Kairos Figyelő

Az internetker.hu válaszai - Viszontválaszok

2016. augusztus 26. - vajkay

Ismét egy nagyobbnak tűnő partneroldalon fedeztünk fel "válaszokat" a régi kiszámolós cikkre. Bár semmi közünk a kiszámolóhoz, és valóban vannak rajta elavult, nem teljesen jól átgondolt felvetések, nagy része tény és technikai/üzleti érv. Ezekre a szokásos, technikai/matematikai érveket átugró, mellékes érvekre érkező kínos magyarázkodás a válasz az Internetker.hu részéről. Pár érdekes válasz azért akad.

Teljes terjedelmében itt olvasható: http://internetker.hu/a-kiszamolo-blog-hamis-allitasai/

Ez a felvetés jól tükrözi, az illető semmilyen fáradtságot nem vett, hogy alaposan tájékozódjon a Kairos védelmi rendszeréről, annak működéséről és nem nézett utána, ki is a cég szakmai igazgatója az Alex Kocherev. Ellenkező esetben ezeket le sem írta volna.
A Kairos korszakalkotó ötlete, hogy minden adatot és biztonsági kulcsot a korábban említett 256 bites kódolás alkalmazása mellett feldarabol, mint egy puzzle-t, és a magánszemélyektől bérelt számítógépeken, a világ különböző pontjain, más és más IP címeken, többszörözött másolatban tárolja el.

Jómagam, a blog többi szerzője, és mások is megpróbáltak utánanézni, ki is az az Alex Kocherev. Kerestük a híres szabadalmát, de annak semmi nyoma. Pedig benne kéne kéne lennie a szabadalmi adatbázisokban:

Mondani bármit lehet, de ez a szabadalom nem létezik. Azt pedig korszakalkotónak nevezni 2016-ban, hogy a Kairos szétdarabolja apró darabokra a fájlokat és azokat szétszórja földrajzilag elég nevetséges. Frappásan erre azt mondanám, hogy "ez a felvetés jól tükrözi, az illető semmilyen fáradtságot nem vett, hogy alaposan tájékozódjon a tárhelybérbeadás és biztonságtechnikai piacról", nyilván csak elfogadta, amit mondtak neki. Arról nem is beszélve, hogy vegyük a példát: mondjuk egy 1 GB-os videót szeretne tároltatni egy cég a Kairosnál, azt bár kiloBIT (nem tévedés, ők állítanak bitet) darabra bontva, 100szoros redundanciával (szintén ők állítják) 8.000.000 darabra kéne szétszedni és ezt százzal szorozva 800.000.000 helyre eltárolni. Ez lehet kevesebb, ha több kilobit egy fájldarab, de sokkal nem csökkenthető. Nyilván egy tárhelyre mehet több darab is. De a szám akkor is magas. Na meg persze attól se tekintsünk el, hogy a Kairos kliens forráskódja nem végez fájlmegosztást/tárolást/darabolást. Tényleg a darabolás hol történik (történne)? Csak nem egy központi szerveren?

A Kairos a cégeknek, vállalatoknak nyújtott informatikai szolgáltatások árbevételének bizonyos százalékát osztja vissza bérleti díjakra. Ezt azért tudja megtenni, mert nem neki kell üzemeltetnie és fenntartania egy komoly szerver parkot.

Egy szerver parkot sokkal olcsóbb fenntartani, mint az a pénz, amit a Kairos kifizet a partnereinek. Ezt nem onnan tudom, hogy tudnám, mennyibe kerül egy szerverpark, de tény, hogy a Kairos sokkal drágábban tárol adatot, mint a tényleges piaci szereplők. Már csak akkor is, ha nem nézzük az árrést, amiből a cégnek bevétele lenne. És ne áltassuk magunkat azzal, hogy azért teheti meg ezt a Kairos, mert biztonságosabb, mint mások. Fentebb ezt már kifejtettem.

A blog írójának illett volna alaposan megnéznie, vagy megtudnia, hogy a Kairos Technologies Limited-nek mi a bejegyzett és hivatalos weboldala és annak ki a tulajdonosa és ezek a szerverek hol üzemelnek.

A válaszoló vagy nem értette a kérdést, vagy szereti terelni a témát. A domain.com-on a kairosplanet.com tulajdonosának neve - a kiszamolo.hu oldalon levő cikk írásának időpontjában - le volt tiltva. Nem túl bizalomgerjesztő. Ja és milyen szerverek? Most akkor mégis vannak?

Nem találtam adatvédelmi és üzletszabályzatot a weboldalon annak ellenére, hogy ezt kötelező megadni, mivel “Támogatás menüpontban” meg kell adnunk a személyes és bankkártya adatainkat. Ez több érdekes kérdést vet fel a jogszerű működéssel kapcsolatban.
Hmm!… ez felettébb érdekes.

Ez a rész teljesen homály. Én nem látom, hol van a Támogatás menüpont, de régebben lehet, hogy ott volt. Szóval, hogyan lehetett támogatni az oldalt? PayPal? Vagy valami hasonló internetes utalási rendszer? Ebben az esetben annak a szolgáltatónak az adatvédelmi nyilatkozatát kell megnézni, mivel a támogatott oldal a világon semmit nem fog ebből látni egy beágyazott kliensen keresztül, maximum hogy pénz érkezett a bankszámlájára. Mielőtt valaki villogtatni kezdené az interneten 5 perc alatt összeszedett jogi tudását, legalább az alapvető dolgokkal próbáljon meg tisztában lenni, különben lejáratja magát. Ez nagyon erőltetett próbálkozás volt.

Tovább menve a “Pénzügyi tanácsadás” menü rögtön azzal kezdődik, hogy 35.000 forintért szakmai tanácsadást ad az illető. Ez nem termékértékesítés, hanem tanácsadás. Mi a Kairosban a tanácsadást ingyen adjuk. Ráadásul a Standard csomag 125 dollárja kb 35.000 forint. Nekem itt vált világossá, hogy az illetőnek lehet, hogy “SAVANYÚ LETT A SZŐLŐ”.

LOL. Milyen pénzügyi tanácsadást adnak a Kairosnál ingyen? Most már pénzügyi tanácsadók is lettek a partnerek hirtelen? Régebben voltak már online marketingesek is. Jó sok tudást ad egy üresen futó számítógép.. Egyébként csak azért idéztem be ezt az utóbbi két választ, mert látszik, mennyire erőltetett és izzadtságszagú terelés az, amit "válaszok" címszó alatt művelnek egyes Kairos partnerek. Semmiféle technikai, illetve matematikai érvre nem érkezik soha ilyen válasz, hanem ehhez hasonlókkal próbálják bebizonyítani, hogy az ő oldalukon van az igazság. Ebből is érdemes levonni a tanulságot.

- Keress rá a cég angliai címére. Ez az oldal szerint 500 cég van bejegyezve erre a címre.
- Itt is érdemes lenne friss és napra kész céges adatokkal dolgoznia az illetőnek. A fent leírt állítása nem igaz.

Elnézést, most már csak 479: http://www.endole.co.uk/explorer/company/postcode/wc1e-6ha. Különben is, ez milyen válasz?

Nézzük a tényeket. A Kairost 2014. év végén jegyezték be 1000 fontos alaptőkével. Tehát nem várható el egy induló Startup cégtől, hogy pár hét alatt komoly bevétele legyen. Kérdezem én, Magyarországon mennyi céget jegyezek be induláskor az 500.000 forintos alaptőkével. Aki jártas a pénzügyekben tudhatja, hogy nincs jelentősége, hogy induláskor milyen összeggel jegyezték be a céget.

Jaj, mennyi sületlenség. Ahogy azt már sokszor leírtuk, a Kairos nem startup. MLM és/vagy piramisjáték és a startup modell kizárja egymást. Valóban nem sok vállalkozást indítanak itthon 500.000 forintból (jó az most 400-nak is, sőt, de ez mellékes), a legtöbben többől. Ha otthon nyomtatsz pólókat és az utcán árulod, akkor kevesebből. De ha világot megreformáló tárhelybérbeadó és biztonságtechnikai céget akarsz létrehozni akkor jóval többől. Angliában pláne. 

A Kairos pénzügyi kimutatásának eredménye publikus. Valószínű, a blog írásakor az illető ezt nem ismerhette.

Ezt ha lehet kérnénk belinkelni valahova. Kérem ne a Kairos saját PDF brossúráját, hanem egy hivatalos kimutatást.

