Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Akadozó kifizetések?

és technikai problémák

2016. augusztus 11. - vajkay

A mai napon, szlovák blogtestvérünk oldalán vettük észre, hogy sokan panaszkodnak a Kairos különböző csatornáin (pl. Facebook) hogy nem kapták még meg ehavi "fizetésük". A Kairos múlt héten, túl sok requestre hivatkozva e hétre ígérte a kifizetés pótlását, de mai kommentek szerint ez még mindig nem történt meg (csütörtök este van). 

Ez még lehet bármi, valós - átmeneti - rendszerhiba is, bár rendszerfrissítés vagy tervezett karbantartás esetén egy normális rendszernek nem illene így összeomlania napokig (egy pillanatra sem), nem, hogy a világ legbiztonságosabbjának kikiáltott, 100% adatvédelmet és 100% rendelkezésre állást ígérő cégnél.

UPDATE (08/16): A hírek szerint azóta sikerült pótolni a kifizetéseket, a csúszást pedig a megnőtt adminisztrációval próbálták megmagyarázni. Had ne írjam le, mennyire amatőr dolog az, nem egy ekkorát mondó vállalattól, de egy kisvállalattól is, hogy nem automatizált a számlázás/kifizetés. Mi lesz, ha annyi tagjuk lesz, amennyit jósoltak? Ja igen, be is vezettek korlátozásokat a zsebpénz lehívására: https://kairosplanet.com/withdrawal-requests-13-08-2016

Múlt pénteken (08/05) tehát túl sok request érkezett elvileg kifizetésre - azért furcsa, mert elvileg, az ő mondásuk szerint kb. 200.000 partner létezik, ez azért IT területen, mint load, nem nagy szám. De ha még nem is terveztek ennyire, mi lesz, ha elérik az 500.000-es célt, vagy azt, hogy a világon minden második PC az ő rendszerükben legyen? Ez azóta nem oldódott meg, így tegnap kénytelenek voltak "karbantartás"-ra hivatkozni. 

Persze még mindig lehet igaz a dolog, bár akkor ehhez elég nagy amatőrnek kell lenni. Viszont többen azóta is felháborodva elérhetőséget keresnek a Kairoshoz. A Kairos hivatalos oldalán mindössze a két bejegyzett cím található és egy email cím. A két bejegyzett címen ziher, hogy egy alkalmazottjuk sincs, mivel azok cégbejegyzésre szolgáló "dummy irodák", emailt meg lehet írogatni, sokat nem ér. Telefonszám nincs, vagy már nincs kint. 

UPDATE #1: Mit tehet Ön, amennyiben károsultnak érzi magát? Több kérdésre választ találhat ebben a cikkben: http://profit7.hu/jogi-szakerto/az-atveresek-jogi-oldala

Szeretnénk leszögezni, hogy egy esetleges bedőlés esetén a legkevésbé sem kárörvendünk, legalábbis nem az áldozatokon és az ő elvesztett pénzükön. Ha ezzel a bloggal sikerült egy-két embert eltántorítani attól, hogy a pénzét egy ilyen kétes cégnek adja, már megérte elkezdeni. A beszervezők közül a lelkiismeretével valaki majd vagy el tud számolni, vagy nem - és még mindig csak elméleti síkon beszélünk természetesen - velük azonban valószínűleg a hatóságoknak is lesz elszámolni valójuk, bár nem kétség, páran közülük is jó hiszemben tették amit tettek. Többekről ez persze nem mondható el.

Pár mentett kép, mert a Kairos hivatalos facebook odalának adminisztrátorai igyekeznek törölni a kommentek többségét:

 

Az, hogy ez most mit is jelent pontosan, ahogy írtuk, majd az idő eldönti. Amit biztosan leszűrhetünk most, az az, hogy amatőrökkel állunk szemben, már ami az IT karbantartási módszereket illeti. De ez csak a legjobb eset.

2016-09-06: Az ePaymentset leváltó Paysera figyelmeztetést küld ki - melyet a Kairos hivatalos Facebook oldalán közzétesznek a kedves partnerek (legalábbis addig, míg nem törlik azokat) - a náluk regisztráló partnereknél a Kairos Technologies Ltd. gyanús tevékenységéről.

Ha Ön (most, vagy bármikor) károsult, javasoljuk, hogy itt is jelezze: https://www.facebook.com/kairos.planet.en/
Mindenképp érdeklődjön független ügyvédnél, hogy mit tehet az Önt beszervezővel, vagy a céggel szemben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4610261724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petr100 2016.08.12. 13:36:08

Nagyon jó ez az oldal. Korrekten szeditek össze a tényeket! Valóban a Kairos facebook oldalaira nem lehet írni, mert, ha negatív a komment, azonnal törlik a megjegyzéseket. Látom elsősorban technikai oldalról közelítettétek meg az ügyet. Ahogy én látom közgazdaságilag és pénzügyileg is nagyon "büdös" ez az egész. A cég, illetve képviselőinek múltja, viselkedése és válaszai pedig még inkább messze van a korrekt üzleti magatartástól.

A Nissan és a Sony által írt válaszlevelek is megérnének egy bejegyzést.
Az adózási problémák szintén érdekesek lehetnek.
A cég pénzügyi kimutatásai - a hozzáértők számára - ugyancsak látványosak.

vajkay 2016.08.12. 14:25:08

@Petr100: Köszi! A Sony és Nissan levelét tartalmazó poszt már kint van, az első volt: kairos-figyelo.blog.hu/2016/08/12/amiert_piramisjatek_az_egesz - bár most ahogy nézem, ez a főoldalról nem látszik. Lehet, hogy a sablon hibája, ha lesz időm ránézek, vagy valaki ránéz.

Több poszt is van vázlatban, de nem sietjük el, 1-1 rész megírásához több idő kell, nem akarunk elkapkodott dolgokat írni. Munka mellett több kevesebb idővel így is próbálunk naprakészek lenni.

Petr100 2016.08.12. 14:47:16

Köszi, akkor azt még elolvasom!

Ahogy látom, ha nem igyekeztek összedől a rendszer, elég nagy az elégedetlenség (Kairos Planet fb), mert nem érkeztek meg a júliusi kifizetések.

Füfke 2016.08.12. 21:57:28

Petr100 szerintem azonnal ballagjál el a felsőoktatási intézménybe és add vissza a diplomád! :)

Tényeket csak felhasználók tudnak adni! A feltételezés nem tény! ;)

Petr100 2016.08.13. 14:00:10

@Füfke: Füzi Gábor te vagy? ;)

Apropó, neked megjött már a júliusi fizetésed? Az azért elég vicces, hogy egy ilyen "korszakalkotó" informatikai cég elakadt egy kisebb kifizetésen :D :D :D Lehet, hogy Alekszej Kocherev-vel is vissza kellene adatnod a diplomáját? ;)

Ne személyeskedj, gyere tényekkel, konkrétumokkal!
Nem az számít, hogy van-e valakinek diplomája vagy nincs ;).
Nekem van, több is, neked vagy van, vagy nincs ;).

A cég alapító tőkéje 1000 Font (forrás: nyilvános cégregiszter - UK) - Tény vagy feltételezés?

Ugyanezen forrás megemlít 60 millió font éven belüli kötelezettséget (Debit) - nem úgy ahogy K. Otokar említi a Youtube videóban, hogy ez tulajdonképpen nem is tartozás (Utube www.youtube.com/watch?v=qb2sVW0c5Lo 13:30 környékén).
De valóban, hozzá nem értők számára szépen eladta... - Tény vagy feltételezés?

Hallgatlak, ha nem bújsz el, mint a többi Kairos tag, akik a tények, konkrétumok elől a homokba dugják a fejüket, kitérnek, törölnek, fennhangon hirdetik, hogy nem sikeres gondolkodás az, ha valaki kérdez.

