

Egy megjegyzés: Nem hirdetik hivatalosan befektetésként, bár láttam olyan partnert, aki erre hegyezi ki az emailjét. Amíg nem befektetésként hirdeti a felügyelet (jegybank) nem tud eljárni és nem kell hozzá engedély. Szerintem februárban tett feljelentés elutasítása erre vezethető vissza!

Fanto 2016.10.29. 18:25:01

@István Erdős2:

Felállt a hátamon a szőr olvasva a jogi fejtegetéseiteket. Mennyi idő, mennyi járkálás, levelet, beadványok írogatása, költségek és hercehurca lesz ez?
A magyar vonatkozású pilótajáték esetében is jó pár év kellett, mire ítélet született, de kártérítések nem hiszem, hogy történtek, mert nem volt miből vagy csak nagyon-nagyon kevés.

Ez a kajrosz történet pedig annál sokkal, de sokkal bonyolultabb, a szervezők pedig jóval profibbak, úgy otokártól felfelé mindenképp. 5- 10 év múlva lehet, hogy lesznek ítéletek, de ebből kártérítésre szerény véleményem szerint ne számítson senki.

Zoltán Gajdács 2016.10.29. 18:33:24

@Fanto: Az a baj az ilyen jellegű hozzászólással - ami akár igaz is lehet - hogy érdektelenné teszi az embereket a feljelentésre. Ha feljelentés csak hónapok múlva lesz, akkor a jogerős ítélet - ha lesz ilyen - is később lesz.

kormoczil 2016.10.30. 16:09:47

youtu.be/sdNWBCmgwAE?t=372 (6:12-től, a link oda ugrik)
"nem logika szerint adjuk el elsősorban [a Kairost], hanem ebben döntően az érzelmeknek van szerepe"
- magyarán bevallottan tesznek rá, hogy legális-e, van-e értelme, működőképes-e, stb., lyukat beszélnek az emberbe, hogy szimpatikus legyen neki a kairossz és belépjen...

Fanto 2016.10.30. 17:06:54

@kormoczil:
így van, az olyan embereket keresik, akit az érzelmek vezetnek elsősorban, a logika, (összhangban-e az üzlet a piac alapvető törvényeivel, a matekkal, a józan ésszel) az másodlagos.
Ezért is kezdődik minden ilyen bemutató a "mit akarsz elérni az életben... vannak még álmaid?" szeretnél a magad főnöke lenni" és hasonló érzelmekre ható szövegekkel, képekkel.
Dezső bátyánk be is vallja ezt fejtegetésében.

Az okos ember, aki mindkét agyféltekéjét megfelelően használja, félresöpri ezeket és alaposan mögé néz, megvizsgálja az ajánlott üzletet.

Pár hete láttam valami videóban, ahol az illető úgy fogalmazott valahogy, hogy manapság a pilótajátékok olyan szintre fejlődtek, hogy ha ajánlanak egy üzletet, nem lehetünk biztosak benne, hogy nem egy pénzügyi piramisról, burkolt pilótajátékról, azaz csalásról van szó még akkor sem, ha vannak termékek, akár kézzel fogható termékek és ha bármelyik családtagunk vagy általunk tisztelt és megbízhatónak tartott ember ajánlja is.

Jó lenne ezt észben tartania mindenkinek, hogy ne lehessen lépre csalni és ne járjon úgy mint Dezső bá és a videó résztvevői, akiket csúnyán rászedtek és akik még most is egymásban erősítik a hülyeséget és akik még mindig azon mesterkednek, hogy másokat is rászedjenek.

Fanto 2016.10.30. 21:39:35

"KAIROS - Féljek vagy ne féljek? TESZT eredmények!"

Csak tudnám mit teszteltek(?). Az osztott tárhelyet? A fizető nagyvállalati partnerek meglétét? Esetleg a pontos kifizetéseket a tagok felé?

www.youtube.com/watch?v=JjYFAP9gW18

Két megjegyzés:
Azt mondja 30. másodpercnél
"Általában azokat szokták támadni, akik nagyon komoly eredményeket értek el... "

A csalókat és a bűnözőket is szokták támadni, akik átvágnak, lehúznak másokat. Attól, hogy ti nem látjátok ezt kedves Attila, attól még más látja. Attól, hogy te és társaid vakok, attól még más nem az.

Erős volt, amit az előbb írtam? Na akkor egy konkrétum.

Azt mondod 1.40-től, hogy a "kairos tartotta a szavát és eddig mindent kifizetett.."

