Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

A Kairos-hívők meséi #1

A Moszad és a feltőrhetetlen levelezőrendszer

2016. augusztus 04. - Kairos Anti

A lebuktatott piramisjátékot űzők természetesen kötik az ebet a karóhoz, és újabbnál-újabb történeteket találnak ki a tutibiztos üzletük rentábilisként, megbízhatóként való feltüntetése érdekében.

Az egyik ilyen történet szerint a Kairos-partnerek 2016-os nemzetközi, budapesti konferenciáján az izraeli küldöttség egyik tagja mesélte, hogy a Moszad "cyber-csoportja" - akik az iráni atomreaktor(!)  számítógépes rendszerét is feltörték - 3 hétig próbálkoztak a Kairos levelezőrendszerbe való bejutással, de nem sikerült nekik. Erről állítólag készült tanúsítvány is.

Frissítés: íme pár link, ahol szóba jött ez a dolog:

  • 2016-06-04: III. Kairos konferencia, Kochné Szikra Zsuzsanna meséli el a Moszados sztorit, illetve az Izraeli Igazságügyi Minisztérium "kóser jelzését"
  • Szegény hölgy nem jártas a témában, így könnyű becsapni. Pont a hozzá hasonlókat szeretnénk megvédeni a jövőben - https://www.youtube.com/watch?v=rFRadjLaO4k
  • Ebben a posztban valamiért még Köves Slomó ortodox zsidó rabbi arcképe is helyet kapott, pedig nyilván maximum annyi köze van hozzá, hogy zsidó vallású

Ezzel a történettel az a gond, hogy:

  • a Moszadnak nincsen "cyber csoportja"
  • nem az iráni atomreaktor, hanem egy urándúsító üzem vezérlőrendszerét támadták meg
  • a Moszad nem foglalkozik magánemberek kérésére külföldi cégek biztonsági auditjával (biztonsági auditot egy erre szakosodott cég végez, amit általában az auditálandó cég kér magára, nem kívülálló fél)

(Egy másik cikkben kifejtjük, hogy egyébként a hírhedt moszadverő KairosMail egy Postfix MTA + Dovecot MDA + Apache webszerver + Roundcube webes levelező kliens Ingyenes technológia, bárki számára)

Ez a történet megjelent a Gyakori Kérdések fórumán is. Kértük az ott jelen levő Kairos-hívőket, hogy legyenek szívesek előteremteni az erről készült tanúsítványt. Pár hét múlva előálltak az alábbi dokumentummal:

kairosgold.jpg

Ez a dokumentum természetesen nem a Moszad tanúsítványa:

  • nem a Moszad logója látható rajta, hanem az izraeli cégbíróságé
  • ezt nem a Kairos Technologies Ltd-nek állították ki
  • a dokumentum szövege szerint ez egy cégbejegyzési igazolás, melyet a Kairosgold Ltd.-nek állítottak ki az 515423846-os cégjegyzékszám alatt 2016. 03. 17-én.

Magyarázó: Hasonló - bár pont ilyenről pont még nem hallott régebben senki - tanúsítványokat, "certificateket" kiérdemlő, megszerző cégek igyekeznek ezeket minél előbb és minél egyértelműbben feltüntetni a honlapjukon, mert ezek nagyban segítik őket a leendő ügyfelek bizalmának elnyerésében. Ennek azonban megvan a hivatalos formája: Hivatkozni csak az eredeti, a kiállító által feltöltött, vagy digitális aláírásával rendelkező dokumentumra lehet, a többi nem tekinthető hivatalosnak. Ennek ellenére a Kairos március óta nem közölte a hivatalos iratot, leszámítva ezt a fentebb található képet, amit ráadásul a kepfeltöltés.hu-n keresztül osztott meg velünk az egyik partnerük. Itt egy dolog, amit nagyon egyszerűen bizonyíthatna a cég, mégsem teszi, miért? Állításuk szerint (március óta) fordítás alatt áll a dokumentum. Ez akár igaz is lehet, de az eredetinek már akkor is rendelkezésre kellene állnia a kibocsájtó szervezet által.


