Kairos Figyelő

Kairos Partnerek #1 - Innovatíva csoport

Az egymillió forintos díj nyomában...

2016. augusztus 09. - vajkay

A Kairos köré nem csak magánszemélyek, hanem magánszemélyekből álló "csoportok" is felépültek, másféle, profibbnak tűnő köntösbe bújtatva az egész hálózatépítést. Hazánkban az egyik legnagyobb ezek közül az Innovatíva nevű csoport. Nem kívánunk a blogon személyeskedni, így nem fogunk konkrét személyekre hivatkozni, tekintve, hogy többen közöttük csak áldozatok. Persze ők valószínűleg pozitívan jönnek ki ebből az üzletből, de ahogy ez lenni szokott, ezt majd a túl későn belépő károsultak fogják megfizetni. Ezt nem a mi tisztünk feltárni, az egyre több országban zajló hatósági vizsgálatok majd kiderítik. Legalábbis reméljük elég hatékonyak lesznek.

Maradjunk annyiban, hogy az Innovatíva csoportban nincsenek informatikai szakemberek -  a csoport tagja Péter Szabó Szilvia, a NOX együttes énekesnője is -, ezt egy velük való levelezésben is sikerült tisztázni. Az oldal alapján inkább ezo- és különböző motivációs tréningek világában mozgó személyekről van szó, legalábbis részben. Ettől még persze lehetnének tisztes (üzlet)emberek, lehet, hogy egy részük az is. A cikkben tárgyalt esetből viszont az is látszik majd, hogy annyira talán mégsem.

Az oldalukon olvashatunk nevetséges "vizsgálati eredményt" (amennyiben időnk engedi, erre majd külön kitérünk), Kairos pénzügyi kimutatást (természetesen ez egy saját PDF, nem pedig hivatalos mérleg, amit hivatalos forrásból olvashatunk, mint pl. hazánkban az itt lévők: http://e-beszamolo.im.gov.hu/), emellett láthatunk videókat, reklámanyagokat, ...stb.

Pár napja újabb gumicsontként bedobtak egy felhívást, miszerint amennyiben valaki bizonyítja, hogy a Kairos rendszere nem működik, egymillió forintos jutalmat kap. Jól hangzó felhívás, természetesen inkább azt a célt szolgálva, hogy az esetleg kétkedő jövőbeli belépőknek megmutassák, mennyire biztosak magukban. Blogíróink kapva kaptak az alkalmon, és link formájában, pár kérdés kíséretében megosztottak pár bizonyítékot a csoporttal. Udvarias levélben jött a válasz, amiben személyes találkozóra invitáltak minket  majd pedig kilátásba helyeztek egy már tervezett, szeptember-október körüli, Kairos által szervezett "szakmai napokat" is. Előbbivel nyilvánvalóan nem élünk, utóbbira azonban kíváncsiak vagyunk. Amennyiben mégsem lesz ilyen, azt sajnáljuk (illetve kissé enyhíti az Ő hitelük), ha viszont lesz, az bizonyára érdekes lesz - és tartalomtól függetlenül valószínűleg megjelenik majd itt is. Korrekt volt a válasz, amit részükről kaptunk. 

Kérdéseinket továbbították az IT igazgató felé. Amellett, hogy kíváncsian várjuk a válaszokat, sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy az egymillió forintos felhívást eltüntették a weboldalukról. Mi lehet ennek az oka? Tisztességes ez vajon? Pedig ahogy levelünkben is jeleztük, mi nem tartanánk igényt a pénzre, ezt inkább átengednénk valamely állatokat, gyermekeket, vagy akár korábbi piramisjátékok károsultjait segítő alapítványnak. Természetesen az is lehet, hogy tőlünk teljesen függetlenül tüntették el a felhívást, de felmerül a kérdés, mennyire hiteles üzletemberek ők így, Ön rájuk, és hozzájuk hasonlókra bízná a saját pénzét (és személyes adatait)?

Szerencsére, ahogy szokás mondani, az internet nem felejt. (ez valószínűleg rossz hír a kevésbé tisztességes Kairos partnereknek)

Mindez ma így néz ki:

Mégis mennyire megbízható egy "biztonságtechnikai cég" ilyen hozzáállású partnerekkel? Természetesen ez nem egy bizonyító erejű érv a Kairos ellen, de remélem elég ahhoz, hogy látszódjon, mennyire tisztességes az un. Kairos partnerek egy -nagy- része. Az, hogy ki hozta meg a döntést, hogy feltegyék, majd eltávolítsák a felhívást nem tudni, de nem vet jó fényt a közösségre, az biztos. A közösség tisztességes tagjainak helyében én bizonyosan kérdőre vonnám azt, aki ebben döntött.

