Kairos Figyelő

A CC-org.com válaszai

2016. augusztus 19. - vajkay

A CC-org az Innovatíva csoporthoz hasonlóan csoportba szerveződve kínálja a Kairos termékeit/lehetőségeit hazánkban. Náluk tapasztalható egyfajta pozitív előrelépés, ugyanis megpróbálnak válaszokkal szolgálni. Sajnos természetesen a legégetőbb, a Kairos kliensének forráskódjának kérdése nem került megválaszolásra most sem.

A válaszaik itt olvashatók teljes terjedelmükben: http://cc-org.com/kairos-lehetoseg-vagy-atveres-az-erem-ket-oldala/

Frissítés (08/29): A cc-org blogon, teljesen korrekt módon (irónia) utólag megváltoztatták a poszt tartalmát, hozzáírtak/elvettek a kérdésekre adott válaszokból. Ez akár még jó is lehetett volna, ha kibővítik a válaszokat a technikai részletekre vonatkozó dolgokkal, de természetesen ez újból elmaradt, kaptunk helyette még több felkiáltójeles terelést a szokásos érvekkel. Sőt, facebookon ígéretet tettek arra, hogy a mi "hülyeségeinkre" is válaszolnak. Hajrá! Sajnos élek a gyanúperrel, hogy a szokásos terelés lesz, szóban elhangzó információkra alapozva, amit a gyüliben mondtak a tagoknak, nulla válasszal a valós technikai tényekre. De ez csak tipp. Fun fact: A cc-org.com, új, színesebb szagosabb változatban már mint vállalkozás kínálja a Kairost amint oldalukon látszik, ami jogilag minimum kifogásolható, de még ha nem is törvényellenes, csak ugyan annak a semminek a cizellált formája.

Az eredeti feltevések/válaszok:

Engedtessék meg nekünk ugyan ezen az alapon, hogy mi viszontválaszoljunk néhány feltevésükre. Előre szólunk - nem az ellenségeskedés a célunk, válaszokra - amikért hálásak vagyunk nekik - újabb kérdéseket illetve válaszokat hozunk fel:

"4 hetet áldoztam rá, hogy megtaláljam az átverteket, sajnos kutatásom nem hozott eredményt, nem találtam csalódott, átvert Kairos tárhely bérbeadót!"

Egy piramisjátékban károsultak az esetleges bedőlés/véget éréskor keletkeznek. Ezt tényleg magyarázni kell?

"Befektetési lehetőség? Könyörgöm, ki beszélt itt befektetési lehetőségről?"

Minek nevezné a blogíró ezt: Pénzt fizetsz be, majd kiveszel több pénzt a rendszerből, ha jól csinálod a dolgod. A bérbeadás definíciója közel sem ez. Önöknek mennyit fizetett mondjuk a főbérlőjük, amikor kivették az albérletét? Vagy mennyit fizet önöknek az autószalon, amikor bérelnek tőle egy autót? Ők adják a kauciót? Ez befektetés, ami önmagában még nem jelentene rosszat - csak úgy látszik, nincs mögötte termék, a tárterületet nem veszi bérbe senki, mert sokszorosa a piacon lévő szolgáltató árainak árrés nélkül is, így még ha működne sem érné /eg senkinek.

Firssítés (08/29): Itt mondjuk a cc-org.com nevezi befektetésnek. Mindent a kis zsebpénzért..:

nem_befektetes.PNG

"A Kairos és a Nissan közt különleges kapcsolat van"

Rendben. (azt nem tudjuk meg a posztból, hogy milyen kapcsolat sajnos, csak ennyit írnak)

"Magyarra fordítva, a Kairos cégnek igenis megéri a GRID hálózatot létrehoznia, hiszen így egy több tízezer gépből álló hálózatot tud létrehozni, anélkül hogy dollár millárdokat költene szuperszámítógépekre, melynek a fenntartási és üzemeltetési költségei messze túlszárnyalnák azokat a költségeket, amelyeket most kifizet a hálózat tagjainak bérleti díj címen!."

Értem. Akkor miért sokkal drágább a Kairosnál a tárhely, mint a többi cloud szolgáltatást áruló cégnél? Ki veszi ezt meg sokszoros áron? Azok, akik ott vannak a Karios oldalán, mint üzleti partnerek (üres)? Egyébként egyáltalán nem véletlen, hogy "dollár milliárdokat" költenek cégek, ha tárhelyszolgáltatást akarnak árulni globális szinten. Nem, a Google, Amazon és társaik nem hülyék gyülekezete. A biztonságnak ára van.

"800-1000 szerverpark üzemeltetése és fenntartása csillió dollár, gondoljunk csak a szerverparkok redundáns kiépítésére, a felügyeletre, a managementre. A szerverparkokban szuper számítógépek kellenek, melyeknek a beruházási költségei az egeket verik, ráadásul még ha meg is tette volna ezt a hatalmas nagy beruházást a Kairos, a fő és kényes kérdés itt lebegne a szemünk előtt, ez pedig a biztonság? 800-1000 szerverparkkal sem lenne feltörhetetlen az adattárolás, noha megnövelné a biztonságot ez tény, de nem adhatná el szolgáltatásait magas árakon, hiszen ugyanolyan szerveralapú szolgáltató lenne, mint bármelyik más ilyen cég!"

Erre egyszerűen nincsenek - szakmai - szavak. A szerző szerint véletlen hogy a szerverparkokban olyan drága minden? Feljebb írtunk már erről. Egyébként nem annyira drága, mint gondolná. Annál persze drágább, hogy még ők kérjenek pénzt másoktól. Aki pedig sokkal magasabb árakon adja el a tárhelyet, az a Kairos (lenne). A "szerveralapú szolgáltató" leírásáért pedig nem is tudom mi járna mondjuk egy informatika érettségin... minimum buktatás. Szigorlaton mondjuk 100 méteres körzetből lenne kitilva szerencsétlen nebuló.

"Azaz egy orvos foglalkozzon a gyógyítással egy cipész foglalkozzon cipőkkel"

Egyetértünk. Akkor Önök ne foglalkozzanak informatikával, és ne okoskodjanak a GRID rendszerről, kioktató stílusban.

"Igen erős bevételű startup cég lett"

A Kairos nem startup. Ha jóindulatúak vagyunk, akkor nevezzük MLM-nek. a kettő kizárja egymást, a startupoknak teljesen más az üzleti modellje. Ott befektetők adnak pénz egy ötletre, aztán a termék megvalósulása közben még több, jó esetben.Hogy is volt az elején? "A Kairos nem befektetést kínál", akkor most döntsük már el. De persze miért ne, dobálózzunk ezzel a szóval is, belefér.

