Kairos Figyelő

Mi az a Planet Business Management Limited, és miért aggasztó?

vigyázat, intézményesített lenyúlás történik

2017. február 25. - vajkay

Mostanára mondhatni unalmas lett a Kairos sztori. Főleg persze azoknak, akik kívülről szemlélték, és most nem kell a pénzük után futni, vagy a hatóságoktól tartani. Az utóbbi időkben a kifizetési ígéretek és a kifogások rendszeresen követték egymást, amit már nehéz volt komolyan venni, a mostani lépés viszont megér egy bejegyzést, mert ezúttal kimondva is legitimizálták a körülbelül fél éve ki nem fizetett pénzek nagy részének lenyúlását. Világossá tették: aki nem fizet be újra, nem újítja meg a szerződését, annak esélye sincs megkapni a rendszerben lévő, bent ragadt pénzét. Súgunk: utána sem lesz. Ehhez előbb ismerjük meg, mi is történt a cég mögött az elmúlt időkben, hogy jobban megértsük mi miért történhetett.

PLANET BUSINESS MANAGEMENT LIMITED néven új cég alakult, amiben több, itthon is ismert Kairos partner részvényes. Erről 2017 január 3.-án jelent meg információ a Kairos weboldalán, igaz kevés infóval.

Az új céggel kapcsolatos minden irat és adat megtekinthető ezen az angol kormányzati oldalon:

A "Filing history" fül alatt tekinthetőek meg a cég hivatalos iratai. Az eddigi egyetlenben fellelhetők a részvényesek, ez a dokumentum 2017. január 24.-i keltezésű.

Kivonatként, a hazai nevek, amik elérhetőek a dokumentumban. Legtöbbjük ismert hazai partner, akik sokakat szerveztek be a Kairos piramisjátékába, ezáltal magasra jutottak. Legtöbbjük a Senior Mastereknek kijáró 18 db részvény boldog tulajdonosai lettek, kivéve Horváth Gyulát, aki ennél többet birtokol. A részesedés 51%-at természetesen így is Vieria tulajdonolja, így az Ő szava lesz a döntő, ami eddig sem hozott sok jól a "kisembereknek". (Aki esetleg a címüket keresné valamiféle jogi folyamat kapcsán, a PDF dokumentumban azok is fellelhetőek.)

 • Székely András 
 • Dobra Tamás 
 • Füzi Gábor
 • Horváth Gyula
 • Nyisztor Vilmos
 • Petőfi Péter Zoltán
 • Szabó Zoltán

Ez a cég azonban nem a Kairos Technologies Ltd. jogutódja, így senkivel szemben sincs tartozása. Ezzel egy időben Michel Vieria kérvényezte a Kairos Technologies Ltd. megszüntetését az angol cégregiszternél, aminek folyamata meg is indult, azonban a megszüntetést felfüggesztették, mivel a cég felé többen jogos követelést nyújtottak be. Ha sikerült volna megszüntetni a céget, a tartozások semmissé váltak volna. Az erre vonatkozó hivatalos iratok is megtekinthetőek a Kairos Technologies Limitednél. ("Voluntary strike-off action has been suspended")

Miért fontos ez? A Kairos legújabb kommunikációja szerint, akinek időközben lejárt az egy éves szerződése, és most nem újítja meg, nem fogja megkapni a bent lévő pénzét. Tudjuk, mi ennek a neve? Zsarolás. Ehhez szerencsére semmi jogi alapjuk sincs. Fejtsük ki bővebben:

Megannyi betartatlan ígéret után, végül egy újabb - és ezentúl egyetlen - kifizetési módszerről adott hírt a Kairos januárban. A Schonpay.com rendszerén keresztül lehet ezután az új Kairos bankkártyára kifizetést kérni. A kártya ára 100 euró (ebből 50 euró elvileg jóváíródik). Aki nem fizeti be, az nem kérhet kifizetést. Ez sem túl korrekt a partnerekkel szemben, de az igazi hideg zuhany azon lejárt szerződésűeket érinti, akik teljesen érthető módon a több, mint 6 hónapos huzavona és ígérgetés után nem kívánnak szerződést hosszabítani, csak szeretnék megkapni a bérleti díjból, vagy jutalékból származó pénzüket: Ők csak akkor jogosultak kifizetésre, ha új csomagot vesznek. Részletesebben egy új hazai hirlevélből ídézünk, ami a küldő - Horváth Gyula - állítása szerint az egyiptomi részvényesi konferencia összefoglalója.