A másik történet szerint az Izraeli Igazságügyi Minisztérium bekérte az angol székhelyű Kairos Technologies Ltd-től az összes(!) partnerszerződést, átvizsgálták, és mivel mindent rendben találtak, megkapták rá a kóser-jelzést (egyes Kairos-hívők ezt kóser tanúsítványnak titulálják).

A gond ezzel mindösszesen annyi, hogy kóser minősítést, kóser tanúsítványt élelmiszerekre, vagy ahhoz kapcsolódó dolgokra adnak ki ezzel foglalkozó cégek. Mivel ez vallási előírás, ilyesmivel az Igazságügyi Minisztérium nem foglalkozik.

Egy másik, bár ehhez témájában igencsak kapcsolódó történet, amit decemberben állított magáról a cég: Az első negatív hangok után, a Kairos partnerek kedélyeinek csillapítására a cég belengette egy PwC audit megrendelését saját magukra. A PwC az egyik legnevesebb auditáló cég, így ez valóban jól hangzott, mi is kíváncsian vártuk az eredményt, de valahogy ez az audit máig húzódik. A valóságban természetesen ez nem tart ennyi ideig, ezen sorok írója is dolgozott már olyan cégnél, ami végigment ilyenen. Ezt szóvá téve a mostani álláspont szerint (erről kb. áprilisban lehetett olvasni) a cég inkább mégsem kérte ezt, mert feleslegesnek tartotta, és a majdani tőzsdére lépés idejére tartogatja az auditot.

Az egyetlen "külső" vélemény az ún. Innovatíva csoporton keresztül jelent meg a Kairosról. Furcsa mód az Innovatíva csoport oldalán a Kairos reklámjai találhatók, amiről nem nehéz rájönni, hogy ez is csak egy ügyes reklámoldal. A ott található "szakmai elemzésről" nem is beszélve. Velük külön posztban foglalkozunk 

A nagy kérdés tehát: Miért titkolja a Kairos a létező tanúsítványát vagy tanúsítványait? Ez ellent mondana minden normális cég érdekének, akik hasonló "papírokat" szereznek. Pedig ez lenne az a pont, ahol a legkönnyebben igazolhatnák magukat, egy egyszerű linkkel, az eredeti dokumentumra. Ez máig nem történt meg. ezen felül miért lenget be egy PwC auditot, amit aztán mégsem indítanak el? Ezekkel, és ezekhez hasonló belengetett dolgokkal nyilván meg lehet győzni az üzleti és technikai szférában kevésbé jártas közönséget, ezáltal elnyomni mindenféle kételyt. Mi azért bátorítanánk a Kairos partnereket, hogy merjenek kérdezni, és járjanak utána üzleti partnerük ígéreteinek. Ha egy cég hitelesnek tartja magát, vagy hitelesnek szeretne látszani, őszintén kell válaszolnia a partnerei kérdéseire. Az a cég, amely ezen hiányosságokat, újabb, még hajmeresztőbb hazugságokkal fedi el, csalónak nevezi a szakma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr478912190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Start 2016.08.08. 05:13:08

Bullshit!
... már, hogy így ebben a formájában a cikk!

~200.000 embernek működik a Kairos.
Őket NEM fogod meggyőzni az ellenkezőjéről.
A másik 7 milliárd ember meg majd eldönti, hogy mit akar! :)
Esetleg hittérítő vagy? ;)

P.S.
Egyébként értelmesen írsz!
Nem is értem, hogy miért ilyen témákra fecsérled el a tehetségedet és az idődet.

Füfke 2016.08.08. 14:30:28

Egy aktuális:
"Sosem a biztos siker felé vezető utat keresem, inkább azt, amelyen akár kudarc is érhet, mert a kudarc is a siker felé vezető út."
(Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó)

Bízom benne KOCKÁK tudjátok ki Katinka! ;)

vajkay 2016.08.08. 18:13:48

egyetértünk, jó nagy bullshit ez a Moszad dolog, erről szól a cikk is. Coelho meg Katinka idézeteket meg lehet betenni, ettől még nem lesz működő forráskódja a Kairos jkliensének - lásd a vonatkozó posztot)

vajkay 2016.08.08. 18:22:36

@Dr.Start: Kedves Dr, Ön tényleg sértésnek szánta a Kockafejet, amikor egy "innovatív technikai cég" termékével üzletel? Nem visszás ez egy kicsit? A kockafej titulust megköszönjük, javaslom Ön is szippantson fel némi tudást a témában, a Kairoson kívüli forrásból.