"Ismétlen se a Nissan, se a Sony nem partnerei a cégnek"

Wow, ezt köszönjük. Akkor sokan hazudnak sajnos erről. Persze a különleges kapcsolatra, amiért fizetnek, még mindig kíváncsiak vagyunk :)

"A cég részletes üzleti jelentése elérhető"

Mit is látunk, egy saját PDF-et? Nem, ez nem hivatalos pénzügyi jelentés. Azt a megfelelő "hatóságnál" kell megtenni, leadni, ami aztán nyilvános. Az hivatalos a többi maximum reklámbrossúra.

"A szakma hallott a Kairosról, két fajta informatikus van, aki elfogadja a Kairos alapkoncepcióját és aki nem"

Ok. Én nem hallottam róla a szakmában. A cc-org blog írói nem szakmabeliek, honnan tudják? Egyébként hol találhatóak akkor az ismert a szakmai lapok publikációi? Egyről tudunk, ami a Chip magazin kritikus cikke, nem épp pozitív. Ezen kívül max 1-2 fizetett PR cikk van 1-2 ismeretlen üzleti lapban, de semmi ismert szaklap, ami a Kairos forradalmi technológiájával foglalkozna. Plusz a "Kairos alapkoncepciója" nem hit kérdése. Megnézem azt a nagy tudású, független, programozó informatikust, aki szerint a Kairos kliense P2P hálózatot hoz létre.

"Egy ekkora cég 100+ alkalmazottat foglalkoztat, akik a világon szétszórva végzik a munkájukat."

Ismerik a LinkedIn nevű portált? Egy Kairos alkalmazott sincs fent, csak pár "partner". Hol vannak az állítólagos alkalmazottak? Nem kötelező ott mindenkinek fent lenni, de fura, hogy EGY SINCS, pedig a tech és üzleti élet szereplői nagyon nagy százalékban fent vannak. Persze a leginnovatívabb, forradalmi Kairostól senki.

"- Miért nem találkozunk rendszeresen a cég valódi hirdetéseivel, mármint azokkal, ahol valódi cégeknek valódi szolgáltatást kínál? Mert a cégnek semmilyen valódi szolgáltatása nincs.
- A válasz erre roppant egyszerű! A Kairos amikor elindult dönthetett! Vagy a hagyományos módon hirdet, vagy egy úgynevezett network marketing, vagy más nevén MLM rendszert választ. A cég marketing igazgatójának, Otokar Kasynets-nek köszönhetően a Kairos a network marketing értékesítés mellett döntött. Inkább kifizeti a munkatársak munkájáért a 60%-ot, mintsem médiára költse azt! Otokar egy olyan marketing tervet dolgozott ki a Kairos vezetőinek, ami méltó kifizetést jelent a Kairosban tevékenykedők részére! Magas jutalék kiosztás, esélyegyenlőség, tiszta és átlátható marketing terv!"

Itt a kérdező úgy értette, hogy hogy az üzleti partnerek felé hol vannak a hirdetések. Hol található reklám, hirdetés, bármi hogy béreljünk a Kairosról tárhelyet az adatainknak? Hogy talál rá X vállalat a Kairosra, hogy náluk helyezze el az adatait? Vagy ők is MLM-ben szervezik be egymást? 

"Adatmozgás természetesen van, nyilván nem 100%-ban fogja leterhelni a Kairos magánszemélyek adatforgalmát"

Rendes tőlük, de adatforgalom mindig van, még ha ki is nyomja az ember a "vírusírtót" meg a Windows frissítést, ahogy az a "szakember" tette abban a nagyon független elemzésben.

"Had döntse már el a Kairos hogy a bérbe adott tárhelynek mennyi részét értékesíti tovább"

Had döntse el a vevő inkább. egyébként itt pont arra nem sikerült reagálni, hogy egy teljesen üres fájl keletkezik a lefoglalt területen, és ennyi. Még mielőtt mesébe ringatnánk magunk nem, ez nem a 256 bites kódolás miatt van, de még csak nem is az 1024-es miatt lenne). A későbbi, torrent újrafeltalálására vonatkozó kérdésben is pont a lényeget nem sikerült megválaszolni, csak az 1024 bites kódolás menőségét a Galaxy S7-hez hasonlítani, remek.

--

A következőt muszáj képpel illusztrálni, mert nincsenek rá szavak. Tehát azt hiszik a cc-org-nál, hogy mi keverjük (illetve a kiszámoló...) össze a Kairostech Ltd-t és a Kairostech Inc-et (Szövegértés mínusz egyes) Aztán megmutatják az amerikai Kairos tech oldalán, hogy ott a felhívás, hogy az egy másik cég, ne keverjék össze. Kedvesen el is magyarázzák, hogy a két cég más. Ezt mi ugye tudtuk, az amerikai Kairos Technologies Inc pedig kénytelen a képen látható közleményben felhíni az emberek figyelmét, hogy ne keverjék őket össze a Kelet európai Kairossal, mert visszaélnek a nevükkel.

Köszönjük a válaszokat. Kéretik pár helyen módosítani, mert amint látszik jórészt terelésről beszélünk. Az igazán izzasztó kérdésekre nem jutott sajnos idejük válaszolni gondolom. Miért nem tudja tehát a Kairos kliense azt, amit állítanak róla? A viszontválaszokra természetesen Önöknek is joga van.

A bejegyzés trackback címe:

http://kairos-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2510428336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

homar-fan 2016.08.29. 21:05:45

Micsóda tróger egy banda ez :O

B0risz 2016.08.31. 17:44:28

Egy kis érdekesség cc-org.com oldalról. Ha nem tévedek nyakig benne voltak az azóta már bedőlt Botanoo - Carbon Credit pilótajátékban is 2012 tájékán. Talán eleve onnan a cc név?

Ez az írás (botanooigazsag.hu/merenylet-a-carbon-creditek-ellen-magyarorszagon) eredetileg itt volt elérhető (cc-org.com/merenylet-a-carbon-creditek-ellen/).

Gondolom az írásban szereplő Nagy Attila névbeli hasonlóság sem a véletlen műve. Illetve az egész tálalása és a jelenleg éppen Kairost futtató cc-org.com közt is sok hasonlóságot vélek felfedezni.

vajkay 2016.08.31. 18:01:43

@B0risz: persze, még itt a kommentekben is védte a dolgot..

B0risz 2016.08.31. 18:07:13

@Kairos Anti: igen. Látom Hír TV is foglalkozott vele, talán majd Kairosra is ránéznek.

B0risz 2016.08.31. 18:08:24

"Venne ettől az embertől használt autót?"

www.mlmsocial.com/Botanoo/

:-)

vajkay 2016.08.31. 18:12:52

@B0risz: köszi! szerintem ez megér egy villámposztot.. tekintve hogy a cc-org most felesküdött e blog "hülyeségeinek felszámolására", jelentsen ez bármit is.