Füfke 2016.08.14. 01:33:05

Ha ilyen ügyesen nyomozol már megérte világra jönnöd.
Hogy személyeskednék, amikor még a személyed kilétét is homály fedi!? Te speciel személytelen és szemtelen vagy!
A bérleti díj és bónusz rendben megjött, mint mindig, már meg is vettem a szigetelést a házra ;)

Type Incoming internal transfer
Date 03.08.2016 08:12:05
Status Successful

S, rá 10 mp-re a feleségemé is! ;)
Type Incoming internal transfer
Date 03.08.2016 08:12:15
Status Successful

Közgazdi, egy új Kft-t itthon mennyiből indítanak? Még jó, hogy minimállal..

Ha hallani szeretnél hívj fel....alig várom csengő-bongó hangod a vonal túlsó végén. Aztán nemám perverz dolgokat kérsz tőlem, te kis huncut!

Nah mars vissza nyomozósdit játszani! ;)

Petr100 2016.08.14. 08:15:13

Jó reggelt!

Kft. indításának feltétele 3 millió forint, ez feleltethető meg az Ltd-nek.

Ez a törvényi minimum Magyarországon. Azok, akik felvetik, hogy a Kairos Technologies Ltd. 1.000 font tőkével lett megalapítva nem az az elsődleges problémájuk, hogy nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak (nyilván megfelel az ottani jogszabályi környezetnek), hanem leginkább az, hogy az alapítóknak annyi forrást kell juttatni a vállalkozás számára, amivel a tervezett tevékenység elkezdése (a legtöbb esetben az elindításnál jóval nagyobb tőkeigény szükségeltetik, mint a fenntartásnál, ami nem meglepő, hiszen meg kell venni a tevékenységhez szükséges berendezéseket - feltéve, ha azt nem kapja meg apportként - irodát, műhelyt kell bérelni, fel kell venni a leendő partnerekkel a kapcsolatot, utazni kell stb.), illetve annak zavartalan végzése az első időszakban (sok esetben akár 1-2 év) biztosítható. Ennek az összege az üzleti vállalkozás tevékenységétől nagymértékben függ. A pénzügyi világban az alaptőkének van még egy furcsa jelentése, méghozzá a tulajdonosok elkötelezettségének nagyságát, az adott üzleti vállalkozásba befektetett hitét is mutatja, azt, hogy a tulajdonos mennyit hajlandó feláldozni a vállalkozás sikere érdekében a saját vagyonából, mennyire hisz vállalkozása sikerében.

A minimális tőkével történő vállalkozás alapítás sokszor érthető, főleg olyan esetekben, amikor nem szükséges a tevékenység végzéséhez jelentős tőkeráfordítás, kicsi forgótőke igénnyel járó, helyi szinten működő vállalkozás elindításáról van szó.

Ami itt különös, amiért sokan hivatkoznak a cég minimális jegyzett tőkéjére, az az, hogy itt egy nemzetközi nagyvállalatról "kellene" beszélnünk, mely a KAIROS képviselői (szervezői) szerint olyan multinacionális cégekkel állnak kapcsolatban, mint a Nissan és a Sony. A 400.000 forintnak megfelelő induló tőke a mezei szemlélő számára is röhejes egy nemzetközi piacon tevékenykedő vállalkozás számára. Gondoljunk bele, ez az összeg elég lehet arra, hogy:

- a vállalkozás vegyen kettő darab számítógépet (valószínűleg ennyi legalább kell neki) megfelelő jogtiszta szoftverrel

vagy

- egy oda útra Japánba (a visszaút már nem fér bele, turista osztályon, Link: www.bravofly.hu/vg1/search/results.action?idRequest=2001874081023)

Itt azt kellene elhinni, hogy egy induló vállalkozás, aminek még hálózata sincs úgy köt a nagy világcégekkel szerződést, hogy ezen cégek nem vizsgálják meg az üzleti partnerüket hátterét, de cserébe rájuk bízzák a legféltettebb titkaikat. (hálózat építés költségébe bele sem megyek)

Miért Japán? Mert ilyen horderejű üzleteket a cég felsővezetése köt. Persze megköthetik ezeket az üzleteket Londonban is, de a cégnek irodája nincs, a londoni iroda bérlet árak ennél is magasabb összeggel és kaucióval indulnak, legalábbis azok, ahová ezeknek a cégeknek a vezetői beteszik a lábukat. Továbbra is talány a nemzetközi szerződésekhez szükséges ügyvédi díjakat (akár munkabér stb.) és egyéb rárakodó költségeket hogyan tudja/tudta a Kairos kifizetni, mert azok messze nagyobbak ennél az összegnél. Vagy lehetséges, hogy a Kairos úgy köt ilyen volumenű üzletet, hogy azt saját jogászokkal nem egyezteti? Ha igen, akkor ez minden csak nem profizmus. Az 1.000 font azon a területen, melyen a Kairos (állítólag) a tevékenységét végzi nem elegendő, megfelelő a vállalkozás működtetéséhez.

Persze előfordulhat, hogy a vállalkozás hitelt vesz fel, de induló vállalkozások nem kapnak akkora összegű hitelt (betonbiztos fedezet nélkül vagy sok esetben azzal sem, min. egy teljes üzleti év kell), ami a saját tőke sokszorosa. Másik megoldás, hogy a tulajdonos tagi kölcsönt bocsát a cég rendelkezésére (ebben az esetben nem hagyja ott a vállalkozás működésére tartósan), de sajnos a Kairos tulajdonosaként bejegyzett vállalkozás szintén 1.000 font saját tőkével rendelkezik, azaz lehetne, de az adatok szerint nincs miből....

A másik probléma, hogy a 2015 júliusi adatok szerint (ez volt a legutolsó, ami elérhető) a vállalkozásnak volt 60 millió font tartozása, kb. 25 milliárd forint, mellyel szemben nem állt elegendő forrás (azaz saját tőke, követelés: beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history).

Röviden azt várják el a rendszerben hívők, hogy megbízható egy olyan cég, akinek van kb. 8-9 millió saját tőkéje és 25 milliárd adóssága, hogy folyamatosan fizetni fog. Persze ott van még 51 millió font követelés, ami vagy megjön vagy nem, akinek volt üzleti vállalkozása tudja, hogy a vevőkkel előfordul, hogy nem fizetnek, vagy nem időben. Ha feltételezzük, hogy időben fizet mindenki, akkor is hiányzik a cég életéből 5 millió font, kb. 2 Mrd forint (2015 júliusában). Csupán az egy évvel ezelőtti pénzügyi adatokból világosan látható volt, hogy a vállalkozás éven belül fizetési (kifizetési) problémákba ütközhet, ha sok lehívás érkezik a tagoktól, ami idén júliusban is következet.

Ennyit lehet max. írni hozzászólásként... folyt. a kifizetési problémák alatt.

Petr100 2016.08.14. 08:28:44

Itt a folytatás... nem tudtam már javítani az utolsó sort.

Amennyiben piramisjátékról van szó, akkor az induló tőke, az egy év alatt keletkezett saját tőke, a magas követelés és kötelezettség állomány, valamint a befektetett eszközök értéke tökéletesen illeszkedik a "tevékenység" során elvárható értékekhez.

Továbbra is azt gondolom, hogy az nem érv, hogy eddig fizettek. Minden piramisjátékban így van az elején (pl.: Fortress ügy, kérdezz utána a kapcsolati körödben, hátha valaki tud róla valamit mondani). Szeretnék hinni nektek, csak az ingerült, ködös, mellébeszélés helyett adjatok konkrét válaszokat! Sokkal hihetőbb lenne a történet, ha végre akadna egy olyan cég, aki ezt a forradalmi technológiát használja és fel is vállalja, nem tagadja, mint a Nissan és a Sony.

Bennem nem kelt bizalmat a sok hazugság, vagy féligazság, amit a cég nem cáfol konkrétumokkal. Az üzleti élet kiveti azokat, akik félrebeszélnek, hazudnak (Nissan, Sony), nem is értem miért kell a megtévesztés eszközeivel élni. Vagy csak félreértelmezünk valamit? Akkor tessék tényekkel cáfolni, mindenkinek megnyugtatóbb lenne, nem? Jobb, mint 4 órat kettesben telefonon beszélni, mert a kételkedőkkel heteket, ha nem hónapokat kellene beszélni!