Dr.Start 2016.08.14. 03:13:30

@vajkay: Kedves Vajkay!
Én nem használtam kockafej titulust. Feltételezem nem nekem szánta a válaszát.
Egyébként a tudás felszippantását ebben a témában már azt hiszem megtettem amikor az egyik diplomámat megszereztem, mint informatikai szakmérnök! Szóval lehet, hogy kockulok én is... :) Ugyanakkor elég nyitott gondolkodású kockának tartom magam! Így aztán ha valaki azt mondja, hogy pl. a teleportálás egy hülyeség, mert nem valósítható meg és nem létezik csak a Sci-Fi rajongók fejében, azért nem állok mellé feltétlenül helyeselni. Mint outsider egyetlen (jövőbe mutató) technológiáról sem mondhatjuk azt, hogy átverés!
De ezt a vitát nem fogjuk eldönteni és majd csak az ükunokáink fognak jókat mosolyogni amikor rátalálnak egy-egy ilyen cikkre a digitális szemétlerakóhelyek egyik bit/byte-turkálójában. Persze nem utazás közben fogják ezeket olvasni, mert ahhoz túl rövid ideig fog tartani egy teleport-transfer! :)

Petr100 2016.08.14. 09:19:41

@Dr.Start: eddig (2016 július) működött a kifizetés, augusztusban valami probléma volt, vagy van. A baj, hogy ez tulajdonképpen semmit nem jelent, ha összehasonlítjuk a piramisjátékokkal (erre vonatkozóan hatósági figyelmeztetések olvashatóak, linkek a blogon), hiszen az elején ott is mindig fizetnek.

Nekem az a gyanúm, hogy a Kairost nemsokára együtt fogják emlegetni a Tribuszernéval, Baumaggal, Globex-szel, Questorral, Buda-Cash-sel.

Sajnos ezidáig egyetlen egy konkrét választ nem kaptam a kérdéseimre, ami bennem azt az érzést kelti, hogy valamiféle csalásról van szó. Mindazonáltal meggyőzhető lennék, sőt, ha az aggályaimat megszüntetné valaki, még pénzt is hajlandó lennék beletenni a rendszerbe és nem is vacakolnék a legkisebb csomaggal, egyből a legnagyobból vennék 2-3. Szeretem a kockázatot, de szeretném látni annak pontos nagyságát is, sajnos a hívők vagy hittérítők közül eddig senki nem vállalta, hogy ködösítést helyett konkrétumokkal válaszoljon. A 250%-os megtérülés nagyon komoly, főleg a mostani alacsony kamatkörnyezetben, ahol sokan azt is vállalják, hogy negatív kamatot kapnak a pénzükért, de azt biztos helyen tudják (kötvénypiac, állampapírok), de éppen ez a kirívó nagyság miatt vagyok nagyon óvatos. Tudom, hogy az állampapírok, mint biztonságosnak titulált befektetések hozamától való eltérés egyenes arányban áll annak kockázatával, itt pedig az eltérés jelentős. A mezei állampolgár által is elérhető - kiemelt hozamokról - ezidáig mindig bebizonyosodott, hogy valami csalás áll a hátterében, nyitott vagyok, győzz meg arról, hogy ez nem az és lehetsz a szponzorom!

Füfke 2016.08.14. 16:16:42

Petr Cech!
Mit adjak neked kölcsön standard, silver, gold netán platina csomagot, hogy kockázat nélkül kipróbáld?
Kb 25 szkepta ilyenkor tudod mit válaszol? "Húú hát ez nagyon meleg, hogy vadidegennek kölcsönadnál ennyi pénzt!" Ezek vagytok ti, a meggyőzhetetlenek, kifogásgenerátorral felszerelt kockafejűek! Ne te akarjál szponzort fogni magadnak, hanem bizonyíts saját magadnak, ha Cukkemberg kért volna bizalmat tőled a FB indulásakor, akkor megadtad volna-e? Ennyi nem több, de félek, hogy megint csak a szád a nagy, mert nem hívsz, még mindig nem hívsz....de ma elnézem, hisz vasárnap nem illik zavarni.