Kicsit cinikusan ír a cég és a Nissan kapcsolatáról. Senki sem állította, hogy a Kairost választotta a Nissan ” az érzékeny” adatainak a kezelésére, DE AZ TÉNY és semmilyen nagy utánajárásra nem lett volna szükség, csak beírni a Google keresőbe, hogy „NISSAN és KAIROS” és rengeteg online médiát lehet találni a két cég kapcsolatáról. A Nissan Motors-al való különleges együttműködése révén a Le Mans-i 24 órás autóversenyen induló autócsapatnak, az egyik fő támogatója. A sportban játszott szerep nem véletlen, mert a GraveSport-nak az IT biztonságát is a Kairos látja el. Ezekről is rengeteg online média hírt találsz a világhálón.
Nekem valahogy hitelesebb a FIA által szervezett Le Mans-i 24 órás autóverseny és a Kairos jelenléte, mint a blog író állítása.

Rákerestem. Kairos partnerek oldalait látom. Hazugság: A Nissan Motorssal semmilyen kapcsolatban sincsenek, hanem egy magánkézben lévő csapattal, a Graves Motorsportssal partnerek, akiknek annyi köze van a Nissanhoz, hogy Nissan motor van a kocsiban. A legfrissebb állítások szerint a Kairos nem kezel "érzékeny" adatot Nissannak, pedig ezt régebben sok partner állította - sőt, állítja a mai napig. Egyébként azóta a Graves motorsport autóiról lekerült a Kairos matrica, az újabb futamokon már nincs ott, nem mintha bármit számítana, hogy ott van, pláne azt nem jelentené, hogy bármilyen adatot tárolnának a csapatnak. A Questor is árult NFL jegyeket, közösen egy ismert hazai magazinnal, mégsem kezelte sem a magazin, sem az NFL pénzügyeit. Az Iron-FX, azóta bebukott piramisjáték is szponzorálta az FC Barcelonát, aztán most mégis futhatnak a pénzük után a partnerek, sokan mentek tönkre miattuk.

Az előzőkben kifejtettem részletesen álláspontomat ezzel kapcsolatban. Ismeretlen cég kifejezés csak a blog író szegénységi bizonyítványát támasztja alá. Lásd: Le Mans- autóversenyt – ahol a Kairos csapat nagyon jól szerepel -, Alex Kocherev szakmai hírnevét, a Kairos pénzügyi eredményét és a Kairos céges partnereit.

Ha ott még egyszer, itt is még egyszer:
- Le Mans autóverseny - egy szponzorációról beszélünk, semmiképp sem "Kairos csapatról". Főleg nem adattárolásról. Azóta bevallott tény, hogy nem kezel adatot a Kairos a Nissannak.
- Alex Kocherevnek nincs szakmai hírneve. Nincs szabadalma.
- Hol van a Kairos hivatalos pénzügyi eredménye? Hol vannak a céges partnerei? Hiteles információt kérünk, nem szóban elhangzott állításokat.

nagyon sok nagy multi vállalat szerződést kötött a Kairossal. A partnerek listáját megtekintheted a cég 2016 év elején megjelenű új hivatalos honlapján.

Hol van?

Kairos-al kapcsolatban mi konkrét tényeket és adatokat közöltünk. Igy kedves olvasó elegendő információval rendlkezel, hogy a Kaiors-ról tényszerű információk alapján alakítsd ki saját véleményedet.

Majdnem. Kivéve, ha a technikai kérdések jönnek elő. Sajnos itt sem sikerült válaszolni rájuk, csak megint "ügyesen" kikerülni. Ha ezek előjönnek, akkor kínos terelés, személyeskedés vagy ha van rá lehetőség, cenzúra a következmény. Pedig ha az igazság a Kairos oldalán lenne, ezt már rég megválaszolták volna és nem cenzúráznának. Aki nyitott lapokkal játszik, annak nincs szüksége rá.

Kiegészítés (08/26):

Az internetkeres válaszokat eme partner facebook oldalán találtuk. Ott kíváncsiságból feliratkoztunk a hírlevélre, amiben újra előjönnek a fenti ferdítések (szépen szólva). Itt már egyenesen saját csapata van a Kairosnak a Le Mans-on! Elképesztő. Nem is beszélve arról, hogy itt is megjelenik a Kairos "routere", ami ugye már mint azt tárgyaltuk, egy régóta kapható mezei router, Kairos matricával ellátva. Részlet a hírelvélből:

kair.PNG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3711653384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renhoek 2016.08.27. 21:21:01

Úgy találtam ide, hogy arcba kaptam Facebookon egy hivatalos reklámot. Hmm... gyakorló programozóként még mindig gyakran esek abba a hibába, hogy egy Facebook sponsored hirdetés valamilyen szinten szűrt. Egyedül én állok a nyugdíjas szüleim és az átverős reklámok között...
Nos rákattintottam, mert érdekelnek az osztott hálózatos technológiák... ami egyből szemet szúrt, az a pénz. Hoppá, szóval belépési díj? Itt már gyanakodtam, hogy valamiféle scamről van szó. Egyébként, ha 10-el osztanák az árakat talán kevésbé lenne gyanús.

Aztán utánaolvastam, és ijesztő mennyi sötét MLM beszopott kommentelő van. Igen bekerültek a rendszerbe, kapják a zs-t. A rendszer még áll...
Mellesleg jómagam is sokat gondolkoztam egy olyan MLM rendszeren (látva az emberek hiszékenységét) ami talán működhet is középhosszú távon. Valahol talán működik is, és a rendszer csúcsán nem rossz állni... de aztán egyszerűen nem visz rá a lélek. Nincs gyomrom hozzá látva a sok összeomlott kisnyugdíjast.

Végül a döntő érv a forráskód volt... bár máig nem értem, hogy egy ilyen nagy volumenű pilótajáték esetében miért nem ügyeltek erre? Mennyivel hitelesebb lett volna ha a kliens procedurálisan generált fake adatokat fogad a netről, majd tárol... Vélhetőleg ennyire nem jósoltak hosszú időt a "vállalkozásnak", hogy beleöljék ezt az energiát, és adatküldő szerverparkot.

Sajnos ahogy látom, lassan közeledhet a bukás, bár ezt nem egyszerű megjósolni ebből a nemlineáris rendszerből. A legkülső héj fogja beszopni, az utolsók akiknél a lufi kipukkadt... de addig még sok-sok ember fog beszopódni.

Füfke 2016.08.28. 22:18:52

"Sajnos ahogy látom, lassan közeledhet a bukás, bár ezt nem egyszerű megjósolni ebből a nemlineáris rendszerből. A legkülső héj fogja beszopni, az utolsók akiknél a lufi kipukkadt... de addig még sok-sok ember fog beszopódni."

Figyelj öreg, te a vitapartner castingon el sem indulhattál, mert agyonvered a mondatoddal még a kisnyugdíjas nagyanyádat is! :D

Figyel csak: "ahogy látom"; "lassan"; "közeledHET"; "nem egyszerű"; jósolni

Nah mars vissza programozni, mert abban talán még jó lehetsz....jesszusom, csoda hogy élsz! ;)

vajkay 2016.08.29. 08:46:18

@Füfke: Elképesztő ahogy itt osztod a "kockákat" meg a "programozókat", akik nálad sajnos sokkal jobban értenek ahhoz, amit te most éppen "dolgozol" Kairos címszó alatt. Ha neked nem gyanús, hogy programozók látják egy programkódban, hogy nem működik, meg körberöhögik a brancsod, akkor olyan nagyon agyban sem állhatsz a toppon. persze lehet hogy elfogadod, hogy nem működik a Kairos kliense, de amíg kapod a zsebpénzed és a színeslufis találkozókon oklevelet adnak mint a gyerekeknek, és belecsináltok a gatyátokba egy kocsikázós promovideó miatt, addig neked belefér. Amit te fel tudsz hozni ezen érvek ellen, azok semmitmondó, elcsépelt, a helyzethez egyáltalán nem illő idézetek, és személyeskedés. Ettől még nem lesz igazad. Azért, mert mindezt nagy mellénnyel teszed, még ugyan olyan erőltetett és izzadtságszagú az a terelés, amit nyomsz. Szerintem felesleges ide írogatnod, amíg nem tudsz összeszedni valami értelmes gondolatot.

kairosrekter 2016.08.29. 09:50:21

Csak megjegyzem, hogy ezeknek a csapatoknak a sponsoraként mindig a kairos technologies van feltűntetve. De arra ugye mindenki emlékszik, hogy a kairos tech. és a kairos planet nem ugyanaz? Ezt a tényt a kairos tech. a főaldalán, egy nagy banner formájában jelzi.
www.kairostech.com
Én is láttam több cég oldalán sopnsorként, de csak őket. És ezt a kairosplanetesek szeretik saját malmukra hajtani.