"Egy jelenleg megalapítás alatt lévő holding cégről beszélünk, amelybe a Kairos Technologies Ltd. is beilleszkedik, és majd több más cég is, melyek különböző projekteket visznek. A Kairos Technologies Ltd. nem kerül megszüntetésre. A cél a holding sikeres működtetése, melyben mi már részvényesek vagyunk, és a jövőben ti is azzá válhattok.

A teljes kifizetésre váró összeg jelenleg kb. 80 millió dollár. A cég ütemezetten fogja a teljes összeget kifizetni 2017 december 31-ig. Az ütemezés az alábbiak szerint alakul:
Március: 3.33%
Április, Május: 6.66%
Június, Július, Augusztus: 9.99%
Szeptember, Október, November, December: 13.33%
Ha ezt dollárban akarjuk kifejezni, akkor a cég az alábbi összegeket fogja kiutalni:
Március: 2,64 millió dollár
Április, Május: 5,28 millió dollár (havonta)
Június, Július, Augusztus: 7,992 millió dollár (havonta)
Szeptember, Október, November, December: 10,656 millió dollár (havonta)"

Engedjük el azt, hogy 80 millió dollárt egy közepes multi is ki szokott utalni havonta, aki ezt nem tudja megtenni annak vagy nincs elég pénze, vagy nem akarja odaadni. A lényeg rész csak ez után következik:

Márciusban mindenki fog pénzt kapni, aki regisztrált a Schonpay rendszerbe, és kikért oda pénzt, de nem a teljes összeget, hanem arányosan az erre a hónapra tervezett és kikért összeg arányában.
[...]
Így minden pénz kivehető Schonpay-en keresztül, még a korábban AGC-be kiutalt pénzek is.
Azok, akik nem kívánják megújítani a szerződésüket, a jelenlegi helyzetben nincs lehetőségük a rendszerben elért bevételüket kivenni. Amennyiben később meggoldolnák magukat, élhetnek a megújítás lehetőségével. 

Az üzenet tehát: Fizess még be pénzt, különben sosem kapod meg azt a pénzt, amit visszatartottunk. Megnyugtatnánk a kedves olvasót, erre semmilyen jogi alapja nincs a Kairosnak. Nyomatékosan szeretnénk megkérni mindenkit, hogy NE újítsa meg a szerződését, mert soha nem fogja viszontlátni pénzét így sem, csak még több pénz fog elbukni. A cég eddig sem volt híres az ígéretek betartásáról, ehhez pedig semmi alapjuk nincs. Javasoljuk, hogy az eredeti szerződéssel keressen jogi képviseletet vagy tegyen feljelentést a további pénzkidobás helyett. Esetleg kérdezze meg azt, aki Önnek anno azt ígérte, hogy ez a világ legjobb üzlete. Most már biztosan tiszta, mennyire "tisztességes" a cég a maga zsaroló, bűnöző módszereivel. Szeretnénk ismételni önmagunkat: Piramisjáték szervezése bűncselekmény. 

Mivel a holdinggá alakulást mint fejlődést kommunikálják a tagok felé, újabb nagyszerű, innovatív üzletágakat fognak a tevékenységek közé felvenni, amibe persze be lehet fektetni a Kairosos pénzeket is.