Jöhetne végre a szabadalmi bejegyzés száma, link stb.
A Nissan és a Sony cáfolatának, cáfolata
A könnyvizsgálói jelentés valamelyik BIG4-tól stb..

Petr100 2016.08.14. 09:50:55

A fenti beírásnál lehet félreérthető. Nem a Nissanról vagy a Sonyról mondom, hogy hazudnak, hanem a Kairos (illetve a név alatt beszervezést végzők) esetében merül fel, hogy partnerként említették a két céget, melyet a cégek - megkeresés után - cáfoltak. Jó lenne ebben az esetben tisztán látni!

Füfke 2016.08.14. 10:50:08

Látszik, hogy ügyesen magoltál anno az iskolapadban, de sajnálattal kell közöljem, hogy a világ folyamatosan változik! Ami ma még új, holnapra elavult, így hát köszönjük Emese!

Nekem nem célom meggyőzni sem téged, sem a blog olvasóit, sem senkit, mindössze saját tapasztalataimat osztom meg a blogomon és lőn csodát az emberek érdeklődnek utána. A blogod pár napja indult és már ennek hatására 2 komoly érdeklődőt is hozott. Nem győzöm hálálkodni, hogy segíted építeni üzletemet... :) Visszatérve, érdeklődnek, mert 9 hónap nagy idő, s aki ismer, nálamnál nagyobb szkeptikussal aligha találkozik, ebből kifolyólag a Kairost nem is védem minden platformon, de kiállok érte, s főleg saját magamért.

A Nissan és Sony storykat olvasva én egy egyszerű dolgot nem értek, hogy normális, felnőtt, iskolázott emberek, hogy gondolhatják azt, hogy a világ egyik legnagyobb problémájának, a biztonságos adattárolásnak megoldását, tesztelését, róla való tárgyalását, azt pont a sokadik emberrel osztja meg a csúcsvezetés.

Amikor valaki felhozza ezt a példát, hogy Marinéni visszaküldött egy "hivatalos" emilt, s a magadféle szkepta meg azt az emilt hánytorgatja fel mindkét cég esetében, több mint mókás, sőt inkább szomorú, hogy társadalmunk ilyen logikai gondolkodástól mentes egyedeket lövell ki magából.

A Nissan és a Sony storyt is ismerem...ez a 9 hónapos tapasztalat, nyomozás eredménye. Hajrá!

Végezetül mégegyszer felírom, hátha eljut hozzád és nem engeded el újra, s újra a füled mellett!
Nem kívánlak meggyőzni, beszervezni se téged, se mást. A bérleti díj önmagában bevételt hoz, a kaució visszakapása után további 150%-ot 12 hónap alatt, napi 10 óra rendelkezési idő mellett. Akinek ez tetszik belevág, akinek nem tetszik nem vág bele. Amennyiben megkeresnek és arra kérnek meséljek a tapasztalataimról megteszem egy kávé mellett. Minden felnőtt 18 év feletti embernek szabad döntése, hogy mit csinál az életével! Lesznek Kairosnak bérbeadók, lesznek akik ajánlják is, lesznek akik nem kérnek belőle! Mindenki szabadon eldöntheti mit kezd a rendelkezésre álló információkkal!

Szép vasárnapot!

Petr100 2016.08.14. 11:24:55

Továbbra is szépen személyeskedsz...

Az üzleti életben járva tapasztalom, hogy a nagyobb szerződéseket, azok tartalmának egy részét megosztják a cégek (szerződéses partner, sokszor ezek igen komolyan megmozgatják a tőzsdei árfolyamaikat is, ha tőzsdén jegyezve vannak), egy részüknek ez kötelező is megtenni). A Sony-t és a Nissant a Kairos hozta fel, mint a legnagyobb cégek, akikkel kapcsolatban áll. "Marinéni-" megkérdezte, mert hitetlenkedett (talán azért mert pl a Sony-nak saját felhőszolgáltatása is van, jóval olcsóbban) és a világcégek vették a fáradságot és válaszoltak is neki, érdekes ezt összehasonlítani a Kairos nevezetű céggel, aki a mai napig alapvető dolgokra nem képes hivatalos választ adni ;)

Ne szervezz be, de ha már ennyire véded a céget válaszolj konkrétumokkal a legalapvetőbb kérdésekre! Nem a tapasztalatokra van szükség, hanem korrekt információkra, válaszokra. A tapasztalata 2016 júliusáig minden belépő embernek ennyi: "rendben fizettek, amikor kértem", ez nem jelent semmit. A Kairos kapcsán lebegő piramisjáték gyanút nem veti el, a piramisjátékoknál is fizetnek az elején, a hálózatépítés során.

Érdekesek vagytok, órákat vagytok hajlandóak eltölteni, törléssel, összefüggéstelen félrebeszélésekkel, de konkrét válaszokat csak négyszemközt vagytok hajlandóak szolgáltatni, titkoltok valamit?

A sok amatőr, pénzügyileg nulla ember miatt fizetjük a közös pénzből a Questor/Buda-Cash károsultjait is, én is, te is, szóval valóban szomorú, hogy tele van az ország ilyen emberekkel.

Sajnálom, ez nem az én blogom, összekeversz valakivel....

Ha Nissan nem megy, szabadalmi bejegyzés száma, dátuma, linkje?

Ha tetszik belevág, ha nem tetszik nem. Áttételesen - amennyiben piramisjáték és tevékeny szervezésre buzdítasz - az felvetheti annak lehetőségét, hogy te tulajdonképpen bűncselekmény végrehajtására biztatsz embereket, érdemes ezen elgondolkozni, szerintem!

Azt mondtad Kos vagy és küzdesz, amit én látok ebből az az, hogy megfutamodsz a konkrét válaszok helyett, továbbra is!

Kíváncsi leszek milyen hozzászólásaid lesznek, ha igazam, igazunk lesz és az egész rendszer bedöglik, kérlek akkor se tűnj el, szeretném tudni, hogy utólag hogyan vélekedsz! Engem megtalálsz, figyelni fogom a Kairost és továbbra is várok olyan személyt, aki érdemben tud válaszolni pár alapvető kérdésre! Nem ködösít, személyeskedik, kitér, mellébeszél, hanem tényeket hoz fel.

Petr100 2016.08.14. 12:46:32

@Füfke: "Nem győzöm hálálkodni, hogy segíted építeni üzletemet... :) " Ez annyira tetszik :D mióta beszélgetünk (2 nap) a facebook oldalad kedveléseinek száma nullára esett :D Ráadásul a múlt hét óta 28%-ot meghaladóan csökkent az új like-ok száma :D Igaz az az 5 ami van nem túl sok :D, szerintem.

Tudom nem mérvadó az adat, bármikor egy-két fake fb profillal ez gyorsan javítható (tippem este meg is történik), de amíg nem figyel az ember ilyen apróságokra, addig bizonyára a valóságot tükrözi ;)!

Amíg nem áll be a troll hadsereg, itt elérhető a statisztika (jelenleg 8.12, 8.13, 8.14: NULLA):
www.facebook.com/clubkairos/likes

Füfke 2016.08.14. 16:34:29

Akkor nézzük ismét a tényeket:
Az info@kairosclub.hu címre az alábbi két levél jött:

Dátum Szom 12:29
Kedves Kairosclub!
Szeptembertől szeretnék beregisztrálni egy Gold csomaggal, van-e erre lehetőség?
Előre is köszönöm a segítséget!.....
Üdvözlettel
.......Anna

Dátum Szom 14:54
Szia!
Szeretnék csatlakozni a Kairos planethez és regisztrációkor kér meghívót. Kérhetnék tőled egyet?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Attila

Elég begyöpösödött ember lehetsz mellé zéró logikával:
1. Te itt kérésem ellenére megcsinálod a reklámot a blogomnak (a negatív reklám is reklám ne feledd)
2. Akik olvassák ezt, átmennek oda és elolvassák az én blogomat is
3. Eldöntik magukban kell-e ez az üzleti lehetőség nekik vagy sem?
4. A blogon található emilen keresztül felveszik a Clubbal a kapcsolatot
5. Segítünk nekik mindenben

Mi ebben a bonyolult? Mi köze van a facebook oldalhoz az egésznek?