B0risz 2016.08.31. 18:35:01

@vajkay: nincs mit, örülök, ha felhasználható.

Petr100 2016.08.31. 19:38:54

@B0risz: Átfuttattam az arcfelismerőmön, de nem 100% :D

www.facebook.com/profile.php?id=100005743599048&fref=ts
(Kairos tárhelybérbeadás hirdetés a profilkép mellett, míg le nem veszi)

cc-org.com/
ezen is nagy a hasonlóság....

Esetleg valaki Fortress ügyletben résztvevőt nem tud? Tutifix, hogy akad a szervezők között... A másik cég neve melletti "úszás" nagyon hasonló

vajkay 2016.08.31. 19:54:52

@Petr100: szerintem a személyes facebook profilok belinkelését mellőzzük a továbbiakban. Köszi!

Petr100 2016.08.31. 20:13:18

@vajkay: Rendben, tiszteletben tartom a kérésed!

Megj.: A véleményem ugyan az, mint amit Füfke esetében írtam, a felhasználó eldöntheti, hogy mit hirdet meg magáról az interneten, a facen, ő láthatóan mindent tilt, kivéve egy idézetet, meg a Kairos hirdetést. Ha személyes adatokat, intim pillanatokat oszt meg, az akkor is ő tette bárki számára elérhetővé, nem kell utána senkinek sem kiakadnia. Javaslom mindenkinek védje a személyes adatait a világhálón is, a facen pedig különösen! Beállításoknál döntse el, ki mit láthat, ki kereshet rá stb....

Petr100 2016.08.31. 20:25:17

@vajkay: Ha a fenti vélemény után is zavar valaki, nyugodtan moderáld ki részben, vagy egészben a bejegyzést!

vajkay 2016.08.31. 20:59:38

@Petr100: nincs vele gond, nem szeretnék moderálni, csak szerintem hagyjuk, a személyeskedés legyen a gyengébbek fegyvere - viszont a tevékenységeikkel kapcsolatos oldalak - hírek persze jöhetnek :)

Petr100 2016.08.31. 21:19:17

@vajkay: Elfogadom a véleményt!

Persze megint van egy gondolatom hozzá :D

A kairos hirdetésekben ezekről a profilokról írnak megjegyzést, nyilatkoznak a rendszer mellett (konkrétumot most nem akarok előkeresni, vannak mások tárhelybérbeadók is a talonban), plusz az oldalakon valamilyen formában hirdetik is. A nyilvánosság szerintem egy visszatartó erő.

Hírek? Nekem a bankcsere, a támadás sokat mond, valahogy így képzelem el a rendszer haldoklását, a lehívás megnehezítése, külső tényezőkre fogják miért nem megy, lehet valami elindult... hamarosan kiderül

Justice11 2016.08.31. 21:56:43

Bocs, de egy eleinte majdnem korrekt(nek látszó) blog kezd elmenni nagyon gáz irányba azzal, hogy egy hálózat tagjait és személyeit külön-külön kezdi megtámadni, és nem értelmes, szakmai vitát akar folytatni, hanem mindenáron bemocskolni mindenkit, aki hitt vagy hisz a Kairosban. Ez így már nem korrekt.
A Kairos egy hálózati modellben működő vállalkozásként jelent meg Magyarországon. Lehet még vitatni, hogy jó vagy nem. De nem az itt élő emberek hozták létre, ők csak elfogadtak egy munkaajánlatot. Ha egy élelmiszeripari cég joghurtját szarnak titulálja valaki egy blogban, akkor nem a cég munkásait kezdi fikázni, hanem vitatja a minőséget, amiről a vállalat irányítása tehet. Ezek az emberek itt semmit nem irányítanak, hanem (jól-rosszul) egy marketing tevékenységet próbálnak elvégezni, amivel írásos szerződésben megbízták őket.
De ez a hálózat tagjainak facebook profil linkelgetése, meg személyes inzultálása undorítóvá kezdi tenni ezt a blogot is.
Szégyelljétek magatokat.

Fanto 2016.08.31. 22:06:41

Az a borzasztó ezekben a rendszerekben (piramisokban), hogy az abban résztvevő emberkék - akik hálózatot szerveznek és berángatják családtagjaikat, barátaikat, ismeretségükből, akit csak tudnak - erkölcsileg nullázzák le magukat.
Ezért nem igazán van igazad Justice11 a példádban. Egy barátod, akit évek óta ismersz, behív egy ilyen piramisba, ahová beadod a család megtakarított pénzét, beleölöd az időd, energiád, majd a bukta után cseppet sem neheztelsz rá?
A személykedésben igazad van, de erre a cikkíró is felhívta már a figyelmet.

Justice11 2016.08.31. 22:23:40

1. Egyelőre nincs SEMMILYEN állásfoglalás arra vonatkozóan, hogy a Kairos piramis lenne. Találgatások vannak, van, aki ezt már tényként közli, de ettől még nem lett az. Gondolom, az illetékes hatóságok megállapítják majd, ha tényleg igaz, hogy vizsgálják a működését. Én nem mernék ebben így állást foglalni még mindig, mert az fájdalmas játék lenne. Csak véleményem van, mint itt mindenkinek.

2. Már bocsánat, de egy hálózati modellben működő cégben nem a barátom a "főkolompos", ha egy MLM cég vagy piramis bukik, akkor EGYÜTT bukunk. Buktam már én is, de saját döntésem volt a belépés is, nem kényszerített az akkori szponzorom (barátom). Ez tipikusan ilyen "nemvállalokfelelősségetmagamért" mentalitás, hogy egy döntésemért mást hibáztatok.... Ezt nem is értem. Ti nem saját magatok hoztok döntéseket?

Fanto 2016.08.31. 22:43:08

Mondjuk én elsősorban a Botanoo -ra gondoltam, mint piramisra, vagy ott is vitatod a dolog piramis voltát?
Érdekes módon ott hatalmas vehemenciával védte a belinkelt N.A. nevezetű személy a bukás előtt a céget, aztán mi lett belőle?
Úgy tűnik ugyanaz a személy, ugyanazzal a honlapon operálva teszi most ezzel a piramisgyanús szerveződéssel is. Engem emberi szempontból érdekel a dolog elsősorban. Aki belépett, aztán most járatja üresjáratban a gépét mindennap és várja, hogy visszakapja a pénzét, az nem érdekel, de aki vehemensen védi és terjeszti is az igét, na az érdekel. Főleg ha már bukott korábban, amikor hasonlóan cselekedett.