Amint azt a napokban közzétett hír mutatja, a részvényesi modell jó indok lehet bármiféle döntés meghozatalának, így a dolgok folyásának lassítására. Eszerint a tulajdonosi szavazáson nem sikerült mindenben megegyezni, ami az eddigi, sehova sem tartó ígérgetésnek adhat még egy pofont, amennyiben a jövőben is ezzel az indokkal halogatják egy-egy ígéret beteljesítését. Arról pedig ne legyenek kétségeink, hogy most, hogy magyarok is részvényesek ebben a cégben (ami továbbra sem a Kairos jogutódja), talán majd képviselik az alacsonyabb szinten lévők érdekeit: egyrészt ehhez kevés a tulajdonuk a cégben, másrészt ezek az emberek eddig sem arról voltak híresek, hogy mások érdekeit szolgálták volna.

Apropó ígéretek. Nézzük, mi történt a Novemberi ígéretek című posztunk óta, hátha segít abban, mennyire kell ezeket komolyan venni. (Köszönjük kommentelőnknek, hogy segített a gyűjtésben)

 • Azóta sem fizettek ki senkit, elmaradt a "Santa Claus salary" és az összes, beígért mostmárténylegfizetünk", sokakat nehéz helyzetbe hozva az ünnepekre.
 • Elmaradt az új pénzügyi igazgató személyének bejelentése
 • Elmaradt az új biztonsági igazgató nevének bejelentése
 • Elmaradt januárban a vállalati ügyfelek megnevezése
 • Nem indult el a webshop
 • Elmaradt az AGC kártalanítása

Hogy jó hírrel is szolgáljunk, épp a napokban lehetett olvasni, hogy a BRFK nagy erőkkel bővíti a kiberbűnözés, legfőképp az internetes csalások elleni részeg létszámát, mivel sajnos az utóbbi években ezek is nagyon elszaporodtak. Persze ez nem mindenkinek jó hír, de talán nagyobb és gyorsabb védelmet kapnak azok, akik nem jártasak ebben a világban és megcéloznak ezek a szélhámosok. Mi is szívesebben hagynánk rájuk a munkát.

Kasynets Otokár elhagyja a Kairos fedélzetét

félrevert harang a süllyedő hajón?

Kasynets Otokar, a cég "marketing igazgatója", a Kairos álom elsőszámú megtestesítője elhagyja a Kairost, ezt saját facebook oldalán jelentette be videó formájában. Nem meglepő lépés, egyre több ilyennel találkozhatunk majd, ahogy a károsultak haragja és a hatóságok közelsége egyre nő.

Emlékeznek a kedves olvasók a Titanic zenészeinek történetére? Nos, a szélhámosok nem így viselkednek. Sajnos a legtöbben időben tűnnek el, hogy megússzák a felelősségre vonást. Otokár a videóban egyébként dícséri a céget, sikeresnek ítéli a Kairos eddigi működését, ami nem is csoda, hisz azoknak a pénze, akik még mindig várnak a kifizetésekre, nála, illetve az ő szintjén lévő vezetőknél van, és valószinüleg marad is. Elhangzik egy furcsa eszmefuttatás arról is, hogy Otokár a diktatórikus berendezkedést tartja jobbnak a demokráciánál, a cégműködésben is - gratulálunk, ezt jól sikerült implementálni a Kairosban, a pénz mozgása és a "nép" kezelése hazugságok útján is hűen adja vissza a diktatorikus vonásokat.

Otokár videóját meleg, kedves komment kíséreték, minden jót kívánva:

Újabb hatósági lépések

A nagy ünnepi pihenésben és évkezdésben kissé leült a Kairos körüli felhajtás, több hazai partner is parkolópályára tette a dolgot, beismerve, hogy anyagilag nehéz helyzetbe hozta a cég a fizetések helyetti folyamatos ígérgetésekkel, több magasabb szinten lévő beszervező partner azóta eltávolította adatlapjáról a Kairos-t mint munkahelyet, több oldal megszűnt ("Kairos" facebook oldal, cc-org.com ...stb.) miközben a cég még továbbra is fűt-fát ígér. Természetesen ezúttal is másra hárítják a felelősséget, a cég állítása szerint az ausztriai banknál állnak az utalások, miközben bárki, aki kicsit is otthon van a banki világban tudja, hogy képtelenség az, hogy egy bank ennyit üljön utalásokon, hisz a kairosnál sokkal nagyobb, több alkalmazottal rendelkező vállalatok minden hónapban napra pontosan képesek fizetni. Egy újabb hazugság, számolni is nehéz.