Füfke 2016.08.29. 10:23:30

Egészen pontosan így képzellek el titeket valahogy a monitor előtt...tömény tudomány a buksiban! :D :D :D
www.youtube.com/watch?v=I_plCsYXiT4

Vegyétek be közétek, had legyen sikerélménye a jútúbsztárnak!

vajkay 2016.08.29. 11:07:52

@Füfke: Hehe, hát nem éppen ilyen vagyok, de mi lenne ha igen? Tudom, hogy te sportember vagy, én amerikai focizom, FYI. Ez az ember a videón sokkal okosabb és értékesebb nálad, hiába viseled itt a nagy mellényt. Fogadd el, hogy hülye vagy a technikához és az üzlethez is, ami a poén, hogy még büszke is vagy rá, pedig ebből kapod a zsebpénzed. Tényleg csak akkor írogass ide, ha össze tudsz szedni egy értelmes gondolatot (nem másét ellopva ezúttal). Te röhögsz másokon, aki tényleg a gatyájába csinál egy autókázós youtube videótól meg attól, hogy beengedték egy ötcsillagos szállodába. Olyan vagy, mint egy gyerek. De röhögj csak a kockákon, meg a programozókon, élj az álomvilágodban, bíztasd magad semmitmondó idézetekkel, hátha viszed még valamire.

Sanyeee81 2016.08.29. 19:33:39

@kairosrekter: Kairos Technologies egy cég aminek egy terméke a Kairos Planet ami a tárhely bérbeadás.
MInt pl. az OTP Bank Nyrt nek az OTP Ingatlan.

Sanyeee81 2016.08.29. 20:13:23

Olvasva a kommenteket az alábbira jutottam:

Mindenáron a technikai hátterét firtatjátok, hogy mit csinál a program, vagy mit nem. (OK ez is egy szempont, de most más szempontból közelítem meg)
-Gondolom minden vásárlás előtt ilyen alaposak vagytok és utána néztek például a porszívónak, hogy megfelelő anyagi háttere van-e és hova van bejegyezve a cég stb.
-Biztosan torrentezéskor is meggyőződtök arról, hogy a letöltött film meg lett-e vásárolva és az artijust jogdíjat átutaljátok az illetékesnek. Továbbá biztosra mentek, hogy a színészeket megfelelően kifizették, mivel te másképp nem akarsz "profitot" termelni, hogy úgy nézed meg a filmet, hogy valakit átvernek.
-Számítástechnikai alaktrészt nem vesztek "okosba" ÁFA nélkül havertól..
-Mosógép és/vagy klímaszerelőt is győzköditek, hogy De igenis adjon számlát, te kifizeted azt a +27%-t, mivel egyéb esetben károsítanád az összes embert az adókieséssel. Mivel úgy gondoljátok ha mindenki ezt csinálná mi lenne az országgal??

Lényeg a lényeg, magyar ember kapzsi és pénzt szeretne. Főleg mindenféle befektetés nélkül minél többet.

Igen, ez a tárhely bérbeadós mizéria is baromságnak hangzik és ellenezzük. Ez volt már 2015 decemberében. Ilyen ellendrukkerekkel: "max fél évet adok neki"..." térjünk vissza a témára ha már visszakaptad a befektetésed.." Ez nagyon sokaknál már bőven megtörtént... és most mi van? háát-háát majd később , még később... 1 év múlva, 2 év múlva stb.

Miben más ha netán 5 év múlva becsődöl és temészetesen az utolsó 2-3 hónapba belépő emberek elbukják a befektetett pénzük 60-70% vagy 100%-át attól mint amikor egy pl.: építőipari cég 5 év után becsődöl és az emberek utolsó 3-4 havi bérét nem fizeti ki és lehúzza a rolót.. és az teljesen legális.

Mindenki szeretne a "piramis" csúcsán lenni és ő kaszálni, nem érdekelve hogy a többi emberrel mi lesz (lásd adófizetés). Vagy legalábbis úgy belépni, hogy ő még pénzt vegyen ki ebből vagy másból.

Pár ok amiért nem teszi az ember:
1. fél - joggal
2. nincs annyi pénze, hogy beleszálljon, holott tudja, hogy lehet, hogy megérné..
3. Már 1 éve fikázta az egészet, hogy milyen gáz.. közbe rájött, hogy milyen marha hogy akkor ő nem lépett be.. de most már hogy nézne ki a beszállna.

Véleményem szerint, igen, lehet piramisjátéknak nevezni az egészet, de a bérbeadói szerződés 1 évre szól! Ha netán már nincs elég belépő akkor teljes mértékben élhet azzal a lehetőséggel a cég, hogy most már az új belépőknek csak 50%-os bérleti díjat fizetünk.. Ez az aktuális ajánlat és kész. Akkor is bőven megéri az átlag embernek a banki kamat vagy a ingatlan bérbeadás után járó jövedelemhez képest.. és még tovább csökkenthetik úgy, hogy a befizetendő összeget hagyják.

ui.: "Ismerősöm" 2015 decemberében vett először 2 db majd még 4 db legnagyobb csomagot (családtagok nevére), mert megvolt rá a pénze (3,5m). Persze külön gépeken futott külön router alatt port forwardingok megfelelően irányítva abba az alhálózatba, sebesség lekorlátozva stb mivel mégiscsak bizonytalan az egész) Én persze bolondnak tartottam hasonló okok miatt mint itt fentebb olvasom. Mivel egymás alá-mellé vette meg a csomagokat így még olcsóbb is volt, és 3,5 hónap (110nap) visszahozta az árát. Addig is havonta vette ki a kb 950ezer forintot. Leadózott 15%-ot májusban. (persze nem az egészből mivel magyar ember ő is)
Neki hiába magyaráztam ezeket, mondta, hogy most már bármi lehet nem érdekli, hisz jövedelmez. jó befektetés.
Én őszintén szólva baleknek éreztem és érzem magam hogy nem szálltam még be. És cseppet sem az jár a fejemben, hogy miért nem forgalmaz annyit az a gép. Meg hogy hova van bejegyezve a cég..

Kicsit kétélűre sikerült és elég hosszúra a kommentem. Remélem segítettem.

Petr100 2016.08.29. 20:54:16

@Sanyeee81: Olvasva a hozzászólást három dolog jutott eszembe:

1) ezzel a gondolkozással menj el füvet termeszteni, mert amíg le nem buksz extra jövedelmet szerzel és szavaiddal élve "baleknak érezheted magad" hogy még nem vágtál bele
2) sok időbe került ennyi sületlenséget összeírni, szerintem nem érted, amit a blog szerzői leírtak, nincs erőm egyesével végigmenni rajta, talán valaki megteszi, de ebbe én nem fektetek energiát
3) szerintem egy átlag Kairos tag vagy, mivel folyamatos a mellébeszélés és a ferdítés, figurázás

Pénzügyi befektetéssel ne foglalkozz, a cápák hamar bekajálnának, vigyázz a pénzedre mielőtt elcsalják tőled!

Ps.: Nem tudom kitől hallottál az OTP Ingatlanról, de az nem egy termék... OTP Ingatlan Zrt, zártkörűen működő részvénytársaság, hivatalosan OTP Befektetési, Ingatlanforgalmazási és Vagyonkezelő Zrt. A tulajdonosa az OTP Bank Nyrt. A Kairostech.com oldalon található a Kairos Technologies Inc., írd be a google keresőbe a Fortress csalást és talán fényt kapsz, hogy miről lehet szó, miért érdekes ez...

Sanyeee81 2016.08.29. 21:28:51

@Petr100: :)
válaszok:
1)-re: Igen tudom, meg szervkereskedéssel foglalkozzak biztos abban is jó pénz van..mivel itt adózható dologról van szó legálisabbnak tűnik, az általad említett példánál. de értem a célzást. Jogos elismerem. Torrentezést is hagyjam? magamnak kiadás marad meg, de a filmeseket károsítom. (jelzem kb 2-3 hetente mindig megyek moziba)
2)-re az előző posztomtól fél óra telt el.. max ennyi idő volt, de a gépelésem sem gyors. Ez csak úgy kijött.
3) Még nem, de hajlok rá.. tipikus billegő vagyok aki meg akar győződni egyik és másik oldalról is..