Petr100 2016.08.14. 17:14:32

@Füfke: Ha nekem szól, Petr100 vagyok....

Nem, nem kell csomagot adni. Egyszerűen pár válasz (konkrét) is sokat segítene...

Elmondtam már, írd le nyíltan, ide vagy más helyre, ahol mindenki láthatja, nem kell ide telefon, vagy regisztráció, vagy más zárt csatorna, ha valóban nincs titkolnivaló, nem bűncselekmény, amit csináltok, akkor a nyílt kommunikáció felvállalható, szerintem. Ráadásul egy csomó új belépőt is hozhatna, de aki jelenleg kérdez azt egyszerűen törlitek, leírjátok, kizárjátok stb... az általatok üzemeltetett felületen, amennyiben alapból nincs tiltva ez a funkció.

De a szavak kiforgatása, félreértelmezése, mellébeszélés nem pálya...

Ha hajlandó vagy jelezd, de kérlek ne beszélj mellé! Köszönöm!

vajkay 2016.08.14. 19:53:58

Füfke képtelen felfogni, hogy elhisszük, hogy a Kairos fizet. Azt nem hisszük el, hogy a tárhelybérbeadásból származik a bevétele. Ennek ugyanis technikai akadályai vannak, nem is kevés. Az erre rájövő egyéb bullshitről felesleges is beszélni. Kapunk majd valami előzőhöz hasonló terelést.

vajkay 2016.08.14. 19:54:48

@Dr.Start: Az a baj, hogy nem teleportálásról beszélünk, hanem egy régóta létező technológiáról. Ha valóban "informatikai szakmérnök" vagy, pillants rá a kairos kliens forráskódjára. Tudja azt, amit állítanak róla?

Füfke 2016.08.14. 20:45:34

vajkay a Kairos jelen, hangsúlyozom jelen állás és tudtom szerint több forrásból fedezi a bérleti díjak kifizetését! A többit telóban... ;)

Petr100 2016.08.14. 20:52:03

@Füfke: Konkrétan? Engem érdekelne, hogy az állítólag tárhelybérbeadással foglalkozó cégnek, melyek a további forrásai? Hitel, más szolgáltatás vagy mi? Esetleg a beérkező csomagdíjakból?

Füfke 2016.08.14. 21:00:47

Ahhoz tudnod kellene a cég előéletét.
Fontos megjegyezni, hogy a cég nem MLM-ben tervezte az indulást...amennyiben ha nem MLM-ben akkor szerinted hogyan? És ha már képbe jött egy tervezettől eltérő értékesítési csatorna a régivel szerinted mi lett?
Kicsit járasd már az agyad, fejlesszük azt a hátrányos logikai tudást! :)

Petr100 2016.08.14. 21:15:44

@vajkay: Egy kérdésem lenne! Azt látom, értem, hogy technológiailag a Kairos által hirdetett dolog röviden bullshit. Az üzleti modell is több sebből vérzik, de ahhoz, hogy teljesen konkrétan lehessen számolni szükségem lenne egy számra, mégpedig arra,hogy a Kairos a jelenlegi feltételrendszer mellett, egy ugyanazon adatot (elméletileg, mert nem hiszek benne, hogy bármit is bárhová kitenne), hány helyre kellene elméletben kitenni ahhoz, hogy a tárhely szolgáltatás működőképes legyen, azaz, ha szolgáltatna, akkor meg tudjon felelni az ügyfelek elvárásának. A legfőbb probléma, hogy 128 kbit/sec feltöltéssel tárhelyet nem lehet szolgáltatni, mert a haját is befonja az ügyfél mire az adatokhoz hozzáfér, ezt a tárolt adat számolatlanul sok helyre való kitétele megoldhatja, megoldaná, mint a torrent oldalak esetében a seed (ha jól fogalmazok) . A másik probléma, hogy napi 10 órát vár el a Kairos (a konkurencia 7/24 szemben), hogy a tárolt adat elérhető legyen, azaz a gép a nethez kapcsolódjon. Ez ugye matematikailag - ha tudná időzíteni - minimálisan 3 helyet jelentene. De a gépek nem lehet tudni mikor vannak a hálózaton, így elméletileg végtelen helyre kellene kitenni és matematikailag akkor sem biztos, hogy az adatok folyamatos rendelkezésre állása biztosított.