Mi értelme lenne feltornázni az FB oldal like-ok számát? Ez egy közösségi oldal, ahol érdeklődők és meglévő tárhely bérbeadók osztják meg tapasztalataikat, kb huszadjára írom le. Épp itt lenen felfognod!

Füfke 2016.08.14. 16:56:27

Akkor huszonegyedjére is..nem titkolok semmit! Hívjál fel és elmondom! Nem hívsz, mert beszari vagy!
Miért nem írom le ide? MLM üzlet, hallottál róla? Keresztvonalak, tudod mi az? Ez egy üzlet, ha felfogod, ha nem...Azt már remélem felfogtad, hogy nem neked találták ki! Te maradj meg KOCKA, keress jól a munkáddal és figyeld a Kairost. Mi nem csak figyelünk, hanem tapasztalatunk is, jah hogy ez pénzkereséssel párosul...hát jah...csak hab a tortán. Két napja dumcsizunk te dühből, én pedig pénzért. 2x19,02 dollár = 38,04 landolt nálam. :D

Buzdítani legutóbb a magyar válogatottat buzdítottam 2 meccs erejéig a helyszínen, isteni volt! :)

Ui.: az utolsó euróig Kairos fizetésből... :D :D :D

Petr100 2016.08.14. 17:35:55

@Füfke: Ismét személyeskedés, kikerülés, lenyomozhatatlan információk! Ha ez piramisjáték, akkor bőven szolgáltatsz adatot arra, hogy szervezőként veszel részt benne. A facebook pedig arra jó, hogy nyilvános...

Nem vagyok dühös, sőt szórakoztat a szenvedésed :D.

Igen, hallottam az MLM-ről, de ez nem az..., majd néhány hónap múlva megtudod..., de még elvakít a hit, szerintem.

Te arra költesz, hogy kiutazol egy focimeccsre, vagy kettőre, attól, hogy ott voltál, semmi köze ahhoz, hogy a Kairos piramisjáték vagy sem.

Én nem hivalkodok az utazásaimmal, az elért eredményeimmel, a diplomáimmal, a blogommal, mert nem ide tartozik, mert semmi köze a Kairoshoz. Nem attól érzem jól magam, hogy kirakom a facebookra, hogy sok irigyem legyen, hanem attól, hogy benne vagyok, megélem, átélem.

Szép dolog egy EB, de össze sem hasonlítható egy Olimpiával, négyszemközt szerintem oda kellett volna kimenned...

vajkay 2016.08.14. 19:22:50

Te Füfke, megtaláltam nemrég a blogod. Hol van az a nagyon dokumentált nyomozásod? Kairos reklámok, megszokott dumák, tavaly óta 13 poszt összesen. Még kommentelni sem lehet :)

vajkay 2016.08.14. 19:38:55

Füfke - te is csak azzal tudsz jönni, hogy mennyit kerestél már ezen. Én ezt leszarom. Szerencsére jól keresek, valszeg jobban mint te, de ez még semmi sem mond el egy emberről. Van, akinek van gyomra piramisjátékkal keresni, van akinek nem is lenne, utóbbi vagyok én. Képzeld, egyébként én is a számítógépemmel keresek pénzt. Előtte nem kellett mondjuk pénzt adnom érte egy gyanús cégnek, hanem dolgozom rajta. Mivel neked fogalmad sincs se a programozásról, tárhelybérbeadásról a valóságban, sem az ehhez felépült üzleti gyakorlatokhoz, még el is hinném, hogy benézted ezt a dolgot, de gondolom neked mindegy is.

Ilyenek mellett lazán elmész, hogy a Sonynak saját cloud szolgáltatása van, se a Sony, se a Kairos odalán nincs kint, hogy partnerek lennének - és nem utolsó sorban, hogy nem tudja azt a Kairos kliense, amit állítanak róla - ez tény, nem következtetés ;) De persze telefonban biztos elmondanád.. még SOHA egyik kairos partner sem válaszolt semmi konkrétummal az un félinformációkra.

Füfke 2016.08.15. 10:32:16

Szenvedés? Hát bakker, te saját mondataidat csapod agyon folyamatosan! Próbáltalak meggyőzni? Nem, Próbáltalak beszervezni? Nem....stb. Te/Ti szenvedtek folyamatosan kiszámolóstól, blogostól, kockafejesen.

A jövő rejtély, ha kurva jó vagy az informatikában ha nem...még te sem tudhatod mit hoz a jövő!

Mondom várjuk ki a végét kinek lesz nagyobb fejvakarása, de nem, Ti folyamatosan nyomjátok ugyanazt...körbe-körbe-karikába!

Kiszámolós haverotok áprilisra garantálta a bedőlést, amikor visszakérdeztem, hogy melyik évre gondolt, akkor szépen letiltotta a hozzászólást, azóta privát emilben kommunikálok vele és várom, hogy végre megmondja az évszámot!

Tőletek is ezt az egyszerűt kérdezném! Mikor fog összedőlni a piramis, mikor borul minden? Ha ennyire tudtok mindent, ez már igazán nem nagy kérés ugye?

Várom, hívhattok is...egy silver csomag kipróbálásra? Jah nem, tudom, látom beszariak vagytok!

Jack Ma, az alibaba.com alapítójának, Kína egyik leggazdagabb emberének igazán tanulságos szavai:
„Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni. Add ingyen, ők azt hiszik, csapda. Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz. Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük. Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk. Mondd, hogy tradicionális üzlet, azt felelik, túl nehéz. Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM. Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik. Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.
Mindegyikükben van valami közös: A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.
Csak kérdezz rá mit akarnak tenni, nem fognak tudni válaszolni.
A szegények egész élete a várakozásról szól.”

Petr100 2016.08.15. 10:48:26

@Füfke: Bedőlés:

1) A hatóságok betiltják
2) Amikor a tulajdonosok úgy döntenek (látják az ismétlődő befizetéseket, látják a likviditási helyzetet, eldöntik, melyik az optimális pont)
3) Likviditási zavar keletkezik és nem tudják a kötelezettségeket teljesíteni, nem tudják a hálózat tagjait meggyőzni
4) Amikor az új belépők emelkedési üteme lecsökken és már nem képes a kifizetéseket biztosítani

Az, hogy ezek mikor következnek be kérdés. Én azt gondolom, hogy egy éven belül bekövetkezik, de lehet tévedek.

Az idézeteken kívül jobb lenne, ha végre konkrétumokat írnál, pl. az itt felvetett dolgokra (Sony, nem működő technológia stb...)

De ez továbbra sem megy, ahogy írtam hozol egy másik lufit....

Tudod a sikeres emberek sajátja a 4. pont, ügyelj a részletekre, ezt mindig elfelejtitek!
Attól, hogy egy ismert, sikeres ember idézetével dobálózol TE magad még nem leszel sikeres!

Remélem, azért a szervezésért kapsz majd egy kicsi helyet elgondolkodni, de tényleg!

vajkay 2016.08.15. 11:31:02

@Füfke: én nem akarom kipróbálni. komolyan, mintha falhoz beszélnék: TUDOM, hogy fizet a Kairos.
Azt is TUDOM, mert TÉNY, hogy a Kairos kliense (ami a gépeden fut) nem csinálja azt, amit állítanak róla. Méri az online töltött időt, lekéri a felhasználó adatait, készít pár kimutatást erről, és ennyi. ez nem következtetés, ez TÉNY. Elolvastam a forráskódját, ez sajnos nem hit kérdése. mondom: TÉNY. Igen, lehet "kockafej" vagyok, de te, mint egy "tech cég" partnere, ezt nem kéne annyira lenézned szerintem.
további TÉNY: A Sonynak saját cloud szolgáltatása van, ez ismert a dolog a piacon. de tessék: www.sonymcs.com/

Abban igazad van hogy nem tudni mit hoz a jövő az informatikában, mert valakinek lehet egy nagy ötlete. De ez sajnos nem igaz a Kairosra, mert több, mint 10 éves technológiát fényeznek. egy program forráskódja meg olyan, amilyen. Azon látszik, mit tud. ezek továbbra is TÉNYek. A kövezkeztetések már a kevésbé fontos dolgokra vonatkoznak, de azok már ezekre az alapokra jönnek rá. Nem is lényegesek.

az is TÉNY, hogy a Kairos termékei (router, disc..stb) nem saját termékek. a router, kairos logo nélkül (ugyan úgy néz ki, ugyan az a specifikáció) megrendelhető mág pár éve: www.aliexpress.com/item/Mini-Cube-Portable-3G-Router-Power-Bank-5000mAh-with-SIM-Card-and-SD-Card-speed-7/32262165079.html?spm=2114.031010208.3.1.56F4W0&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

Nem tudom, milyen TÉNYeket hozzak még, ezek felett szerintem minden felesleges. TUDOM, hogy a dolog most működik, kapjátok a zsebpénzt, és emiatt, mint valami szekta, gondolkodás nélkül elhisztek mindent, amit pedig csak racionálisan végig kéne gondolni. Biztos van egy eggyel okosabb csoport (talán te is ebbe tartozol), aki tisztában van vele, hogy a technikai része humbug, de mivel jön a zsebpénz, nem érdekli, mondhatni mellékes. Valahonnan van az a pénz, mindegy miből.