A kettes pontban elméletileg igazad van, mégis a piramisok, pilótajátékok az emberek kapcsolatrendszerére, bizalmi tőkéjükre építve fosztja ki őket(a piramis alján levőket). Persze, nem a barátod a főkolompos, de ha jó a beszélőkéje és miatta buksz százezreket, akkor az bizony tönkreteheti a barátságot, vagy talán nem így van? És vajon a feleséged, férjed, fiad, lányod .... sem fog neheztelni a barátodra,(aki esetleg a család barátja is), mivel ő ajánlotta neked a "nagyszerű" üzletet, ami elvitte a család megtakarított, félretett pénzét?

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.09.01. 00:20:01

@Justice11: "Egyelőre nincs SEMMILYEN állásfoglalás arra vonatkozóan, hogy a Kairos piramis lenne."
Ja, a hatóságok pont azért adnak ki FIGYELMEZTETÉSEKET, mert igen nagy a gyanúja, hogy az:
kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/hatosagi_figyelmeztetesek_a_kairos_ellen
sajnos a hatóságok csak akkor fognak lépni, amikor már omlik a piramis (de abban nem lesz köszönet).

"Találgatások vannak"
Nem, a Kairos ÁLLÍTÁSAIRA épülő CÁFOLATAINK vannak.

Például:
* Állítja a cég, hogy a letöltött kliens segítségével elosztott, P2P felhő-tárhelyet hoznak létre. Mi megszereztük a klienseket, a kliensek által letöltött modulokat, visszafejtettük, kielemeztük azokat és kiderítettük, hogy a program nem hoz létre se P2P hálózatot, se elosztott felhő-tárhelyet.
A cég ezen állítását az is cáfolja, hogy egy ilyen, az állományt pár kilobites darabokra szétbontó, átlag számítógépeken kialakított, napi 10 órát elérhető tárhely túl sok (több ezer) partnert igényel, ami a konkurenciához képest irreálisan magas bérleti díjat igényelne - tehát nem rentábilis.
* A cég partnerei egy világkonferenciára hivatkozva állítják, hogy a Moszad nem tudta feltörni a Kairos levelezőszerverét, amiről tanúsítványt bocsájtott ki. Állította továbbra azt is, hogy az Izraeli Igazságügyi Minisztérium kóser minősítést bocsájtott ki a cég részére. Mikor kértük ennek bizonyítékát, kaptunk egy cégbejegyzési papírost, amit egy izraeli cégnek adtak ki, ami pedig nem bizonyítja a cég állításait.
* A cég partnerei (de a cég marketingigazgatója , illetve a nagyobb szinteken elérhető partnerek is !) állítja, hogy kapcsolatban állnak a Nissannal illetve a Sonyval. Mi vettük a fáradtságot, írtunk mindkettő cégnek, akik cáfolták a cég partnereinek ezen állításait. A cég hivatalos oldalán - igéretük ellenére - nincsen fenn a vállalati ügyfelek listája.

"Már bocsánat, de egy hálózati modellben működő cégben nem a barátom a "főkolompos", ha egy MLM cég vagy piramis bukik, akkor EGYÜTT bukunk."
Ha a barátod már hónapokkal - Kairos esetén minimum 5 hónappal - ezelőtt lépett be, és te pont akkor lépsz be, amikor már nem jön vissza a pénzed, akkor a barátodnak megtérül a pénze, neked meg nem (vagy nem biztos). Te buksz, ő nem.

Illetve ott van az erkölcsi felelősség: ha neked a barátod (Költői kérdés: milyen barát az ilyen?) "lyukat beszél a hasadba", és így rávesz egy kétes értékű (amiről tudja hogy az) befektetésre, akkor téged becsap.

"egy hálózat tagjait és személyeit külön-külön kezdi megtámadni"
Már többször, több soron, fórumon írtunk (nem csak a blog szerzői), figyelmeztettük (A BehindMLM cikke 2015 szeptemberi, a kiszámoló illetve a magyar Chip magazin cikke, 2015 decemberi, de ismerünk 2014-es ukrán blogbejegyzést is, ami a hátulütőket taglalja) a belépőket: ez nem kóser, és ennek nem lesz jó vége.

Ennek ellenére az aggályainkra nem kaptunk megfelelő érveket, és a nagyobb beszervezők továbbra is végzik a tevékenységüket. Ha ez bukik, akkor nincs mese - ámbár nekünk nincsen személyes problémánk velük, de - Ők (mármint a főbb hálózatépítők, akiket kritizálunk) nagyon is sárosak lesznek benne. És itt nem arról van szó, hogy van egy cég, ami hibázik, csődbe megy; hanem egy eleve piramisjátéknak induló dolog, amit lelepleztünk; és akik sárosak benne, a helyett, hogy csöndben maradnának (vagy mea culpába kezdenének), továbbra is vágják maguk alatt a fát.

És nem, nem a legalsó szinteken levőeket szapuljuk (őket éppenséggel sajnáljuk), hanem a magasabb szinten levőket (bár - mint arra már utaltam: "értük haragszunk nem ellenük"), akik tudhatják, hogy a cég állításai hamisak, de a pénzéhségük(?) elvakítják őket. Szóval végül is kinek kellene szégyellnie magát?

Kairos Mortal 2016.09.01. 07:33:47

A magyarországi főszervezők: K.né Sz. Zsuzsa és H. Gyula. Az egyik legagresszívebb szervezői csoport vezetője Ny. Vilmos. Ő ráadásul még egy fizetős weboldalra is rábeszéli az áldozatokat, egy csalásra még egy havidíjas kiadást adnak el szerencsétleneknek, akiket addig manipulálnak, hogy készítsenek ők is saját videoblogokat a Kairosról, és ezeket hirdessék mindenütt. Ezért van ennyi bárgyú hirdetés a facen és egyéb helyeken. Áradnak hozzá a balekok, az én páromat az utolsó pillanatban mentettük ki. Ezt érdemes megnézni: www.facebook.com/passiveprofit/?fref=nf&pnref=story "becsületes online munka"... Az.

vajkay 2016.09.01. 09:05:05

@Justice11: A blogposztban egy másik blog állításaira reklektáltunk. Én nem szeretem a személyeskedést, azért is szóltam, hogy kommentekbe se tegyük - ez a Kairos partnerek fegyvere szokott lenni, érvek és válaszok híján. Ebben nem tudom mi a szégyellnivaló. Sőt, ebben a posztban már viszontválaszokat láthatsz, a cc-org.com-on, a kiszámoló cikkére adott "válaszokra", amikben újabb ferdítések és hazugságok voltak, így mi megpróbáltunk reagálni rá. A cc-org.com-nak természetesen lehetősége van ezekre is válaszolni, amit egyébként kilátásba is helyeztek.
Az, hogy a cc-org.com korábban egy másik, már bebukott piramisjátékkal bizniszelt, minimum megkérdőjelezi a hitelüket.