Köszönöm a pénzügyi tanácsot :)

Ps)-re: látom a lényeget ragadtad ki. Igazad van.. rossz a példa elismerem. de szerintem értitek a lényeget.
Kairostech.com-ot ki gondolja hogy ugyanaz a cég?? még a logója is teljesen más:)
Igen, valóban a cég névhasonlóságot használják ki, de láttunk már ilyet a történelemben hogy úgy próbálnak feltörni kis üzletek, hogy a nagyra próbálnak névben hasonlítani.. Általában sikertelenül..

Mindenre lehet kiragadott példát és ellenpéldát mondani.

Egy valamit kérek..Győzzetek meg, hogy ha most belerakok x összget akkor karácsonyra azt tuti nem kapom vissza bérleti díj formában.. Mert ha addig életképes a cég akkor után a tőlem bedőlhet, max nullán vagyok..
Eddig azért nem léptem be, mert az gondoltam, hogy biztos amikor belépek utána 1 hónapon belül tönkremegy.. de eltelt már 5-6 hónap és még mindig megy.
Az, hogy illegális lecsuknak börtön stb. az nem hat meg mivel itt a kisemberek csak a szerencsétlen áldozatok max a vezérkar mehet..

Petr100 2016.08.29. 22:26:23

@Sanyeee81:

Karácsonyig hátralévő napok száma 116 (08.30-12.24), napi díjfizetés 19,02 USD, azaz karácsonyig, ha holnaptól már fizetnek 2206.32 bruttó dollárt kapsz, ebből minimum SZJA-t fizetned kell (egyéb járulékfizetési kötelezettséggel nem vagyok tisztában, de nagy az esélye, hogy azt is kell(ene)). Szóval 15% SZJA után 1875,372 USD marad meg maximum nettóba, de a Platina csomag ára 2777 USD.

A matek szerint, ha most belevágsz karácsonyig biztosan nem kapod vissza a befektetett pénzed!!!!

A másik oldal, hogy 4+1 hatósági intézkedés/vizsgálat biztosan folyamatban van, ha a szervek megfelelő ütemben haladnak, akkor bedönthetik a vállalkozást. A nagy kérdés, hogy a hivatalosan júliusban nyilvánosságot kapott vizsgálatoknak volt e köze az augusztus elején tapasztalt kifizetési problémákhoz vagy nem (pl.: azért,mert túl sokan akartak a pénzükhöz jutni). Karácsony még 4 hónap, bármi megtörténhet, a léc rezeg, de az sem lepne meg, ha a rengeteg új belépő (nem Magyarország) tovább pörgetné a rendszert.

Harmadik, szerződés szerint 14 nap alatt bármit megváltoztathatnak, a bérleti díjakat és a kifizetés feltételrendszerét is...

Torrent: a torrent szolgáltató még nem mondta azt, hogy törvényes amit csinál és rendesen fizet adót, a kairos partnerei ugyanakkor folyamatosan azt állítják, hogy törvényes, amit csinálnak és rendesen fizetnek adót. (A hatóságok majd bebizonyítják, hogy igen vagy nem)

Sanyeee81 2016.08.29. 22:59:51

@Petr100: Köszi a kalkulációt, de ha bebukik karácsony tájt, akkor örülök, hogy megmaradt a pénzem. Nem beszélek mellé, de nem hiszem, hogy akkor az adóbevallásban szereplni fog:)
-Azt tudni kell, hogy addig lesz már 2 kifizetés vagyis havonta 19,02*30=570$ visszakapnék, ennyivel csökkentem a veszteségem.
-Hmmm 14 nap, az "a vásárlástól elállás joga" vagyis ÉN kiléphetek ha akarok.
-Akkor a Kairos jobb mint a Torrent tracker, mivel őróluk a belépők jó hiszeműleg azt gondolják, hogy legálisak. Kinai ruhát is sokan megveszik holott tudják, hogy hamis, mivel profitálnak belőle.

Elindult hatósági eljáráosk már meggyőzőbb érv ellene. Ez már érdekel jobban, Keresgettem róla hivatalos-félhivatalos oldalakon de nem találtam. Tudok erről linkelni oldalt?

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.08.29. 23:53:59

@Sanyeee81:
"Kairos Technologies egy cég aminek egy terméke a Kairos Planet ami a tárhely bérbeadás. "
Elvileg az lenne. Viszont gyakorlatilag az elosztott tárhely bérbeadás nem létezik, mivel:
* gazdaságosan nem kivitelezhető (több ezer átlag PC-vel rendelkező partner kéne 1 GB tárolásához, és ha egy partner egy hónapban egy GB bérbeadásáért körülbelül ~2$-t kap, akkor a vállalati ügyfélnek több ezer $-t kell fizetnie; miközben a konkurens nagyvállalatok mindezt - normális adatközpontokban elhelyezett szervereken létrehozott tárhelyért - ~0,02 $/GB/hó áron kínálják)
* nincsenek nagyvállalati referenciák (akik meg lennének - Nissan és Sony - azok meg tagadják a kapcsolatot a céggel)
* a program nem végzi el azt, amire hivatott: nem hoz létre P2P jhálózatot, nem tölt le, és tárol titkosított adatdarabokat

"Elindult hatósági eljáráosk már meggyőzőbb érv ellene. Ez már érdekel jobban, Keresgettem róla hivatalos-félhivatalos oldalakon de nem találtam. Tudok erről linkelni oldalt?"
Itt összegyűjtöttük őket:
kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/hatosagi_figyelmeztetesek_a_kairos_ellen

"Miben más ha netán 5 év múlva becsődöl és temészetesen az utolsó 2-3 hónapba belépő emberek elbukják a befektetett pénzük 60-70% vagy 100%-át"
Abban más, hogy minél később megy csődbe, annál több lesz a károsult, mivel a piramisjáték alapeleme az új belépők számának exponenciális növekedése. Míg egy építőipari vállalkozás - még ha be is csődöl - viszont terméket állít elő, nem csak az egyre növekvő megrendelők (akik várják a kacsalábon forgó palotát) pénzét osztja el a semmit nem csináló jómunkásemberek között.

"-Gondolom minden vásárlás előtt ilyen alaposak vagytok és utána néztek például a porszívónak, hogy megfelelő anyagi háttere van-e és hova van bejegyezve a cég stb."
Porszívó-vásárlás esetén:
* van termék (a Kairosnál nincs, vagyis nem valós)
* olyan terméket veszel, ami mögött nincs áltudományos halandzsa - porszívó-vásárlásnál ez olyan, mintha azt mondanák, hogy a készülékbe a NASA által is használt poranalizáló cuccot raktak bele, ezért kerül a porszívó 300000 Ft-ba (a Kairosnál ez a 256 bites, 16 éves titkosítás)
* olyan cégtől veszel (vagy legalábbis én olyantól veszek), akinek van porszívógyártási tapasztalata (lásd esetünkben az összehasonlítást a Googleval, Amazonnal, Microsofttal)
* van garancia, felügyeleti szerv, a porszívógyártóról írnak a "szaklapok"

"Biztosan torrentezéskor is meggyőződtök arról, hogy a letöltött film meg lett-e vásárolva és az artijust jogdíjat átutaljátok az illetékesnek."
1. Az adathordozó - merevlemez, CD, memóriakártya, stb... - árában benne van a jogdíj.
2. Magáncélra audiovizuális művet szabadon lehet letölteni (Lásd SZJT. 35. §).
3. Letöltéskor maga a letöltő tudja, hogy amit csinál, az "féllegális". Viszont egy piramisjátékba beszervezett, alsóbb szinteken levő tag (pláne pénzügyi/informatikai ismeretei alacsonyak) sokszor csak akkor ébred rá, hogy egy illegális cselekmény részese volt, amikor már összeomlik az egész.

Sanyeee81 2016.08.30. 01:01:13

@Kairos Anti: Köszönöm a részletes válasz.
- Technikai része már ismert, új információt nem kaptam belőle, nem is érdemel szót, egyetértek.
- Pár példámra találtál jó magyarázatot azt leírtad, párra nem.. Természetesen látom nem vettétek le, hogy költői kérdések voltak, és nem azokra vártam a választ, de mostmár örömmel torrentezek, hogy megtudtam legális:)
(A NASA-s porszívó még jó példa is mivel valóban vannak porszívó ügynökök akik járnak házhoz drága porszívókkal.. gondolom ott is jutalékért drága...).
Összességében a fentiek még nem tántorítottak el..

Ha még csak augusztusban indult el a magyar hatóság.. akkor az lassú lesz. Már 2 éve működik és még csak most? azt hittem már régóta rajta vannak az ügyön. Szúrta valakinek a szemét?