Petr100 2016.08.15. 11:46:17

@vajkay: még fizet (2016 július), augusztus már problémás volt, vagy még mindig az ;)
Korrekt hozzászólás, like!

vajkay 2016.08.15. 12:27:24

@Petr100: igen, így igaz. bár született róla poszt, én még el is hiszem, hogy most csak átmeneti probléma volt a bankkal, vagy ilyesmi, megesik, bár ahogy kezelték a több napos karbantartást, az nagy technikai amatőrökre vall - persze ahogy olvastam beadták, hogy sok volt az adminisztráció. elképzelem ahogy a high tech innovatív cég egyesével adminisztrálja a kifizetéseket, vagy ah automata, akkor nem bír el akkor a load-ot (mi lesz ha annyian lesznek amit jósoltak?).

lényeg a lényeg, hogy helyén kell ezeket kezelni, ezek nem annyira fontos dolgok, csak elvonják azokról a figyelmet, amiket pl az előző kommentben írtam. (Sony saját cloud service, Kairos kliens forráskódja ..stb)

Petr100 2016.08.15. 12:45:16

@vajkay: Igen! Engem az gondolkodtat el, hogy júliusban 3 országban kezdtek vizsgálatot a Kairos ellen, ez generálhatott extra lehívást, talán sokan észbe kaptak. Lehet, az automatizált rendszerük halt be? Vagy valami más, de azt nem tudom elhinni, hogy kézzel, egyesével fizetnek, bár az idő erre utal, hogy kézzel, egyesével utalgatnak.

Dolgoztam Bankban, egy hétig egyik bank sem áll le, 4 óra leállás már extrém esetnek számít. A Banknak az a lényege, hogy üzemeljen, ritka az olyan rendszerleállás, melyet 4 órán belül nem tudnak megszüntetni, jön a back-up és a csökkentett mód. Az ilyen bank komolytalan, hamar bezár, a legfontosabb dolog tűnik el, a BIZALOM.

A kifizetés megakadása abból a szempontból fontos csak, hogy mikor indul el az a hullám, ami bedönti a céget. Lényeges elem ilyenkor az időhúzás, halogatás, újabb határidők adása, a probléma másra hárítása, majd egy idő után a kommunikáció megszüntetése, felszívódás. A rendszer ilyen szempontból jól van összerakva, a bankszámlájuk nem európai hátterű (orosz), annak zárolása nehézkes a hatóságok által, de idő kell a felszívódáshoz, a készpénz felvételéhez. Volt valahol egy cikkük, hogy a belső ellenőrzés nyomozást indított valami csalás miatt, ez is jellemző, hogy a kifizetések megtagadását esetleg hatósági intézkedésekre fogják (lassú, időigényes), azzal az indokkal, hogy nem tudnak intézkedni, meglátjuk. Az egész rendszer működésképtelen, technikailag, üzletileg, a kérdés csak az mikor dől el, megvárjuk :D

vajkay 2016.08.15. 15:45:09

@Petr100: hogy pontosak legyünk, nem minden hatósági eljárás indult júliusban, csak júliusban kezdtük a blogot :)

Petr100 2016.08.15. 18:38:59

Valóban a hatósági vizsgálatok korábban indulhattak, 3 ország adott ki figyelmeztetést júliusban.
Az kérdés, hogy ezen felül indult-e máshol, aminek nincs még nyilvános eredménye. Jogilag elég komplex a rendszer, nem egyértelmű, hogy melyik hatóságnak van kompetenciája, a nemzetközi háttér miatt az adatok bekérése is heteket vehet igénybe. Gondolom ősszel felgyorsulnak az események... :D

jojozef 2016.08.15. 19:11:10

"Kairos figyelő" XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Beszarok :D

Nektek tényleg nincs jobb dolgotok, mint a Kairossal foglalkozni? :D

A kiszámolós blogger is már 1 éve írta, hogy 2-3 hónap max, és becsődöl az egész :D
És azóta is csak hajtogatjaXD

És tényleg becsődölt volna, ha semmi háttere nem lenne a cégnek. Ennyi embert, ilyen feltételek mellett lehetetlen lenne kifizetni.

Mégis kifizetik... :)

vajkay 2016.08.15. 19:46:05

@jojozef: fuck logic. elegem van a sok hozzád hasonló "mégis fizetnek" balekkal. én azért figyeltem fel a Kairosra, mert be akarták szervezni édesanyám. javaslom, hogy olvass el más posztokat, és használd az agyad, ha van.

Petr100 2016.08.15. 19:52:59

@jojozef: Nem lehetetlen! Tudod miért?

Mert az a személy, aki tagja a rendszernek 366. napon adózás előtt kb 2-3 havi nettóval rendelkezik (a befizetések felett, kapott pénz - 2 csomag díja). Feltéve, ha lehívja. A piramisjátékok addig működnek, amíg megfelelő számú befizető van, akik képesek a korábbi belépők kifizetését fedezni. A Kairos azért "csodálatos" , mert megteremtette azt a struktúrát, ami segít abban, hogy jelentősen elhúzza a kifizetéseket. Egyfelől javasolja, hogy mindenki gyűjtsön nagyobb csomagra (szóval lehívás nincs), a számlán áll a pénz, amit az irodába rálépve nap mint nap látsz (egy ilyen weboldalt már 10.000 forinttól leprogramoznak neked, és ha rámész, minden nap nő a pénzed :D ), továbbá a látott pénzed lehívása korlátokba ütközik (költség, idő), a hó végi lehívás a köv hó kifizetés pedig alkalmas arra, hogy előre jelezze a rendszer összeomlását a szervezőknek. A másik, hogy ha figyeled az értékesítési számokat, akkor láthatod, hogy még a növekedés üteme megfelelő, sőt talán most van a robbanás időpontja. 2015 október 60.000, 2016 január 110.000, 2016 augusztus 200.000 (ha pontatlan, majd kijavítja egy felkent pap). Ne felejtsük el, hogy akik az elején léptek, azok már másodszor fizetnek be. Matematikai alapon amíg sikerül a rendszerbe újabb és újabb balekokat bevonni működni fog... de csak addig... vagy amíg a hatóságok nem lépnek.

Pontosítás: A kiszámoló bejegyzése 2015. december 6. , kb. 8 hónap meg egy hét. Remélem a rendszerben nem úgy léptél be, hogy ennyire felületes voltál! ;)

Tudod a Questor egy hasonló, de tényleg csak hasonló rendszert üzemeltetett, mielőtt eldőlt volna. Azért tudta olyan sokáig csinálni, mert nem ígért 250%-ot... csak a piaci kamat 2-3 szorosát. Amíg betették a pénzt és nem kivették egész jól ment...

Sajnos a buta, elvakított emberek megint pofára fognak esni és továbbra is másokat fognak hibáztatni azért, mert elbukták a pénzüket. Sajnos nincsenek olyan adatok, amik azt mutatják, hogy hány olyan ember van, aki egykoron a Baumag ügyfele, majd a Questor károsultja, most pedig a Kairos partnere lenne, gyanúm, hogy többen vannak, mint ahogy a Fortress ügyfelei is beléptek a Kairosba...