Petr100 2016.09.01. 17:08:06

@Justice11: nem a blog szerkesztői, hanem én csatoltam a facebook profilt, nem személyeskedésnek szántam, felmerült egy kérdés, hogy vajon a Carbonos piramisban ugyanaz a személy szerepelt-e, mint aki most is hirdeti magát a Kairosban. Nem személyeskedésnek szántam, puszta adatösszehasonlításnak (fénykép). Füfke esetében hibát követtem el azzal, hogy nem a konkrét bejegyzést (képet), hanem a profilját csatoltam. MEA CULPA! Bár kifejtettem korábban, hogy teljesen nyilvános adatokról van szó, melyet a tulajdonos oszt meg mindenkivel (megosztás nyilvánosan) az első kérésnek eleget téve megígértem a blog szerkesztőjének, hogy nem csatolok ilyen linket, továbbá, ha bárkit is zavar, akkor törölje/moderálja ki a posztot. Adatokról, tényekről kell vitatkozni, valóban. A két személy azonos, az nálam adat, de lezárom a témát ne menjünk félre! Tartom magam a korábbi ígéretemhez.

Petr100 2016.09.01. 17:15:08

@Justice11: Elfogadták a munkaajánlatot, nem ők hozták létre...

A jelenlegi főszervezők több ezer ember beszervezéséért felelősek, aktívan tettek azért, hogy a hálózat bővüljön, az MLM rendszer elég magas szintjén állnak, nálam már az a kategória, amit nem lehet egyszerűen azzal kezelni, hogy hát őket is átverték, ők is áldozatok. 1.000 ember már komoly szám...

szerveznek, terveznek, tanácsokat osztogatnak, hirdetésekért fizetnek... komolyan hozzájárulnak a rendszerhez...

A Kairos nem kezdet üzleti tevékenységben Magyarországon, nem jelent meg. A bérbeadók jelentek meg, ez később jogilag fontos lehet...

B0risz 2016.09.01. 17:33:39

Nagy Attilát én citáltam ide. De internetes viselkedése alapján Nagy Attila == cc-org.com. Az illető, etikátlan és gátlástalan viselkedésével kivívta magának ezt a figyelmet. Nem kell mindig PC-nek lenni. Persze ez nem az én blogom, a szerzőket és üzemeltetőket semmiképpen sem akarom ezzel kellemetlen helyzetbe hozni, szóval ha sért valamilyen törvényt, akkor moderálják.

vajkay 2016.09.02. 09:51:15

@B0risz: Én örülök, hogy fény derült a Carbon Credites dologra, nem mellesleg azért is, mert ő az aki eléggé ócsárol minket a maga egyszerű módján. Ehhez persze joga van, és csak emiatt még nem írnánk rosszat róla, mert ez nem egy olyan blog. Viszont ha olyan információ kerül birtokunkba, amiről aztán utánajárás meg is bizonyosodunk és ezáltal nyilvánosságra hozva ez meggyőzhet embereket, hogy legalább gondolkozzanak el a belépésen, az jó dolog. Nem az a lényege a blognak, hogy támadja a Kairost, hanem, hogy akik elolvassák, lássák a dolog másik odalát is, és el tudják dönteni mit akarnak.

Arra már felhívtuk a figyelmet, hogy ha bármi valótlan lenne a posztokban, hívják rá fel a figyelmet, cáfolják meg, és akkor levesszük/korrigálunk. Ilyen még nem történt, csak annyi telik, hogy "hülyeség az egész". Tipikus.

Több, főbb beszervező járt már itt, perrel is fenyegették a blogot, persze látszott, hogy lövésük sincs a joghoz, nem is történt semmi. Ellenben nekik már rendelkezésre állt az információ., hogy technikailag csalásról van szó, tehát ők már biztosan nem jóhiszemben szervezik be az embereket, hanem a profit miatt.

Sanyeee81 2016.09.02. 15:37:54

Sziasztok,
Mint korábban kifejtettem az álláspontomat főként az internetker válaszai rovatban jelentem, hogy beléptem én is. Nem vagyok sem szélsőséges ellenzője sem elfogult védelmezője a KAiros-nak.
Én nem szeretnék senkit beszervezni, saját pénzemet viszem vásárra és kockáztatok.
Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok, de beszervezni nem szeretnék és nem is fogok senkit, mivel engem ne szidjon senki ha belebukik..
Részletek:
2 db Platinum csomaggal ami 2x2777$, de 2 hét múlva ezek 25%-át visszakapom (mivel ismerős alá mentem be, aki az értem kapott jutalékát visszaadja, mivel nem akar rajtam keresni) és abból és az addig megkeresett pénzből 2-3-4 hét múlva egy 3. Gold csomagot veszek ami 1577$.
Összegezve: 5544$ tettem bele.
Jelenleg 2*19,02$ (38,04$)-t kapok naponta ami a Gold megvásárlása után 48,84$ lesz.
Ezáltal 5444/48,84=111 nap alatt leszek nullán. 3,5 hónap. Ennyit kell kihúznia a Kairosnak legalább.
Bár ha feláll a 3db csomag pár hét múlva, onnantól ~1450$ jön havonta, amit ki is veszek majd mint egy átlagos, természetes szkeptikus ember.. ezzel minimalizálom a veszteséget hónapról hónapra.
Mivel csak azt tekinti az ember megkeresett pénznek, ami a zsebében vagy a saját számláján van.

Majd meglátjuk mi lesz...

Jöhetnek a negatív kommentek, már felkészültem rá, de a Kairos hívőktől is kérdezném, hogy jó-e a taktikám:)

B0risz 2016.09.02. 16:27:16

@Sanyeee81: itt az első, parancsolj. Ez a bejelentés itt morális és erkölcsi mélypont, viszont a kapzsiságot sikerült kimaxolnod. Bár, ha érzésem nem csal, te ezt így tartod jónak.
Nem mellesleg egyfajta gerilla marketingnek tartom az itteni jelenléted. Roppant rafinált.

vajkay 2016.09.02. 16:37:48

@Sanyeee81: megváltozott már az életed?

misi,szabo 2016.09.02. 17:18:42

@B0risz: EEEEEEEgen, pontosan a gerilla marketing az, amit először gondoltam erről az egészről, bennfentes jön az egyetlen érvvel, fizetnek, megmutatja, hogy minden észérv ellenére belemegy, vajon hány embert vonz be.... Nem akarom Sanyeee-t minősíteni, inkább azt mondom, hogy a jelenlegi belépés ellen szól minden észérv:

Megkezdődtek a hatósági vizsgálatok, melyből 4 nyilvános és ki tudja mennyi van még (én úgy tudom, hogy ezek a szervek az EU égisze alatt kommunikálnak egymással). Mióta a hatóságok nyilvánosságra hozták a figyelmeztetéseket, a kifizetésekkel folyamatos probléma van, a Cabinet nem elérhető, mert állítólag támadják, meg volt valami csalás. Első körben túl sok lehívás érkezett, nem tudták feldolgozni (?), majd szabálymódosítás a lehívásokra. A kifizetések, lehívások időszakában kidobják a bankot (megjegyzés, ezt a profik min. 2-3 hónapos átmenettel csinálják), mert drága. Kérdezem én, ez miért csak most esett le, bárki számára nyilvánvaló volt eddig is...
Szóval a lehívásoknál akadályok keletkeznek, melyeket külső okokra vezetnek vissza, kérdezem én: nem így szokott elkezdődni egy összeomlás? Megjegyzem, jó lenne elhúzni november-december magasságáig, mert ott volt egy jelentős létszámugrás tavaly, azaz sokaknak akkor kell beletenni a lét a következő évre...