Kérdésem amivel nem vagyok tisztában: Én azt értem, hogy aki be akar szervezni az miért akar. Jutalékot. vagy pedig nem szól semmit mert jól elvan a bérletidijjal.. De aki azt akarja, hogy semmi áron ne lépjek be annak mik a motivációi? Megváltó, a gyengék védelmezője? Konkurencia bérencei?
Az egyszerű vagdalkozó embereket megértem, de az ilyen összeszedett komplett weboldalak, blogoknak mi a célja?
Engem pl egyáltalán nem érdekel hogy ki milyen részvényeket vesz, vagy tippmixel lottózik bla bla, vagy drága Zepter edényeket, drága takarókat vesznek műv házas előadásokon. holott ugyanazét drága mint ez, a sok jutalék. itt is azért kell befizetni sokat mert abból sok a felettem lévőknek
megy én meg a belépőktől kapok.

OK, kamu, nem csinál semmit a progi, elején fizet utána már nem stb. DE a rizikó még így sem olyan nagy, mint egyes részvény befektetésnél, vagy egy Döntetlenes tippmix odds-nál.
Nem elhúzni az időt visszaforgatni a pénzt, hanem nagy csomagot vásárolva pár hónap alatt visszahozza utána meg már csak jövedelem. Tudom ezzel az erővel árujak füvet.. de azt nem tudok mert ott el kell adni terméket, itt meg senkivel nem kell találkozni csak futna az üres gép, egy mobilnetről, mivel rohadtul nem forgalmaz és akkor nincs a saját LAN-omon:)

Sanyeee81 2016.08.30. 01:17:05

@Sanyeee81: Ha 5-6 hónapja nem utasítottam volna kapásból el az egészet, ma már elég jól járnék... Tudom nem biztos, hogy teljesen legális, de mégis csak az én pénztárcám... olyan mint a teljesen legálisan dolgozni akaró egyszerű pl klímaszerelőnek aki legálisan akar mindenáron mindenről számlát adni. És az ilyeneket elnyomják a feketézők. Az emberek meg csak táplálják a rendszert, mivel "számla nélkül olcsóbb??" kérdésekkel mindig próbálkoznak.
Volt mikor megkérdeztem, hogy számla nélkül mennyi lenne valami? -Ja, ez számla nélkül van számla az plusz 27%. Már természetesnek veszik,h számla nélkül van valami.
Ez is mind feketézés és szerintem ezáltal sokkal többen nem fizetnek adót mint a magyar 10-20e vagy nem tudom hány kairos-os. Emiatt is magasak a munkát terhelő adók.... Szerintem ezt is ösztönözni kellene, mert az sokkal de sokkal károsabb a társadalomra. Amen

vajkay 2016.08.30. 09:21:26

@Sanyeee81: figyelj, elvesztetted a lényeget. ha a gyomrod bírja, lépj be. Többször leírtuk, hogy elvből nem lépnénk be ilyenbe. Magam nevében legalábbis biztosan állíthatom. Az, hogy fizetnek, nem újdonság, nyilván sokan vannak akik már elfogadták, hogy nincs mögötte termék, mégis nyomják mert az élet más területén nem tudnak elérni sikereket, valamiből meg meg kell élni. sokan adóznak, sokan ebből is elcsalnak, nyilván mint máshol. ha tetszik vágj bele. ha még pár évig menne is, akkor se bánnám meg, hogy nem léptem be, mert legalább jól alszom és tükörbe tudok nézni. Abban igazad van, hogy biztos nem véletlen, hogy itthon ennyire megy ez a dolog, hogy úgy mondjam "fogékonyabbak" rá az emberek.

vajkay 2016.08.30. 09:24:06

@Sanyeee81: "konkurencia bérencei" :)) ki a konkurencia? ne nevettess már. a szakmában sehol sincsenek. Azért a blog, mert kvázi a szakterületükön szakbarbárkodnak, és ezáltal rossz lóra tettek, mert ez nem ezoterika, vagy ehhez hasonló hülyeség, ahol bármit el lehet adni. Mivel nekem a szakmám valamennyire a hivatásom is, jó lenne ha megtisztulna az ilyen csalóktól.

Sanyeee81 2016.08.30. 10:35:42

@vajkay:
Konkurenciáról: Ok értem, hogy nincs konkurencia, de szerintem "sajnos" elég jól megy ahhoz jelenleg a dolog, hogy további hasonló MLM létesüljön.. (mint ahogy AVON, Oriflame stb )

Szerintem azért is közép-kelet európában elterjedtebb, mert itt soknak számít az a 10-19$ / nap ellenben nyugaton 1 órányi bére az embernek.

Úgy látom akkor lényegébe "gyomor kérdése" hogy belevágjon az ember vagy ne?
Vagyis tegyük fel ha van rá pénzem és nem is kenyérre kell akkor szívem joga lépjek be és nem is ítéltek el érte?
Tévedés ne essék, van bejelentett munkám ami után teljes egészében adózok, már nincs lakáshitelem, de az a havai akár 500e ft kiegészítés még "jó" fizetés mellett sem elhanyagolható..

Azért mert látszólag egy befuccsoló üzletről szól nem feltétlenül ítélem el.. lehet, hogy a sok bevételből egyszer tényleg meg csinálják amit jelenleg nem szolgáltatnak:)
Pl olyan mint a tőzsdén a sort-olók, akik egy részvény esésével keresnek pénzt. Ott is rengeteg ember pénze lesz az övék. (tudom ott van hatóság meg már legalizálva van stb.. de ez mind csak idő kérdése volt) Sok embernek nem tetszik.

vajkay 2016.08.30. 11:19:09

@Sanyeee81: ha valaki tisztában van vele, vagy gyanús neki, de nem érdekli hogy ez egy piramisjáték, és ennek ellenére belevág, az gyomor kérdése szerintem. de a rendszer kevésbé épül ezekre, inkább a hiszékeny, technikában nem jártas emberekre, idősebbekre, vagy kétségbeesettebb fiatalokra. Az oldal inkább nekik szól, hátra rákeresnek a dologra, bár jópár Kairos partner is idetalál, majd a posztok elolvasása/értelmezése nélkül elkezdenek fröcsögni. Szerencsére hallottunk már olyan "panaszt" hogy miattunk és a hozzánk hasonló oldalak miatt nehezebb embereket beszervezni. Nem tudom mennyi benne az igazság, de mindenképp jó érzéssel tölt el. az oldalletöltések is azt mutatják, hogy nem csak az a pár kommentelgető Kairos partner talál ide. Mostanra a reklámokat is sikerült kikakapcsolni, amit alapból az index kitesz az oldalra, hogy nehogy szó érje a ház elején emiatt is..

Sanyeee81 2016.08.30. 11:41:52

@vajkay:
Rendben. Értem. Jogos.
Arra nem gondoltatok, hogy ti is hitelesebbek lennétek, ha a jó ügy érdekében áldoztok rá valamennyit és beléptek akár legkisebb csomaggal, hogy belülről lássátok milyen az egész?. Így első kézből tudjátok elmondani, miért ne lépjenek be. Leírni a tapasztalatokat, látottakat hallottakat stb... akár utána egy konferenciára is "beépülni" :)

vajkay 2016.08.30. 11:44:18

@Sanyeee81: voltak akik ezt megtették, sok infó származik onnan. Így lettek ki"csempészve" a kliensek is, aminek meg lehetett vizsgálni a forráskódját. Ezen felül belépve max azt látni, hogy fizetnek, de ezt már körbejártuk.

Sanyeee81 2016.08.30. 11:51:40

@vajkay: Kell egy "tégla" aki beépül és eljut a vezetőségig, ismerkedik stb. hátha megtud valamit:)

vajkay 2016.08.30. 12:05:19

@Sanyeee81: na ennyi erőfeszítést már nem hiszem, hogy megér az egész , hehe. én biztos nem akarnék erre több szabadidőt fordítani.

Füfke 2016.08.30. 13:46:23

Kedves Sanyee81!

Azt hiszem nem kell tégla, hisz itt vagyok. Mindent amit tudok a cégről 10 hónap alatt szívesen megosztom, sőt a sok sükebóka KOCKA visszautasított ajándék standard csomagjának árát összedobva egy silver csomaggal állom, hogy segíts Te is belülről nyomozni. Ketten többre/előrébb jutunk!
Ha akarsz, elérsz! Az ajánlat 2016.08.31. 23 óráig él ;)

Sanyeee81 2016.08.30. 14:28:03

@Füfke: Ha én belépnék azzal "blog"-nak nem lenne nyeresége, hisz szemükben én is csak egy agymosott lennék akit sikerült beléptetni.
Attól tartok, hogy te nem vagy kellően magas vezető ahhoz, hogy érdemben tudj válaszolni a kérdésükre, hisz te is csak 1 vagy aki kapja a pénzt, és vannak alatta vélhetően emberek..