Petr100 2016.08.15. 19:59:38

@vajkay: Nézegettem pár Kairos manager életútját, hm, ne várd el tőlük a gondolkodást. Tudom nem számít ki mit tanult, mit végzett, de a többség igen szerencsétlen életúttal rendelkezik és a Kairosban a nagy reményt látják. Többségük nem a gondolkodással kereste eddig sem a kenyerét és ezután sem azzal fogja. Sikerül nekik pár szerencsétlen balekot összefogdosni, annyi pénzt kapnak érte, mint korábban egy havi keresetük, persze, hogy lelkesek és nem látnak, gondolkodnak tovább. Sikeresnek érzik magukat és olyan emberek idézeteit mondogatják, akikről korábban nem is hallottak. Megvan a varázs, ott a remény, hogy kemény munka és tudás nélkül is SIKERESEK lehetnek, persze, hogy foggal körömmel védik az álomvilágukat, harcolnak mindenki ellen, aki ezt veszélyezteti.

jojozef 2016.08.15. 21:07:42

Őszinte leszek...

Végig sem olvastam mit írtál, mert már az elején jöttél ezzel a negatív alaptalan fassággal :D

"mégis fizetnek"
Igen, ez itt a lényeg, mégis fizetnek...

Tegyük fel, hogy kamu az egész. CSAK TEGYÜK FEL.

Akkor is a kiszámolós okostojásunk már százezreket keresett volna, ha beszáll egy platinával, úgy, h a kutyát nem hívja meg... Szó szerint a platina árát visszakapta volna, és még egy platinára valót keresett volna. VOLNA!!! Ha nem lett VOLNA olyan ostoba, h összekukázott információkkal degradálja a céget...

És ti csatlakoztok hozzá... Hát tegyétek. Ez a ti döntésetek. Meg alapítsatok Kairos ellenes szektát. Csináljatok találkozót ahol együtt utálhatjátok a Kairost :D Nagyon jó program.

Az is érdekes, h 1 embernek 1 csomagja lehet, és többet nem fektethet be... Meg 1 IP-ről max 6 gép futhat stb. Meg legyen hivatalos okmány, hogy tényleg nem csinál kamu regisztrációt, h több csomagot vesz stb. És felszólítják a tagokat is, h tisztességesen adózzák le az év végén.

Ezek is érdekes dolgok. Na de mind1. Piramisjáték oszt kész :D Én megyek inni a múmiákkal, na pá :D

vajkay 2016.08.15. 21:36:06

de nem érted, hogy nem mindenkinek a gyomra veszi be, hogy miből van a pénz? piramisjátékból nekem nem kell egy forint sem, ha a végén más meg tönkremegy. az ilyen filléres jánosoknak mint te, mindegy, ez van. lelked rajta. a helyedben azért elolvasnám, amit írunk, bár ha neked ez nem gond, hogy mások kárán kapod a kis zsebpénzed, akkor tényleg felesleges.

Petr100 2016.08.15. 21:46:15

@jojozef: Btk 412§ esete állhat fent! Bűncselekmény lehet!
Gondolom ezek után csak akkor érdekelne ez, ha tőled lopnak, mert akkor nagy hangon kiabálnád tele a világot, de ha te csinálod, akkor milyen nagy üzlet? Erről van szó? A hideg is kiráz!

Adózni meg nem adózik a cég, pedig kellene, ha Magyarországon határon átívelő tevékenységként szolgáltatást értékesít, legalább 27% ÁFÁ-t kellene fizetnie.

Tudod, rengetegen vannak, akik bedőlhetnek nekik.

Hm, véleményt mondasz miközben nem olvasod el mi van leírva, f@sza ember lehetsz, de tényleg!

Maximum 6, igen, meg a család nevén a további X. Én kaptam olyan levelet, ahol a szervező felajánlja, hogy a saját bérelt szerverén csinál nekem egy virtuális gépet, ha alá csatlakozom, ennyit a gridről, a biztonságos adattárolásról stb....

De amellett ne menjünk már el, hogy a rendszer nem csinál semmit, a SONY-nak meg saját felhőszolgáltatása van!!!

Petr100 2016.08.15. 22:20:24

emelték a tétet, 100 milliós garancia :D,

mondjuk egy ügyvédi letéttel, megfelelő szerződéssel ...

cc-org.com/garancia/

Petr100 2016.08.15. 22:23:47

Pontosabban 100 ügyfélnek 1 millió

jojozef 2016.08.17. 14:20:25

És arra nem gondoltok, hogy Én ugyanúgy bukhatok???
Milyen más káráról beszélsz?

Meg eleve nem annyit kell befektetni, hogy tönkremenj... Nem is lehet olyan sokat befektetni...
És nincs szükség emberek meghívására. Ha eleget fektetsz be, még úgy is egész szép "zsebpénz" jön.
4-5 hónap alatt minden fillér megtérül, ha hívsz embert, ha nem.

Elmesélem az Én történetemet:
Nekem egy jó haver mutatta meg ezt a lehetőséget. Most lesz októberben, hogy csatlakozott rögtön többszázezerrel. Tehát majdnem 1 éve. Láttam a saját szememmel mennyi pénzt kap, mit, hogy csinál. A december végi összesítőjét is, amit a Kairos csinált Neki az adóbevalláshoz.

Én még csak 3 hónapja csatlakoztam. Elején Nekem is furcsa volt az egész. Erre semmit nem fizettem, adott egy standerd csomagot. Mondta, hogy nyugodtan tesztelgessem, kérjem ki a pénzt stb. Szóval bízott bennem. És tényleg semmi gond nem volt, rögtön be is fektettem közel fél milliót.

Minden hónapban ki tudom venni a pénzt, amit addig kapok. Ha ma becsődölne, akkor is csak vagy 100 000Ft-ot bukok. Nekem ez nem nagy pénz. Ha bukom, akkor így jártam. Én döntésem volt. Na de ha nem bukok... Akkor milliók jönnek be kb...

Megvizsgáltam egy OTP-ben dolgozó közgazdász havercsajjal. Azt mondta a szerződés nem kifogásolható...

Van egy nagyobb vezető, aki alatt vagyok, annak egy csoportja, ahol több mint 1000-en vagyunk, kizárólag tagok. Senki nem elégedetlenkedik...

Egyik oldalunkon volt egy negatív kommentelő, aki hajtogatta a kiszámolós ember fasságait, és válaszokat keresett. Én írtam Neki, de már késő volt... Írt Neki pont egy felettem lévő ember, akit ismerek is. És elmagyarázta Neki a dolgokat. Kiderült a csávóról, hogy napi 14 órában programozik, nem gyengén tud hackelni is. És miután beszélt a csávókával, az elkezdett egy csomó tesztet csinálni. És rájött, hogy nem kamu. Rá pár napra nézem a csoportunkat, és látom, h üdvözöl mindenkit, és megköszönte a meghívójának, h meghívta. Vicces volt :)

A csomagokhoz is jár korlátozottan ugyan, de Kairosos szolgáltatás. Ez azért érdekes egy "kamu" cégtől.

Nekem is van még most is pár olyan dolog ami kicsit homályos, de sokkal több dolog szól mellette, mint ellene.

Adózni persze, hogy nem adózik Magyarországon, hiszen nincs is semmilyen tevékenysége itt...
A magyar embereknek kell csak adóznia, akik partnerei a cégnek. 15%-os adó van rá pontosan.

Az illető segíteni akart. Mondjuk a jelszavadat rá kellett volna bízni, hogy be tudjon jelentkezni a programba a csomagoddal stb. Szóval nem túl egészséges alku... Igaz pénz kifizetésnél az email címeden is meg kell erősíteni a kifizetési igényt. De Én speciel ezt biztos nem bíznám másra.

Azt nem tudom, hogy a Nissanal meg a többi céggel milyen kapcsolata van. Valószínű a magyar ügyfélszolgálatosok semmit nem is tudnak az egészről nyilván ezért tagadják, feltételezem.