Az Innovatívával a levelezés még tart - azaz pontosabban pár napja várjuk válaszukat -, amennyiben új információval tudnak szolgálni, vagy megmagyarázni ezt az esetet, azt közöljük frissítés formájában. Jelenleg itt tartunk:

"az innovativa.hu átalakítás alatt áll, több oldal nem elérhető most, de a felajánlásunk továbbra is él - az Ön felvetését pedig már továbbítottam válaszra Kocherevnek."

Bár az átalakításnak semmi nyoma, plusz az oldal egy ingyenes webnode sablon, amiben statikus oldalak vannak (vagy fent van, vagy nincs, nincs dinamikus tartalom), ám legyen. A felhívés meg van örökítve és él, aki úgy gondolja, írhat nekik. Kocherevtől pedig várjuk a válaszokat, remélem sikerült számára jól lefordítani az érveket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr699169258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petr100 2016.08.23. 17:22:06

1.000.000 forint, aki bebizonyítja, hogy piramisjáték, hm. Az oldal közel két hete átalakítás alatt van. Egy innovatív informatikai cég termékét ajánló oldalnál ez "elég ciki". Vajon miért nem lepődöm meg?

Xlendon 2017.09.15. 13:58:26

Az Innovativa.hu már sehol sincs :)
Aki rájuk hallgatott, bukott.
Aki ránk, nem bukott.
EZ A MÉRLEG.

Marianna Imre 2017.09.19. 13:20:37

@Xlendon: Az Innovatívások egytől.egyig a AGAM/Questra-át csinálják... azaz, csinálták... most szomorú időszak következett be, már érezhetően nem működik.

Marianna Imre 2017.09.19. 13:20:38

@Xlendon: Az Innovatívások egytől.egyig a AGAM/Questra-át csinálják... azaz, csinálták... most szomorú időszak következett be, már érezhetően nem működik.

Xlendon 2017.09.19. 16:38:28

@Marianna Imre: A Questra is leállt, vagy ott mi a helyzet most?

Xaraa 2017.09.20. 08:59:07

@Xlendon: Questra: Vannak ismerőseim akik csinálják, engem is be akartak léptetni, én erre mondtam, ha 4-5 év múlva is működik akkor térjünk erre vissza. Ők mondták, ill. panaszkodtak, hogy augusztus közepe óta Olaszo.-ban és Magyaro.-ban élők számára nem érkezik kifizetés, először szabadságra hivatkozva, most meg nem tudom mire hivatkozva nem fizetnek , érdekes a Londonban élő questra számlatulajdonosoknak még érkezik rendesen a heti kifizetés.

Xaraa 2017.09.20. 09:12:17

Mivel Angliában működik a heti kifizetés, ezért az olasz, magyar questrások bizakodnak, hogy nincs semmi probléma csak európában van leállás a questra részéről, így várják nagy lelkesen mikor indul meg újra a kifizetés nekik is. Volt aki 3 millió forintot vett fel hitelre, és tolta be a questrába, próbáltam lebeszélni erről sajnos sikertelenül.

Xlendon 2017.09.20. 16:01:50

@Xaraa: Kösz az infót! A Questra pilótajáték, ez egyértelmű, ha elkezdődött a kifizetési akadozás, akkor nagyon valószínű, hogy nem fog beindulni többet.
Ha lesz még infód, beirhatnád majd, mert érdekel, hogy ez hogy alakul.
Kösz!

Xlendon 2017.09.20. 16:03:21

@Xaraa: Ez a 3 millió hitelre ez nagyon szomorúan hangzik!...

Xaraa 2017.09.21. 08:57:51

@Xlendon: Tisztàban vagyok vele, hogy pilótajáték a Questra, azért is nem léptem be, de sokan nincsenek ezzel tisztában sajnos, a gyors meggazdagodás, mohóság hajtja a legtöbb embert. Ismerek olyant aki tavaly novemberben rakott be 2,8 milliónak megfelelő forintot a Kairosba, pont amikor már nem fizetett többet a Kairos. Amikor meg lejár a csomag valakinek 1 év után, küldik az emailt, tegnap!!!! is jött egy email a Kairostól az egyik kollégámnak, hogy fizessen be ugyanannyit mint a csomag értéke vagy érvénytelen a szerződés ill. az előző csomag. Tehát még mindig lehet beutalni, remélem nincs olyan barom aki még most is fizet be a Kairosnak.?!! Tudnék mesélni még sztorikat, mert körülöttem nagyon sokan bent vannak a Kairos, Questra, Onecoin, Húrvasút rendszerekben, és mondják magutól mi a helyzet éppen, ezért vagyok tájékozott, ha van valami újdonság akkor irok ide természetesen.

Xlendon 2017.09.21. 11:18:28

@Xaraa: Szuper! Köszi! Mert érdekes ez, és tanulságos is.