Kairos Figyelő

Kairos Figyelő

Hatósági figyelmeztetések a Kairos ellen

2016. július 27. - vajkay

Ami késik nem múlik: Sok Kairost védő, már-már elkeseredett érv szólt arról, hogy hiába a sok technikai tény, amíg nem indít semmilyen hatóság eljárást a Kairos ellen, nincs miről beszélni. Akkor annyit lehetett erre mondani, hogy még nem tűnt fel senkinek, de ami késik, nem múlik. Nos, úgy tűnik igaza lett azoknak, akik ezt jósolták: A szlovák, török és litván hatóságok már foglalkoznak a Kairossal. Ezek a vizsgálatok általában nagyon lassúak, cserébe elég alaposak.

(Vegyük észre, hogy a Kairossal ellentétben nem egy saját szöveget, hanem a hatóságok oldalán lévő eredeti felhívásokat linkeljük. Ez csak így lehet hiteles, legyen szó bármiről, például auditok eredményéről)

Nézzük, kik és mit tettek eddig (ezen kívül még létezhet hasonló, sajnos nincs kapacitásunk figyelni az összes ország hatóságainak híreit)

1) A szlovák Kereskedelmi Felügyelet (Slovakian Trade Inspection) felhívása piramisjáték gyanúja miatt. Figyelmezteti a lakosságot, hogy óvatosan viszonyuljanak a céghez és a termékeihez, valamint tájékoztat a hatósági vizsgalat elindításáról. 

http://www.soi.sk/sk/Informacie-pre-verejnost/Upozornenie-pre-spotrebitelov-na-praktiky-spolocnosti-Kairos-Technologies-Ltd-.soi?ind

Segítségképp a behindmlm blogon el lehet olvasni az angol összefogalalót: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies-warning-issued-by-slovakian-regulator/ vagy Google Translate fordítóval lefordítható az eredeti figyelmeztetés is. 

2) A török Vám- és Kereskedelmi Minisztérium nyilatkozata a Kairos piramis struktúráját illetően. A minisztérium elindította a vizsgálatot a Kairos ellen.

http://gtb.gov.tr/duyurular/kairos-planet-hakkinda-basin-aciklamasi

az angol behindmlm kivonat: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies-under-investigation-in-turkey/

3) A litván Állami Fogyasztóvédelmi Hatóság (VVTAT) felhívása, "new financial pyramid"-nak nevezve a Kairost. A VVTAT felkérte a brit hatóságokat, hogy indítsanak vizsgálatot a náluk bejegyzett céggel szemben, valamint felhívást tettek közzé a honlapjukon, melyben a lakosság figyelmét hívják fel a veszélyre. A VVTAT arra is kitér, hogy a Kairosnak nincsen engedélye, hogy befektetést kínáljon Litvániában.

http://www.delfi.lt/verslas/mano-eurai/ispejimas-gyventojams-aukso-kalnu-siulytojai-eme-suktis-lietuvoje.d?id=71860322

angol segítség a behindmlm oldalon: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-warning-issued-in-lithuania/

4) Az észt Fogyasztóvédelmi testület is vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, hogy illegális-e a Kairos tevékenysége, vagy nem:

http://uudised.err.ee/v/eesti/af773e16-59b8-495d-938e-4bbe663dcfc4/tarbijakaitseamet-uurib-kairos-planeti-tegevust

angolul erről: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-under-investigation-in-estonia/

Frissítés (08/22): 5) Hazánkban is képbe került végre a Kairos. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatot indít a Kairos ügyében. Erről emailben, egy scannelt határozatot csatolva értesítette egyik olvasónkat(? - akinek köszönjük a továbbítást) az NFH, amit nincs módunk kirakni ide, de amint lesz egyéb, "kézzel fogható" nyilvános dokumentum, azt természetesen közzé tesszük. A vizsgálatban a szervezet működésének feltárását kívánják áttekinteni, ami alapján eldöntik, hogy indítsanak-e eljárást, valamint, hogy az eljárást milyen egyéb társhatósággal hajtsák végre. 

Amennyiben Önnek hasonlóról van tudomása, kérjük azt jelezze kommentben. A posztot folyamatosan frissítjuk, amennyiben új felhívásról vagy fejleményről lesz tudomásunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr588917978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petr100 2016.08.16. 09:49:55

az észt link (eredeti) rosszul került csatolásra az angol nyelvű oldalra mutat

Sanyeee81 2016.09.02. 19:51:34

Ha még nincs "kézzel fogható" dokumentum, van egy link arról, hogy elindult bármi Magyarországon?
Köszi

vajkay 2016.09.13. 15:27:35

@Sanyeee81: 2 dokumentum van, vizsgálat elindításáról. Ha a hatóságok is megjelenítik nyilvánosan, akkor mi is kitesszük.
süti beállítások módosítása