Az viszont eléggé elgondolkodtató, hogy a Kairos együtt szponzorálta a Nissanal pl.: Jon Lancastert a F1-es kupán.

www.youtube.com/watch?v=tV9EuYWschg

www.europeanlemansseries.com/en/news/greaves-motorsport-secured-by-kairos-technologies-are-european-champions/3910

www.jonlancasterracing.com/greaves-motorsport-official-press-release-le-mans-post-race/

Már több mint 2 éve működik, mért most csődölne be? Ha piramisjáték lenne, ez így több mint instabil lenne. 1 évnél tovább semmikép sem lenne fenntartható bárhogy is számolom...

Az meg, hogy más országban miket feltételeznek, ha egyáltalán igaz a hír, az a kutyát sem érdekli.
A saját országában ahová bejegyezték, ott teljesen hivatalosan működik. Pláne most, hogy kiléptek az eu-ból, így még a keze is meg van kötve a többi országnak. Max az adott országban lévő emberektől vonhatják meg a lehetőséget.

Az egyik nagyobb vezető, akit személyesen is ismerek nemrégiben mondta, hogy bárkit meghívok, Ő garanciát vállal a befizetett pénzre szerződésben leírva, hogy visszakapja a pénzét, ha becsődölne a cég, vagy nem fizeti ki a cég.

Persze most biztos jöttök azzal, hogy ez úgy is kamu, meg elhagyja az országot ha ez lenne, vagy átoperálja magátXD

Mert teljesen igazuk van a nagyobb vezetőknek, a negatív embereknek nem lehet elég bizonyítékot adni. Az ilyen Kairos ellenes szektásokra ez még 1000x-en igaz.

Én viszont több időmet nem pazarlom erre a vitára, mert tudom, hogy soha nem érne véget, és mindent kvantumfizikailag kellene lebontanom...

Akit komolyan érdekel, annak megmutatom a rendszert személyesen is... Vagy Skypeon képernyőmegosztásban. Csak küldjön egy emailt, mert ide már nem nézek fel többet.

kiborg@kairosplanet.com

Tasnádi 2016.08.17. 15:18:22

Kedves Blogszerzők!

Én értem, hogy semmi hátsó szándék vagy konkurrenciaharc, csak és kizárólag a jó szándék és az emberiség iránt érzett méééérhetetlen aggodalom :) vezeti Önöket ebben a hadjáratban, amit minden és mindenki ellen indítottak, aki a Kairos-al kapcsolatban áll, de akkor tessék nekem elárulni, miért egy KAMU FACEBOOK PROFIL mögé bújva tetszik ezt tenni????
www.facebook.com/profile.php?id=100013199527179

Ha én az IGAZSÁG Bajnoka vagyok, akkor nemhogy FELVÁLLALOM a saját nevemet és arcomat, mint azt a KAIROS MELLETT állók teszik, hanem egyenesen BÜSZKE VAGYOK RÁ, hogy én vagyok a megmentő!!!

Sok problémával küzd még a Kairos valóban, főleg kommunikáció terén, de ott legalább mindenki felvállalja magát!
ÖNÖK MIÉRT NEM????

vajkay 2016.08.17. 15:43:13

@Tasnádi: Mert nem akarom a saját profilom használni erre. (bár már használtam, kitiltás lett a vége, többek közt azért is van ez, hogy újra próbálkozhassam).

Sok problémával küzdenek valóban, az egyik ezek közül az, hogy a Kairos kliens nem készít elosztott tárhelyet, csak méri az online töltött időt és ez alapján számolja a zsebpénzt. A kommunikáció kisebb probléma :)

Egyébként meg szerintem nem lenne a legbölcsebb dolog egy ukrán hátterű, csalókból álló piramisjáték szervezők ellen nyíltan, arccal kiállni. nem vagyok üldözési mániás, de jobb a békesség.

Szóval tessék csak a technikai és üzleti érveket a szőnyeg alá seperni, pozitívan előre nézni és előre elkölteni a későbbi károsultak pénzét. Sok szerencsét.

Petr100 2016.08.17. 15:45:29

@jojozef:

1) Bukhatsz, te és még a rendszerben lévő kb. 199.000 ember.

2) Mivel a rendszer üzletileg, technikailag nem tartható, ezért a te többletbevételed mások kárából van. Abból a pénzből, amit ők nem kapnak vissza.

3) Akkor térülsz meg, ha visszakapod a pénzed és azon felül még az adóra és járulékokra jutó összeg is megérkezik, inkább 6 hó lesz, bocsáss meg, hogy most ezt nem számolom ki pontosan. (Mivel naponta kapsz bevételt dollárban, gondolom napi MNB árfolyamon számolod át a jövedelmed az adóbevalláshoz, ha nem, akkor ezt ne felejtsd el!)

4) Kap pénzt, ezt soha nem mondtuk, hogy nem fizetnek, csak azt, hogy a forrása nem abból származik, amit mondanak!

5) Neked nem nagy pénz elbukott 100.000, de másnak lehet igen, főleg az újonnan csatlakozóknak, akik a teljes pénzt bukják, amikor dől a rendszer.

6) OTP, remek. Dolgoztam ott vezetőként, érdekes akkor nem volt olyan közgazdász, aki tökéletes jogi tudással rendelkezett az Új Zéland-i jogot illetően, azt hiszem ott szokásjog van és nem római, mint a kontinensen. Bár lehet a szerződés tényleg nem kifogásolható :D

7) Dobra Tamásról beszélsz, neki van 1000 fős hálózata, legalábbis fennhangon szokta hirdetni. Még egyszer: a bedőlésig senki nem lesz elégedetlen, utána mindenki! A piramisrendszerek így működnek.

8) Szerintem gondolkozz, tényeket olvashatsz, ellenben a Kairos oldaláról egyetlenegy tény jön, fizetnek.

9) Láttam a Kairos videókon szakértőket (pl.: Szokodi Sándor, akit úgy mutattak be, mint a MOL egykori informatikai vezetője. Nekem ez felső vezetőt jelent.Nos az informatikai koordinátor, csoportvezető nem az, Link: niif.hu/sites/default/files/newsletter/2010_niif_20.pdf) A másik Székely András, video itt: www.youtube.com/watch?v=3Pu8vp9AXvU&t=480s, nézd meg a 8. perc környékén mit mond... értelmezd!) Szokodi esetében örömmel venném, hogy ha kiderülne milyen informatikai vezető volt pontosan....

10) Szolgáltatásokat értékesít. Határon átnyúló tevékenységként Angol székhellyel Magyarországon. Adót nem fizet, legalábbis a Kairos partnerek szerint.... PEDIG a törvények szerint ilyen esetben a szolgáltatást igénybevevő ország szerint kell az ÁFÁ-t megizetni. Érdekes a NORTON vírusírtó online vásárlása esetén ezt pontosan jelzi is... Szóval megint egy hazugság.

11) A Nissan és Sony, ha jól tudom, de majd kisegítenek, nem a magyar leány tevékenységéről nyilatkoztak.Multicégek...

12) Nézz utána az IRONFX cégnek, de komolyan. A magyar emberek futnak a pénzük után. Pedig a Barcelona szponzora volt, de attól még nem állt kapcsolatban a Quater Airways-szel,... Szóval attól, hogy ugyanazt szponzorálják maximum arra jó, hogy titeket megtévesszenek.

13) Mert nincs bevétele, mert nem tudja bizonyítani. Egyébként az üzleti működés neccesen van meg két éve, csak a cégbejegyzés.

14) A piramisjátékokat nem véletlenül büntetik. Óriási károkat okoz a tudatlan embereknél és az adott ország gazdaságának. Igen, ha másik 4 ország vizsgálja, akkor nagy az esélye, hogy itthon is kellene... Ha ott piramisjáték, akkor itt is. Jobb lenne ha érdekelne! Annál is inkább,mert a szervezést a Btk. hazánkban is bűnteti.

15) Nem léptek ki az EU-ból! Ez megint olyan Kairos-szos fedítés. Volt egy népszavazás, ami nem ügydöntő, elképzelhető, sőt valószínű, hogy ezek után megszavazzák. A jelenlegi elképzelések szerint a kilépés 2019 előtt nem valósul meg...