Köszönöm az ajánlatot, de ha belépek akkor a korábban említett ismerősöm alá szeretnék, aki a 10%+15% jutalékot vissza juttatja nekem, ezzel a megtérülési időt és kockázatot csökkentem, mivel ő nem akar belőlem profitálni, és nem is beszél rá.
Én az egészben egy rövidtávú pénzkereseti lehetőséget látok, ami 3-4 hónapnyi "körömrágás" után már profitál. Hálózatot nem szeretnék építeni, mást nem szívesen beszélek rá, max a közvetlen környezetemből az én pénzemen pár csomaggal beszállni.

vajkay 2016.08.30. 14:30:39

@Sanyeee81: Füfke nem fogja feladni, még itt is próbálkozik beszervezéssel. Az agya meg vagy ledobja az ellenérveket, vagy nem törődik velük. Szerinte bentről más lenne a program forráskódja, mint kintről. Sokat tud erről már régóta nyomoz! :D Aprópó füfke, hogy muzsikál a napokban a "rendszer"?

Sanyeee81 2016.08.30. 14:47:46

@vajkay: Füfke már csak ilyen, ő is a saját belátása szerint cselekszik.
Én is követek egy-két fórumot és a napokban valóban támadás érte a szervert, de mivel pénzügyileg jóváírják az ilyen napokat, engem ez sem érint.
Én próbálok sem egyik, sem másik oldalra állni, de a ti szemetekben is valószínű fekete bárány leszek mivel valószínű belépek.. Legalább itt élő egyenes adásban láthatjátok mi történik velem.. :)

Füfke 2016.08.30. 15:42:28

Kedves Sanyeee81!

Véletlenül sem akarlak beszervezni csak egy lehetőséget kínáltam, azaz feldobtam a labdát! :)

"te nem vagy kellően magas vezető ahhoz, hogy érdemben tudj válaszolni a kérdésükre, hisz te is csak 1 vagy aki kapja a pénzt, és vannak alatta vélhetően emberek..."

Tudomásul vettem megalapozatlan véleményed, jó szerencsét! ;)

vajkay 2016.08.30. 15:45:33

@Sanyeee81: nekünk ez azért tökmindegy, mert bent sem fogsz látni semmit, csak hogy jön a zsebpénz nap mint nap. attól, mert belépsz még nem fogsz mást látni a szoftverük forráskódjában. oké, ha vannak ilyen problémák, mint most is, hogy leállás van, azt látod, de ezek általában ki is derülnek.

Füfke meg teszi itt a nagymenőt, de még egy épkézláb válaszra sem futotta neki, de csak persze mert titkolózik :D

Sanyeee81 2016.08.30. 15:51:07

@Füfke: Megalapozatlan megérzésem, hogy te MASTER vagy ami magas, de a blogíróknak egy technikai oldalról magas tudású emberre van szüksége aki meggyőzheti őket. Ha valóban van információd a cég múltjával, felépítésével, bevételi forrását illetően ami segítene az embereket a tisztán látásban szerintem itt tedd közé, mivel itt olvassák legtöbben a billegő emberek.

Füfke 2016.08.30. 16:15:46

A blogírókat nagy ívben...
Neked is elmondanám - talán utoljára - hogy ez egy üzlet...válasszon mindenki megfelelő tudású "szponzort" és nem fog billegni, ez a tanácsom! Válaszd a barátodat/ismerősödet és visszaadja a bónuszodat, ha neked ez kell...vannak viszont olyanok, akik körbenéznek és választanak kitől tudnának meg minél többet az évtized online üzletéről, s ez alapján döntik el hova igazolnak! Mert az információ néha sokkal több a pénznél! Az, hogy Te elutasítod, nem jelenti azt, hogy más - akár 20 perc múlva - bekopogtat hozzám emilben segítségért!
Ennyire pofon egyszerű a dolog...

vajkay 2016.08.30. 16:19:30

@Füfke: évtized online üzlete :DDD füfke, ne járasd már jobban le magad kérlek! azt hittem egy bizonyos szint alá nem mész!

Sanyeee81 2016.08.30. 17:47:58

@vajkay: Füfke üzletről, profitszerzésről beszél, ami nem egyelnő azzal, hogy technikailag stabil, vagy jobb mint akár másik rendszer Pl annak idején a VHS <-> Betamax háborúból is a VHS került ki győztesen holott nem volt jobb.. Windowsról nem is beszélve.. ( ne kezdjétek a példákat kivesézni)

@Füfke: Gondolom neked már a tőkéd többszörösen visszajött, sőt a hálózatépítés miatt lehet, hogy nem is tettél bele nagyobb összeget. Viszont ha én beleteszek x millió Ft-ot akkor azért a jelen környezetben nagyon is sokat számít, hogy mikor jön ki nullára...
Azt már sajnos látom, hogy a Kairos-osok és a leendő partnerek nagy barátok, de ha valaki nem alájuk "igazol" be akkor megsértődnek. Holott a lényeg az lenne, hogy a Kairos rendszert táplálja pénzzel így vagy úgy, addig is életképes a rendszer..

Petr100 2016.08.30. 17:49:50

@Sanyeee81:

Nem kell senkinek sem beépülnie, ez már minden bizonnyal megtörtént. Valaki becsatlakozott és kezünkben a program (próbavásárlás - fogyasztóvédelem).

Engem az dühített, hogy egyfelől állandóan a pofámba kaptam a Kairos hirdetéseket, amikor kérdeztem egyszerűen kizártak, az arrogáns viselkedés, amit az egyik "úr" tanusított. Másfelől elegem van abból, hogy az emberi tudatlanság, vagy a felelősség fel nem vállalása miatt én fizetek (lásd.: Questor ügy, vagy éppen devizahitelezés, de lehetne sorolni), mert az említett esetekben bizony a pénzügyi tranzakció költségek, melyek a fentiek miatt emelkedtek engem terhelnek. Pénzügyi szakemberként pedig felelősségemnek érzem, hogy az alapvető dolgokat megtanulják az emberek (pl.: befektetés-hozam-kockázat). Harmadrészt pedig dühít, hogy hátrányos helyzetű embereket fosztanak ki, vernek át (pl.: idősek).

Látom te be akarsz lépni, de Te tudod, hogy az egész pénzt elbukhatod, mert:

1) az üzleti modell működésképtelen
2) piramisjátékról lehet szó
3) az amit állít magáról a Kairos tárhelybérbadókon keresztül a cég, az nem fedi a valóságot

Neked nem fáj az a közel 3000 USD, amivel veszel egy csomagot és vagy bejön vagy nem, ez olyan, mint a lovi, felteszed, azt meglátod. De sok ember az utolsó megtakarítását teszi bele a rendszerbe, hagyja ott az állását, mert nem lát az orránál tovább... Ez nagy különbség!

Megjegyzem: én nem vágnék most már bele, ha bírná is a gyomrom.

Petr100 2016.08.30. 17:58:21

@Sanyeee81: az, vagy az volt, talán a nyilvános facebook profilján látható is valahol az oklevél átvétele (www.facebook.com/gabor.fuzi.12), gondolom még nyilvános (hangsúly a még-en van, egy Kairos bebukás után leszek kíváncsi mi történik), ha nem látnám a Kairos kapcsán a mérhetetlenül nagy, minden adatot, tényt nélkülöző személyeskedő hozzászólásait még fel is tudnék rá nézni, de így nehéz. bizony a Kairos szekerét nagy erővel tolja, én úgy gondolom, hogy ő tekinthető szervezőnek, ráadásul igen korán belépet és qwa nagy összegeket szedett ki a rendszerből, nem véletlen, hogy ilyen magas szintre jutott ebben az "ál?" MLM rendszerben.

Sanyeee81 2016.08.30. 18:17:46

@Petr100: Értelek.
Te az típusú ember vagy a maga módján aki az autópályán 130-ra beáll és a 180-al haladó gyors autókat feltartja.. (nehogy má' 130 nál gyorsabban menjen, mindeki tartsa be a szabályokat.. én max-al megyek, ne fénykürtözz)

Természetesen azt én sem ajánlom senkinek, hogy jelzálog hitelt vegyen fel a lakására és azt a pénzt rakja bele, mint ahogy sok másba se. De egy 35 ezres csomag ami 7500Ft-ot hoz havonta az nem akkora összeg amitől csődbe menne, ellenben ha már 2-3 hónapot megél akkor már felét visszakapta és jó rezsi kiegészítés.
Ja hogy nincs 100% garancia egy 150% profitot ígérő üzletben? elég baj ha lenne...