EZ NETTÓ ÉS ORDAS HAZUGSÁG kedves Attila. Miért hazudtok? Ugye, hogy nem erős, amit ott fentebb írtam? Vakok vagytok és nem hiszem, hogy nem tudjátok, hogy egy csomó ember hónapok óta vár a pénzére, nem kevesen lassan három hónapja.
Mégis azt állítod azzal együtt, akinek a írását felolvasod, hogy a cég mindent kifizetett.

Ha ezzel a hazugsággal rángattok be másokat, akkor a csalás és megtévesztés is megállja a helyét kedves Attila.
És ez nem támadás, hanem ténymegállapítás.

Videó lementve esetleges bizonyítéknak.

kormoczil 2016.10.30. 21:51:16

@Fanto: Az ilyen embereket nevezhetjük társadalomra veszélyesnek, mint ez az Attila; a "munkásságát" átfutva szerintem élhetőbb lenne a világ, ha ő rács mögött ücsörögne.

kormoczil 2016.10.30. 22:37:11

Nem tudom, korábban volt-e róla szó, de csak most vettem észre egy "apró" dolgot Otokár ősrégi videójában:
youtu.be/yTcjX-SqVS8?t=981 "ha fel szeretnénk hívni barátainkat, mert természetesen SIM kártyás a telefon [...]"
youtu.be/yTcjX-SqVS8?t=1079 "nem használunk a Kairos telefonhoz SIM kártyát, azaz nem kártyás a telefon"
Csak nekem tűnik úgy, hogy a két mondat közül csak az egyik lehet igaz? Ezt egy álltó helyében, másfél perc különbséggel mondta, és a hallgatóságból senki nem hördült fel...

kormoczil 2016.10.30. 22:39:28

Ukrajnában úgy tűnik, szabadon tenyészik a hülyeség, lehet hogy nem is a Kairos a legnagyobb:
www.szeretlekmagyarorszag.hu/ingyen-iphone-ert-ennyire-orult-dolgot-meg-nem-tettek/
(de ez legalább nem érint sok embert)

István Erdős2 2016.10.31. 00:54:34

@kormoczil: Akkor most van SIM kártya, vagy nincs? Gondolom végig nézted, mert ez a badarság a végén van. Nálam már az első percek kiverték a biztosítékot, most nem is nézem tovább. Egyébként, azt már régen is mondtam, hogy baromira mindegy, mennyi számítógépre osztod el az infót. Megmondom miért, de először visszatérnék a videó elejére. Azt mondja az okos előadó, hogy a Kairos nem használ szervert. Nos azok a számítógépek, amelyeket esetleg bérbe adnak, azok is szerveren keresztül csatlakoznak az internetre. Továbbá nekik is rendelkezniük kell egy komoly szerverrel, amelyik segítségével visszakapják az infót szükség esetén, mégpedig pillanatok alatt. Tehát, aki a rendszert támadni akarja, az nem is egyenként (bérbe adott számítógépenként) kezdi el visszakódolni az adatokat, elég ehhez a Kairos szerverét betámadni, és aztán jönnek az infók szép csendesen. Mivel kell egy központi rendszer, amelyik visszanyeri az információt a több százezer gépről, ezért ez a rendszer ugyanúgy támadható mint a többi. Itt bukik a mutatványuk. Nézzük, mi a helyzet a telefonnal. Sok esetben hasznos, ha a telefonunk mozgása követhető. Mivel általában azzal együtt mozgunk, ezért egy eltűnésnél, fontos információ állhat a rendelkezésünkre. A műholdas nyomkövetővel ellátott telefonokat pedig, ha ellopják, vagy elhagyjuk, akkor hamar előkerül. Aki nem a zavarosban halászik, az nem akarja magát hülyére titkosítani.

kormoczil 2016.10.31. 01:23:24

@István Erdős2: Végig még nem tudtam én sem nézni, régebben pár részletet megnéztem, de én sem bírtam sokáig. Most a jutalékrendszerrel kapcsolatban kerestem valamit a videóban, és így akadtam rá erre a csemegére. Egyébként percenként kb. 3-4 olyan dolgot mond, amiről lerí, hogy teljesen hülye az informatikához, valaki leírta neki a szöveget, ő meg begyakorolta és próbálja hitelesen előadni (korábban kifejtettem egy hozzászólásban, hogy az egész testbeszéde és hanghordozása arról árulkodik, hogy teljesen tisztában van vele, hogy hazudik).