Szerencsére mindeközben a hatóságok nem tétlenkedtek.

Tovább

Mi a különbség az MLM és a piramisjáték közt

ezt legjobban a szélhámosok szeretik összekeverni

Az MLM-ről mindenkinek meglehet a véleménye. Kinek jobb, kinek rosszabb, de tény, hogy valamikor egy jó ötlet volt, bár áttörő sikert az ágazat sosem ért el a piacon. Vannak nagy számok, nagyon sok résztvevő, de egy márka sem számottevő a saját piacán, még ha sok is fogy belőle. Ennek ellenére egy dolog vitathatatlan: legális. Egy továbbajánlói rendszer, amiben az, aki miatt egy cég több terméket adhat el, részesül a profitban. Fairnek hangzik, vannak korrektebb és kevésbé korrekt cégek. Olyannal, mint az pl. az Avon sokan találkozhattak is, akár csak mint vevő.

Mint mindenhol azonban, az MLM területén is megjelentek a csalók. MLM-nek álcázott piramisjátékok jöttek létre. Ezek tulajdonságairól már írtunk egy posztban, a mai posztban a két "ágazat" különbségeire szeretnénk rávilágítani.

Tovább

Novemberi ígéretek

amik ha teljesülnek, valóban jót tehetnek a Kairos hírnevének

Nem szeretnénk egyoldalúak lenni, beszámolunk az utóbbi hetek pozitívumairól is. Persze ezek csak akkor lesznek azok, ha valóban teljesülnek, bár egyiket sem először ígérik. Lássuk hát gyors posztban, mit várható a Kairostól a következő 1-2 hónapban, ha ezúttal tartják a szavukat.

1, Kifizetések, pénzügyek

Ugyan a panaszkodó partnerek szerint továbbra sem kapnak fizetést, a cég folyamatos kifizetést kommunikál. Az októberi kifizetéseket (és vele az augusztusi-szeptemberieket) november 5. munkanapján kellett volna szerződés szerint mindenkinek megkapnia. A csúszást a Kairos pénzügyi vezetésében való átszervezésében és bankváltással indokolták. A rajtuk kívülálló okokat megjelölő, előbbiekben linkelt közleményükben örömmel tudatják azt is, hogy mostantól bitconnal is lehet befizetni a Kairos felé, és rajta vannak, hogy majd kifelé is lehessen (természetesen a befizetésekkel sosem volt gond)

Tovább

Magyarországon nyomoz a BRFK a Kairos után

a nyomozást a Főügyészség rendelte el piramisjáték szervezésének bűntette miatt

Kevés jó hír éri ebben a hónapban a Kairos partnereit. Azon felül, hogy már 3. hónapja a legtöbben nem kapják meg a kifizetéseket, a mainstream média is felkapta a témát majd a Cseh Nemzeti Bank is közleményt adott ki arról, hogy AGC-nek semmiféle engedélye nincs pénzügyi tevékenységet folytatni.

Ma azonban újabb cikk jelent meg az index.hu-n, miszerint "Piramisjáték szervezésének bűntette miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Kairos nevű MLM-cég ügyében.A nyomozással a Főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

A cikk az alábbi linken olvasható: elérhető: http://index.hu/gazdasag/2016/11/15/nyomoz_az_ugyeszseg_a_orosz_pilotajatek_utan/

Tényi István feljelentésére adott válasz a Fővárosi Főügyészségtől: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1323389611018838&set=a.148892255135252.23996.100000434346355&type=3&theater

Amennyiben Ön segítené az Ügyészség munkáját, itt találja az elérhetőségeket.