Ha a minimum feltétellel indulunk és 3 embernél helyezné ki a Kairos az adatokat, akkor kizárólag a 3 tárhelybérbeadónak fizetett napi díj 57,06 USD lenne (320 GB esetén), 30 napos hónap esetében ez 1711,8 USD lenne. Egy terra hely ennek több, mint három szorosa lenne, több mint 5.000 USD. Nos ezzel szemben a nagy szolgáltatók, akik megfelelő háttérrel állnak az ügyfelek elé (mérnökök, tűzoltó berendezés, stb., stb.) 1 TB tárhelyért 10 usd-t/hó kérnek egy átlag magánszemélytől.

Nem számoltam precízen, de 5.000 dollár/3 fő jó alap, szóval mennyi magánszemélynek kellene kihelyezni, hogy működjön és fennakadás esetén (kifogásolható/ismeretlen állapotú HDD tönkremenetele) a cégnél elhelyezett adatok elérhetőek legyenek. Az adatbiztonság esetében minimum elvárás a 2, azaz már minimálisan 6 főnél tartunk, ami 10.000 USD/hó és még mindig nem elérhető bármikor az adat.

Az üzleti modellben nekem az okoz fennakadást, hogy a matematikailag minimális számokkal számolva olyan adatok jönnek ki, amelyek nem versenyképesek, a piaci ár több száz, illetve ezer szorosai. Ilyen eltérést bármilyen technológiáról is van szó, egyszerűen nem fizetnek ki az üzleti életben, mert más, a célnak megfelelő szolgáltatás is olcsóbb ennél (nem tárhelyszolgáltatás).

Szóval szakmailag szerinted mennyivel kellene számolni? 6-10-100 fő?
(Ha lehet egyáltalán,mert olyan érzésem van, hogy technológiai alapon nem lehet meghatározni, tudom számoltatok ilyeneket, de szerintem a szorzószám az ami még jobban megmutatja, hogy üzleti oldalról mennyire bullshit a történet)

bocs, kicsit hosszú lett...

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.08.14. 22:18:31

@Petr100: Gyors gondolatkísérletként:
10 óra/nap a kötelező fennlét - tegyük fel, mindenki betartja ezt. Tegyük fel továbbá hogy ezt reggel 7 (amikor elindul munkába) és délután 17 óra között abszolválja. Hogy meglegyen a 24 órás fennlét számoljunk 8 órával - így meglesz a +/- 1 óra átfedés a be és kikapcsolások között - 3 időzónában, vagyis 3x-os szorzó.

Tegyük fel hogy kliensenként 0,1 Mbps a feltöltési sebesség (ennyi a minimum elvárás) - tegyük fel továbbá, hogy egy vállalati ügyfélnek 10 Mbps elegendő - az 100x-os szorzó.

A Kairos leírása (kairosplanet.com/technology) alapján az állományt 512 Kb-es (Kilobit, igen a Kairos ezt adja meg, nem írtam el!) szegmensekre bontja. Az 1 GiB esetén 8 * 1024 * 1024 / 512 = 16384 (!!!) darab. Ugyancsak a leírásban szerepel, hogy egy szegmenst 3 partnernél tárolnak el, vagyis már 49152-nél járunk.

Összegezve: 3 időzóna * 100 darab 0,1 Mbps-os kapcsolat * 3 biztonsági másolat * 16384 szegmens = 14745600 partner kell 1 GiB tárolásához!

Ha számolhatunk a partnerekként kifizetendő 2$/GB/hó díjjal (kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/24/amiert_piramisjatek_az_egesz), akkor 1 GB havonkénti ára: 29491200 $ (igen, jól olvasod, közel 30 millió $!) - ennyibe kerülne ez az ügyfélnek.

De jó, tegyük fel, hogy az 512 Kb az valójában 512 KB, és a partnereknek 1 Mbps-os feltöltési sebességük van. Akkor is 368640 $/GB/hó díjnál járunk, ami irreálisan magas.