A blog aprólékosan szedte össze a problémákat, melyekre semmi cáfolat nem érkezett (üzleti modell, kapcsolatok, program forráskód), ennek ellenére belelépni, eh?

Morális, erkölcsi mélypont. EEEEgen, nagyon is, vagy azért mert tag (tennék rá, többet, mint a Kairosra), vagy mert ilyen példát mutat.

Sanyeee81 2016.09.02. 18:33:19

@vajkay: Nem változott meg az életem. Kellett volna?

Sanyeee81 2016.09.02. 18:36:09

@B0risz: Nem tarom jónak, ahogy azt sem, hogy én a teljes jövedelmem után adózok, míg mások minimálbéren vállalkoznak, vagy minimálbért kapnak és zsebbe a többit.
Tudom a nyugdíjuk is kevesebb lesz.. bár én se számítok sokra.

Sanyeee81 2016.09.02. 18:41:23

@misi,szabo: Természetesen gondolhatsz amit akarsz.
Igen, csupán pénzügyileg nézem, technikailag nem érdekel.
Kifizetés eddig ePayments-re ment, mostmár közvetlen saját bankszámlára is tudom utalni IBAN számra SEPA-n.

B0risz 2016.09.02. 19:27:55

@Sanyeee81: igen, de nekem abból, hogy mások lopják az államot, nem következik, hogy piramisjátékban veszek részt. Magyarországon tilos ez a fajta tevékenység és szerintem egy egészséges lelkű ember ezzel egyet is ért. Szóval az a minimum, hogy nem vesz részt benne, nem élteti a rendszert.

Lehet itt csűrni meg csavarni, próbálkozni mindig kicsit tologatni azt a szekeret, minden lehetséges fórumon megjelenni és becsábítani embereket, de a vége akkor is ennyire egyszerű és tiszta.

Sanyeee81 2016.09.02. 19:29:52

Belőlem láthatjátok, hogy van olyan ember is akit nem rábeszéltek, bepaliztak, hanem hosszas egyik-másik oldal meghallgatása után így döntöttem.
Esküszöm nem szervezek be senkit.
És azt én is elítélem aki az öregek 40 év megtakarítását, hosszas győzködés után ebbe erőszakoltatja bele, vagy ami rosszabb, hogy tudta nélkül lépteti be.
Valóban nagy kockázat van benne, az is, hogy becsődöl.
Vizsgálódás nem jelenti azt, hogy egyből be is tiltják, be is csődöl, sokszor hivatalból járnak el. Majd ha a vizsgálódás kideríti, hogy nem mehet tovább akkor vége.. de ez várhatóan később lesz, a magyar bürökráciát látva..Főleg, hogy külföldön már februárba elindultak a vizsgálatok és még vígan működik...
Arról van valakinek link-je hogy Magyarországon elindult a vizsgálat? mert csak itt a blogon hallottam erről.

Sanyeee81 2016.09.02. 19:40:35

@B0risz:
" Magyarországon tilos ez a fajta tevékenység .."
-Én csak jóhiszeműleg bérbe adom a tárhelyem.. többi nem érdekel.. Ha illegális akkor a hatóság járjon el és a felelősöket vonja felelősségre. Én meg nem kapok több kifizetést mivel bérbe sem adom utána.. Igen a bent maradt pénzt bukom. Ne én legyek a hibás amiért hamis LEVIS farmert megveszem, mert azt hiszem eredeti és bepaliztak.. és nem adom tovább..
Sajnos az országban nem mindenki olyan jó lelkü és gondolkodású mint te. Ha mindenki ilyen lenne az maga lenne a mennyország. Ha indulsz a választásokon biztos rád szavazok.

Javaslom ismét, hogy az adófizetésre is ugyanilyen erőfeszítéssel buzdítsátok az embereket, SOK haszna lenne és akkor nem szorulnának rá az emberek, hogy ilyenekbe rakják a pénzt...

Lottózzon az ember, az már legalizálva van és ott valóban van esélye, hogy sokak nyernek.

B0risz 2016.09.02. 19:54:15

@Sanyeee81: technikailag nem adod bérbe a tárhelyed. Ezt már több egymástól független szakértő is megemlítette, de a forráskód birtokában bárki hozzáértő számára nyilvánvalóvá válik. Tehát pontosan tudod, hogy ez nem igaz.

Sanyeee81 2016.09.02. 20:03:54

@B0risz: Peeersze pontosan tudja mindeni. Ugyan már...
Szerinted köteles vagyok előtte megvizsgálni minden "hiteles" fórumot???

B0risz 2016.09.02. 20:05:11

@Sanyeee81: nem vagy köteles, de te konkrétan már tudtad :-)

Sanyeee81 2016.09.02. 20:05:33

@Sanyeee81: Akkor helyesbítek:
Jóhiszeműleg azt hiszem, hogy bérbe adom a tárhelyemet, mivel nem vagyok technikai zseni.

Sanyeee81 2016.09.02. 20:11:21

@B0risz: "nem vagy köteles, de te konkrétan már tudtad :-)"
Azt tudom, hogy minimálisat forgalmaz csak..vagyis, hogy ők nem használják jelenleg semmire, amit a rendelkezésükre bocsátok. De hogy fizikálisan képesek lennének-e azt nem tudom.
És azt tudom, hogy én nem tudom használni azt a helyet, mert annyival kevesebb a tárhelyem.