Aki edényeket, késkészletet, autó szélvédő törlőkendőt vesz 10-20x-os áron azt is ugyanúgy átvágják, és persze mondhatjátok, hogy ott van termék, de akkor is 50% az árának az MLM lépcsőn kerül elosztásra.

Petr100 2016.08.30. 20:27:27

@Sanyeee81: Azt hiszem nem, nem értesz!

Egy szabálysértés (gyorshajtás) teljesen más eset, mint egy többszörös bűncselekmény, legalábbis szerintem. Soha nem állítottam, hogy minden szabályt következetesen betartok, sőt, igen, vagy hogy még meg is szegem. De nálam a szabálysértés és a bűncselekmény két külön kategória, lehetne jönni a gyorshajtás és emberölés esetével, ott azért ha nem is látványosabb, de érzelmileg erősebb lenne a párhuzam, hogy aki az emberölés ellen tiltakozik, az az autópályán is 130-cal megy, miközben, aki 180-nal, annak a gyilkosság is belefér(így durva, nem?). Azt gondolom, hogy a demokrácia is addig terjed, addig szabad csinálni valamit, ameddig a másik embert az nem zavarja, vagy közösséget, ha érted mire gondolok.

Szóval nem érdekel, ha mögöttem valaki 180-nal jön, lehúzódok. Az már zavar, ha egy örült tempó az én vagy más testi épségét veszélyezteti (ugyanez igaz, azokra, akik a sebességhatárt betartják, de az indokoltnál lassabban közlekednek, szerintem ugyanolyan balesetveszélyesek, de ez csak egy vélemény)

A kockázatot én máshogy fogom fel, mint te. Szeretem, ha látom a kockázatot, de ez is olyan, mint egy tőzsdei ügylet, ott van a risked, amit beteszel, a valóságban veszel egy email fiókot qwa sok pénzért, meg kölcsönadod a tárhelyedet, amiért fizetnek, ez a megtérülés. A baj ennél az üzletnél, azon túl, hogy ha igaz a feltételezés bűncselekmény, hogy a várható értéke nagyobb, mint a kockázat, azaz hosszútávon nem leszel vele nyereséges, persze lehetnek olyan pillanatok, de a statisztika mást mond.

Persze látom, hogy téged elvakít a nyerészkedési vágy, bele fogsz vágni, mert 150%, az 150%... Ilyen üzlet egyébként nincs, főleg nem ilyen alacsony - nulla - kamatkörnyezetben, ahol sokan annak is örülnek, hogy nem negatív a kamat (van rá példa). Szóval ilyen üzlet vagy nincs, vagy te találod ki, de az teljes mértékben kizárt, hogy ilyen széles tömegek részére elérhető legyen! Egyébként, ha ekkora ászok lennének és lenne mögötte üzlet, akkor miért nem tartanák meg a cég alapítói a haszon felét, 2/3-t? Hm? Mert akkora hülyék hozzá? Akkor is lenne bérbeadó, mert 50% az még mindig 50%! Ha jól emlékszem 19.000 font haszon volt az első lezárt üzleti évben, miközben 60 millió adósság...

Egy dolog mellett elmentél. A cég módosíthatja bármikor a veled megkötött szerződést 14 napos hatállyal (adott esetben pénzt sem tudsz lehívni, mert azt havonta lehet...).

Egyébként számtalan piramisjáték, üzleti csalás vezetett oda, hogy azok közül az emberek közül, akik beléptek sokan öngyilkosok lettek. Persze lehet mondani, hogy az ő döntésük volt, de ha itt is így lesz, biztosan kellemes érzés lesz, nem bántja a lelkiismereted?

zupa 2016.08.30. 21:31:15

@Sanyeee81:
Ha 150%-os megterulest akarsz, nagy kockazattal, akkor mennyel be az elso kaszinoba, tedd fel a penzedet egy rulett asztalon 2 oszlopra, es kesz is vagy.
Vagy elbukod a penzed, vagy megkapod a masfelszereset.
Elonyok:
- nem b@szol at senkit
- gyors, nem kell karacsonyig varni
- teljesen legalis

Neked lehet, hogy beveszi a gyomrod, hogy masoktol lopsz, de sokunknak nem.
Füfke es tarsai meg remelem akkor se fognak hirtelen eltunni, ha jon majd a butykos taxi.
Persze lehet remenykedni, hogy te csak kishal vagy, de ha neked mar visszahozta az arat a dolog, akkor a leendo karosultak szemeben te mar karokozo vagy. A tobbit majd eldonti a birosag ahova majd jarkalhatsz evekig.

Fontold meg a rulettet.

Sanyeee81 2016.08.30. 22:31:57

@zupa: Köszi a tanácsot. A casino-s dolog már évekkel ezelőtt megvolt. Persze online felületen.
Tudod a klasszikus mindig duplázol és egyszer úgyis "piros" lesz és nyersz - taktika..
Persze néha veszteni kellett, hogy ne legyen gyanús..
Csak egy idő után ezeket kiszűrték és nem lehetett érdemben ezzel nyerni.

Természetesen én egy kishal vagyok aki jóhiszeműleg belevágott az kinált üzletbe.. a kínai részvények mellett, magas hozamot ígérnek..

Nem kell itt lopással vádolni és egyéb retorikus elemekkel emelni a mondandód súlyát. Én sem ítélem el azt aki minimál béren bejelentve vállalkozik, és utána meg mint a celebek szidják az államot, hogy 40 ezer nyugdijat kapnak. Nem beszélve aki zsebbe kapják a pénzt és nem fizetnek adót, TB-t, bezzeg az orvosnál reklamál, hogy mennyit kell várni.
Vagy aki céges autóval megy magán kilométert titokban (nem lopás ugye?). Nekem az egyenrangú azzal az emberrel aki teherautót vezet és kilopja a gázolajat belőle és azt eladják vagy elhasználják.
Gondolom az előbbit többen megtették már mivel kiváltságosnak érzik magukat, mivel ott nem érzi a lopás súlyát. az utóbbit bezzeg elítélik.

Inkább biztass mindenkit adófizetésre azzal többet érnél el és mindenki jobban járna.. Én is fizetem az adót, ebből is azt fogom tenni.

Füfke 2016.08.30. 22:54:29

Kedves zupa!

Ha jön a bütykös taxi, akkor sem fogok elszaladni, mert nincs miért elszaladnom! ;)

Star Academy-ben még jó lehetsz, a vitapartner castingon viszont elzupáltál!

Sanyeee81 2016.08.30. 23:12:17

@Petr100:
Autós dolgot értem. Elfogadom.
Kockázatot értem, risk mindig van. 2777$-nál nagyobb.
Én annak tudatában lépek be valószínűleg, hogy igenis van benne kockázat, szerezhetek jövedelmet. Azért megbocsássatok, de ne én legyek már azért a hibás ha valaki utánam száll be és cég elbukik és én nullára kijöttem vagy nyertem ő meg nem, és utána akármi miatt, netán öngyilkos lesz. Kínai részvényt sem fogom elvetni amiatt, ha nem bizonyított, hogy a cég gyerekmunkásokat foglalkoztat.. de nem példálózok. Mi közöm hozzá??

Az időseket meg igenis világosítsátok fel, hogy tisztába legyenek a dolgokkal, de ne a 256bit-es titkosítással kezdjétek.
De nem lenne fair szegény idősekkel ha azt mondanátok nekik, hogy amit nyertetek 100-200 ezret azt adjátok vissza azonnal a kairos-nak mert piszkos pénz és vér tapad hozzá.. Nyugodt szívvel vennéd el egy időstől amit ő jóhiszeműleg keresett már meg?

Hogy gondoljátok az áldozatokat? mert ha romba döntitek az egészet akkor ti döntésetek, hogy ki lesz esetleg öngyilkos. Ha most bedől akkor lehet, hogy az aki múlt hónapba lépett be. Vagy egyszerűen minél hamarabb és mindegy ki lesz öngyilkos, de minél kevesebb? Ennyi?
Erre is kéne menekítési terv ha már komolyan veszitek.
Javaslatom, hogy az egész céget nem kell bedönteni, hanem a magyar emberek akik benne vannak maradjanak benne az 1 éves szerződés végéig, vegyék ki a pénzt. Be ne lépjen senki. Ez legyen célotok ez fair. És utána nem lesz benne magyar. A külföldiekkel meg már gondolom ti se akartok foglalkozni. Menekülteket sem akarjuk beengedni..