Petr100 2016.08.14. 22:33:16

@Kairos Anti: WOW! Ez durvább, mint gondoltam! Ezt külön bejegyzésben kellene megírni :D, csatolnám egy két oldalra :D :D :D.

Most nem látom, hogy az utolsó konferencián hány PB adatról beszélnek, de 120 ügyfél esetén, a legnagyobbaknak tuti megérné, hogy felvegyenek pár embert, akiknek nincs más feladata, mint fizikálisan HDD-re, vagy SSD-re kiírt adatokkal elrepüljenek a világ különböző pontjain meglévő bunkerekbe, ahol elhelyezik az aktuális az aktuális adatokat. Illetve pár embert felbérelni, hogy amennyiben adatra van szükség, akkor a bunkerből előhozzák azokat és azonnal elrepüljenek vele a cég központjában. Nos ebben az esetben is dollármilliókat takarítanának meg, összevetve a KAIROS által ajánlott szolgáltatás árával.

HOGY A KAIROS MEKKORA BULLSHIT, lehet nem is él annyi ember a földön amennyi az általuk megfogalmazott adat tárolásához kell, közel 15 millió 1 GiB :D :D :D.

Mivel technológiai óriás, ne feltételezzük, hogy elírták a honlapot, ennyire nem lehetnek amatőrök, vagy igen? :D :D :D

Na ezen pár napig hangosan fogok röhögni. Vajon a Kairos felkent papjai megértik miről van szó?

Ezen most nagyon besírtam :D :D :D Köszi!!!!!!

Petr100 2016.08.14. 22:42:22

A Kairos által felkent papok válasza szerintem hasonló "síró görcsöt" fog kiváltani. :D :D :D
Látom előre Füfke szakmai hozzáFÜZIsét :D :D :D !

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.08.14. 22:44:54

@Petr100: Kapaszkodj meg, van olyan szolgáltató, aki egy volt párizsi atombunkerben rendezte be az adatközpontját, és ott tárolja a meghajtókat - hasonlóan oltári alacsony árért: www.online.net/en/c14

Petr100 2016.08.14. 22:54:06

@Kairos Anti: A Google egy tő alatt, a hűtés miatt, a tó vízével hűtik a rendszert, páran az északi sarkkörön, szintén a hő miatt (talán Apple, de nem emlékszem pontosan valamelyik tudományos csatornán láttam), de van aki a svájci hegyekben, illetve azok alatt.

Az atombunker sem rossz, sőt, sok mindent kibír :D , főleg összehasonlítva " Kairosszos Mari nénivel és Pista bácsival" Ahogy látom a technológiájuk is erősebb egy pöttyet a magyar átlag juzer interneténél és merevlemezénél....

Komoly cég, ha tárhelyet keres, ezek közül választ, vagy mint a Sony, csinál magának egyet.....

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.08.14. 23:31:31

@Petr100:
A Google-nak itt vannak adatközpontjai: www.google.com/about/datacenters/inside/locations/
tó alatt nincs egyik se, maximum tó közelében.

A Microsoft kísérletezik víz alatti adatközpont kiépítésével: natick.research.microsoft.com/

A Facebooknak van a sarkkör közelében: www.cnet.com/pictures/inside-facebooks-arctic-data-center-pictures/

A svéd Bahnhof AB-nak van egy adatközpontja egy volt hidegháborús bunkerban:
www.bahnhof.net/page/datacenter-pionen
en.wikipedia.org/wiki/Pionen

A norvégoknak is van hasonló:
www.greenmountain.no/datacentres/dc1-stavanger/

De van még egy pár: cleantechnica.com/2012/02/13/6-green-data-centers-that-could-survive-a-zombie-apocalypse/

Petr100 2016.08.15. 08:57:08

@Kairos Anti: Igen, ezek nagyon komolyak! Túlélik a zombi világvégét is :D! Jó a cím. Ahogy látom van tartalék generátor - többek között - nem a lakossági szolgáltatónak vannak kitéve a nagy cégek, hogy lesz-e áram, amikor adatot akar lehívni, vagy meg kell várni, amíg az "dédász/édász, tidász" utódjai megszerelik a vihar után a hálózatot. :D :D :D