16) Garancia... Vedd körbe magad egy ügyvéddel, ne ismerős, ne otp-s, hanem egy neves ügyvéddel, ő írja a szerződést! Ettől még szervező maradsz, de a pénzedet levédted!

Olvass egy picit: forum.portfolio.hu/topic.php?t=23904&limit=20&order=0&from=20

Szóval továbbra is induljunk el az alapoktól:

- Könyvvizsgálói jelentés - Kairos ígérte
- A program nem csinálja azt, amit a Kairos állít
- A Nissan és a Sony tagadja az ügyfélkapcsolatot, a Sony-nak saját tárhely szolgáltatása van

Erős kognitív disszonanciában szenvedsz....

De hozz tényeket, nyíltan, mert ez a burkolózás továbbra is a csalás gyanúját veti fel! Nem tudok elmenni amellett, amit a hatóságok állítanak és én is feltételezem, hogy valamiféle törvénytelen cselekedett van a háttérben, ráadásul minden erre mutat.

Petr100 2016.08.17. 15:49:17

@Tasnádi: nem jelenthetem ki, hogy a szervezők az ukrán maffiához tartoznak, ilyet nem állítok, mert tényekkel nem tudom bizonyítani... de látom, hogy 100 milliárdos csalásról lehet manapság már szó, arrafelé pedig ennél kisebb összegért is lőttek már le embert.... (a blog írójának lehet más oka van rá, nem tudhatom...)

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.08.17. 16:34:59

"Megvizsgáltam egy OTP-ben dolgozó közgazdász havercsajjal. Azt mondta a szerződés nem kifogásolható..."
A "havercsaj" ezek szerint maximum a szerződést láthatta - nem járt utána az informatikai résznek (gyanítom nem is tudna), nem elemezte ki a "szolgáltatások" gazdaságtalanságát, stb...

"Kiderült a csávóról, hogy napi 14 órában programozik, nem gyengén tud hackelni is. "
LOL, és nem volt képes visszafejteni a program forráskódját, kielemezni a hálózati adatforgalmat, illetve az állományműveleteket; amelyek bebizonyítják, hogy a program nem hoz létre P2P-hálózatot, nem tölt le titkosított adatdarabokat, a _winApp könyvtár _disc állománya csupa 0-ás értékű bájttal van feltöltve? Nem h4ck3r ez, hanem script kiddie.

"Az viszont eléggé elgondolkodtató, hogy a Kairos együtt szponzorálta a Nissanal pl.: Jon Lancastert a F1-es kupán."
A Kairos nem a Nissant szponzorálta, hanem egy magánember magán-versenycsapatát, a Greaves Motorsportot, akik nem az Forma1-en indultak, hanem a 24 órás Le Mans-i versenyen. A Nissannak csak annyi köze van a Greaves Motorsporthoz, hogy Nissan motor van a kocsijukban.
Jon Lancaster pedig sosem indult Forma1-es versenyen::
Arról nem is szólva, hogy bár szerepel a partnerek listáján (érdekes módon a régi logóval):
greavesmotorsport.com/partners/
de jelenleg a versenyautókon és a versenyzőkön már nem:
greavesmotorsport.com/gallery-3-24-hours-le-mans/
illetve volt egy rövid időszak - kb. 2016. áprilisában - amikor a honlapon sem volt a partnerek között.

en.wikipedia.org/wiki/Greaves_Motorsport
en.wikipedia.org/wiki/European_Le_Mans_Series
en.wikipedia.org/wiki/Jon_Lancaster

Egyébként az, hogy egy piramisjáték szervezője bárkit is támogatna, nem nyom sokat a latba.
Lásd a Questort, akik a győri ETO-t támogatták; vagy a Fortress Holdingot, akik meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét.

"Az meg, hogy más országban miket feltételeznek, ha egyáltalán igaz a hír, az a kutyát sem érdekli."
Nem feltételeznek, vizsgálatot kezdeményeznek, illetve felszólítják a fogyasztókat a hatóságok.
kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/hatosagi_figyelmeztetesek_a_kairos_ellen

"Már több mint 2 éve működik, mért most csődölne be? Ha piramisjáték lenne, ez így több mint instabil lenne. 1 évnél tovább semmikép sem lenne fenntartható bárhogy is számolom..."
Mint arról már írtunk, egy megfelelően balanszírozott piramisjáték évekig elélhet:
kairos-figyelo.blog.hu/2016/08/16/az_egyetlen_indok

vajkay 2016.08.17. 17:47:30

"nem gyengén tud hackelni is"
wow, ezt egy zs kategóriás filmból vetted? kb ilyen "csávó nem gyengén tud műteni"
amúgy a jelek szerint mégsem lehet olyas jó :D

Petr100 2016.08.17. 18:53:02

Te mond, a te hangod mélyebb: "nem gyengén tud hackelni is"

:D :D :D :D

Csak nem ő volt: www.youtube.com/watch?v=3Pu8vp9AXvU&t=480s

8. perc ... 5-10 évig el kell tárolni.... az internet leállt a google miatt, de a Kairos működött volna...

Ha 5-10 évig akarja tárolni, akkor a fizikális HDD miért nem jó, min. 365*10*19,02*3 - 19,02*2 dollárral olcsóbb.... :D szakértő, ja szakértő a------

vajkay 2016.08.18. 08:32:24

@Petr100: azon mekkorát néztem, még röhögni sem volt kedvem. amikor így mondja hogy leállt az internet, mert nem csak a google.com nm volt elérhető, de mivel minden oldalon bekötnek már google ananlytics-t (még erre a blogra is tettünk) ezért azok se mentek :))) OK. nyilván ha leállt a GA akkor megálll az egész oldal is. fun fact: a kairosplanet.com-on is van google analytics bekötve. (google chrome developer toolsban látszik)

Petr100 2016.08.18. 14:23:27

@vajkay: én nem vagyok informatikus, de az internetet arra találták ki (onnan indult a katonai fejlesztés), hogy ha atomtámadás van, akkor is lehessen kommunikálni...
Az, hogy egy világszinten jelentős cég leáll, az még nem az internet leállását jelenti laikusként így értelmezem, lehet tévedek. Akkor lenne baj, ha a címszolgáltató szerverek állnának le, ha jól tudom DNS-nek hívják őket.
Az pedig hab a tortán, hogy ők is használják a Google-t.Ismét egy nyilatkozat, ahol saját magukat köpik szembe mosolyogva :D

Ez pedig egy másik gyöngyszem. :D

tincs.blog.hu/2016/02/12/gyakori_kerdesek_601

Az adatok 100 helyen vannak eltárolva! A Kairos informatikai "szakértői" csapata mondja.

Akkor ha van valakinél egy számológép kiszámolhatja, mennyit kér el adattárolásért minimum a Kairos a nem létező cégektől.... Fejben ez úgy néz ki, hogy naponta kifizetnek annyi pénz egy egységnyi adattárolásra, ami fizikálisan 50 DB (NEM VICC ÖTVEN DARAB) merevlemezt lehet megkapni, évente ez azt jelentené, hogy 50*365 merevlemez árát fizetné ki a sony, vagy a nissan, ha lenne olyan hülye....

Sajnos a többség ezt sem fogja megérteni, hogy miért nem működhet az üzleti modell...

vajkay 2016.08.18. 15:06:31

@Petr100: ironizáltam, nyilván a google analytics lehalásától nem fog semmi más leállni. benne van a nevében mire jó. a kairos weblapjára is van kötve google analytics, nem félnek? :)) lehet én voltam figyelmetlen, de én erről az "internet leállása" dologról is lemaradta, pedig webes alkalmazások fejlesztésében mozgok, amiik 0-24ben kiszolgálják a kedves usereket, nyilván néha pár apróbb hibával. most akkor döntse már el a kairos, hogy akkor ők mik is. mindent kiváltanának? :)

a szupervédett kairosplanet.com-on látható google analytics pl itt is látható:
www.kepfeltoltes.hu/160818/1139114568Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png
süti beállítások módosítása