Frissítés (11/16): Több országos médium is lehozta a hírt:

Illetve a BehindMLM blogban is írnak erről: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-under-investigation-in-hungary-suspend-withdrawals/

Frissítés 2016-11-21: Tényi István feljelentéséről esik szó az EchoTV Bírósági történetek műsorának 2016-11-19-ei adásában:

A Cseh Nemzeti Bank (CNB) figyelmeztet az AGC engedély nélküli működésére

Ismét egyik olvasónk/kommentelőnk talált rá a Czech National Bank (továbbiakban CNB) felhívására, ami a bank hivatalos oldalán olvasható ezen a linken: http://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_asset_global_consulting.html

Az eredeti figyelmeztetés cseh nyelven íródott, de bárki lefordíthatja önmagának google translate segítségével. Javasolt angolra, sokkal pontosabb, mint a magyar. Összefoglalva a közlemény ennyit tesz:

A Cseh Nemzeti Bank közleménye szerint az ASSET GLOBAL CONSULTING engedély hiányában nem nyújthat kifizetési vagy egyéb pénzügyi szolgáltatásokat Csehországban. Továbbá nem tartoznak a törvény hatálya alá az ASSET GLOBAL CONSULTING által kezelt és közvetített pénzösszegek.

A közlemény aláírója Marek Zeman, a CNB kommunikációs igazgatója.

Az AGC-ről már mi is írtunk ebben a posztban, ahol már mi is rávilágítottunk a törvénytelen működésre, ami mostanra hivatalossá vált. Sajnos sok partner próbálta használni, akik így nem kapták meg pénzüket augusztus eleje óta. Az októberi fizetéseknek az ígéretek szerint múlt héten kellett volna megérkeznie, de ez nem teljesült, sem AGC-n sem SEPA-n keresztül

Idő közben több okot is megjelölt a Kairos a meg nem érkező kifizetésekre: 

 • Az AGC rendszerét belső állítások szerint hackerek feltörték. Ez már ismerősen hangozhat.
 • A Kairos nemrég megvált gazdasági igazgatójától, helyére még be nem mutatott személyt léptetve. Szokodi Sándor szerint "Így újra ki kell küldenünk az augusztusi ki nem fizetett pénzek listáját." Nem túl jó hír ez a pénzükre várakozóknak, és nem is túl profi 2016-ban, amennyiben igaz.
 • A SEPA-n keresztül javasolják kiutalni a bent lévő virtuális pénzt. A SEPA rendszerében 1 munkanapon belül kell teljesülni a kiutalásoknak, így a kifizetés dátuma a Kairos utalási hajlandóságától függ. A SEPA-ról itt olvashat bővebben: http://www.sepahungary.hu/index.php/sepa-hu/fizetesiinstrumentumok/sct-hu.html
 • Ezeken felül hibáztatják a partnereket is, miszerint rosszul csináltak valamit, vagy rosszul töltötték ki az adataikat.

 Kicsit eltérve a címben jelölt témától és elrugaszkodva a kifizetések  irányába a következő felhívást tennénk mi közzé:

Azoknak, akiket sokan még mindig szép ígéretekkel és a "mindig rendesen fizet" érveléssel szeretnének beszervezni, kérjük vegye figyelembe az alábbi belső kommunikációt. Azt Önt beszervezőnek kötelessége lenne a kifizetési problémákról Önt tájékoztatni, ez azonban nem túl általános jelenség. Újból felhívnánk a figyelmet a webirodában lévő virtuális pénzt és a valódi pénzt közti különbségre. Az előbbire szoktak hivatkozni, mint mindig megjelenő jövedelem. Az pedig nem valódi pénz, csak egy számláló algoritmus által kiszámolt szám, amire elméletileg a bérbeadó jogosult lenne. Tehát a "megérkezett a webirodába a pénz" kifejezés nem pontos, oda pénz nem érkezik, csak a szoftver által kiszámolt értékek jelennek meg a képernyőn.

 • Ebben a videóban 41:20-nál a felszólaló úr kissé kizökkenti a meetinget, amit a csoport vezetője azzal nyugtáz, hogy azért nem kapott még pénzt, mert nem akart. Egy kicsit meg is szidják szegényt, majd egy kis ellentmondással érvelnek, miszerint rajta kívül már mindenki megkapta a pénzét, majd kérik, hogy "várjál türelmesen mint ahogy mi is várunk". No comment.
 • Egy belső csoportban lévő poszt és kommentek sem árulkodnak túl sok pozitívumról
 • Ezen felül érdemes felnézni a KairosPlanet hivatalos facebook oldalára, ahol bár igyekeznek cenzúrázni és kitiltani a saját partnereiket, nem sikerül elég gyorsan.