Ha meg tudnám is, azt senki senki nem tudja, hogy én tudom :-)

misi,szabo 2016.09.02. 20:21:29

Sanyi, Sanyi! Van a Kairos szervezői között, igen magas pozícióban egy Sándor nevezetű személy! Tudod, annyira, de annyira hasonlít a kommunikációd rá, hogy elképesztő! Tudom a véletlen műve, de varázslatos a hasonlóság. Le a kalappal! Sokkal kifinomultabb a kommunikációd és a stratégiád, mint az előtted megjelenő, a hálózat alacsonyabb szintjén álló szervezőknek. Te nem bizonygatod, a bizonyíthatatlant, hogy valós történetről van szó, csupán egy erkölcstelen vagy éppen ártatlan, jóhiszemű bérbeadónak adod ki magad, aki minden érv ellenére belép. Ügyes stratégia! Már nem a meggyőzésre ( 'MUKODJ'), hanem a kapzsiságra építesz, mint utolsó lehetőség... Ügyes gerilla marketing! Ha mégis az a minimális esély, hogy tényleg semmi közöd hozzájuk, akkor meg csupán annyit gondolok, "nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani", a látszat pedig számomra az, hogy a Kairos malmára hajtod a vizet, olyan példát mutatsz, ami számomra nem erkölcsös, hiteles, gerinces, a morális értékrendemmel ellentétes (megjegyzem különbözőek vagyunk, lehet van akinek belefér, nekem nem!)

Nem érdemes bekeverni a dologba a hamis LEVIS farmert, meg a csaló vállalkozókat, de lehetne még jönni a tanárok alacsony bérével és az egészségügyben dolgozók alacsony elismerésével, a magyar egészségügy helyzetével. Hónapok óta ilyen tereléseket olvasok a Kairos bérbeadóinak hirdetése alatt feltett kérdésekre. Itt is volt hasonló, de a blog írói hamar visszaterelték a beszélgetést a konkrét adatokra, kérdésekre.

Na mindegy, abbahagyom, majd 3-4 hónap múlva meglátjuk itt leszel -e még és karácsonyra visszakaptad -e e pénzed, vagy sem. Úgy látom nagyon elbeszélünk egymás mellett, én gondolok, amit gondolok, te teszed, amit teszel. Soha nem leszünk egy erkölcsi platformon.

misi,szabo 2016.09.02. 20:28:54

@B0risz: Tudja, tudja..... Gerilla marketing! Ne etessük további hozzászólással.

Sanyeee81 2016.09.02. 20:46:46

@misi,szabo: Nem vagyok magas rangú szervező, bár mondhatok bármit, ahogy ti is. Nem gondolod, hogy a saját keresztnevem becézését használom fel...:):):)
Meglátásod abszolút hihető. Legalább látom, hogy az ellenzők mikbe kapaszkodnak bele és mit terjesztenek, légből kapott feltételezések.

"látszat pedig számomra az, hogy a Kairos malmára hajtod a vizet, olyan példát mutatsz, ami számomra nem erkölcsös, hiteles, gerinces, a morális értékrendemmel ellentétes"
Egyetértek, bár ha most már beléptem akkor nem szeretném ha holnapután tönkremenne

DE a fentiekkel egyetértve:
Ezennel hozzájárulok, hogy töröljenek MINDEN kommentemet a blogról, mintha nem is léteztem volna.
Viszont ha 4 hónap múlva igazatok lesz akkor azt nem tudjátok az orrom alá dörgölni. Igaz,ha nekem lesz igazam akkor én se, bár akkor már nem fog érdekelni, mivel pluszban vagyok, és nem célom bármiféle bizonygatás, mert akkor csak énis egy lennék a sok "kairososból"

A blogra azért jöttem fel, hogy a negatív oldalról is informálódjak. Bocsi ha ezt Kairos-os belső gerilla marketingnek látszott.

Ezennel befejezem. Látom, hogy aki "belsős" lett azt lényegébe elüldözitek. Sikerült. Eddig elég jól elkommunikáltunk. Már nem.
Amennyiben van még kérdés, akkor válaszolok..

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.09.02. 22:36:04

@Sanyeee81:
"Nem változott meg az életem. Kellett volna?"
Pedig a többi partner élménybeszámolójában áradozik: a számítógépe kereső családtag lett, kifizette a hiteleit, elment a Bahamákra, stb...

" Igen, csupán pénzügyileg nézem, technikailag nem érdekel."
Ha "csak" pénzügyileg nézzük, akkor is levezethető, hogy ha ez egy piramisjáték, akkor is képes önfenntartásra - lásd a szimulációnkat:
kairos-figyelo.blog.hu/2016/08/16/az_egyetlen_indok

"Vizsgálódás nem jelenti azt, hogy egyből be is tiltják, be is csődöl, sokszor hivatalból járnak el. "
Nem csak vizsgálódnak, figyelmeztetnek:
kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/hatosagi_figyelmeztetesek_a_kairos_ellen
tehát a hatóságok piramisjáték-gyanúsnak tartják az ilyet, de sajnos majd akkor tudnak érdemileg lépni, ha már dől az egész - lásd az Index idevágó cikkét:
index.hu/tech/2016/08/29/majdnem_megtanultam_harom_nyelvet_egy_honap_alatt/

"Azt tudom, hogy minimálisat forgalmaz csak..vagyis, hogy ők nem használják jelenleg semmire, amit a rendelkezésükre bocsátok."
1. Elvileg már folyni kéne adattárolásnak, hisz abból kellene származnia bevételnek. Ha nem folyik adattárolás, akkor nem abból származik a bevétel, hanem a belépti díjakból, ami már piramisjáték.
2. Ha béta fázisban van a dolog (szóval nem tárolnak nagyvállalatok állományokat), a programnak már tudnia kellene:
- P2P-hálózatot létrehozni
- elosztott állománydarabokat tárolni
és ezen tulajdonságait a cég már tesztelhetné (hisz erre szolgál a tesztfázis időszaka) is.
De gyanítom a nálad levő _winApp könyvtárban levő _disc állománya csupa nullát tartalmaz (szimpán Total Commanderrel meg lehet nézni):
m.cdn.blog.hu/ka/kairos-figyelo/image/checks/_disc-at-_winapp.png

A "minimális forgalmazás" meg a webirodával (pontosabban az új kliens esetén a dcs.kairosplanet.com hoszttal) levő kapcsolat: ellenőrzi a webiroda elérhetőségét, meg lekéri a profiladataidat (Wireshark, HTTP Analyzer, Fiddler, Microsoft Network Monitor, Process Monitor tud segíteni ennek megfigyelésében).

@B0risz:
"abból, hogy mások lopják az államot, nem következik, hogy"
Ugye ezt nevezik "ignoratio elenchi"-nek avagy lényegtelen konklúziónak, ami egy érvelési hiba.

"piramisjátékban veszek részt. Magyarországon tilos ez a fajta tevékenység"
Részt venni jogilag még hagyján, de annak a szervezésében (akár mint szervező, akár mint hálózatépítő) részt venni már veszélyes dolog:
profit7.hu/jogi-szakerto/az-atveresek-jogi-oldala

vajkay 2016.09.02. 23:01:59

@Sanyeee81: nem törlünk hozzászólásokat, aki az érveid miatt belép, az talán meg is érdemli.