bikeage 2016.11.01. 09:30:02

felig off, de csak felig, elsosorban a kairos beszervezo partnereinek lehet erdekesseg. ebben az emberben volt sok olyan dolog amirol ok csak jartatjak feleslegesen a szajukat, raadasul ertett is hozza. a nekrolog vege pedig kulon erdekes. RIP 444.hu/2016/10/31/viszlat-dude-nagyot-mentel

Fanto 2016.11.01. 11:45:20

Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrááááááááááááááá!

www.youtube.com/watch?v=7ioemEiRtE4

'Minden változik, minden egyre jobb lesz, változik, javul a kifizetési rendszer, haladunk a világ meghóditása felé.... "

Ott nyolc perc környékén nem a skype figyel be? Csak nem azt akarjátok mondani, hogy nagyfőnök Vieira a hivatalos konferencián a skype-ot használva jelentkezik be és azon mondja a mantrát? És még ki is vetítik a képernyőre?
Semmi saját videótelefonos program vagy valami? Az ingyenes skype-on a nagy kajroszfőnök?
:D :D :D

icipicicsipa 2016.11.01. 14:11:26

Úgy látom ez a lila-fehér lufi kompozíció, ez valami nemzetközi design.
Azért szörnyű, hogy eszik még ma is a lenyúlást, a csalást a népek.....

Fanto 2016.11.01. 15:16:42

@icipicicsipa:

Az emberek nincsenek kifizetve, de egymást érik a konferenciák. Van ám vastagbőr, hogy kiállnak és mintha minden rendben lenne, mondják tovább a mantrát és kapják érte a hurrrrááát.

Ja persze, ezek a konferenciák a sok hülye pénzén vannak megtartva, a jó magas jegyárakból bérlik a szép helyeket, fizetik a bérhazudozókat. Lefogadom, hogy még a projektort is bérelték. A zombik pénzéből még jut vieira meg otokár és hasonszőrűek napi díjára is. Hogyne tartanák tehát, amíg még gurul a szekér és megveszik a jegyeket.

Tényleg, ma van az utalás első napja, biztosan ömlik már a lóvé. Vagy mégse? :)

Zoss55 2016.11.01. 15:38:19

@Fanto: "Tényleg, ma van az utalás első napja, biztosan ömlik már a lóvé. Vagy mégse? :)"

Ha jól tudom, akkor az ige, hogy az első 5 banki napban érkezik meg az utalás. Szóval, ma nincsen... megnézve a naptárt, az a jövő hét szerdáig "ráérnek". De ha addig sem, akkor kiváncsiak lehetünk, egy újabb sztorira, hogy most éppen kit cserél le a cég... :-))))) hahahahahahaha

Fanto 2016.11.01. 16:17:32

@Zoss55:

A két nappal ezelőtti német konferenszijén valami olyasmi hangzott el, hogy átalakítják, (korszerűsítik?) a kifizetési renccert és ez már egy hét múlva érezhető lesz, meg mellette fejlesztik a supportot blablablala...

Vajon hogyan lesz érezhető egy hét múlva? Lesz mire fogni, ha nem érkeznek meg az utalások? Én erre tippelek. :D

Az utalási időt illetve meg igazad van. Én angolszász munkarend szerint dolgozom és nekem nincs ünnep, tegnap sem volt az. De mindegy, azon az 1-2 napon már nem múlik.. :)

vajkay 2016.11.01. 17:17:29

@Zoss55: angliában nincs munkaszünet a héten. de lehet országonként külön nézik :))) vagy azt nézik, ahonnan utalnak, valahonnan a 3. világból, ahol nincs munkanap :D

Fanto 2016.11.01. 20:05:51

"Ki az aki 100 dollárnál többet vett ki a kairoszból...? és ki az aki ... 1000 dollárnál többet vett ki.....?

youtu.be/B7fgcH0lMdQ?t=6m25s

A 25-30 tagú hallgatóságból nem túl sokan dobták a 10-est. :)

Aztán Vili megmagyarázza, mi a vírtuális pénz(7.40-től). A kajrosz webirodában lévő ...? ááá, az nem, az igazi (szerinte). :D Angliában dolgozott a haverja, akit nem fizettek ki, neki vírtuális pénze van.... :D

kormoczil 2016.11.02. 00:39:54

@Fanto: Remélem ez a vili tényleg ennyire veszélyesen hülye, mert ha nem, akkor sokáig fog tartani a nem virtuális letöltendője...

bignagyzold 2016.11.02. 08:56:38

Pont most akartam linkelni az Indexes cikket. :D

kormoczil 2016.11.15. 17:38:51

teszt: működnek-e a formázások: [i]dőlt[/i]
süti beállítások módosítása