 Ha esetleg Önnek vannak kérdései a piramisjátékok jogi kötődéseiről, újból ezt a cikket szeretnénk ajánlani: http://profit7.hu/jogi-szakerto/az-atveresek-jogi-oldala

a Kairosról az index.hu-n

Vezércikként hozta az index.hu - Magyarország legolvasottabb hírportálja - a Kairosról szóló cikküket. Az egyébként remek, csalókról és csalásokról szóló cikksorozat legújabb része eléggé összefoglaló jellegű, elsősorban "kívülállóknak" szólva, de mégis tartalmazhat olvasóinknak is pár új infót. A cikk elsősorban a Kairos működésének pilótajáték mivoltával és a főbb hazai partnerekkel foglalkozik.

A cikk ide kattintva olvasható: http://index.hu/gazdasag/2016/11/02/orosz_pilotajatek_terjed_nalunk/

(Frissítés 11/02): Több nagy portál is átvette azóta az Index cikkét:

Októberi összefoglaló - Frissítve!

aktuális számvetés a Kairost és partnereit érintő történésekről

Napi olvasóink és kommentelőink számára talán nem sok újdonságot fog tartalmazni az alábbi poszt, itt ugyanis pontokba szedtünk olyan eseményeket, aminek egy részét korábbi posztok alatt már kitárgyaltunk, de azok sokasága és kuszasága miatt sok fontos információ veszhet el és bizonyára nincs is mindenkinek ideje ezeket végigolvasni. Sok esetben ezen információk megtalálása kommentelőink érdeme, akiknek ezúton is köszönjük. 

frissítés (10/21): a cikk tegnapi megjelenése óta több linkelt videót töröltek sajnos, ami egyébként elég beszédes. ilyet nyilván csak az tesz, akinek takargatnivalója van.

A fehéroroszországi letartóztatások óta nem sok minden történt a Kairos és a hazai partnerek háza táján, ami nem feltétlen jó hír. Nézzük, minek kellett volna történnie, illetve mik történtek, amik megleptek sokakat.