Ne izguljatok akik benne vannak már nyertek/nyernek ha nincs piszkálva nemzetközileg. Aki nincs benne azokat világosítsátok fel az általatok igaznak vélt információkkal és engedjétek dönteni belátásuk szerint.

Nem kell az egész hajót eszetlenül elsüllyeszteni..

Sanyeee81 2016.08.30. 23:30:55

Ja és azt hagyjuk már :"De attól még a forráskód nem csinál semmit!" Ezen lépjünk túl..

Legyen 3 milliárd ember benne közte az összes magyar aki már régóta agyonkereste magát, mivel az elején belép.. és ha bebukik akkor mi magyarok jól jövünk ki belőle..
vagy:
Állami szinten adjunk minden családnak 2 nagy csomagot (2777*2 $) és egy év múlva profitál mindenki a külföldiek pénzéből.. 500.000 rászoruló családnak 750 milliárdból kijönne a költségvetésből.
Persze ezeket ne vegyétek komolyan :)

zupa 2016.08.30. 23:52:41

@Sanyeee81:
"Be ne lépjen senki. Ez legyen célotok ez fair."
Pontosan ez a cel, hogy megovjuk a hiszekeny embereket attol hogy szarhazi csalok egy IT bullshit moge rejtett piramisjatekkal kifosszak. Minel elobb dol ossze, annal jobb, mert annal kevedebb a karosult.
Nezd, a kiszamolo postja mar eleg regi. Aki azt elolvasva es ertelmezve, annak ellenere lep be, hogy tudja, hogy ez nagyon nagy valoszinuseggel egy piramisjatek ami elobb utobb osszedol, azt had ne sajnaljuk.
Akik meg a kulonbozo partneroldalakat, facebook csoportokat üzemeltetnek, masokat a tenyek ellenere is belepesre biztatnak, azokat remelhetoleg bilincsbe verve latjuk nemsokara az ujsagok cimlapjain.

zupa 2016.08.30. 23:54:58

@Sanyeee81:
"Ezen lépjünk túl.."
Szoval mar a latszatra se adsz, es beismered, hogy ez egy piramisjatek?

Sanyeee81 2016.08.31. 00:10:08

@zupa: "Szoval mar a latszatra se adsz, es beismered, hogy ez egy piramisjatek?"
Nem kell a látszatra adnom, miért kellene? Én soha nem voltam mellette se ellene.
A tárhelyemet bérbe adom jóhiszeműleg, azt hogy mit csinálnak vagy nem csinálnak vele nem érdekel.
Külön technikán menne.

"Minel elobb dol ossze, annal jobb, mert annal kevedebb a karosult."
Szóval akkor ez a nagy terv.. bár em tudom, hogy a blogírok közül való vagy-e

.

vajkay 2016.08.31. 09:00:56

@Füfke: ez a vitapartner casting nagy szöveged, vicces olyantól, aki egy kérdésre sem tud válaszolni, csak hajtogatja a hülyeségét. belinkelte itt valaki a facebook profilodat, klassz amikor saját magadtól raksz ki egy idézetes képet, csak előbb nézz utána mit jelent a "dekódolva" szó, illetve hogy mi a különbség a kódolás-dekódolás jelentése közt :)

zupa 2016.08.31. 09:11:13

@Sanyeee81:
"...bár em tudom, hogy a blogírok közül való vagy-e"

Nem, nem tartozom a blogirokhoz, csak felb@sz agyilag, hogy szelhamosok milyen pofatlanul probaljak lehizni az egyszeru hozza nem erto embereket.
Ha csak egy ebmert is sikerul kimenteni a csalok kezei kozul, akkor mar megerte.

zupa 2016.08.31. 09:23:29

@Füfke:
"...mert nincs miért elszaladnom! ;)"
Pedig lehetne:
"Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Azzal, hogy itt gyozkodod a nepet, hogy ez legalis, es nyugodtam lepjenek be, lehet hogy megallna ellened a szervezes vadpontja.

De Te dontesz.
Par szaz vagy par ezer dollar nyero all szemben egy (kis valoszinusegu) bortonbuntetessel szemben.

Füfke 2016.08.31. 09:36:01

Az utolsó szó jogán...

vajkay, amíg te a magánéletemben vájkálsz noname néven, arctalanul, hamis vádakkal, sőt rágalmazással karöltve, addig én teljes mellszélességgel felvállalom, hogy Kairos tárhely bérbeadó vagyok, s az általam vezetett Kairos Club tárhely bérbeadó közösség nevében épp tegnap adományoztunk egy sportegyesületnek 1 millió Ft-ot, amiről sajtótájékoztató keretében számoltunk be!

Az emberek/olvasók eldönthetik, hogy neked/nektek adnak igazat vagy a Kairosnak! Kiposztoljátok a magánoldalamat ide, de arra már nem veszitek a fáradságot, hogy felhívjatok vagy kipróbáljátok INGYEN azt, amit szapultok, pedig nincs titok, még a telefonszámom is fent van az adataim között! Mi kell még?

Blogírásaitoknak szép olvasói létszáma van, ezért hatalmas gratula nektek! Egészen biztos sikerül lebeszélnetek embereket erről a lehetőségről, gratulálok...lelketek rajta. Én viszont senkit sem beszélek rá, mert az emberek maguktól keresnek meg, hogy meséljek a tapasztalataimról!

Az, hogy itt hiteltelen írásokat tesztek fel még nem jelenti azt, hogy az emberek nagy többsége ne gondolkodna...ha el is tántorítjátok írásaitokkal a népet, az idő továbbra is az úr, azaz mindig, de még mindig a Kairosnak dolgozik! És ez ellen, Te/Ti semmit, de az ég egy adta világon semmit sem tudtok tenni! És ez jó...

vajkay 2016.08.31. 10:55:32

@Füfke:

Nem vájkálok a magánéletedben, csak megnéztem a profilod, de nem vagyok az a turkálós fajta. Nem érdekel mások magánélete.

A ló túlsó oldalára azért ne essünk át, hogy a mi lelkünk rajta, hogy eltántorítunk embereket a belépéstől. Felnőtt emberekről van szó, akik elolvassák a ti ígéreteiteket és hazugságaitok, majd a blogot is és eldöntik mit lépnek.

A blogposztokban egy valótlan állítás sincs, főleg nem a technikai részletekben. Amennyiben van, kérlek konkrétan mutass rá. Ha a blog bármelyik állítását tudod cáfolni, tedd meg. Van rá egy bombabiztos tippem, hogy ezt továbbra sem fogod megtenni.

A pénz felajánlása szép dolog. De ettől még az igazság nem kerül a te oldaladra.

vajkay 2016.08.31. 10:57:16

Azt pedig nem venném annyira biztosra, hogy az idő a Kairosnak dolgozik. A Fogyasztóvédelmi Hivatal vizsgálatának annál inkább :-)

Petr100 2016.08.31. 16:44:50

@Füfke: Lehet új dolgot mondok, de amit a facebookon nyilvánosan megosztasz, szóljon az a legféltettebb magánéleti titkodról, vagy a Kairos-szal meglévő kapcsolatodról, az legalább olyan, mintha egy nagyváros sétálóutcájának hatalmas kirakatába tennéd ki. Szóval, ha zavar, hogy ki mit lát belőled, akkor egyszerűen ne "hirdesd", állítsd be a beállításokban az adatvédelmedet, ügyelj saját adataid védelmére, csak olyan posztokhoz férhessen hozzá mindenki, amit mindenki számára elérhetőnek szánsz! Addig amíg ezzel nem foglalkozol ne csodálkozz, ha megnézik az oldaladat, ahol egyébként a kairos-szal kapcsolatos dolgokat is megosztasz! Ha jól tudom, minden bejegyzésedet utólag is tudod módosítani!

Örülök, hogy egy "mainstream tech" cég partnerének adatbiztonság címszó alatt tudok segíteni ;)

Megjegyzés: A karitatív jellegű támogatás becsülendő, még akkor is, ha az valamilyen szinten saját érdekkörben történik, jó az irány. A fájdalmas az, hogy nem felhőtlen az öröm, ha bebizonyosodik, hogy nincs felhő, azaz a pénz forrása valamilyen formában bűncselekményhez kötődik (ugye itt feltétel, hogy bebizonyosodjon a csalás, vagy piramisjáték gyanúja).

Petr100 2016.08.31. 16:47:02

@Sanyeee81: Alacsony a társadalmi morál, a gerincesség hiányzik és az erkölcs már nem érték, nem tudok mit szólni mindehhez...

Azt hiszem lépek....