Justice11 2016.09.04. 08:07:56

Sziasztok, tud valaki egy olyan forrást adni, ahol valaki a nevét is adja a Kairos feltételezett illegális tevékenységének bizonyítására? Akár a forráskód elemzéséhez, hogy az nem végezhet el semmilyen adattárolást, vagy pénzügyi dokumentumokkal alátámasztott bizonyítékot, hogy piramisjáték? Van valahol valaki, aki ezt szakértőként aláírással vállalja? Fontos lenne. Köszönöm!

misi,szabo 2016.09.04. 09:58:01

@Justice11:

A linken négy hatóság vállalta, hogy feltételezett illegális tevékenységről van szó, figyelmeztettek és vizsgálatokba kezdtek. Szerintem ennél autentikusabb forrás nem kell!

kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/hatosagi_figyelmeztetesek_a_kairos_ellen

misi,szabo 2016.09.04. 11:03:32

Talán a Chip magazin is írt róla, de az csak nyomtatott formában elérhető, nem emlékszem pontosan, hogy a blog szerzői mire hivatkoztak az újság kapcsán, majd segítenek!

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.09.04. 12:16:14

@Justice11:
A név jelen esetben irreleváns. Nem hatósági elemzés, nem bírósági igazságügyi szakértői vélemény, nem nyomtatásban megjelenő újság.

Itt egy cég állításainak cáfolatai - matematikai modellek, pénzügyi kalkulációk, informatikai elemzések - vannak. Ezeket magad is elvégezhetnéd, és Te is a Mi eredményeinkre juthatnál (mint azt már sokan mások megtették előttünk). Csak ehhez érteni kellene hozzá, illetve logikusan kellene gondolkodni.

Ha nem jutsz arra az eredményre, akkor tudsz esetleg vitázni.
Például rámutathatsz, hogy a program adott állományának visszafejtett forráskódjában az adott osztály adott metódusa P2P-hálózatot hoz létre.
Vagy hogy a Moszad a honlapján kiadott egy tanúsítványt, ami bizonyítja, hogy nem tudták feltörni a Kairos levelezőrendszerét.
Vagy a PwC kiadta a Kairos Technologies Ltd. elemzését, és ezt közzé tette digitálisan aláírt PDF-dokumentumban.
Vagy mutathatnál egy linket a Nissan/Sony hivatalos weboldalán, amin ott van a Kairos Technologies Ltd. esettanulmánya.
Vagy bebizonyíthatnád, hogy az Amazon/Microsoft/Google ~0,03 $/GB/hó árához képest sokkal olcsóbban ki lehet hozni az adattárolást, hogyha 1 GB adatot több ezer darabba szétszedünk, a darabokat több magánember mezei PC-jén elhelyezzük, és ezeknek az embereknek ~2 $/GB/hó pénzt fizetünk. Ja és ez biztonságosabb, mint a geográfiailag elosztott, őrzött, szakemberekkel felügyelt adatközpontok redundáns áramellátású/klimatizálású, RAID-kötetekbe szervezett adattárolása.
Vagy bemutathatnád Alex Kocherev 16 éves, 256 bites kódolásának szabadalmát, peer reviewed folyóiratban megjelent szakmai leírását.

Csak az a gond, hogy ilyesmire senki nem vetemedik. Kapunk helyette viszont érvelési hibákat (főként argumentum ad hominem), terelést.
Vagy legalább - ha valamit nem értenek - okosakat kérdeznének.
Például hogy miből gondoljuk, hogy a kliens nem hoz létre P2P-hálózatot (ezt meg is válaszolnám: mert a programnak ehhez bemenő portot kellene nyitnia - például System.Net.Sockets, TcpListener osztályának segítségével - amit a partnernek át kellene engedni az operációs rendszer tűzfalán, illetve a routeren is - lásd: port forward, UPNP - de ilyen nem történik meg, és a program kezelésének útmutatóiban sem esik erről szó).

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.09.04. 12:23:20

@misi,szabo:
Chip Magazin, 2015 decemberi (XXVI évfolyam, 12. szám) kiadásának 100. oldalán található, "A hónap aktualitása: Pénzmosás, átverés vagy az évszázad üzlete" című cikk Köhler Zsolt tollából.

Kairos Anti · http://kairos-figyelo.blog.hu/ 2016.09.04. 14:28:50

@Justice11:
De hogy ha nekünk nem hiszel, és magad nem vagy képes ezen cáfolatok igazolására/cáfolatára, akkor:
* Felteheted a kérdést valamelyik szakfórumon (prog.hu, hwsw.hu, hup.hu). Arra ügyelj a kérdés feltételekor, hogy NE említsd meg a Kairos Technologiest, se azt, hogy egy ilyen piramisjátékot vizsgálsz (különben rövid időn belül tőrlik a kérdést). Csak linkeld be a program telepítőjét és az általa letöltött modult (cikkünkben ez közzétettük: kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/27/amiert_piramisjatek_az_egesz_663 ), és kérd meg az ott jelenlevőket, hogy döntsék el a programról, hogy:
- Létrehoz-e P2P-hálózatot
- Tölt-le és tárol-e 512 kb-es adatdarabokat a _winApp könyvtár _disc állományában (az lenne ugyanis a "tárhely")

De megkérdezheted ugyanott azt is, hogy: "Gazdaságilag versenyképes/rentábilis az az adattárolási-, felhőtárhely-megoldás, ha a tárolni kívánt adatállományokat 512 kilobit méretű, 256 bites titkosítású darabokra szétszeletelünk, majd ezeket minimum 3-szoros redundanciával, átlagfelhasználók mezei PC-in osztunk el, úgy, hogy ezen gépek gazdáitól napi 10 órás elérést, és minimum 0,1 Mbps-os feltöltési sebességű Internet-kapcsolatot várunk el, és ~2 $/GB/hó díjjal jutalmazzuk tevékenységüket?"

Ámbár ott sem lesznek nevek, de egy szakmai fórum azért több mint a semmi.

* Vagy felkereshetsz Igazságügyi szakértőket:
miszk.hu/igazsagugyi-szakertoi-nevjegyzek?title=&field_szakerto_telepules_value=All&field_szakerto_fo_szakterulet_value=75&field_szakerto_teruleti_kamara_nid=All
Ők nevüket adják mindehhez, de ezért pénzt kérnek el.

Hunor74 2016.09.23. 20:25:19

@Justice11
Ez az utolsó komment sakk-matt....
A Kairos valahogy nem tudja megcáfolni...
Vagy ha igen, még nem késő....
Bravó @Kairos Anti

Hunor74 2016.09.23. 20:38:17

Sanyeee81
De nekem az is jó, ha te cáfolod meg tényekkel...