 1. A legtöbb partner még mindig vár az augusztusi és szeptemberi fizetésére, valamint lassan az októberi is esedékes lesz. Holott sokan kifelé azt kommunikálják mint erősnek szánt érv, hogy a Kairos minden nap rendesen fizet, ez csak digitális bitek mozgását jelöli a webirodában és maximum az AGC rendszeréig megjelenő virtuális összegekkel, valódi pénz azonban az emberek bankszámlájára már csak nagyon kivételezettek esetén történik meg (már ha ők igazat mondanak). Természetesen az AGC-ből a webiroda felé sem lehet visszautalni pénzt, hogy azt inkább sima SEPA utalással próbálják a tagok a saját bankszámlájukra utalni, szóval ami most ott van, az nagy valószínűséggel ott is marad. Az okok között először különböző homályos hacker- és egyéb támadásokat, majd az AGC rendszer "gyermekhibáit" (nem jelenik meg a pénz, eltűnnek az utalások, nem jön visszaigazoló sms, végtelenségig elhúzódó, vagy elutasított verifikáció ...stb), majd pedig különböző "cégen belüli átalakításokat", adminisztrációs hibákat jelölnek meg. Ez egyébként teljes mértékben beleillik a Ponzi sémájú cégek összeomlásának forgatókönyvébe, hasonló volt az épp zajló Questor ügyben is például.
  Ugyanakkor ne legyünk naívak, annak, hogy egy tech (vagy bármilyen) cég 2016-ban nem fizet, két oka lehet: nem tud mert nincs miből, vagy nem akar.
  A képernyőn lévő virtuális dollárokkal pedig nem lehet a boltban fizetni. Ezt többen tudhatnák, hisz sok beszervező partnernek nem ez az első piramisjátéka, amiről bátran beszélnek videóikban is, ahogy arról is, hogy újabb, rövid távon magas hozamot ígérő üzletekbe "szállnak be".
  • Ebben a videóban a partnerek október 25.-éről beszélnek, e szerint a  Kairos akkorra ígéri, hogy megjavul az AGC rendszere, elhárul mindenféle probléma a kiutalások körül és most már tényleg lehet majd bankszámlára utalni tényleges pénzt. Ennek a szépséghibája, hogy ezt ígérték már szeptember elejére, közepére, végére, október elejére is korábban. Érdemes arra is figyelni a videóban, hogy holott ezt a Nissan már hivatalos oldalán is kénytelen volt cáfolni, itt elmondja a kedves beszervező partner, hogy de, pedig a Nissan és a Sony tényleg partnerek. Erről itt írtunk bővebben.
  • Ugyan ebben a videóban a kommunikáció puhítására is felhívják a tagok figyelmét, tiltott a befektetés szó, finomabban kell fogalmazni a 150%-os haszonnal, a Nissan vonalon haladva elfedni a régebbi "kommunikációs hibákat", amik bár tényleg hazugságok, így nem baj ha nem terjednek, de esősorban ezekkel szerveztek be még több tagot a rendszerbe. Korábban erről itt írtunk.
  • Sokan panaszkodnak a meg nem érkező pénzekről a KairosPlanet hivatalos facebook oldalán, azonban ezeket a kommenteket folyamatosan cenzúrázzák, sokszor a kommentelőket (tehát a saját partnereiket) kitiltva az oldalról. Ugyan ez igaz a hazai beszervezőkre is, akik a cenzúra mellett kérik csapataik tagjait, hogy ne kommenteljenek negatív dolgokat sehova. Egyik kommentelőnk létrehozott egy facebook oldalt, ahova bárki bátran írhat, nem cenzúrázzák ki a panaszait.

Tovább

Elkezdődtek a letartóztatások

Mint azt előre sejtettük, eljött a böjtje a piramisjáték-építésnek. A hatósági figyelmeztetések/vizsgálódások után, úgy látszik Fehéroroszországban léptek a hatóságok a tettek mezejére: 30 helyi Kairos-hálózatépítőt vettek őrizetbe, foglaltak le telefonokat, számítógépeket, luxusautókat. A hatóság hivatalos közleményében több mint 400 beszervezettről, és több mint egy millió dollár illegális bevételről értekezik.

Bővebben a BehindMLM blogjában: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-leaders-arrested-in-belarus/

A helyi hatóság közleményével megspékelve: http://behindmlm.com/companies/kairos-technologies/kairos-technologies-arrests-confirmed-by-belarus-state-control-committee/

Illetve a fehérorosz televízió hírműsorának adása:

Cikk a fehérorosz televízió oldalán: http://ont.by/news/our_news/organizatorov-kairos-v-belarysi-zaderzhala-finansovaya-miliciya-pri-pomosch

Ugyanerről egy helyi újságban: http://www.intex-press.by/ru/news/incidents/24571/

Cikk egy helyi techmagazin oldalán: https://tech.onliner.by/2016/09/30/kairos-vse

Akik régebben már írtak egy szép terjedelmű cikket erről a bagázsról: https://tech.onliner.by/2016/07/18/snova-mmm

A hatóság közleménye: http://www.kgk.gov.by/ru/news-press-center-ru/view/sotrudniki-minskogo-udfr-kgk-razrushili-piramidu-finansovuju-108027/

A helyi büntető törvénykönyv 233. §-a alapján 2-7 év közötti szabadságvesztés, vagyonelkobzás várhat rájuk.

És ha már itt vagyunk: változott a Kairos Technologies Ltd hivatalos címe - a hivatalos cégbejegyzés szerint:

61 Praed Street, London, England, W2 1NS

ha megnézzük a Google Maps Street View alkalmazásában - érdekes egy helyre költöztek:

20160930_newhq.jpg

itt - a cikk közzétételének időpontjában - "csak" 1404 cég volt található (Frissítés 2016-08-10: már csak 1380 ;) )