Gondolatkisérlet: Vajon milyen lehet a Kairos szerverparkja, Google a barátom, rákerestem, ezt találtam:

https://www.google.hu/maps/place/Kom%C3%A1rom,+Czuczor+Gergely+u.+30,+2900/@47.7433573,18.1252701,3a,75y,1h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1s0fYcUAcK0BLPKdfBSHEyPw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D0fYcUAcK0BLPKdfBSHEyPw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D86%26h%3D86%26yaw%3D1.0038067%26pitch%3D0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x476a4d4d28d844d3:0x56eace35a0859804!8m2!3d47.7434941!4d18.1252737!6m1!1e1?hl=hu

Három éves kép, ablak remélhetőleg van, szigetelés idén lesz meg úgy hallottam, szóval alakul :D :D :D :D :D

Hm, látom magam előtt a Sony és Nissan japánjait, ahogy nézegetik a lehetőségeket és a második mellett döntenek, mert "családias", meg biztos, hogy jobb, mert csillagászati összeget kérnek a tárhelyért :D :D :D

Röhejes a cég... Vajon hány tárhelybérbeadó sápad el és kezd el remegni, hogy vajon visszakapják - e a befizetett pénzüket, amikor kitisztul a fejük és olvassák, látják a tényeket?

vajkay 2016.08.15. 09:35:36

Ne menjünk el a tény mellett, hogy a Sonynak saját felhőszolgáltatása van. :)
A mellett sem, hogy a Kairos kliensének kódjában nyoma sincs annak, amit állítanak róla, hogy működik. Ezekre az alapokra építkezik a Kairos, ezt valamiért senki sem akarja megvitatni. Ezen felül reszelitek a fingot, mindenféle hülyeséggel, tereléssel, motivációs hülyeségekkel, félremagyarázással. Arról nem is beszélve, hogy egy tech cég partnereként lenézed a programozókat. Pedig a helyedben végiggondolnám az érveiket..

Petr100 2016.08.15. 10:15:07

Nem megyünk el, az egyik kedvenc érvem volt korábban, nagyon mosolyogtam mikor megtaláltam. Nem akartam reggelni, így nem tudom az árait, de gondolom, ha van sajátom, akkor nem kell egy bizonytalan eredetű cég szolgáltatását igénybe vennem....

Persze, ha hozol egy tényt, hoznak egy másik lufit, hogy arról beszélj. Ez egyfajta kifogáskezelés, elterelni a gondolataidat (illetve a többségét).... tanítják. Az értékesítési technika felismerhető, tanult folyamat. A cégben ez az egy, amit látszik jól csinálnak, de tényleg, ez a rész profinak tűnik. Persze pont ez az, ami miatt az ilyen rendszerek működni szoktak és a bukta után jön csak a meglepetés (lásd. pl bróker marcsi stb.). Egyébként a youtube-n van egy csomó videó jól karakterizálható, hogy milyen típusú embereket sikerül beszervezni, kikre hat a woodoo :D.

A cég története is érdekes. 2014 júliusában alakult, szóval nagy története nincs. A tulajdonos a Finapo LTD. sem csinált sokat, a tulajdonosok változását kivéve.... szintén 1000 font saját tőkével, amit utána gondolom bepakolt a Kairos Ltd-be. Ez is tipikus ... Nem bizalomgerjesztő....

Egyébként érdekes lehet az egész csoport háttere, orosz/ukrán vonal.... Nem feltételezek, nem állítok semmit... :D Gondolja mindenki tovább :D

Sanyeee81 2016.08.30. 12:18:06

@Kairos Anti:
Véleményem szerint ameddig van új belépő addig a bérleti díjakat az új belépőktől fizetik, nem a létező/nemlétező ügyfelektől.. Ha a belépés lelassul akkor majd módosítanak a modellen, a kifizetésen hiszen 1 évre szól a "szerződés". Ezzel védik le magukat és teszik hihetővé hogy majd csökkentik a bérleti díjért fizetendő díjat.. szerintem megvan a fegyverük, hogy elhúzzák ameddig akarják.. a 150% hozamot akár csökkenthetik 10%-ra és még akkor is a banki kamatok felett vannak...
süti beállítások módosítása